България и българите > ВМРО-БНД

ВМРО Последни новини

(1/34) > >>

Nordwave:
Относно публикация във в. "Вечер"

София, 22 януари 2007 г.

По повод днешната публикация в македонския вестник „Вечер” от Драган Павлович Латас, Националният изпълнителен комитет на ВМРО-БНД заявява, че намира призивите да бъде убит председателя й Красимир Каракачанов, дори и иронични, като крайно неуместни, безотговорни и силно обезпокоителни. Напомняме, че по смисъла на българското законодателство подобни внушения се считат за престъпление и се преследват от закона.
Цялата статия е обидна за България, изпълнена е с откровени противобългарски внушения, като например твърдението че Пиринска Македония е „окупирана” от България.
Известно е че г-н Латас, сърбин на македонска служба и главен редактор на вестник „Вечер”, е съветник на министър-председателя на Република Македония Никола Груевски. Постове, които предполагат обществена отговорност и премереност в политическите изказвания.
ВМРО-БНД настоява да разбере дали внушенията правени от г-н Латас са съгласувани с г-н Груевски и дали правителството на Република Македония стои зад тях и смята да ги провежда като държавна политика.
Подобни внушения, изказани от сравнително високо управленско ниво в Република Македония, доказват необходимостта Република България да предприеме мерките предлагани от ВМРО-БНД по отношение на лицата, водещи противобългарска пропаганда и политика в съседните ни държави. http://vmro.bg/

Nordwave:
ВМРО-БНД иска промени в Закона за избор на евродепутати

София, 24 януари 2007 г.

Днес, на пресконференция народните представители от ВМРО-БНД обявиха, че ще внесат предложение за коренни промени в избирателния процес по повод на разглеждания от НС Закон за избор на европейски представители от България в Европейския парламент.
Какви са новите предложения:

    * Задължително гласуване за всички български граждани на територията на страната, за да се премахне опасността българските интереси да бъдат определяни от малцинствени популистки партии, представляващи 8-10% от избирателите.
    * Гласуването за български представители в Европейският парламент да се провежда само в страни членки на ЕС.
    * Имат право на глас български граждани, които са живели постоянно най-малко 6 месеца в България или друга страна от ЕС
    * Гласуването да се извършва само на територията на българските дипломатически и консулски представителства.
    * Отпадане на “деня за размисъл” като отживелица на прехода.
    * Отпадане на забраната за публикуване на социологически изследвания в деня за гласуване. По този начин ще се повиши прозрачността на изборния процес на всички етапи.

Народните представители от ВМРО-БНД ще предложат тези промени и в останалите изборни закони – за избиране на народни представители, президент и местна власт. http://vmro.bg/

Amenhotep:

--- Цитат --- Задължително гласуване за всички български граждани на територията на страната, за да се премахне опасността българските интереси да бъдат определяни от малцинствени популистки партии, представляващи 8-10% от избирателите.
--- Край на цитат ---
"Задължително" ми звучи леко тоталитарно, но заради малцинствата съм склонен да го приема.

--- Цитат ---* Гласуването за български представители в Европейският парламент да се провежда само в страни членки на ЕС.
    * Имат право на глас български граждани, които са живели постоянно най-малко 6 месеца в България или друга страна от ЕС
    * Гласуването да се извършва само на територията на българските дипломатически и консулски представителства.
--- Край на цитат ---
Тук съм напълно съгласен.

--- Цитат ---* Отпадане на “деня за размисъл” като отживелица на прехода.
--- Край на цитат ---
Т`ва пък защо? То и без друго който иска да се напие в деня за размисъл го прави! А иначе е забранена пропагандата в деня на размисъл, което ни навежда на следната точка ...
 
--- Цитат ---* Отпадане на забраната за публикуване на социологически изследвания в деня за гласуване. По този начин ще се повиши прозрачността на изборния процес на всички етапи.
--- Край на цитат ---
Т`ва е невъзможно, разните там Галъпи, Сови, Кукумявки, Ем Би Ем Пи -та и останалите агенции ще останат без работа, прекалено много връзки имат за да го допуснат! А пропагандата на журналистите винаги ще си я има, аз незнам даже и един безпристрастен политически коментатор, журналюга или някой тем подобен.

Дашо:
Ръководството на ВМРО-БНД ще даде пресконференция

31 юли 2009 | 18:13 | Агенция "Фокус"
София. Ръководството на ВМРО-БНД ще даде пресконференция на 2 август 2009 г. ( неделя) от 11.00 ч. в залата на ул. „Пиротска” № 5, ет. 5 в столицата, съобщиха от пресцентъра на партията.
От ВМРО ще поставят първата задача по конкретен случай на новия министър, отговарящ за българите в чужбина – проф. Божидар Димитров, както и на неговия колега от МнВр – министър Румяна Желева. Сигналът е за млада жена от български произход, тероризирана и съдена в съседна Македония, която се нуждае от защита и спешни мерки от страна на българската държава.

Дано се намери някакъв общ език между партиите (особено тези от националистическия сектор) и министър Божидар Димитров, за да започне най - сетне българската държава, да отстоява правата на своите граждани в чужбина, особено на Балканите, а най - вече в БЮРМ  :^)

Мамарчев:
ВМРО е против ново повишение на цените на електрическата енергия

Продажбата на комунална услуга, като снабдяването на населението с електроенергия, на чужди компании е грешка. Това заявиха от ВМРО Пловдив, във връзка с исканото от електроразпределителните дружества ново поскъпване на цената на електроенергията и въвеждането на такса мощност. Пловдивските воеводи настояват ЕРП-тата да свият разходите си преди да поискат ново двуцифрено поскъпване на електроенергията от 1 юли.

На фона на липсата на прозрачност при определяне на разходите в електроразпределителните дружества, както и средна заплата в сектора съгласно НСИ в размер на 1270 лв. - една от най-високите в страната, искането за ново увеличаване на цената на тока граничи с цинизъм.

Според местните воеводи, връх на наглостта е и искането за въвеждане на такса мощност в размер на 1.80лв. месечно за всеки абонат.

www.vmro.bg

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия