България и българите > Политическа партия АТАКА

АТАКА Честване на Трети март

(1/28) > >>

angeligdb:
Два са сюблимните моменти във вчерашната реч на В.Сидеров пред иначе доста рехавия митинг на Атака: първо, че обеща ако дойде на власт, да направи силна национална и социална държава, сиреч обеща… националсоциализъм и, второ, че отправи най-груби нападки срещу “турците”, които са открито разпалване на междуетническа ненавист, крайно опасна за страната ни. За второто се надявам прокуратурата да вземе необходимите мерки, защото тук вече работата става дебела: това е най-нагло нарушаване на българската конституция. А пък за обещанието на Сидеров ако вземе властта да ни ощастливи най-после с… националсоциализъм няма какво да се каже: ние прелестите на “социализма” ги знаем така добре, поради което неговото обещание предизвиква само погнуса у хората с нормална чувствителност. Но ето че вече си имаме съвсем ясно оформена кафява формация, която открито и несмущавана от нищо си придобива облика най-откровен фашизъм и националсоциализъм.

Впрочем, ето малка част от речта му, която, надявам се, като (ако) бъде публикувана изцяло, ще бъде изчетена най-внимателно от Главния прокурор.

“Сидеров обеща, че когато дойде на власт ще осигури наистина социална държава за хората, защото национализмът означава социална държава.” Имам чувството, че този бисер е взет директно от някоя реч на Бенито Мусолини или поне на Адолф Хитлер. Като знаем, че Сидеров се прослави с авторството си на няколко книги, взаимствали преди всичко чужди мисли, то няма да се учудя, ако това наистина си е цитат от Мусолини или Хитлер. Ето и още нещо: “Сидеров припомни, че през Възраждането за продажниците на националния идеал се е предвиждала само смърт, но предупреди, че днес те са станали много по-хитри и действат като разединяват хората”. И понеже днешните “продажници на националния идеал” станали по-хитри и коварни, интересно е сега какво се предвижда за тях, което наистина трябва да е още по-жестоко от самата смърт: може би… разчетворяване, като телата им бъдат разкъсвани от четири бясно препускащи коня?! Знам ли, Воленчо нищо не каза по тоя въпрос…

Пасажите, обидни за турците, живеещи сега у нас, а също и за гражданите на Република Турция, не мога да ги намеря до момента, въпреки че от сутринта бродя из интернет и търся части от неговата реч. Като (ако) излезе цялата, то тя си представлява най-прилежно съставен обвинителен акт за пред прокуратурата. Ще напиша тук само това, което мога да възстановя по памет - и което чух от директната транслация на историческото слово на Сидеров, осъществено, естествено, от телевизия СКАТ.

Няколко пъти той нарече турците “изроди”, “долно племе” и други от тоя род. Изобщо дрънкаше каквото му дойде на устата. Тълпата наистово крещеше от възторг. Турците ни били бесели, клали и драли живи, продължаваше подпалвачът на етническа неприязън. Като не стана ясно кои точно турци са правили това: сегашните турци, или ония от преди повече от близо два века. Това беше най-сюблимния момент от свръхпатриотичната му реч. Именно тази ненавист срещу “турците”, която разпалва разгащилия се наш най-арогантен позьор е нещо, от което трябва да се заинтересува прокуратурата. Днешните турци не носят капчица вина за това, което е ставало някога. В речта му имаше и такъв момент, че когато турчин влизал в България на капитан Андреево, трябвало да пада на колене, да целува земята, и да моли за прошка всинца нас, пък едва тогава да влиза в страната ни. И други такива дивотии имаше в страстната реч на “апостола”, който дори вече примигва и присвива вежди досущ по същия начин, по който, както му се чини, го е правил самият Левски. Щото, известно е, духът на самия Левски се бил вселил в Сидерова, ако трябва да вярваме на митологията на атаковците. Няма смисъл да продължавам повече, просто е безкрайно неприятно да се мисли докъде можем да стигнем ако продължим по пътя, по който е тръгнал този нашенски фюрер-пинокио…

Сега ми е интересно какво ще кажат по повод речта на Сидерова нашите дежурни “интелектуалци”. От типа на Вежди Рашидов, Нешка Робева, Недялко Йорданов, Светлин Русев, Стефан Цанев и т.н. - нали се сещате за тези нашенски вечни трубадури на истината и добротата, шетащи редовно из контролираните от ДС медии срещу тлъсти хонорари? Интересно е, наистина, дали някой от тях ще се възмути по медиите или ще си замълчат. То те комай само по команда вземат думата и милозливо плачат, та едва ли сега някой ще прояви капчица доблест, ама да видим. Това, което Сидеров си позволи да изрече по повод на “турците”, е недопустимо да бъде говорено в 21 век, и то в страна, която е подписала всички европейски документи за зачитане на човешките права, за търпимост и за уважения на другия човек. Но на Сидеров явно всичко прощават, той е “непослушното момче”, на фона на което Гоце Първанов изглежда като достолепен мъдрец и дори като… пчела, натоварена с прекалено много мед, сиреч с много мъдрост. Това е ролята, дето е зададена на Сидеров в голямата игра по отиквовяване на нацията: хем да плаши турците, та да гласуват за ДПС, хем нашите балъци да има за кой да гласуват, хем да прави така, че на неговия фон Гоце Първанов да изглежда най-прекрасен и добродушен човечец…

Абе игричките с нашето търпение продължават. Сега вече май е дошъл моментът да ни запалят и чергата. Като нищо ще го направят в името на “голямата и светла цел”: да придобием ние, българите, пред целия свят облика на най-диви балкански субекти, та в един момент Европа да стане пишман че ни е приела, от което пък да произлезе най-бленуваното следствие - да се разделим навеки с ЕС и да запрашим към Азия. Това е, друго няма, сценарият не е чак толкова сложен…

Amenhotep:
Незнам к`во се очудваш, т`ва си е нормалния начин на приказване на Сидеров.

Към турското население в българия незнам някой да изпитва особени симпатии, вярно не те са ни клали, но са ни клали техните деди. Сигурен съм че и след 100 или 1000 години българинът още ще помни 5 вековния гнет.
Макар че, в момента към турското население не бива да има никакви хули, защото редовите работни Турци са на същото (някъде и на по-лошо) дередже от нас.
Тези по които трябва да се плюе, тези с които трябва да се борим са ДПС - тези които разбиха селското стопанство, тези които се гаврят с културата, тези които обричат цели райони на мизерия, тези които промиват мозъците на помаците в Родопите, тези които дадоха "ония списък" на турските служби, тези които поставиха обидните за всички новини на турски по националната телевизия, тези които наричат подчинените си в министерствата "РАЯ", тези които внасят хиляди хора с рейсове за всяко гласуване, тези които изкупуват огромни територии от държавата ни, тези, чиито хора си развяват байряците като средновековни васали и тъпчат нормалните хора в подопечните си региони ... има още много.
Като вреден зе българите, народ, живеещ у нас мога да посоча циганите, не турците. Повечето турци са бдедни, скромни, гостоприемни, честни, трудови хора - на тях постоянно им се натяква от ДПС, колко ги мразят българите и как ние сме виновни за бедността в която живеят.

angeligdb - спомни си к`ви ги ръсеше Мендерас Конкюн! После гледай Сидеров.

"Интелектуалци" ? Къде бе? Къде ги видя? Не ги ли вижда ш к`ви мишоци са? Те така са се покрили, че ако попиташ един ученик кои са интелектуалците днес той ще посочи Глави Стриганов, Иван и Андрей от Сблъсък, целият букен чалга-певачки и чалга-манафи, и евентуално Господарите на ефира!

Инжинер Донев:
еи Грънчаров 2ри номер ;) Ше бъркаш хората че си Елтимир.  ;D са по темата да ти кажа кво мисля
1) бях на митинга и не беше рехав - гледай СКАТ или КАНАЛ 3 може пак да го дават. Всеки случаи Витошка от единия и край до другия и край се напълни. Преброих 150 автобуса и спрях да броя обаче имаше още доста(бяха на различни места) Та площада се пукаше по шевовете...
2) Кои ти каза че Националсоциализнма е равен на социализма. Двете нямат нищо общо(освен думата социален която е измислена за да привлича слабоумници точно както и думата работническа).Направи си справка и разбери че през фашистко време на Борис в България е течал голям прогрес и националното чувство е било идеал олицетворяван от организации като "Бранник" "Ратник" " съюз на българиските национални легионери" и др. Ако смяташ че да си родолюбец и да си възпитаван в български патриотизъм е лошо то изводите са явни....
Иначе наистина идеала на Възрожденеца е бил предателя да се убие - ако не си съгласен прочети малко от възрожденските на автори. А ако си мислиш че България няма врагове и ние си причиняваме всички злини сами значи си наивен.
3) Оставам с впечатлението че твоя род е бил привилигерован и турците нищо не са му правили и са живели мирно и тихо 5 века на топло в едно приятно съжителство. "Да ама НЕ"  - дедите ти ще се обръщат в гроба бе човек, не те ли е срам. Турците са били долно племе - ами да така е! Когато ние сме имали култура те са грабили и бесили с единствената цел да се размножават и да бесят.Земи прочете и виж че Европеиските народи са много по извисени културно от тюркските номадски орди. А в настоящето се вижда че те не са се отказали и усилено изкупуват българска земя на безценица! Забележи също и повторното налагане на техния език в смесените райони и арогантността и недостижимостта им в парламента.

Иван Иванов:
Ох, ако не беше Сидеров "наше момче" повярвай ми, щеше отдавна да е в затвора. До сега е осъществил сигурно към 10-15 състава...
Но първо, той има опраделена цел, която Аngeligdb сполучливо е постнала и второ, за България ще бъде огромно унижение да признае публично, че в политическото и пространство витаят призраци на нацизъм и фашизъм. Тази приказка за плашилото първи Доган я каза, защо ли ?  8)

А националсоциализма си е вид социализъм, няма какво да се лъжем. Ограничена частна собственост, одържавяване на икономическите механизми, пропаганда, централизирано стопанство, казионни синдикати, демагогия на социална справедливост, още да изброявам ли ?

Nordwave:

--- Цитат на: Иван Иванов в Март 04, 2007, 13:40:10 ---Ох, ако не беше Сидеров "наше момче" повярвай ми, щеше отдавна да е в затвора. До сега е осъществил сигурно към 10-15 състава...
Но първо, той има опраделена цел, която Аngeligdb сполучливо е постнала и второ, за България ще бъде огромно унижение да признае публично, че в политическото и пространство витаят призраци на нацизъм и фашизъм. Тази приказка за плашилото първи Доган я каза, защо ли ?  8)

А националсоциализма си е вид социализъм, няма какво да се лъжем. Ограничена частна собственост, одържавяване на икономическите механизми, пропаганда, централизирано стопанство, казионни синдикати, демагогия на социална справедливост, още да изброявам ли ?

--- Край на цитат ---
Вождизъм, култ към личноста на диктатора! ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия