За Форума и сайта > За Форума

За новорегистрираните членове на форума

<< < (3/3)

Hatshepsut:
Нека да изясним и още един въпрос - как да публикуваме изображения и снимки в своите публикации.
За да публикувате изображение, първо трябва да го качите на някой интернет сървър, може и във фейсбук (ако е във фейсбук, изображението трябва да е с публичен достъп, а не само за вашите приятели).
Аз примерно използвам този сървър: https://postimg.cc

След като сте качили изображението на някой сървър, трябва да копирате линка към него.
Следващата стъпка е да кликнете върху бутончето с картинка в лентата с инструменти в прозореца за публикуване на нов постинг.
Показвам скрийншот:

Click  :arrow:

После трябва да поставите линка към изображението между двата тага IMG

Click  :arrow:

Това е, общо взето  :smile-1:

И сега нещо важно: ако публикуваното от вас изображение е с много големи размери и искате да го намалите, това става много лесно, като редактирате таговете IMG
Примерно двата скрийншота показани по-горе са с резолюция 1600х900, ако искам да ги намаля наполовина, ще трябва да добавя width=800 height=450 към тага IMG

Click  :arrow:

Hatshepsut:
За да публикувате клипове от популярните видеосайтове, като Youtube, Vimeo, Dailymotion и т.н., е достатъчно да поставите в своите публикации линк към съответния клип, без никакви други тагове. Видеоклипът ще се появи в отделна рамка, откъдето може да го гледате директно във форума, без да посещавате видеосайта (това е т.нар. "вграждане", на английски "embedding").
   
Вграждането на клипове не работи при предварителен преглед на постингите, нека това не ви притеснява, след като публикувате постинга, клиповете ще се появят с картинките си.

Не слагайте видеоклипове в подписите си, защото заемат много място и забавят зареждането на страниците  :eusa_naughty:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия