България и българите > Български Национален Съюз

Официален акаунт на Български Национален Съюз

<< < (7/7)

Siegfried:

--- Цитат на: Oribe Peralta в Юли 16, 2014, 13:41:42 ---Кой е лидер на БНС сега?

--- Край на цитат ---

Не е руснЯк, нито е славянофил, най - малко пък е славянин, за твое огромно съжаление лидерът на БНС е  БЪЛГАРИН !

Радко:

--- Цитат на: Oribe Peralta в Юли 16, 2014, 13:41:42 ---Кой е лидер на БНС сега?

--- Край на цитат ---
Звездомир Андронов.

FELDMARSCHALL:
Сега последно някой да изясни противоречието между Българския национален съюз и Български национален съюз - НД на Боян Расате, партия която ще участва на изборите.

Hatshepsut:

--- Цитат на: FELDMARSCHALL в Октомври 03, 2014, 17:42:48 ---Сега последно някой да изясни противоречието между Българския национален съюз и Български национален съюз - НД на Боян Расате, партия която ще участва на изборите.

--- Край на цитат ---

Ето това е официалната информация:


--- Цитат ---Български Национален Съюз няма нищо общо с партия БНС – Нова демокрация

Поради многото запитвания от наши симпатизанти и съмишленици, както и видимото объркване в някои медии, сме длъжни да направим следното уточнение: Български Национален Съюз няма нищо общо с партия „Български Национален Съюз – Нова Демокрация“, която се е регистрирала да участва в изборите за Народно събрание на 5 октомври тази година. Български Национален Съюз по никакъв начин не подкрепя гласно или негласно, която и да е от регистрираните партии или отделни кандидати за депутати на предстоящите избори.
Нашата организация е създадена преди 13 години като непартийна и методите за борба, с които целим да спасим нашето Отечество, изключват участието в този цирк, наречен избори в България. Партията „Български Национален Съюз – Нова Демокрация“ е регистрирана още през 1990 година, участвала е през първите години от съществуването си на няколко избори, но без никакъв успех. В последните години, заради преклонната възраст на ръководството, партията е без абсолютно никаква дейност и както още стотици подобни на нея, се води като политически субект само на хартия. Явно обаче тази регистрация е използвана в момента от бившия лидер на нашата организация, Боян Расате и хората около него, за да участват на изборите, тъй като не са успели да регистрират политическия си проект „Национално единство“ като политическа партия. Това разбира се нас не ни засяга по никакъв начин и не желаем да го коментираме. Единственото, което ни притеснява е, че хората, които използват тази партийна регистрация, във всички свои публични изяви и агитационни материали, се представят като „Български Национален Съюз“ или като „Български Национален Съюз – НД“, без да се изписва „Нова демокрация“, което волно или неволно, обърква много хора и те свързват тази партия, и участието й на изборите, с нашата организация.
Напълно наясно сме, че нашето неопетнено име, което успяхме да запазим през последните 13 години на борба, без да бъде омърсено от типичните за другите партии и организации безпринципност, скандали, интриги и политически машинации, е примамливо и много от участниците на изборите през тази есен, биха си го пришили като кръпка, за да замаскират поне малко техните мръсни дрехи. За тяхно съжаление обаче ние не се продаваме като някои други „патриоти“ и не правим компромиси с идеалите си. Затова и на тези поредни избори ще следим отстрани как безскрупулните политици пак ще надскочат себе си в това да излъжат българския народ, за да се докопат до власт или поне някоя и друга субсидийка. На който този сценарии от последните 25 години не му втръснал, нека участва в под една или друга форма в пошлото представление. Що се отнася до нас, ние отдавна сме стигнали до извода, че спасението за България няма да дойде с пускането на бюлетина, веднъж на 4 години, а с ежедневната и непримирима борба на достойни български мъже и жени, които носят в сърцето си нов идеал, който е тотално противоположен на властващата днес либерално-демократична система.
--- Край на цитат ---

http://bgns.net/

Sturmmann:
Много ми е интересно тия господа, навярно истински българи, как виждат да постигнат нещо с тази си линия? За да промениш нещо ти трябва власт. За да вземеш властта трябва или да се бориш политически като партия или да поемеш по пътя на въоръжената борба. Не ги виждам да тръгват по нито един от двата пътя. Това са 13 години застой. Боян Расате даже късно тръгна да преобразува организацията като партия, според мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия