България и българите > Български националисти

Няколко реда за скопеният български национализъм

(1/3) > >>

Петкан:
2018 г. на  21 век -в България действащ национализъм няма, а това, което все още е останало от него се изчерпва с фразата "мижи да те лажем".
Причината е, че управляващата върхушка не търпи националистите още от време оно, когато бащите и дядовците на днешните управляващи и опозиция преследваха, и убиваха българските националисти.
В по-близък исторически план самообявилите се за националистически партии се продадоха на доста правителства и ги обслужваха, и продължават да правят това с ентусиазма на изгладнели проститутки.

Да напиша тази тема ме провокираха редовете от доклада за дейността на ДАНС през 2017 г., където се казва следното:

"В България крайнодесните, крайнолевите и анархистките групи и организации продължават да са без реална политическа тежест и обществена подкрепа. Основните субекти имат изградени структури и лидери, но са с много ограничена членска маса. През периода активността им се свежда до участие в отбелязвания на исторически дати и включване в обществени и социални събития. Проявите протичат без нарушаване на обществения ред." (
http://epicenter.bg/article/DANS--Chuzhdi-sluzhbi-ot-regiona-rabotyat-aktivno-v-Balgariya/159963/3/0
...
...
Според заключението в написаното в доклада, спокойно може да се каже, че съвременният българският национализъм е скопен или ако все още показва някакви признаци на фертилност, това се изразява в разиграване на сценки и шумотевици с националистически привкус.
Форумът остана едно гнездо на национализма, където все още може да се пише спокойно, но докога ще продължи това, само Бог знае.
Ако някой знае къде са тестисите на скопения български национализъм, нека ги занесе за мезе на убийците му.
Парите за ракията и виното за купона по случай скопяването ще са от еврофондовете и от Масква.

генерал Жеков:
Няма как да бъде друго,защото националиститите,финансирани от Масква нямат интерес да вземат никаква власт-те така са си добре.Другите националисти са прекалено разединени или отчаяни,за да продължават да се борят срещу вятъра.


Забавен факт:Членовете на БНО Шипка и Войнския съюз се имат за националисти,анти-американски и анти-еврейски настроени,а събират пари за нов "народен съд" в евро и долари  :lol:

Точно от такива карикатури,национализма в България е под всякаква критика

Петкан:

--- Цитат на: генерал Жеков в Юли 24, 2018, 21:48:09 ---Няма как да бъде друго,защото националиститите,финансирани от Масква нямат интерес да вземат никаква власт-те така са си добре.Другите националисти са прекалено разединени или отчаяни,за да продължават да се борят срещу вятъра.


Забавен факт:Членовете на БНО Шипка и Войнския съюз се имат за националисти,анти-американски и анти-еврейски настроени,а събират пари за нов "народен съд" в евро и долари  :lol:

Точно от такива карикатури,национализма в България е под всякаква критика

--- Край на цитат ---
Със събраните евро и долари ще си спретнат един много добър празник, а "народния съд" ще почака за неопределено време. :mad:
Национализмът в България не е възможен в условията на власт, дирижирана от комунисти, защото национализма е смърт за комунизма.
Има и още нещо, което е много тъжно в констатацията в доклада на ДАНС, а именно:

--- Цитат ---"... крайнодесните, крайнолевите и анархистките групи и организации продължават да са без реална политическа тежест и обществена подкрепа.
--- Край на цитат ---
...
И съвсем естествено възникват въпросите, а защо продължават да са без реална политическа тежест и защо са без реална обществена подкрепа?
На тези въпроси трябва да се отговори, ако действително се получи дискусия по темата, защото "тук е заровено кучето", както по навик казваше нашия колега omerzen, някога.

Петкан:
Разгледайте резултатите и ще разберете колко "значим" е българския национализъм-политическо джудже-шут, кланящо се на всеки, който спечели избори.

Европа и национализъм: Ръководство за всяка страна


https://www.bbc.com/news/world-europe-36130006
...

Отговори от проучването на Евробарометър от май 2017 г.
Делът на гласовете за популистки радикално-десни партии през последните 30 години.

Интерактивна карта.
https://www.bloomberg.com/graphics/2017-europe-populist-right/

Петкан:
news.bg за циганските номера на представителите на българския национализъм в НС-ръгане,хватки и словесни еквилибристики.

https://news.bg/politics/ragane-i-hvatki-mezhdu-patrioti-v-parlamenta.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Премини на пълна версия