България и българите > Български националисти

Български национализъм - българщина

<< < (2/86) > >>

Мишок:
Да какво е това и как я разбирате вие. Едни я разбират от нацистка гледна точка, други като възстановяване на култа към Тангра и езичеството, трети като някаква си тяхна фантазия.
Според мене си ясни и тоани граници на това, което е българщина и те са определени още от дедите ни.
Например:

[youtube]qEcVvplX32I[/youtube]
Епизод - Батак

Един от стълбовете на българщината е Иван Вазов, а група ЕПИЗОД само изпълнява стихотворението му в малко по-модерен стил.

logx:
За ЕПИЗОД много хора ще започнат да казват, че са позьори, че не стават за нищо и че си правят реклама, пари и прочие на гърба на нас - любителите на България, патриотите.

Обаче аз за ЕПИЗОД ще кажа това: В днешно време да кажеш "АЗ СЪМ БЪЛГАРИН!" ще бъде прието сред обикновенното население с надсмешка, ще те затрият в ъгъла и ще станеш типичен "аутсайдер" /съжалявам за чуждицата/. Да, обаче ЕПИЗОД възпяха стихотворения, които след времето, заради някои хора в управлението - може и да не се учат в училище /те да имат смелостта да ги махнат, тогава вече ще ги трепя един по един !!!/, защото макар и малко по малко - по този начин децата, които в училище са блели през прозорците - сега благодарение на ЕПИЗОД знаят какво е било, слушат и изтръпват на ТЕЖКИТЕ песни като Батак, Кочо, Хаджи Димитър и много други. ЕПИЗОД възпяха, направиха поне нещо. Докато много не направиха нищо - те направиха - НАЙ-МАЛКОТО пропагандират национализма. Някой казват "ама защитават евреите" - там не съм въобще запознат, затова си казвам мнението от моя гледна точка.
От концерта им на представянето на новият им албум си взех тениска "Старият войн" и я нося с гордост, защото Старият Войн НЕ ЕДИН ВРАГ Е СРАЗИЛ. Факт.

Та мнението ми за ЕПИЗОД си остава, че това е една велика Българска група, колкото и минуси да се опитват да изкарват някои хора.

" Заклевам се, в тривързения ремък,
във всяко късче българска трева,
Земята си от Бога и от кремък,
Ще браня с острието на гнева "
ЕПИЗОД - Аспарух

Мишок:
Каквото и да говорят за тях вършат добра работа и на мене ми харесват. То и няма хора без кусури, тръгне ли се на всеки ще се намери кусура. Темата обаае не е за епизод, а за това какво е българщината.
Иван Вазов е един от стъбовете и.

Мишок:

--- Цитат на: STRATILAT в Септември 06, 2008, 17:04:10 ---Да какво е това и как я разбирате вие. Едни я разбират от нацистка гледна точка, други като възстановяване на култа към Тангра и езичеството, трети като някаква си тяхна фантазия.
Според мене си ясни и тоани граници на това, което е българщина и те са определени още от дедите ни.
Например.
Един от стълбовете на българщината е Иван Вазов, а група ЕПИЗОД само изпълнява стихотворението му в малко по-модерен стил.

--- Край на цитат ---
Много от тези трябва да ги питаш, какво не е, понеже те за нашето не милеят, а за чуждото.
Хитлер им най-скъпия герой, нищо че е бил хахо. Дребен, нисък с черни очи и коси ,а се бори за неква раса от високи, руси с сини очи. Хаха каква тъпотия нали.

Мишок:
Да пусна тема по въпроса ми дойде на ум, като прочетох една подобна тема в форума на некой си бай Иван.
Да защо вече нямаме такива супер герои ? Какво стана та вече не се раждат ?
А сме имали наистина супер герои, чиито имена са толкова много че ще задръстя форума, ако тръгна да ги изреждам. Много е вероятно не само да сме на първо место в света по такива герои, но и да ги имаме в пъти повече от други народи с съдба подобна на нашата.
Какво трябва на един човек за да стане такъв герой ? Според мене две неща.
1. ген - подходяца кръв.
2. подходящо възпитание.
И така по пътя на логиката, ако се замислиме ще видиме че гена-кръвта не може да се е изпарила за 70-80г. както казва нашия народ кръвта вода не става, ама има изключение - когато човека остане без духовност и изостави вярата си, тогава църквата казва : че кръвта отслабва и наистина е така. Значи имаме ген - кръв, а тогава излиза че го няма подходящото възпитание. По пътя на логиката да видиме от къде идва едно добро възпитание. От медиите ли, май не, от комунистическото у-ще ли, май и от там не е. Идва възпитанието от вярата и вярата и народноста ни тука са се свързали така че ; наруши ли се едното и другото се губи. Ще кажете този луд фанатик пак си ги измисля някакви. Добре аз съм луд фанатик, ама и комунистите и масоните по света ли са такива луди и тъпи фанатици, та щом докопат власт първо църквата смазват. Да така беше в Франция, после в Испания, в Русия и след 9-ти у нас.
Значи ако искаме да имаме пак такива супер герои трябва да си върнеме вярата , понеже кръвта гена още слава Бого го имаме.
А сега ми кажете какви са тези хора дето са срещу вярата ни - светото православие ? Представят се за националисти, а са по въпроса същите, като комунистите и като тях не желаят да имаме герои и с една дума работят за тях.
Интересно ми е какво е ваьето мнение за това защо нямаме вече такива национални герои.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия