България и българите > Български Национален Съюз

Годишнина от Одринската епопея

<< < (2/3) > >>

Радко:

--- Цитат на: Генерал Колев в Март 12, 2010, 21:06:01 ---Похвална инициатива!

--- Край на цитат ---
Да, ама в сайта на БНС не му е отделено достатъчно внимание  :^)
bgns.net

Nordwave:
На 13-ти март, когато се навършват точно 97 години от превземането на Одринската крепост от славната Българска войска, около 50 Български националисти от различни организации и групи, почетоха една от най-големите военни победи на България в новата ни история. Шествието на националистите тръгна от централния щаб на БНС и преминавайки по няколко централни софийски улици достигна до единствения паметник в София, посветен на героите, които превзеха, обявената за непревземаема Одринска крепост. Там първо кратка реч произнесе Звездомир Андронов, който прочете обръщението на генерал Георги Вазов до Българските войници след успешния щурм на крепостта, което по великолепен начин описва подвига, чувствата и емоциите след победата. След него думата взе Симеон Костадинов, който обясни много добре, защо успеха тогава на Българската войска е уникален не само за нашата, но и за световната военна история и е нещо, с което днес трябва да се гордеем. Този подвиг трябва да служи на нас, младите Български националисти, като пример как в най-трудни и на пръв поглед безнадеждни ситуации не трябва да се предаваме, а с непоколебима увереност да се борим за Родината си. Накрая беше поднесен венец на Паметника, под звуците на химна на Българската войска „Велик е нашия войник”, след което присъстващите сведоха глава в едноминутно мълчание в памет на загиналите войни при атаката на Одринската крепост. http://bg.altermedia.info


Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.

Hatshepsut:
На 13-и март 2017г. (понеделник), по традиция, софийската организация на БНС ще почете годишнината от Одринската епопея.
Церемонията ще се състои на паметника посветен на героите, намиращ се в парк "Свети Никола". Който желае да се присъедини към нас, може да го направи от 19:30 часа.


https://www.facebook.com/BNS.IYI/photos/a.227410187336234.54999.170897252987528/1258856547524921/?type=3&theater

Nordwave:
ОДРИН ПАДНА, БЪЛГАРИ.
На днешната дата през 1913г., Втора българска армия превзема Одринската крепост по време на Балканската война, която се счита за непревземаема за онова време и българското знаме се развява над най - голямата джамия на Балканите.

Hatshepsut:
105 години от превземането на Одрин


По традиция, на 13 март отбелязахме годишнината от блестящата победа на българската армия, с която завършва Одринската операция по време на Балканската война. Тази година към нашето честване се присъединиха и момчетата от новосъздадената младежка националистическа организация „Бял фронт“.

Под проливен дъжд премина традиционната церемония, която проведохме на паметника на Одринската епопея в София. Тя започна в 19:00 часа, озарявана от светлината на факли. Пред събралите се говори Цветелин Пенков от софийската организация на БНС. Той напомни за дълга ни към паметта на героите, под чийто удари падна непревземаемият Одрин. Някога те оставиха семейства и близки, за да се сражават за Родината и поробените братя. Много платиха с живота си. Днес ние, чрез делата си трябва да оправдаем тази тяхна жертва. След края на словото бе поднесен венец и с минута мълчание бе почетена паметта на онези, които оставиха костите си, борейки се за народа ни.

http://bgns.net/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия