България и българите > Анти национализъм

Движение за Съпротива "23 Септември"

<< < (5/5)

Tiesto:
Ето и един коментар на един миролюбив комуняга !

 Стефан:Сталин on Сря Дек 09, 2009 8:27 pm

.Така е,затова трябва фашистите да умрат!!!

Толкова сте жалки вие комунистическите изчадия, че просто нямате равни.

Когато вземем властта, ние от БАП ще раздадем възмездие срещу вас, особено по висшите етажи на позитано 20 !

Tiesto:
Ето и какво пише там поредното отроче на комунистическите си родители, членове на БКП, БЗНС, ОФ-ейците, шумкарите !

Отрочето обеснява какво било аджеба организацията 23 септември и кои били слабите страни на "лявото движение"

Четете сега внимателно за да разберете, до колко е увреден комунистическия им мозък на тези:

Проблемът не е толкова в името, колкото в неправилното разбиране на значението което „Движение за съпротива 23 септември” има и трябва да има! Правилно е забелязано, че то привлича младите хора, пък и не само тях. Целта на поставените задачи обаче се свежда до определени действия, а не до определени резултати от тези действия. Или планирайки действия, ние очакваме някакви, направо неясни, свръхрезултати! Така постигайки действията, ние не можем да схванем защо няма резултати! А на практика такива не са предвидени! Ето в какво се състои и стихийността – в липсата на целенасоченост! На нас ни трябва не просто да планираме някакви действия, а да планираме определени цели, които да постигаме с нашите действия! Когато извършим действията, винаги да можем да съпоставяме крайните цели с постигнатите, което ще ни помага да извършваме подобряваща корекция!
На много места ние подчертаваме, че сме революционери, марксисти, че участваме в класовата борба на страната на пролетариата, а всъщност страним от политическият живот на единствената класово-пролетарска партия у нас – Българската комунистическа партия! Изпреварвайки вашите възражения искам да кажа, че самата тя и по дейност, и по програма, има трески за дялане, но питам ви, защо да не се заемем и ние с това нейно дооформяне като дейна авангардна организация на пролетариата! На движението му липсва изборна политическа активност – на БКП – освежаваща младежка вълна! И двете ще спечелят ако заработят заедно!
За мен значението което Движение за съпротива 23 септември трябва да има за в бъдеще е, освен всичко останало, то да бъде път за младите хора към авангарда на пролетариата! За да се постигне това в своята дейност, то ще запази известна автономност, например в името и младежкия си състав, но по отношение на общата цел ще работи в синхрон с БКП! А това означава, че по време на избори негови представители ще се явяват като кандидати на БКП. В организационен аспект това ще означава още много! От това се формира и една ясна задача – да се извършат активни действия за синхронизиране и единодействие на „Движението” с БКП!
Да се говори с БКП по въпросът не е толкова сложно! Но ако някой си мисли, че ще мине само с един разговор – значи се лъже! Проектът за такова единодействие трябва да се разгледа критично и да се допуснат определени отстъпки и от двете страни! Ето например това което не ни се харесва в програмата на БКП – нейният обем и наличната тавтология – ние не трябва предварително просто да отхвърляме, а да коригираме планирано след като се обединим! Да проявим търпимост и разбиране – това ще ни обедини! От това наше обединение работническото и революционното движение само биха спечелили! Ето през 2013г. ни предстоят избори и когато обществеността разбере фактът, че БКП е освежена от младежката вълна на „Движението за съпротива 23 септември”, ще гласува с достатъчно за участието им в парламента мнозинство!
Нека опитаме!
.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия