Обща категория > Спортни новини

Бербатов се отказва да защитава честа на България

(1/4) > >>

varnab:
Бербатов: Не съм родоотстъпник, просто дойде краят, Ман Юнайтед няма нищо общо
13 май 2010 | 13:29
Коментари (230) Чат Facebook Twitter
Бербатов: Не съм родоотстъпник, просто дойде краят, Ман Юнайтед няма нищо общо

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов обяви официално решението да сложи край на кариера си в българския национален отбор и обясни мотивите, които са го довели до този избор.

"Стигнах до решението, че считано от днес се оттеглям от националния отбор на България. Решението бе трудно, но то трябваше да бъде взето, премислил съм го доста. Всяко нещо има начало и край. Краят за мен дойде и той е днес. Не се чувствам длъжен да кажа защо, но го правя от уважение. Преди доста време обещах, че ако до към 30-ата си годишнина нещата не се получат, ще дам път на младите. Чувствам се изморен, изчерпан. Има млади момчета, които чакат този момент и ще покажат своите качества. Наред с това има и други причини, които влияят на решението ми. Три пъти опитахме да се класираме на Световно и не успяхме. Сега давам шанс на другите. Станимир Стоилов беше запознат с решението ми много по-рано от всички други. Пожелах му успех. Според мен в най-скоро време той трябва да отиде в чужд отбор и да покаже качествата си. Знаете и за проблемите ми от здравословен характер, които ме преследваха през последните месеци. Всеки има право да каже "Стига!".

Не искам да изтъквам банални причини като семейство, но нещата в личния ми живот се промениха много. Семейството ми е на първо място.

Насъбират се много причини. Не съм първият, нито последният човек,  по когото се плюе. Не се сърдя, просто казах "Стоп!". Имам план и цели, които следвам. Мнението на хората не може да ме откаже от нищо. Клубният ми отбор няма как да пречи на националния. Няма да бъда цял живот в Манчестър Юнайтед. Не мога да разбера как може да бъда наречен "родоотстъпник" заради решението си.

Обявявам решението си преди квалификациите, за да не бъда обвинен в бягство от отговорност. Решението се оформи в главата ми преди около един-два месеца. Много по-големи футболисти са се отказвали и на по-ранна възраст. Головият рекорд не ми беше фикс идея, но това бе една от целите ми и се радвам, че я постигнах. Сигурен съм, че скоро ще дойде друг, който да подобри това постижение. Извадих късмет, че така се развиха нещата. Съжалявам само, че не можах да играя на световно първенство.

Многото стрес, напрежение и негативни емоции също ми повлияха"

Исперих:
На кой му дреме за тая манекенка ;( :-D

Absinthia:
А по добре да се махне и без това нищо не прави, само петни името! :-D

killed_by_death:
Защо на Дрогба, например, не му хрумне да тапусне националния отбор. Ми така де, звезда в Челси, куп пари и слава, защо да се връща при останалите маймуни в Кот д"Ивоар?! Защото там,в националните тимове е въпрос на чест да играеш, а Бербатов разправя с ехидна усмивка как бил се изчерпал и такива смехории, че даже има наглостта да обвинява други.
Майната му на тоя, по-добре Камбуров отпред!

Генерал Колев:
Въпреки че гласувах с опцията сметкаджия, с Бербо като футболист на високо ниво е свършено. Той премина зенита на футболните си умения и от тук нататък пътят е само един- надолу. Той постигна това, което е постигал само Стоичков в българския футбол, без разбира се да е взел златната топка. Длъжни сме да му отдадем дължимото като футболист, прославил България по света, но сме длъжни и да му напомним, че последните 1- 2 години той беше фигурант (с малки изключения) с националната фанелка. Наистина пътят от "осанна" до "разпни го" е само една крачка. Особено у нас...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version