За Форума и сайта > За Форума

Форумът преминава в "extended support"

(1/6) > >>

Hatshepsut:
На 21 август ще прекратя регистрацията на нови потребители във форума.
Тогава се навършват 12 години от създаването на форума. Би трябвало да изчакам още една година, но не исках да е на 13-тата годишнина. От тази дата форумът преминава в т.нар. "extended support", това е един термин, използван от софтуерните разработчици, в общи линии означава че поддръжката минава на по-ниско ниво.

Причините за това мое решение са няколко:

- напоследък регистрацията на нови потребители чувствително спадна, така е не само в нашия форум, но и в другите форуми
- невъзможност за по-високо обновление на форумния софтуер.
Преди няколко дни направих такъв опит, но той завърши с провал. Ето защо настоящият форум ще си остане с тази версия на софтуера - SMF 2.0
- форумния софтуер е много "омазан"... за 12 години са правени 40-50 ъпдейта, освен това са инсталирани и премахвани множество допълнителни модули и нещата са стигнали дотам, че дори и аз като администратор нямам достъп до някои секции на администраторския панел  :whistle:

Click  :arrow:

- последната, но не по важност причина е, че аз като администратор искам да започна "на чисто". Не желая да бъда вечно в сянката на Калоян и да ми натрапват някакъв комплекс за малоценност и т.н.
Не ме разбирайте погрешно, да започна на чисто не го разбирам като да започна от нулата. Наистина, по отношение на сайта стана точно така - старият сайт не беше на ниво и аз създадох чисто нов сайт и унищожих стария. С форума обаче нещата стоят по друг начин - тук има много важни и ценни публикации, които трябва да бъдат запазени.

Преди няколко дни аз създадох нов форум, той е на същия сървър bg-nacionalisti.org, разбира се. Там ще копирам всички най-важни теми от този форум. По моя първоначална преценка става дума за около 20-30 хиляди постинга. Досега съм копирал около 1300 постинга, така че съм в самото начало. Предполагам, че за около една година ще успея да копирам всичко най-важно.

Та така, за един преходен период, може би между 1 и 3 години (този период може да бъде увеличен до 5-7 години), ще функционират и двата форума, а след това този форум ще остане само за четене, а дискусиите ще се пренесат в новия форум.
Това са първоначалните ми намерения, а доколко ще се реализират е друг въпрос. Новият форум е с по-нова версия на софтуера (SMF 2.1), тя е все още нестабилна и нещата не са съвсем ясни.

Всички членове на настоящия форум са добре дошли и в новия форум. Това, което мога да обещая първоначално е, че всеки член на  този форум при регистрацията си в новия форум ще получи същата позиция, както и тук: модераторите и там ще бъдат модератори, Site Supporters ще бъдат пак Site Supporters (всъщност там групата се нарича Advisers), Respected users и там ще са Respected users, а който е баниран тук, ще бъде нежелан и там. Това е само първоначална позиция, подчертавам го отново.
Разбира се, не сте длъжни да се регистрирате със същите потребителски имена, както тук  :smile-1:

Чата в другия форум е по-различен, там няма възможност на отделен потребител да се забрани достъпа до чата, без да бъде изгонен от форума. Ето защо в новия форум модераторите ще имат право да банират потребители  :police:

Това е линка към новия форум, шаблона е стандартния, все още не съм инсталирал модул за споделяне на темите в социалните мрежи (фейсбук, туитър и т.н.), просто защото такъв модул няма, предполагам в близките години ще бъде създаден  :huh:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=forum

генерал Жеков:
По сегашния начин ли ще изглежда новия форум,или ще бъде подобен на този?

Hatshepsut:
Разделите са почти същите, както тук, иначе шаблона ще е стандартния.
Старите шаблони не са съвместими с новата версия на софтуера.

генерал Жеков:
Другия ми въпрос е относно публикациите,на всички потребители ще започнат отново от 0 или ще се копира броя от този форум?

Hatshepsut:
Естествено, публикациите започват от 0, новият форум си има собствена статистика  :smile-1:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия