Обща категория > Спортни новини

Убийството на Гунди

(1/5) > >>

Siegfried:
Издирва се книгата на инж. Петър Лазаров,  за Убийството на Гунди,  който може да даде някаква информация за тази книга, или притежава книгата, моля да потърси Владо Владимиров на бул."Тодор Александров" 23.

Тази тема е за червените античовеци, които наричат Гунди - разложен труп,  или майора от МВР.
Всеки един от нас - включително и вие,  дребни и злобни червени душици един ден  ще се превърне в разложен ТРУП, но в легенда като Гунди – нито един от вас НИКОГА Няма да се превърне !


Как комунистите УБИВАХА спортистите, които отказваха да играят за ВИТРИНАТА на КОМУНИСТИЧЕСКИЯ спорт ц(*ка 9-тоСептемврийско знаме,  или как за НАЗИДАНИЕ комунистите УБИХА Гунди,  Котето и още един невинен човек :

Няколко месеца преди УБИЙСТВОТО писателят инж. Петър Лазаров Издебва Гунди след тренировка Уж за да  му подари новата си книга за Дан Колов.
Информира го за предстоящия атентат срещу него. Съветва го как да се спаси. За целта трябва да изпълнява всяка заповед на МВР, да хвали партията и да кара внимателно. Футболистът разбира се не вярва и решава ,че това е поредната инсценировка от ДС за да го злепоставят.

Племенникът на ген. Заимов също потвърждава опасността грозяща Гунди.
Лазаров не  цитира името на още един човек от който научава за готвения атантат  срещу Гунди, но посочва, че работи в ЦС на БСФС. Спортният чиновник уточнява и причината ;
Гунди Отказва да Доносничи и Шпионира! Не се съгласява да клепа свой западногермански приятел. Вероятно Теко Абаджиев. На всичкото отгоре нападателят се оказва и религиозен.
Според Лазаров службите Не успяват да скалъпят компромат на Гундарата .Това му съобщава съветският шпионин Никола Йотов. Разведчикът му заявява: Не могат да се отърват от Гунди. Не са успели нито с жени, нито с пиене ! После добавя, че НЕ Съумяват да алкохолизират Аспарухов и да го направят за резил. Удрят на камък и с разврата. Успяват да му пробутат няколко мадами, но жена му много го обича. И винаги му прощава. 

Ще кажете , добре ако има такова нещо , нормално е КГБ да го надуши.
Защо руснЯците не спасяват звездата директно? Работата е там, че катастрофата на Витиня е планирана и,  като удар срещу Ангел Солаков.
Вътрешният министър става вече  нежелан и за съветските лидери.  Ще кажете ,че кой ще се страхува от Георги Аспарухов?

За властта Гунди е нож с две остриета. От една страна, той е партиен член, майор от МВР, член на ЦК на ДКМС, зам.- председател на ЦС на БСФС и на Съюза на българските въздържатели.
От друга, кара западни коли, носи маркови дрехи, пие само уиски и пуши “Марлборо”.
Вестниците пишат за него повече, отколкото за Тодор Живков.
Най – Вече Влудява номенклатурите  с прякора си Президента.
Еуфорията излиза от партиен контрол. За капак според съотборници, треньори и съученици тръгва да се развежда. Това е немислимо за футболиста - еталон. Иван Славков и Людмила Живкова се подчиняват на забраната на политбюро. Ала Аспарухов – не иска !

В КДС Редовите ченгета надигат ропот мрънкат, че за година-две Аспарухов прави по-голяма кариера, отколкото те за цял живот в милицията.
Вбесява ги и друго. Гунди не се подмазва на никого. Нито веднъж в своите интервюта не споменава Тодор Живков, политбюро и МВР. Няма навик да благодари дори и на партията. Отказва и да доносничи, а чашата прелива когато не иска да доносничи за Избягалият си приятел във ФРГ Теко Абаджиев По кагебистката система, ширеща се у нас, важното е да се пречупи моралът на човека. Мърсувайки, вербованият става вечен роб на службите. Но с Гунди удрят на камък.
Ченгетата са в шах. Той е такава звезда, че ако го репресират, ще предизвикат обществени брожения. А и заедно с Котков е любимец на МВР - шефа по това време  Ангел Солаков. 

Гунди също е бил любовник със Лили Ванкова, която по това време вече е снаха на комунистическото ВЕЛИЧИЕ  Иван Райчинов Пръмов , който по това време е секретар на Централния комитет на БКП ! Освен това, по това време беше публична тайна, че първия син на Лили Ванков е син на Гунди , което Неимоверно Много е ОЗЛОБИЛО висшия комунистически дерибей Иван Пръмов, първо заради рогата сложени на сина му от Гунди  , но Най – Вече за това ,че снаха му е родила и дете от Гунди  !

Спред някои проблемите на Гунди и пълното озлобление към него и Левски започват след  злополучния разгром на витрината на комунистическия спорт от Левски със 7-2 , а капака на всичко поставя това, че  на следващия ден във всички западни вестници пише ;
цитат: отбора на СТАРА България РАЗГРОМИ отбора на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ със  7 - 2 . 

Цитат:След края на мача на стадион "В. Левски" все едно че гореше. Хиляди левскари държаха в ръце запалени вестници и скандираха: "Левски! Левски!". Може би само един от тях, "ултрасът" Илия Петров, повече известен с прякора си Пенсията, негодуваше: "Безобразие! Защо спряха нашите?! Вместо 10:1, ето едва 7:2!". В същото време един друг известен в този период привърженик на "сините", бързо излиза от стадиона и с наивен вид пита всеки срещан офицер: "Другарю милиционер, как свърши мачът?" Всеки отговор 7:2 за Левски е като музика за ушите му.
След това хиляди дефилираха от стадиона до паметника на Васил Левски, строго охранявани от народната милиция. Там се състоя ново "факелно тържество". Транспортът около паметника бе блокиран близо час. Хиляди млади хора скандираха: "Апостоле, пак ги бихме!" и се покланяха доземи пред паметника. Милицията не се намеси.

Само след месец и половина Обаче ЦК на БКП се намеси. Под благовидния предолг за окрупняване на спортните клубове Левски бе обединен с клуба на МВР - Спартак. Милкобалевците и всички важни комунистически фактори (до един фенове на отбора с червената петолъчка) не можаха да преглътнат загубата и УНИЖЕНИЕТО.

С обединението на наричания от комунистите Фашистки отбор Левски с милицията, комунистите имаха за цел да накарат Българският народ да Намрази отбора на Левски, защото комунистите разбраха ,че по друг начин няма как да спрат или ограничат ЛЮБОВТА на Хората към стария Софийски отбор Левски известен преди 9-ти като ССк ЛЕВСКИ .
Всички се питате защо комунистите ще убиват един футболист, на всички ни е ясно, че не цялата (красная) партия са такива побъркани фенове, като милко балев, добри джуров, димитър стоянов шеф на КДС и МВР от 1972-1989г. ген Чергиланов шеф на ВКР....., но ако не сте запознати, точно тези хора от ЦК на БКП (извън цитираните преди това) се намесваха Грубо и Безпардонно във футбола ни по време на 45 годишната ДИКТАТУРА ръководена от тях в полза на отбора с червената петолъчка още от неговото създаване през 1944 година, като ЧАВДАР(кръстен на ПАРТИЗАНСКИЯ отряд на който джуров е командир а балев ПАРТИЕН СЕКРЕТАР), а наследниците им и до ДНЕС.

Сега да се върнем на Гунди,някъде около месец преди милкобалевци да възложат на техни  приближени хора от ДС да убият Гунди, милко балев за пореден път предлага на Гунди да играе в ц(*ка, Гунди отказва и добри джуров и милко балев започват да оказват невероятен натиска ,както върху футболиста, така и върху ръководството на Левски, Гунди да премине в ц(*ка, (представете си какъв натиск е имало щом Гунди даже е сниман с екип на ц(*ка) но Гунди и ръководството  търсят помощ от известни по това време Интелектуалци.
Надявам да си спомняте за срещата между Г.Калоянчев (който е бил много близък с Т.Живков) който МОЛИ първия да спре терора над Левски от милко балев, джуров и сие за привличането на Гунди в ц(*ка, всеизвестен ФАКТ е ,че  Т.Живков вдига телефона и остро скастря м. балев, като му казва - абе милко, стига сте взимали играчи от другите отбри, създайте си свои кадри  ...

След това всички знаете, какво се случва, отговора на УНИЗЕНИТЕ милко балев, джуров и сие не закъснява, човека който е управлявал камиона много интересно се оказва служител на ДС, това се установи след 10-ти XI 1989г. като започна някакво разследване по случая! Старшината от ДС не е бил ,кой да е а добре подкован политически убиец , участвал в убийствата след 9-ти 1944г.,като хвърлял свои заможни съграждани( антикомунисти) от селата около витиня ,от скалите на витиня или просто ги е разстрелвал ,като врагове на народа . Та,същият служител на ДС (управлявал камиона) е чакал знак от колегите си от ДС разположени по пътя, че колата на Гунди идва (за да излезне и да му препречи пътя) и след подадения сигнал излиза с камиона и убива на място Гунди ,Котков и още един трети човек, който е взет от бензиностанцията на която Гунди за последно пълни бензин!
 Освен това много интересно точно на (катастрофата)местопрестъплението има жена фотограф, която снима все ОЩЕ ГОРЯЩАТА кола на Гунди, по разкази на хора от милицията жената(фотограф в Софийски вестник)  е пратена на това място 3 часа преди катастрофата , защо ли ?! След това (много интересно) милицията дълги години крие "от народната любов" шофьора на камиона, кадър на ДС и Физически УБИЕЦ на Гунди  ?!
 
Старшината УБИЕЦ от ДС излиза с камиона и Убива Гунди и Котето (разбира се по ЗАПОВЕД на милкобалевците от ЦК на БКП) НЕ по политически причини , а за НАЗИДАНИЕ, за да НЕ си и помислят и други футболисти в бъдеще, че могат да ОТКАЗВАТ да играят за отбора на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ - це(*ка червената петолъчка !

Освен това, чрез УБИЙСТВОТО на Гунди  БКП искаше да свали Неудобния им Ангел Солаков и да постави послушния сесекар димитър стоянов на негово място;

Разсекретеният от комисията Андреев Протокол номер 140 от съвместно заседание на Политбюро на ЦК на БКП с колегиума на МВР от 13 юли 1971 разкрива обсъждането на “някои отрицателни постъпки” на министъра на вътрешните работи Ангел Солаков, които засягат отношението на тоталитарната власт към българския футбол, смъртта на двамата български футболисти и страха от ефекта на масовата мобилизация на стотици хиляди българи на погребението на двамата.

На извънредното заседание присъстват Тодор Живков, Борис Велчев, Боян Българанов, Живко Живков, Пенчо Кубадински, Станко Тодоров, Цола Драгойчева, Пеко Таков, Иван Пръмов, Ангел Цанев, Венелин Коцев, Григор Шопов, Мирчо Спасов и др.
В стенограмата четем Тодор Живков:
“Другари, на заседанието на Политбюро във връзка с обсъждане състава на МС ние разгледахме случая с др. Солаков и тогава се счете за нецелесъобразно да се издига неговата кандидатура за министър на вътрешните работи. На това заседание на Политбюро се договорихме отново да се върнем към случая с др. Солаков с участието на колегиума на МВР. Позволете ми накратко да засегна някои въпроси, отнасящи се до постъпките на др. Солаков… Ще започна с почивката на др. Солаков и др. Шопов (Григор Шопов, зам.министър на вътрешните работи, б.р.) през лятото на 1969. Доколкото съм информиран, на др. Солаков и на др. Шопов е оказано извънредно голямо гостоприемство от съветските другари. Те са посетили Далечния изток и някъде към японската граница са се срещнали с един граничен отряд, който носи името “Русчукски” поради това, че тази част по време на Отечествената война е освободила Русе.
След това е трансформиран в граничен отряд и командването на Съветската армия е решило той да носи името на Русе. При прощалната вечеря др. Солаков взема думата и казва примерно следното: Другарите от този отряд се заблуждават, като смятат, че те са освободили Русе. Нищо подобно, те не са освободили Русе, както и Съветската армия не е освободила България. Българският народ сам се е освободил, а след това дошла Червената армия. Става един от първите заместници на Андропов (Юрий Андропов, тогава шеф на КГБ, б.р.) и спокойно, аргументирано отговаря на др. Солаков. Др. Солаков отново става и започва спор с него, получава се конфликт. Така е завършила тази вечеря. Аз при едно мое отиване в Съветския съюз помолих да се срещна с др. Андропов по този въпрос и му обясних, че този случай е изолиран, че нямаме други факти. Др. Андропов се съгласи с мен и смятам, че ликвидирахме за тогава този въпрос. Трябва да кажа обаче, че до ден днешен др. Солаков не е съобщил в ЦК, нито се е извинил на съветските другари за този скандал, който е предизвикал. А той е бил длъжен да се извини, ако е казал това в пияно състояние…
Известно е, че на няколко стадиона в нашата страна е освиркван. Това, което ни разтревожи, е погребението на двамата спортисти (Гунди и Котков, б. ред.)! Ние ценим тези спортисти, те са талантливи, но това, което др. Солаков извърши, не зная дали в някоя друга социалистическа страна биха си позволили да извършат, без да се разтревожи партийното и държавно ръководство! В погребението участват  над 500 000 души! Някои другари твърдят, че такова погребение в България не е имало! 500 000 души не са участвали в шествието при погребението на Георги Димитров!
Др. Солаков, ти не си ли зададе въпроса, че всички тези хора работят някъде, че те трябваше да напуснат своите научни институти, учреждения, фабрики за това погребение? Не ти ли е известно на тебе, че такива спортисти като Аспарухов и Котков са достатъчно известни и не е нужно да се лепят афиши и да се призовават гражданите да участват в погребението, че не е необходимо да се провежда тази хитрост, че на стадиона ще се проведе голямо поклонение? Такова поклонение не е имало. Оттам се е разгърнала манифестация! Наредил си административно целият ръководещ състав наминистерството да участва.
Защо извърши погребението в часа, когато погребваха съветските космонавти?Защо трябваше да се огорчат съветските хора, на какво основание? Ние уважаваме всички талантливи хора в нашата страна, в това число и футболистите, но не можем да търпим и няма да търпим да се издигат други кумири за нашата младеж и за народа, освен тези, които КОМпартията издига!

Дано сте  чували (надявам се ,че сте прочели отгоре и стенограмата от съвместно заседание на Политбюро на ЦК на БКП с колегиума  на МВР от 13 юли 1971г.)  , че Солаков НЕ е обичал много- много руснЯците и постоянно се е изказвал против тях и за това, че БКП  не трябва постоянно да подръжава изцяло на съветския съюз..


Ангел Солаков е уволнен на 19 юли 1971, (Само след 2 години и няколко месеца на този пост)- от позициите му на шеф на МВР и шеф на КДС. До този момент той е недосегаем -притежава огромна, обособила се с времето автономна власт. ЦК на БКП и Тодор Живков са изплашени от потенциала в личността на Солаков, който овладява, контролира и в известен смисъл задоволява страстите и настроенията на масата посредством футбола. Мобилизацията на над половин милион граждани за погребението на Гунди и Котков предизвиква страх у властта - страх от себеорганизиралата се маса, страх от нейните инертни сили, които могат да се пренасочат в даден момент срещу властта и страх от фигурата на Ангел Солаков, много хора от ЦК начело с милко балев казват на Тодор Живков цитат м.балев: ти представяш ли си всички тИя Фашисти да тръгнат срещу нас...........

Hitlerist:
Боже, слез и си прибери вересиите.....

Мишок:
Не ми се вярват тези неща.

Siegfried:

--- Цитат на: MISHOK-chetnik в Март 27, 2012, 19:20:56 ---Не ми се вярват тези неща.

--- Край на цитат ---

Е как на теб ще ти се вярва, или по скоро как някой да вярва и на една твоя дума :laugh-1: Ти постоянни обясняваше( преди да излезнат досиетата) със 100%-ва УБЕДЕНОСТ, че Няма да има и един митрополит от висшият клир на източно православната църква, който да е бил ДОНОСНИК на ДС, а то какво се оказа, че ВСИЧКИ до ЕДИН са били доносници на ДС (на 2-ма им скриха досиетата , един е прекалено млад) даже няколко човека бяха описали в материалите, които са писали за ДС,че се ГОРДЕЕЛИ, че са станали членове на комунистическата партия!

мишок, заради Паметта на Гунди те Моля,  повече Не пиши глупости в тази тема .

Благодаря ти

Индивидуалист:
Попрочетох отначало.
За първи път срещам подобна теза.

Но комунистите са способни на всичко.А най-вече на убийства.

Докато четях си спомних историята на Хелмут Дукадам-вратаря на Стяуа 1986 г
спасил 4 дузпи на финала срещу Барселона
автоматично се превърна в румънски герой

обаче много скоро след финала той изчезна и повече не се чу за него за някаква сериозна кариера.

След 1989 се оказа,че сина на Чаушеску му завидял на славата и го бастисал да не играе никъде.

Това излезе по едно време като информация.
Доколко е вярно не знам.
--------------
А ето
оказва се,че има нещичко и за него

Мистерията Дукадам

Героят на финала, Хелмут Дукадам (вратар на Стяуа) още в дните след финала изчезва от футболната сцена заради някаква тайнствена история за кола.

Западната преса разказва, че вратарят си е уредил от президента на Реал Мадрид (признателен му, за това че е лишил вечният враг, Барселона, от първа купа на КЕШ) чисто нов, последен модел Мерцедес. Нико Чаушеску - Валентин го е повикал и след отказ от страна на вратаря да даде колата си, му счупва пръстите на двете ръце. Други разкази отричат всякаква връзка на Валентин в историята.

, негов “адвокат“ : “Доста е изнервящо, знаете ли. Пълна тъпотия е да мислите че Дукадам е бил насилен. Всъщност истината е, че се е подхлъзнал, паднал и наранил тежко ръцете си, по време на лов в планината. Трябвало е дори да се изпрати хеликоптерът на президента за да го спасят.“. Истината е че Дукадам, на 27 години, с обещаваща международна кариера, ще бъде видян на зеленият килим, във втора румънска дивизия, едва години след прословутият финал в Севиля.

Друга история разказва, че му е открито нарушено кръвоснабдяване на дясната ръка. По едно време лекарите обмислят и най-лошия вариант - да я ампутират. Болестта тръгва и по другата ръка. Така се налага серия от тежки операции. За една от тях в клиниката го откарва с личния си "Мерцедес" синът на диктатора Николае Чаушеску.

Каквато и да е истината, поне едно е ясно, Дукадам ще остане в история като единственият вратар спасил 4 дузпи във финал от КЕШ и изпратил първият балкански отбор на върна на Старият континент.

видео от дузпите 1986 год.
http://kingfootball.info/index.php?q=vincr003

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия