Обща категория > Спортни новини

В подкрепа на братята ни от Лацио

(1/1)

Siegfried:
Феновете на "Лацио" в антисемитски скандал  :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:
http://btvnovinite.bg/article/sport/fenovete-na-lacio-zabarkaha-antisemitski-skandal.html


--- Цитат ---Феновете на "Лацио" забъркаха огромен антисемитски скандал в Италия. Миналата седмица те разлепиха стикери на германското еврейско момиче Ане Франк с екипа на градския съперник "Рома".

Ане е починала на 15-годишна възраст по време на Холокоста. Тя е прекарала по-голямата част от живота си в Холандия и води дневник, публикуван след края на войната.

Реакцията на италианската футболна федерация бе незабавна. Централата разпореди мачовете от всички първенства в страната през уикенда да започнат с минута мълчание, както и с прочитането на пасажи от въпросния дневник. Идеята е така да бъде осъден антисемитизмът на тифозите на "Лацио" и да бъде почетена паметта на жертвите на Холокоста.

Пасажът, който ще бъде четен преди мачовете, гласи: "Виждам, че светът бива бавно превърнат в пустиня, чувам приближаващия гръм, който един ден ще ни унищожи, усещам страданието на милиони. И въпреки това, когато погледна небето, но някакъв начин чувствам, че всичко ще се промени, за да се сложи край на тази жестокост и че мирът и спокойствието ще се върнат още веднъж".
--- Край на цитат ---

Ексклузивно, само тук...., новите 5 попълнения в отбора с червената петолъчка - 5-мата от РеМС !


Siegfried:
Феновете на "Лацио" освиркаха дневника на Ане Франк, те посрещнаха четенето на фалшивият дневник на Ане Франк преди мач с... фашистка песен. :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:

http://btvnovinite.bg/article/sport/fenovete-na-lacio-osvirkaha-dnevnika-na-ane-frank.html

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия