Обща категория > Спортни новини

ПФК ЦСКА София

<< < (2/27) > >>

MAGADAN:
18 юни 2008 / News.dir.bg
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от „ПФК ЦСКА” АД - Александър Томов и Александър Гарибов.
Досъдебното производство е за престъпление по чл. 203 от Наказателния кодекс, а именно длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, съобщи БГНЕС.
Двамата са присвоили чужди пари от „ПФК ЦСКА” АД около 5 000 000 евро, собственост на „Кремиковци” АД, поверени им да ги управляват. Разследването е възложено на Национална следствена служба. В случай, че бъдат признати за виновни Александър Томов и Александър Гарибов може да получат от десет до двадесет години лишаване от свобода.
Двамата не са арестувани, каза градският прокурор на София Николай Кокинов и уточни, че обвиненията им още не са повдигнати.

 :devil: :devil: :devil:

Хитлер:
Да ги вкарват в кауша......
Така им се пада....
Един съвет към тях - да внимават да не си изпуснат сапуна... :lol:

Хитлер:
ЦСКА погаси задълженията! Клубът внася документите в БФС утреСря, 2008-06-18 20:56

Феновете на ЦСКА вече могат да си отдъхнат. Както Sport1.bg единствен писа вчера, днес трябваше да бъдат погасени всички задължения. Това вече е факт, за което призна Емил Костадинов.

Екзекуторът на "петлите", който пое ръководните функции в Борисовата градина, разкри пред БНТ, че всичко вече е наред и в момента се подготвят необходимите документи, които ще бъдат внесени в БФС утре. По-рано днес и Александър Томов заяви, че дълговете вече са изплатени, макар и да допълни, че тази информация трябва да бъде проверена.

"Събрахме вече набора от документи, които утре в късния следобед ще бъдат изпратени във футболния съюз. Отборът започва подготовка, както е по план. В събота събираме всички футболисти и в неделя заминаваме за Боровец, където ще се проведе първата част от подготовката. До момента единствено продадохме Велизар Димитров и всички други спекулации около отбора са неоснователни. Засега всички други футболисти остават в тима", каза Костадинов.

Следващата стъпка на хората от футболната ни централа е да насрочи в най-близко бъдеще дата за заседание на Изпълкома, на която да бъде върнат лиценза на ЦСКА за "А" група.

Източник : http://www.sport1.bg/sport1/node/98349

Amenhotep:


Александър Томов ще бъде поне още четири години председател на Надзорния съвет на ЦСКА, освен ако сам не се откаже от този пост. Това става ясно от разпространените в интернет снимки (pdf формат) на договорите на бившия вицепремиер с "червения" клуб.

Проверка на Sportni.bg показа, че Томов си е осигурил бъдещето до 2012 година със специфична клауза, в която се казва, че ако дружеството (в случая ЦСКА и общото събрание на акционерите) прекрати договора му, то той ще получава 20% от оборота му до края на срока на договора (виж снимка 1). Краят на срока на договора ще настъпи пет години след датата му на подписване, която е 28 декември 2007 г. (виж снимка 2).

Любопитната подробност в случая е, че в момента акционерите в ЦСКА са двама. Това са юридическото лице "International sport management services S.A.", представлявано от Александър Томов (притежаващо 499 999 акции) и физическото лице Александър Томов, притежаващо 1 акция (виж снимка 3). Простата логика показва, че настоящият президент на "червените", освен оперативната власт в клуба, притежава и властта над ценните книжа. И че е налице конфликт на интереси.

Самият Александър Томов е твърдял нееднократно, че не е взел и стотинка от ЦСКА. Това не е вярно. Официалната заплата, която председателят на Надзорния съвет на ЦСКА получава според договора си, е 5 хиляди лева месечно плюс евентуални бонуси (виж снимка 4).

снимки:
1 -
2 -
3 -
4 -

Линк към статията
http://sportni.bg/?tid=40&oid=2502032&ci%20d=4291

Болгардингезе:
Той им разби хубавият отбор!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия