Poll

Мислите ли, че в бъдеще време може да се създаде ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

Да
19 (73.1%)
Не
7 (26.9%)

Total Members Voted: 22

Author Topic: Идеята за Велика България  (Read 20354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Мокабор

• Premium user
  • Forum Member
  • *
Re: Идеята за Велика България
« Reply #30 on: 04 Sep 2016, 08:31:35 »
Разбирам логиката ти, но очевидно нашите български критерии за национално величие са много по-различни от критериите на сърбите,  гърците и румънците.
За нас Велика България не значи измислена, фалшива, мегаломанска, империалистическа, а нещо друго: истинска, обединена, загрижена както за българите в България, така и за диаспората, просперираща във всяко едно отношение, също и Държава на духа (по думите на Лихачов), пазеща традициите на миналото и уверена в своето бъдеще; бих добавил и национално могъща и социално справедлива, но тук вече навлизаме в сферата на политиката  :smile-1:

Мисълта ми е, че щом нашите критерии са по-различни, ние трябва да държим на тях и да ги отстояваме, а също и да разясняваме, че тези критерии не са като на околните народи и да не ги бъркат с тях.

Прав си.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

Offline Мокабор

• Premium user
  • Forum Member
  • *
« Reply #31 on: 04 Sep 2016, 08:39:04 »
Злобата те задавя. Аз не съм патриот, отказвам да съм и националист, това са западни неща вредни за българщината. Народната носия е само върхът на айсберга. Не смятам обаче да дават никакъв отчет пред такива, като тебе. Дали написаното от мене са простотии - не решаваш ти. А нови във форума не влизат заради глупостите дето пишете ти и подобните ти. Нео-либерализма извира от всяка медия и не е нужно да се влиза във форума за да се гледа същото. Да пак продължавам да се държа, като българин и не смятам да се променям. Пак отказвам да стана западно нео-либерално мекере и да се кефя на секи немец.
Подобно на западрен човек за тебе проблема е в другите, за това и мразите собственият си народ. Не бе вие сте основата на проблема, за това хората не ви разбират и не ви искат.

Новите хора влизат във форума с надеждата, че ще намерят хора със сходни идеи, а ако някога се различават идеите им, ще има дискусия и градивна критика. Нито някой споделя твоите фанатични и фантастични идеи, нито пък си склонен на каквато и да е критика. Ти си се забил в едно положение и нямаш отърване оттам.

Проблемите в себе си винаги се опитвам да ги поправям, когато ми станат известни, затова и се сдържам толкова с теб. НО, когато имам проблеми с другите, съм открит и честен, в случая изобщо не ме е страх да призная, че ненавиждам псевдо-родолюбци, които говорят много но действат малко, оплюват запада докато се ползват от неговите блага, и атакуват истинските националисти, по този начин пречейки на родината си.

Поне се радвам, че вече си проблем на Италия, а не на България. Достатъчно си имаме като теб.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
« Reply #32 on: 04 Sep 2016, 15:53:00 »
Новите хора влизат във форума с надеждата, че ще намерят хора със сходни идеи, а ако някога се различават идеите им, ще има дискусия и градивна критика. Нито някой споделя твоите фанатични и фантастични идеи, нито пък си склонен на каквато и да е критика. Ти си се забил в едно положение и нямаш отърване оттам.

Проблемите в себе си винаги се опитвам да ги поправям, когато ми станат известни, затова и се сдържам толкова с теб. НО, когато имам проблеми с другите, съм открит и честен, в случая изобщо не ме е страх да призная, че ненавиждам псевдо-родолюбци, които говорят много но действат малко, оплюват запада докато се ползват от неговите блага, и атакуват истинските националисти, по този начин пречейки на родината си.

Поне се радвам, че вече си проблем на Италия, а не на България. Достатъчно си имаме като теб.
Не мислех да ти отговарям, ама наглостта ти няма граници. Новите хора ли ти казаха за какво влизат тука а ? А на бас че не са !
Ти драги дискусия не водиш - ти искаш да се налагаш и то доста нагло, а като не мина номера зе да зовеш за гонене от форума.
Какви са моите фантастични и фанатични идеи в тази тема а ? Я ни поясни. Става дума за реални неща и едно от тях е че под въпрос е съществуването на тази България. В това няма ни фантастика ни фанатизъм, това е положението.
Ти ли определяш кой е родолюбец и кой не? Аз не мисля че ти решаваш.  Според тебе излиза че трябва да хвалим запада , който не е искал да се освобождаваме от турско ! Ми аз не мисля така. Дали си чувал за ньойският договор а ?
Ти много действаш ли, защо не знаеме за твоите велики действия ? Колкото до мене винаги ще съм проблем на българската олигархия, а за Италия аз и много други способни българи сме само добре дошли.
Човеко зел си се много на сериозно.

Offline Мокабор

• Premium user
  • Forum Member
  • *
« Reply #33 on: 04 Sep 2016, 16:14:38 »
Не мислех да ти отговарям, ама наглостта ти няма граници. Новите хора ли ти казаха за какво влизат тука а ? А на бас че не са !
Ти драги дискусия не водиш - ти искаш да се налагаш и то доста нагло, а като не мина номера зе да зовеш за гонене от форума.
Какви са моите фантастични и фанатични идеи в тази тема а ? Я ни поясни. Става дума за реални неща и едно от тях е че под въпрос е съществуването на тази България. В това няма ни фантастика ни фанатизъм, това е положението.
Ти ли определяш кой е родолюбец и кой не? Аз не мисля че ти решаваш.  Според тебе излиза че трябва да хвалим запада , който не е искал да се освобождаваме от турско ! Ми аз не мисля така. Дали си чувал за ньойският договор а ?
Ти много действаш ли, защо не знаеме за твоите велики действия ? Колкото до мене винаги ще съм проблем на българската олигархия, а за Италия аз и много други способни българи сме само добре дошли.
Човеко зел си се много на сериозно.

Кух си, но най-лошото е, че не го разбираш.

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Reply #34 on: 04 Sep 2016, 16:27:24 »
Става ми страшно весело, макар да не е за веселба, когато: разни недорасли и глупави хора скандират за велика България.
Работата е в това че скоро няма да я има и тази невеликата, бедната и смачканата. Обаче филмите са си казали думата. Велика та велика.

Offline vailen

• Premium user
  • Forum Member
  • *
« Reply #35 on: 04 Sep 2016, 21:20:38 »

Съмнявам се, че градивната критика във форума е в някакво голямо количество. Всеки дърпа нанякъде според умственият си багаж, и така. И малкото смислени неща се покриват под шлаката на националсоциализма, русофонията, безпочвените идеи за иранския произход на българите и т.н и т.н. Смятам че националния ни манталитет има пръст в това.
Обикновено най-агресивните като Зигфрид и Мишока си снасят "творенията" и хората са принудени да не влизат във форума. Мен лично тези персони  ме разсмиват, но иначе положението не е добро.
България над всичко!

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Reply #36 on: 04 Sep 2016, 21:24:43 »
Съмнявам се, че градивната критика във форума е в някакво голямо количество. Всеки дърпа нанякъде според умственият си багаж, и така. И малкото смислени неща се покриват под шлаката на националсоциализма, русофонията, безпочвените идеи за иранския произход на българите и т.н и т.н. Смятам че националния ни манталитет има пръст в това.
Обикновено най-агресивните като Зигфрид и Мишока си снасят "творенията" и хората са принудени да не влизат във форума. Мен лично тези персони  ме разсмиват, но иначе положението не е добро.
Аз рядко пиша сериозни неща тука драги. Малко са хората за сериозни дискусии. Освен това съм далече от нацизма и го смятам за зло.

Offline Мокабор

• Premium user
  • Forum Member
  • *
« Reply #37 on: 05 Sep 2016, 00:04:41 »

Явно е така за жалост. А Siegfried ми стана ясно, че може да се държи нормално, но не го прави, което е още по-зле.
А хайдутов сам си призна, че тук рядко се държи сериозно. Къде трябва да се държи сериозно човек, ако не е в дискусия за национализма?
Когато нямаш нищо умно за казване, най-добре е да замълчиш.

Учредиха партия "Другата България"

Started by LordOfChaos

Replies: 3
Views: 2180
Last post 26 Mar 2009, 13:32:40
by Ivo_the_MOnsTer
България в моите мечти

Started by Angel Lights

Replies: 1
Views: 2123
Last post 02 Apr 2009, 13:47:41
by Angel Lights