Сегга,ако ще си търсим оправдания,няма смисъл!
Не само учителите!Родителите масово да бойкотирата училището и директора му,както и учениците!
Учителите също да ги подкрепат масово и активно!Това е!
Не се оправдавам, а изнасям реални факти. Проблема е, че тези родители не мислят като мен и теб. По-голямата част от тях са откърмени със синята идея.
А относно турците,където вече са останали само те,не ме интересува на какъв език се преподава щом няма българи!
Има българи, а и турците не са турци, все пак са с български паспорти, значи са български граждани и щом живеят тук трябва да спазват българските закони, което пък изисква знанието на български език. Мисля, че подходът ти е малко грешен. Ако им позволим да си говорят в средите на турски, те ще говорят и на обществени места на турски /както го и правят/, ще поискат до българското знаме да се вее турското /имам предвид в класните стаи/ - това е личен опит, ще поискат "да го насера" /това е молба да се отиде до тоалетна/. Просто от тях трябва да се изисква да се говори на публични и обществени места само на български. На един мой въпрос към родител " Добре ти ще отиваш ли да живееш в Турция, че говориш с детето само на турски?" отговора беше следният: " Че защо да ходя като тука съм турчин, а там гяур?". Не се оплаквам, работя и за сега се справям. Все още никой не ме е упрекнал в расизъм, въпреки ярко изразената ми позиция пред родители и ученици, а и бой още не съм яла. Просто проблема е комплексен - болно общество, болно образование, липса на идеали и ангажираност на свободното време.
Вижте сега госпожо.
Проблема,не е в това дали са турци.Щом се чувстват турци,нека си бъдат,аз не искама ни най-малко да правя хора с чужда на нашата генетична същност "българи",защото смятам че това е крайновредно първо за нас!
А проблема не е в това,дали ще слушат турска амузика,дали ще си носят турски знамена,дали ще се гордеят със себе си и какви се чувствата тук и там!Проблема е,ние дали ще им дадем земята си,страната си,Честа си,Кръвта си,ако ни я поискат и дали сме силни,единни и расовопросветени,както и с Родова Памет!
Дали ще дадем на който и да е чужд,да се чувства тук господар,да господства и издевателства над нас,да ни натрапва той неговата същност?Както аз не искам да натрапвама моята на тях,така и не искам те на мен!
Дали ще имаме управници Българи-патриоти и националисти,които са гарант за нашите права и съществувание,или живота ни ще зависи от предаващи ни с лека ръка безродници и предатели?Дали имаме военна мощ и сме расово и етнически единни!
Не дали ще има турци и дали тия турци просто искат да са си те!Нито каква вяра и какви имена ще носят!
По-добре е ако изобщо трябва да ги има и ги има тук,да се отличават от нас,а това дали ще ни се натрапват с различието си,от нас зависи дали ние сме си на мястото!
И защо расизма трябва да е упрек и обида,след като това е висша форма и синоним на Родолюбие?Какво лошо има да асме расовосолидарни и да държим на нашата идентичност и наследственост?Това значи расизъм!
И нека престанем да слагаме на едно-българомохамедани и турци,които нямат нищо,ама нищо общо освен религията и то привидно!
Явно и вие сте доста подвластна за жалост,на марксистката пропаганда,било то под патриотарско-"националистическа" или под откровенно предателска и безродна маска,макар да не го съзнавате.
Не се обиждайте!
Въпроса не е те какво правят и искат,а ние доколко ще им дадем да ни се качват на главите и докога ще ги търпим!?
Това е въпроса!Не да искаме да променяме тях.