Обща категория > Общи дискусии

Българи, събудете се! Време е за "пиклив протест" срещу политическата чума.

(1/2) > >>

Петкан:

--- Цитат ---Спираме с вълча урина румънските диви прасета на границата

ОТ АГРОНОВИНИТЕ НА   30.07.2018                                              НОВИНИ, НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ
Вълча урина ще спира набезите на дивите прасета от Румъния, които са преносители на заразата от африканска чума по свинете. Северната ни граница ще бъде третирана с ампули с животинската течност, за да не се допусне проникване у нас на епидемията, върлуваща на около 60 км отвъд Дунава, съобщи за Агроновините експерт от аграрното министерство.
--- Край на цитат ---
https://agronovinite.com/spirame-rumanskite-divi-praseta-na-granitsata-s-valcha-urina/
...

--- Цитат ---
Протестът на майките.

Зловеща картина.

Отсъстват загрижени граждани за европейско развитие, “патриоти” и представители на парламентарните фракции. За тях това не е проблем.

Най- странно за мен е отсъствието на т. н. “леви”, иначе тревожно загрижени за социалното неравенство в БГ.

В друга европейска държава знамената вместо черни щяха да са червени и всякакви социалдемократи, анархисти и социалисти щяха да бъдат на площада.

“Левите” у нас предпочитат бузлуджански кюфтета гарнирани със сръбска чалга.

Това е само невзрачна част от съждението, че настоящия парламент и правителство са безсрамни негодници и тунеядци. Тези самозвани плужеци са недостойни да бъдат “народни представители”.

Това нещастно явление трябва да бъде незабавно изметено.

Срамно е да си ням и сляп в едно цинично общество обречено на разпад, лишено от закон, морал и вяра.
--- Край на цитат ---
http://afera.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D1%89%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE.html
...
...
Във връзка с тази противочумна новина от аграрното министерство, реших да предложа на съфорумците и на гостите на форума, всеки да се изпикае в една пластмасова чашка, да я опакова и да я метне срещу Народното събрание на 1 септември 2018 г., а за хората от провинцията, мятането на чашките с урина да започне на същата дата- срещу сградата на Областния управител във всеки областен град на България.
По този начин ощетените от произвола на властта ще маркират границата, където живеят нормалните хора и политическата чума няма да смее да я прекрачи.
Протестът ще има символичен характер и смисъла му е да им каже на чумавите в НС следното:"Колкото повече пикня, толкова по-малко чума. Вие сте чумата и не ви щем при нас!"
Ако протестът не успее, което е много вероятно поради стеснителния характер на много от сънародниците ни, политическата чума ще ни довърши, също като козичките в Ямболския край.
На оръжие, братя!
Напишете за "пикливият протест" и във Facebook, и в Twitter, за да дойдат повече хора с пълни чашки, защото в България избори няма, революция също няма да има, защото от тази на 9 септември 1944 г.,  българите имат алергия към революциите.
Грабвайте чашките и смело напред!
Повече урина-по-малко чума в милата ни България!

Петкан:
Защо се стеснявате, уважаеми?
Какво ви пречи да протестирате или ви трябва сигнал от Москва, Вашингтон или Брюксел и по 50 лв на калпак?
Вчера прочетох, че в администрацията на МВР работели 7337 души, т.е. лапачи на народна пара.
Това число е съизмеримо с населението на почти 20 български села!
А колко са лапачите във всички министерства, не знам точно и не ми се проверява.
Познавам няколко пеперудки(калинки), които получават по 1000-1200 лв само заради това, че правят добри свирки и нямат задръжки на работното си място, а после се прибират по домовете си,ни лук яли-ни ... мирисали.
Мисля, че политическата чума отдавна е плъзнала в България, но не пишат за нея и заради това протестира и Николай Колев-Босия.
Срамно е, че в България продължават традицията на "снишаването" от времето на Тодор Живков, а когато има организирани протести те почти винаги са организирани от онези, чумавите.
Готвя се за своят протест, купих една голяма диня и започвам тренировки... :mad:
Да полея костюмчетата на мизерниците Бойко и Корнелия с пикня ще е най-добрата работа, която мога да свърша за благото на България.

Мишок:
Накрая и Борисов няма да издържи на корупцията и ще ни напусне. Галеви заради това избягаха, Брендо се скри по същата причина, Митьо Очите тоже.А, да, и Домусчиеви ми се струва че са готови за някой остров. Не се издържа, мамка му! Май и мъжът на Цецка Цачева арх. Данговски от РВД ще напуска.

HighVoltage:
Румънците за пореден път доказват, че не си поплюват.


В Букурещ е страшно! Хиляди гневни румънци излязоха на улицата, стигна се до сблъсъци с полицията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протестиращите носят знамена на Румъния и ЕС и скандират „Справедливост, а не корупция.”


Румънци от чужбина се събират в Букурещ на протест срещу произвола на властта
На румънците в чужбина им дойде до гуша от произвола на правителството в Букурещ. Те внасят в страната по 3 млрд. евро годишно и сега под мотото #rezist се събират румънската столица на протест срещу властта, пише "Дойче веле".
Към западните румънски граници се е устремила лавина от автомобили с британски, испански, италиански и германски номера. Румънците в цяла Европа вече от седмици се уговарят в социалните мрежи да заминат през лятната си отпуска за Букурещ, където на 10 август да демонстрират пред правителствената резиденция в подкрепа на правовата държава. Такъв протест на хора, събрали се от чужбина, досега не е имало в ЕС.


Близо 4 милиона румънци живеят, работят или следват в различни европейски страни – това са 20% от населението на страната. Те следят какво става в Румъния по румънски телевизионни канали, но най-вече чрез социалните мрежи. В мрежата, включително и във "Фейсбук" профила на "Дойче веле", те критично коментират постоянните опити на така наречената социаллиберална коалиция и на всемогъщия кукловод Ливиу Драгня, лидер на социалдемократите, да поставят под контрол правосъдието и да изкорубят правовата държава. Те периодически организират и митинги в редица големи европейски градове, за да покажат на румънците у дома, че споделят негодуванието им.
............ https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/08/10/3294371_rumunci_ot_chujbina_se_subirat_v_bukuresht_na_protest/

---------------------------

Дето се вика: не сме от един род  с румънците  :cry-1.gif:

HighVoltage:
Силата на диаспората

Главното послание на протестиращите гласи: Между румънците в страната и в чужбина не бива да се прави никаква разлика. Това подчертава Кристиян Прешура в интервю за "Дойче веле". Той се занимава с научна работа в Холандия и категорично отхвърля твърденията, че някой плащал на "диаспората", за да протестира в Букурещ. "Никой не ни осигурява безплатен транспорт", казва той, намеквайки за практиката на управляващата партия да събира свои привърженици за митинги в столицата. "Сами си купуваме самолетните билети и си планираме отпуските така, че да бъдем в Букурещ на уречения ден", обяснява с усмивка той.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия