Българският националистически форум

България и българите => България => Темата е започната от: Nordwave в Февруари 17, 2007, 05:49:01

Титла: ДКЕВР
Публикувано от: Nordwave в Февруари 17, 2007, 05:49:01
Между 10 и 40 стотинки на абонат са надвзети със сметките за ток през януари в Западна България. В следващи сметки тези стойности ще бъдат компенсирани.
Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин на парламентарен контрол, предаде БТА. Той отговаря на депутатско питане за контрола на цените от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ спрямо топлофикационните и енергоразпределителните дружества. Надвзетите суми са резултат от закръгляване при последното облагане с ДДС във фактурите за потребения ток. ДКЕВР е дала на 14 февруари т.г. задължителни указания на "CEZ Електро България" да не се допуска изменение на крайните цени на тока за дневна и нощна енергия за бита, каза Калфин. Предписанията изискват фактуриране на консумираната електрическа енергия по цени с ДДС за разпределение и снабдяване, както и компенсиране на по-високите стойности на потребителите за месец януари. Вицепремиерът изтъна още, че не е в правомощията на ДКЕВР да извършва контрол по дяловото разпределение на топлинна енергия. По думите му не "Топлофикация София", а Министерството на икономиката и енергетиката контролира фирмите за топлинно счетоводство. След шоковите декемврийски сметки за парно енергийният министър Румен Овчаров назначи проверка на топлинните счетоводители. Досега обаче от нея все още няма оповестен резултат. Прокуратурата също започна проверка на топлинните счетоводители, но и тя не е приключила. http://dnes.dir.bg/2007/02/16/news1346625.html
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Amenhotep в Февруари 25, 2007, 22:40:52
София и Бургас ще имат нови цени на водата от началото на април, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. От март по-скъпо ще я продават дружествата в Хасково, Севлиево и Петрич . В София и Бургас поскъпването ще е с месец по-късно, защото регулаторът върна бизнес плановете на двете дружества за промяна.

В края на миналата седмица ръководството на "Софийска вода" и комисията обсъдиха новите тарифи и инвестиционната програма за следващите две години. Компанията предлага поскъпване на кубик вода с 40% до 1.02 лв. без ДДС  и инвестиции от 79 млн. лв., съобщи секретарят й Иван Иванов. Той обясни, че това е условие за получаване на средства от програмата ИСПА и ЕБВР.

Разговорите за новите цени предстоят. Искаме "Софийска вода" да докаже, че ще вложи 37 млн. лв., коментираха от регулаторната комисия. Тя е изискала от компанията доказателства, че международните институции поставят тази цена като условие за финансиране. За да влязат в сила новите тарифи, дружеството трябва да направи публично обсъждане до 16 март. ВиК - Бургас, предлага водата да поскъпне със 17% за гражданите и с 9% за фирмите. Регулаторът ще вземе решение на 14 март.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Тоя Шушулов е като предвестник на Ада. Където и да се появи името му, след него все върви някоя брутална финансова секира!

Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Nordwave в Май 28, 2008, 18:13:59
Парите само за храна скачат с половин пенсия
(http://i.data.bg/08/04/10/899267_orig.jpg)
МАРГАРИТА ВЪРБАНОВА

 Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще "освободи" цените на парното, тока и водата едновременно с поне 15% от 1 юли. Обясненията са, че природния газ е поскъпнал с 30% от 1 октомври м.г. до края на април, а цените на електричеството и водата останали заковани.
От регулатора определиха претенциите на ВиК дружествата и топлофикациите като основателни. Засега Националната енергийна компания иска 20% ръст на тока, трите енергоразпределителни дружества ЧЕЗ, E.on и EVN настояват за увеличение съответно с 9, 10.4 и 12 процента. Исканията на ВиК компаниите са услугите  да скочат с 4 до 50 на сто, някои все още не са обявили претенциите си.
"Предвид истеричното поскъпване на горивата в световен мащаб и кризата с храните, цените ще скочат в поносими за потребителите граници", заяви председателят на ДКЕВР Константин Шушулов.
Какво е поносимо за най-бедните в ЕС обаче. По данни на Евростат за покупателната способност на гражданите на Евросъюза, публикувани преди месец, България е на последно място и в Европа, и на Балканите - тук сме след Македония, Албания и Сърбия. Българите получават най-ниските заплати, а харчат за храна рекордните 36% от доходите си. Всеки трети се труди в сивия сектор, 100 работещи у нас издържат 86 пенсионери, докато в Европейския съюз съотношението е 100 на 40. Инфлацията у нас стига вече 14%, а на есен, когато ще усетим голямото тотално поскъпване, ще е 16 на сто.  Прогнозите са на синдикатите и работодателски организации. За година само храните в България поскъпнаха с 21.8% срещу едва 4.3% в ЕС. Това у нас обаче е средното оскъпяване, зелето например скочи 3 пъти, олиото - с 93%, брашното -със 78 на сто, увеличение над 50% гонят яйца, пилетата, млечни продукти и колбаси.
Според експерти на КНСБ, наесен  четиричленно семейство само за храна ще трябва да заделя допълнително 93 лева. Какъв процент от доходите представлява това, всеки може да изчисли като знаем, че към 1 септември средната заплата у нас ще бъде 484 лв., а средната пенсия /с обещаното увеличение на 1 юни/ - 205.50 лв.
Сигурно е едно обаче, до 1 юли има доста време, в което топлофикациите, ВиК и енергийните компании ще извиват ръцете на ДКЕВР. Поскъпването на горивата и високият акциз на дизела са допълнителни аргументи в спора с колко да скочат цените на ток, вода и парно. Междувременно стана ясно, че Еврокомисията се
кани да вдигне двойно цените на електричеството.
Заради рекордно високите цени на петрола и газта ЕК готви нова енергийна стратегия. Според нейни експерти причината за увеличението е липсата на конкуренция на пазара на ток. На фона на тази тенденция в ЕС, исканията към днешна дата на трите ни енергийни компании за поскъпване на еленергията с 9-12% изглеждат направо скромни. Вчера от ЧЕЗ побързаха да предупредят,че ще следват конюктурата на европейския пазар на ток. E.on и  EVN също няма да останат със старите оферти.
Освен електричество, вода и парно, освен храните, през лятото ще поскъпнат и билетите за градския и извънградския транспорт. Увеличението в страната е с по 10 ст., в София - с 30 стотинки. От 1 юли билетът в столичния градския транспорт ще е 1 лев. Причината, обясни кметът Борисов, е в увеличените цени на горивата и предстоящото поскъпване на тока. Разчетите са направени върху сегашните заявки на ЧЕЗ, ако компанията поиска по-високи цени на тока, ще скочи и билетът за трамвая, обясни зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. От седмица автобусите до морето возят по-скъпо. За сравнение миналата година по същото време от София до
Бургас сме пътували с 30 % по-евтино, а до Варна - с 25 на сто. Тепърва ще става ясно с колко ще поскъпне междуградският превоз, заради готвената национална стачка на целия транспорт - автопревозвачи, тираджии, таксиметрови шофьори. Исканията на бранша са държавата да свали акциза на дизела, да намали цените
на горивата,
да оправи пътищата. "България е страната с най-ниски цени на горивата. Няма накъде да се отстъпва", заяви финансовият министър Пламен Орешарски. Бюлетин на Европейската комисия, публикуван при това на интернет страницата на икономическото ни министерство, опроверга министъра. В пет държави на ЕС дизелът е по-евтин от нашия: в Малта, Кипър, Литва, Латвия и Румъния. В две страни на общността пък цените на бензина са по-ниски: в Кипър и Латвия. Някои подробности променят картината не в полза на управляващите ни. Налозите у нас формират 49.1% от цената на бензина или 53 евроцента. В Естония, Малта, Румъния и Литва, където бензинът е по-скъп, акцизите са много по-ниски.
В дните на икономически трусове в държавата на икономическия министър Петър Димитров му се привидя, че  българите забогатяват. По ръст на развитие дори сме втори в ЕС, каза още той и обясни  високата инфлация и задаващия се ценови колабс след 1 юли с европейските пазарни тенденции. Според еврокомисар Кунева обаче, правителството не се справя със спекулата, злоупотребите и картелите. Комисията за защита на конкуренцията да обясни защо акцизите ни са сред най-ниските в ЕС, а цените сред най-високите, настоя тя. От антимонополния орган отговориха, че са проучили пазара на горивата и не са открили нарушения. http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=48368&format=html
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: MAGADAN в Май 28, 2008, 18:41:09
Договорът с ГАЗПРОМ е до 2013 г. - ПРИ ФИКСИРАНИ ЦЕНИ !!!  Цената на водата е пряко свързана с цената на петрола  :-\  Или комунягите натягат гайката докато скъса резбата  :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Атила в Октомври 17, 2008, 12:24:48
Край на 3-месечното отчитане на тока (http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1242456)

Този начин беше въведен от компанията ЧЕЗ за абонатите в София и Западна България през пролетта на тази година и се сблъска с гневната реакция на всички потребители.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) окончателно прекрати тримесечното отчитане на електромерите.

Този начин беше въведен от компанията ЧЕЗ за абонатите в София и Западна България през пролетта на тази година и се сблъска с гневната реакция на всички потребители. Сега регулаторът задължава дружеството да възстанови едномесечното отчитане на използваната електроенергия.

Енергийният регулатор задължи всички електроразпределителни дружества да отчитат електромерите само веднъж месечно на база реално потребена енергия.

Било е установено, че абонатите на ЧЕЗ не са били информирани както трябва за правата им при тримесечното отчитане. От ДКЕВР са категорични, че компанията не е разяснила детайлно мерките за прилагане на този метод.

Чешката компания изобщо не е наясно с механизма за формиране размера на междинните сметки и заплащането на прогнозните количества потребена електроенергия.

Заплащането на тока вече ще става само според реално потребените количества. Такова е изискването и на Европейската комисията и неизпълнението му би довело до сериозни санкции за страната, предупреди и еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева.

Отчитането на по-голям период от време е възможно само след изрично декларирано съгласие на потребителите, съобщи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.


Е крайно време беше тези от ЧЕЗ да се усетят че тази система е неефективна и никому ненужна. Ако в гърция и чехия така се отчита електроенергията, на тримесечие е тук не е гърция и чехия, а тук е все пак България лоша или добра, но си е България все пак.Редактирано от модератор: Добавен текста на материала от цитирания източник.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Април 10, 2010, 17:32:08
http://www.tvevropa.com/bg/news/analysis/view/24981 (http://www.tvevropa.com/bg/news/analysis/view/24981)
6 бона заплата. Животът е прекрасен, наистина

13 човека в Държавната агенция за енергийно и водно регулиране получават общо месечно 80 000  лева заплата, съобщи премиерът Бойко Борисов. Средно това прави по  6 153 лева и 80 стотинки месечно на глава и донякъде обяснява защо членовете на комисията приемат философски всяко увеличение на цените на тока, парното и водата. Ами то си е така, когато получаваш 6 бона заплата, дали ще даваш още 20 лева за ток практически няма значение.

Dire Straits - Money For Nothing (Wembley Arena) (http://www.youtube.com/watch?v=hDpMqKSrr7Y#)
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Май 25, 2010, 17:22:47
http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/27624 (http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/27624)
"25.май.2010 / 14:40

Токът поскъпва минимално от 1-ви юли, природният газ и парното скачат с 20% и 15%
От първи юли природният газ ще скочи с над 20 процента, а парното с близо 15. Успокоителното за потребителите е единствено, че увеличението на тока, ако има такова, ще е минимално - до 5%. Това показват разчетите на ДКЕВР .
Поскъпването бе обявено на 25.05 от председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, въпреки че около седмица по-рано държавният регулатор оповести добрата новина за минимално намаление в цената на тока..."


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: snayperi в Май 25, 2010, 22:56:39
    Не ви ли прави впечатление че правителството което преди няколко месеца подгони енергийните дружества за измамите им и искаше да ги премахне като напълно ненужен посредник,сега изведнъж замълча и вече няма намерение да ги закрива.Що тъй съ изметна Батман Борисов и пое по друга партийна линия на поверената му от комунистите комунистическа партия ГЕРБ не знам.Явно че са му платили рекета и що да ги закача вече.Тъй щее тя.Ни като не сме Батман Борисов ще духаме супата докато той си събира рекетите.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 09, 2010, 20:45:00
http://www.standartnews.com/biznes-biznes/parnoto_skacha_s_15_tokat_s_2-70751.html

Monkey Balls Funny :) (http://vbox7.com/play:e6438f40)

Слон Бърка На Дру Слон В ..... (http://vbox7.com/play:0d1967b7)


Когато уж разни националисти ходят да се трепят по трамваите,хвалби до бога,защото щели да ни спасят от нашествие на чужденци... ]:) ]:) ]:)
Ще спасят на бай Х"й топките...

Що не идат да го турят на "Енергото",като се правят на патриоти?
А това "Енерго"  също е на чужденци и то не по-малко гадни и алчни от всякаква друга измет.

Е,заради това ще ядем хурката,заради дребни душици и пишман философи и патриоти.Да хванат Емел Етем за крадливата пеперуда...


Или Кушлев за умрелия смок...


Щели да съборят на Доганов барбекюто... :-D :-D :-D
И ще му духнат на рязаният жезъл...


"Булгаргаз"=БулгаргЪз


 :-D :-D :-D

Малки свински душици...
Подкрепяме безрезервно всеки,който ни оножда...


Юзеирови ще правят не един,а сто паметника,защото са намерили мястото...най-хубавото...в кочината на прасетата.


Знаят за Азис и Ивана,ама кой е Димчо Дебелянов е загадка за мнозина.

Секс до дупка за българския потребител!!!

Да живее "Енергото"!


http://www.standartnews.com/biznes-biznes/parnoto_skacha_s_15_tokat_s_2-70751.html

"Парното скача с 15%, токът с 2%
Енергото с нечувани печалби, проверките намалиха жалбите от абонати
"
"От 1 юли топлоенергията поскъпва средно с 15%, а газът с над 20 на сто. Токът пък ще скочи с не повече от 1-2 на сто. Това заяви шефът на държавния регулатор Ангел Семерджиев пред депутатите от икономическата комисия в парламента.

Окончателно решение за цените трябва да се вземе до края на месеца. Оказа се, че исканото от "Булгаргаз" увеличение е 28%, а не 23. Освен скъпия долар за вдигането на цената влияе и увеличението при горивата, което дава ефект от около 11%..."

...
...
"Зад тези названия стоят някакви хора,но изглежда е по-лесно и по-демократично да бъдат наречени "Енерго","Булгаргаз",ДКВЕР,ВиК,"топлофикация" и т.н. заради това да няма персоналиация.
Мисля,че като редовно пре"бан потребител имам право да знам,кой е този,който ме оножда в името на собственото си благополучие.
Не приемам аргументи,че това е класифицирана информация,защото на сметката ми за тези онождачески услуги е написано името ми и адреса ми,а от другата  страна име няма,ама парите,които им плащам все пак отиват в нечий джоб...
Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 10, 2010, 22:09:05
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6547752 (http://dnes.dir.bg/news.php?id=6547752)
Газът може да поскъпне почти с 25 на сто

"Държавното газово дружество "Булгаргаз" предлага цената на природния газ да се повиши с около 24 на сто от началото на юли.

Заявлението за цената през третото тримесечие е внесено в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, съобщи БТА. Поскъпването на газа ще се отрази и на цената на топлата вода и парното в страната, която ще се повиши с около 15 на сто. Цената на тока също ще се увеличи - с 2 процента от 1 юли.
През април министъртът на икономиката Трайчо Трайков внесе в МС предложение цената на природния газ да се повиши само с 5.88%.
 
От газовото дружество мотивират искането с по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и на курса на лева към щатския долар.

В понеделник директорът на „Булгаргаз" Димитър Гогов поиска малко по-малко увеличение на цената на синьото гориво - с 23% . Това обаче било минималното поскъпване, обясни той. Тъй като предишното тримесечие Министерството на икономиката нареди на "Булгаргаз" да продава по-евтино от утвърдените от държавния регулатор цени, реалният скок на газа би трябвало да е с 29%, твърдят от „Булгаргаз".

Ако ДКЕВР приеме искането на доставчика, следващите три месеца 1000 куб. метра от синьото гориво ще се продава за 566 лв. без ДДС.

Преди около месец председателят на регулатора Ангел Семерджиев изрази предположение, че от газовото дружество се бавят с оповестяване на предложението си за поскъпване на природния газ през третото тримесечие, тъй като  търсели възможности да не бъде стресирано обществото."

...
...
След като Гюнтеровците и чехите получиха поредната хапка от тялото на изпосталелия българин,дойде ред и на държавния октобод да забие клюна си в оставащите телеса.
А тези,които "търсели възможност да не бъде стресирано обществото",нека да обявят своите заплати!

...
...
http://www.karierist.com/news/bulgaria/606-lv-e-bila-srednata-zaplata-u-nas-v-kraq-na-2009-a (http://www.karierist.com/news/bulgaria/606-lv-e-bila-srednata-zaplata-u-nas-v-kraq-na-2009-a)
606 лв. е била средната заплата у нас в края на 2009-а

"606 лв. е средната работна заплата в България за четвъртото тримесечие на миналата година, като в сравнение с предходните три месеца тя се е повишила с 3,9 процента, съобщават от НСИ.

Най-голям е ръстът на заплащането в добивната промишленост – 13,7 на сто, следван от този в сектора на финансовите и застрахователни дейности – 11,2 на сто и в операциите с недвижими имоти – 8,8 процента..."


...
...
Ако предложението на "Булгаргаз" се приеме от т.нар.регулаторен орган това си е чист държавен рекет и нищо друго.


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Norton в Юни 10, 2010, 22:32:08
Интересно, каква е цената на природния газ в другите страни и какво е съотношението там между цена/заплата.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Юни 11, 2010, 12:35:32
Зависи чия заплата бе колега Norton! Ако доходите на всеки българин са такива като на Бат' Бойко , колко му е!
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Norton в Юни 11, 2010, 12:58:53
И това доживяхме да прочетем:

Отоплението на ток ще стане по-евтино от парното

Средната цена на топлинната енергия се очаква да бъде около 81-82 лв. за мегаватчас без ДДС, което е по-високо от цената на нощната електроенергия.

Това каза по време на обществено обсъждане на новите цени на електроенергията в ДКЕВР Валентин Терзийски, заместник-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, предаде БТА.

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че тази година ще бъдат утвърдени крайни тарифи на електроразпределителните дружества. Той увери, че няма да се допусне надвишаване на цената на парното над цената на нощната електроенергия. Само преди 2 дни шефът на ДКЕВР обяви, че токът ще поскъпне с около 2% а парното с около 15% заради очакваното голямо увеличение на цените на природния газ - с над 20%, от юли. Първоначално експертите на ДКЕВР бяха сметнали, че електоенергията трябва да се повиши с 5%.

Възниква въпросът какво се калкулира в цените на тока, коментира Теодор Дечев от Съюза за стопанска инициатива. Предпазвайки потребителите от по-високо увеличение на цените на тока дали не ги излагаме на риск от влошаване на качеството на електроснабдяване, запита още той.

Председателят на ДКЕВР увери, че в никакъв случай качеството на доставките на електроенергия няма да бъде влошено или намалено след 1 юли 2010 г.  Семерджиев съобщи, че резултатите от проверката към момента показват, че реалните приходи на ЕРП-тата превишават прогнозните приходи.

В цената на тока от години се калкуират технически загуби, сред които несъбрани плащания и други разходи, които са ангажимент на електроразпределителните дружества и не би трябвало да се плащат от потребителите, заяви Павел Кърлев от Федерацията на потребителите.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Norton в Юни 18, 2010, 10:34:30
Хората говорят, хората се вълнуват и не спят. Много се радвам когато попадам на такива постове. Защото не стига да си просто бунтар с будна мисъл и вродена дързост. Трябва да си прозорлив и от време да усещаш тенденциите. Някой трябва да говори! Право ни е! Навън е война. Тиха, но безмилостна. Свирят финални акорди за българският народ, повечето е загубено продадено. И най-лошото е, че който и да си изберем да ни управлява, единственото, което правят за нас е да гледат убийството ни. И ни милват по челото, докато агонизираме.


Такса "Мощност"
 
Тъкмо бяхме се успокоили, че всички възможни хитроумни начини, да ни увеличат цената на тока са се изчерпали. То не бе Дневна Тарифа, то не бе нощна ..., то не бе "ПРЕНОС", то не бе "ДОСТЪП", то не бе "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" ... Забравих ли нещо ? Ааа накрая за десерт 20% ДДС. Като че ли ние гражданите, тази енергия я ползваме за производствени цели !

Сега обаче се оказа, че твърде лекомислено сме подценили неизчерпаемото въображение на герберите, да измислят все нови и нови начини, методи и прийоми, за да ни окачат по още една раничка.

Значи ЕРД-та губели от онези злодеи с вилички и стари къщички, които почти не потребявали ток. Нарочно не потребяват за да не плащат - мммамицата им долна ! Аааа чакайте вие, пиленца на батко ! Ползваш не ползваш, ще плащаш такса мощност, щото имаш електромер. А циганите като нямат електромери ?! Еее ми щом нямат, няма да имат и такса ! То от само себе си се разбира. Ще плаща само българинът-фашист.
 
Българинът има електромер, но не потрябва !
Сиганинът пУтребява, но няма електромер !
Абе равновесие требе да има ...

Така и не разбрах, защо гражданите които ползват ел. енергия, и то по 1000 - 2000 квтч. на месец, също ще плащат такса-мощност ?! Нали беше само заради тези, които не ползват ?! Логиката тук нещо я няма. Също така не разбрах, как така като обложат милиони електромери с по 2 левчета на месец, приходите на ЕРД-та нямало да се увеличат ! Тези пари да не са за баба ми ?!

Да, на запад имат такса-мощност, но тя е с друга цел. Всеки предварително заявява, каква средна мощност ще потребява на месец. В резултат му определят и цената, чрез РАЗЛИЧНА такса. Ако например си писал 1 000 квтч. на месец, а си потребил 2 000, к'во става ? Първите 1 000 си ги плащаш по малката такса мощност, а вторите 1 000 ти излизат по-соленичко. Но тук пак уравниловка. И пенсионера, дето некролога му се показва от джоба, и червенобузестия дебелосерко, собственик на 9-етажно хотелище, ще плащат ЕДНАКВА такса мощност ! Кой бе се сетил, че ГЕРБ е власт на най-едрата милиционерска олигархия !

Ето как ни "обиждат" в милата ни Родина  (в левчета) :
Цифрите съм ги взел, от последната ми фактура,
на "ЕВН БЪЛГАРИЯ ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ" АД гр. ПЛОВДИВ

1) Дневна тарифа       - 0,09322
2) Пренос                  - 0,04629
3) Достъп                  - 0,00527
5) Зелена енергия      - 0,00212
6) Тръпнем и чакаме  ...
-------------------------------------------
Общо                        - 0,14690  + 20% ДДС  = 0,17628  = 17,6 стотинки / квтч

1) Нощна тарифа        - 0,04407
2) Пренос                  - 0,04629
3) Достъп                  - 0,00527
5) Зелена енергия      - 0,00212
6) Тръпнем и чакаме ...
------------------------------------------
Общо                          - 0,09755 + 20% ДДС = 0,11706 = 11,7 стотинки / квтч

Забележете, че при нощната тарифа, цената за пренос, е по-голяма отколкото цената на самата енергия !

(http://lambo.blog.bg/photos/29038/GIPSY/kradat%20tok%201.jpg)
Циганин от с. Каменар - Варненско, краде ток стъпил на няколко цигли.
Вижте че ел. стълб, е вътре в двора на Бай Мангау ! (за удобство)
В таблото има 2 електромера, но само като свидетели.
И луминисцентна лампа, та да му свети нощем ... да съ ни спъни !


Спомням си, че преди 1989 г. във ВМЗ-Сопот работниците взимаха заплати над 600 лв. (без премиите)
Сега г-н Премиер, работниците в Сопот не са взимали заплатите си по 360 лв. средно, от месеци.

Спомням си, че тока преди 10 Ноември бе 2,2 ст. дневен и 1,1 ст. нощен.
Но тока сега е  17,6 ст. дневен и 11,7 ст. нощен.

Почти 9 пъти е поскъпнал, спрямо дохода за това време.

Тоест  цената-потребител, за която вие говорите от 14,6 ст. / квтч е вярна и точна, като средно-аритметично от горните 2 цифри. Но средната цена е още по-висока, защото има и "върхова" енергия, за фирми с над 50 души персонал, и над 19,5 млн. лева оборот. Тази трета тарифа е 19 ст. / квтч., и то преди облагането с ДДС !

Нямам достъп до данните на БЕХ и подчинената му НЕК, а и техните сайтове са повече от скромни. Ясно защо. Ние българските граждани, не бива много да знаем, и да си пъхаме гагата където не ни е работата. Ние сме само овце за стрижене. Но все пак, след като прегледах доста сайтове, стигнах до следните изводи, които споделям с вас и с читателите. Дано грешките ми не са решаващи, а ако има такива моля да бъда поправен :

1) КОЛИЧЕСТВО ПРОИЗВЕДЕНА ЕНЕРГИЯ
В сайта "Пазари" от 31 Март 2010 г. намерих следното:
"В същото време произведената електрическа енергия от ВЕИ (възобновяеми е. източници) през 2009 г. се равнява на 3,711 млрд. / квтч., което е 8,7% от брутното производство на електроенергия в България."

Значи енергията от АЕЦ и ТЕЦ е остатъка до 100%, или 91,3%. Сега просто тройно правило.  Х = 3,711 х 91,3 / 8,7 = 38,944 млрд. / квтч. Прибавяме и горните 3,711 млрд. / квтч., от ВЕИ и получаваме ценната цифра 42,655 млрд. / квтч.
Тоест през 2009 г. в БГ са произведени, 42 милиарда и 655 милиона киловатчаса. От тях почти 9% са от ВЕИ, 34% от АЕЦ, и останалите 57% от ТЕЦ.
Запомнете тази цифра г-н Премиер - 42,655 млрд. / квтч.

2) КОЛКО ЕНЕРГИЯ СЕ РАЗДАВА БЕЗПЛАТНО ?
Г-н Премиер, отдавна в Интернет се пише, че "безплатната" енергия в БГ, не пада под 6 млрд. / квтч годишно. Реших да проверя тази цифра.

Количеството продадена електрическа енергия от НЕК през 2008 г. възлиза на 27,557 млрд. / квтч.. А произведената през 2009 г. е 42,655 млрд. / квтч. Разликата е 15 млрд. / квтч. В един от докладите на НЕК пишеше, че узаконява "загубите" на ток, така ... при пренос почти 1 млрд. / квтч, а при разпределението 2,4 млрд. / квтч. Сваляме тези "загуби" от разликата 15 млрд., и получаваме "безплатна" ел. енергия от 11,6 млрд. / квтч на година. Два пъти повече от онези 6 млрд.

Къде отива "безплатния" ток ? Ами най-големите крадци са полу -държавните мастодонти като ВМЗ-Сопот, Кремиковци, БДЖ и други подобни.  Както и прословутите цигански квартали, където никой не плаща ток и вода. Но аз смятам, че подобни неплащащи "клиенти"  на НЕК, са и хотелските-комплекси, и замъците на Олигархията.

Ах... как забравих. Проверете г-н Премиер, каква част от "безплатния" ток се изнася, и се продава нелегално в чужбина. Нали именно при такъв опит, бяха застреляни през Ноември 1994 г., на един мост в Истанбул, четирима българи енерго-мафиоти. Забележете, че заедно с частните износители на ток от фирма "Фльорир", е бил и Никола Петев, тогава главен диспечер на НЕК. Убиецът Джабак Атак, след това бе намерен обесен в килията си !
Запомнете тази цифра г-н Премиер - 11,6 млрд. / квтч

2) ЦЕНИТЕ
Цените - ах цените ! Определянето на цените от ДКВЕЕР, е направено по такава методика, че да не може да се разбере нищо. Големите ВЕЦ дават почти безплатна енергия. А техния дял е 9%. Следва АЕЦ - Козлодуй, с около 2 ст. / квтч. А този ток е 34 % от общия.  След това обаче се прави микс, "РАЗПОЛАГАЕМА МОЩНОСТ " на малко над 5 ст. / квтч., заради по-скъпия ток от ТЕЦ.

После идва ПРЕНОСА, който е 1 ст. / квтч. И тока става 6 ст. / квтч.

(http://prikachi.com/images/177/2237177E.jpg)
Ето какво казва адвокат Незрет Бабучев на 2 Април 2007 г.
"Установява се че НЕК изнася български ток за периода (от 1 юли 2004 г.) на обжалваното решение (б.а. С - 010/2004), и е получила от продажбата на ток 330 624 000 лева. За тези пари е продала 5 494 955 000 киловатчаса. Като разделим сумите, виждаме, че всъщност цената на един киловатчас, изнесен в Гърция, Турция и Македония, е шест стотинки. А българите през този период сме плащали киловатчаса по 17 стотинки... "


Значи г-н Премиер, БГ продава на съседите си ток по 6 ст. - точно колкото струва с преноса. Тоест, без никаква печалба. Просто работа да се върши. И да дишаме пушеците на ТЕЦ-те. За какво ни е тогава Белене ?! Да изнасяме още повече ток, пак без печалба !

След това идва още една стотинка за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, по ниско-волтовите мрежи. Тока става вече 7 ст. / квтч. Добре.

Изтече инфо, че в договорите с ЕРД-та, БГ им е обещала 15% ПЕЧАЛБА!  И таз добра. Върху 7 ст. 15% прави още 1 ст. Прибавяме я и нея, и тока става 8 ст. / квтч.

Остана ли още нещо ?! Ааа ДДС 20 % върху 8 ст. и НАКРАЯ тока достига 9,6 ст. / квтч.

Нооооо ... Ноооо ... до 14,6 ст. / квтч., остават още точно 5 стотинки ПЕЧАЛБА, на всеки киловат / час. С други думи, оскъпяват вече скъпия ток с едни още 52% !
Запомнете тази цифра г-н Премиер ... 5 стотинки !

3) КОЛКО Е  ПЕЧАЛБАТА ?!
Дайте да видим най-напред, за каква сума става въпрос.
Количеството продадена електрическа енергия от НЕК през 2008 г. възлиза на 27,557 млрд. / квтч. От тях 4,768 млрд. / квтч., са изнесени на външния пазар. Значи на вътрешния пазар, е продадена разликата от почти 23 милиарда киловатчаса.
23 млрд. по 5 стотинки, прави скромната сума от 1 млрд. 150 милиона левчета печалба ! Годишно !!
В горното число, не влизат печалбата на ЕРД-та и ДДС-то !!!
Запомнете и тази цифра г-н Премиер - 1,150 млрд. лв.

4) КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ НАД МИЛИАРД ГОДИШНО ?!
Но да продължим с интервюто на Нели Статкова, с адвокат Незрет Бабучев от 2007 г.

" Говореше се, че печалбите от тока са обвързани със заема от Световната банка ...
- В предходното решение за електрическата енергия, когато за съжаление съдът се произнесе по целесъобразност, а не по законосъобразност, действително бяха упоменати и Международният валутен фонд, и Световната банка. Но едно споразумение, за да бъде част от вътрешното право и съдът да мотивира решенията си въз основа на него, трябва да бъде ратифицирано със закон от Народното събрание. Щом като няма такава ратификация - не може да бъде нормативен акт, не може да бъде мотив, база за вземането на решения. Това са основни неща. В противен случай, за съжаление, ние си плюем върху нашия суверенитет. Какво е това устно споразумение?!? Да не се изразявам по-грубо, но устно се правят само някои неща от интимен характер ... ! "


Аааааааааа, ето къде било заровено кучето ! Значи ние плащаме по 5 стотинки отгоре на всеки киловат, 52% оскъпяване, за да хрантутим с лихви, онези задници от МВФ и СБ !! Такава била работата ... Ако българина плати 146 лв. месечна сметка за ток, 50 лева от тях са за банкерите от Уолстрийт.

Че действително има такъв заем, личи и от годишните доклади на НЕК, в които пише че компанията редовно обслужвала кредитите си към банките-кредиторки ! Но се премълчава, не само кои са тези банки, но и какъв е годишния размер на платените лихви ...

Господин Премиер, веднага проверете кои и кога са изтеглили заем от МВФ и СБ, на гърба на НЕК, заобикаляйки Народното събрание. Искаме имената. И им предложете да отърват раираните ризи, но само при едно условие. Лихвите, които са обещали на евреите, да си ги плащат те лично.

(http://www.klassa.bg/images/pictures/class_bg/img_48009.jpg)
Главата на хидарата: на преден план Галина Тошева - изпълнителен директор на БЕХ
Отзад Мая Христова - Председател на Съвета на Директорите на БЕХ


Борисов : "В същото време БЕХ обявява печалба. На базата на печалбите се раздават дивиденти. Не искам да говоря, че има консултантски договори по 700 лева на час  от държавно на държавно предприятие през
консултанти. "

Breaking News : Горепоказаната Галина Тошева от днес вече не е И.Д. на БЕХ. Уволнена е. Тя бе известна в енергетиката като "Главен специалист по бордовете", тъй като участваше в бордовете на всички дружества, за които се сетиш. Така си е докарвала заплата, от няколко десетки хиляди лева на месец ! (без комисионните)
Но не я жалете. Бившия министър Петър Димитров им е подписал анeкс, че ако ги уволнят предсрочно, трябва да ги обезщетят с 36 заплати накуп ! Ама 36 заплати от всеки борд, в който са участвали. Вие к'во си мислите ?!

http://lambo.blog.bg/politika/2010/03/10/razbrahte-li-nai-novoto-imame-si-taksa-moshtnost.508340
http://lambo.blog.bg/politika/2010/04/08/g-n-premier-s-pechalbata-ot-skypiia-tok-hranim-uolstriit.525132Редактирано от модератор: Подмяна на невалидни линкове с валидни.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 18, 2010, 18:10:02
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2007:0735:FIN:BG:HTML (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2007:0735:FIN:BG:HTML)
"...Член 1

Държавите-членки предприемат необходимите мерки, за да гарантират, че предприятията, които доставят газ Ö или Õ електричество на промишлени крайни потребители, както са определени в приложения I и II, съобщават на Ö Статистическата служба на Европейските общности (Евростат) Õ чрез формуляра, предвиден в член 3:

1) цените и условията за продажба на газ и електричество за промишлени крайни потребители;

2) използваните ценови системи;

3) разпределението на потребителите и съответните обеми по категории на потребление, Ö гарантиращи Õ представителността на тези категории на национално ниво.

Член 2

1. Предприятията, посочени в член 1, събират данните, предвидени в член 1, параграфи 1 и 2, на 1 януари и на 1 юли всяка година.

До два месеца тези данни, изготвени в съответствие с разпоредбите на член 3, се изпращат на Ö Евростат Õ и на компетентните органи на държавите-членки.

2. Въз основа на данните, посочени в параграф 1, всяка година през май и ноември Ö Евростат Õ публикува в подходяща форма цените на газта и електричеството за промишлени потребители в държавите-членки и използваните за целта ценови системи.

3. Информацията, предвидена в член 1, параграф 3, се изпраща на всеки две години до Ö Евростат Õ и до компетентните органи на държавите-членки..."


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 28, 2010, 19:24:20
http://dnes.dir.bg/news/gaz-dkevr-bulgargaz-6641693 (http://dnes.dir.bg/news/gaz-dkevr-bulgargaz-6641693)
Природният газ поскъпва с 24,63% от 1 юли. Токът също скача, но под 2%. Това реши окончателно Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на закрито заседание днес.


"...Днешното решение на регулатора беше възможно най-ниското увеличение на цената на газа, обсъждано от регулатора и прогнозирано от председателя на регулатора Ангел Семерджиев. Преди дни той изтъкна, че много трудно ще се намери начин за смекчаване на поисканото от "Булгаргаз" поскъпване от 29,6%..."

...
...
Ясно е,че Регулаторът се е напрегнал доста,но тежестта остава изцяло за целокупния "Булгаргъз".
...
...
Ало,Сидеров?Какво стана с националните интереси?


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Amenhotep в Юни 29, 2010, 10:12:59
То да беше само ДКЕВР ...

Ето този хубавец ...

(http://www.vsekiden.com/imgs/ikonomika/pavel-karlev.jpg)

... дето уж трябва да защитава интересите на хората, всъщност ...

***


Председателят на Федерацията на потребителите в България Павел Кърлев е консултант на ЧЕЗ, научи ЗонаБГ.инфо от източници в компанията.

Тук неизменно идва въпросът не е ли това конфликт на интерес? Само преди дни в столичен всекидневник Кърлев обяви, че „сметките за вода, ток, парно и всички останали, които лавинообразно ще набъбнат, ще доведат до просешка тояга пенсионерите и до крайна бедност останалите българи със средни възможности.Повечето работещи ще се трудят само за да си плащат консумативите. Възрастните хора ще се редят на едното гише, за да си получат пенсията, а оттам ще отиват на съседното, за да я внесат цялата плюс взет заем отнякъде, за да покрият сметките си през зимата. Мисля, че на това разчитат онези, които решиха това брутално увеличение, несъобразено с обективните възможности у нас.”

Според него „докато държавата не си влезе в ролята, разни монополисти ще правят каквото си искат върху гърба на потребителите. И „Топлофикация” ще продължава по 11 месеца в годината да ни олихвява прогнозни сметки, а не реални. И като капак на всичко чрез цената на тока ще подпомагаме парното.”

Хубави приказки, но как може да се вярва на човек, който с едната ръка дава, а с другата прибира. Защото излиза, че докато ни защитава от монополистите от енергото, в същото време консултира същия този монополист, който му плаща от нашите пари за тока.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Nordwave в Юни 30, 2010, 22:22:17
(http://img8.imageshack.us/img8/2605/277501.jpg) ДКЕВР е шайка дегенерати пред която и 40 те разбойници на Али Баба бледнеят. Публикуваме този прекрасен анализ по повод новото съобщение за увеличение на цената на газа, а оттам и на всичко друго. Всеки излишен лев или евро които един германец или скандинавец биха дали за нещо друго, у нас се дават само за едно - оцеляване на ръба на възможностите!
От 20 години, всеки от нас и българския бизнес биват притискани и изсмуквани като целта е само една - печалбата от бизнес да отива в нечии джобове, заплатите на работниците и служителите също. Ако може до стотинка, още по-добре!, пише afera.bg.
Цените на водата в София поскъпвали защото, забележете "През последната година се консумира по-малко вода, за това компаниите се налага да качат цените, за да защитят печалбите си!".
Изблик на смях щеше да предизвика сегашното обяснения за поскъпване, ако не бе тъжен този нов удар срещу икономиката.
Иди, че пести - както каза мой познат.
Вместо да се стимулира пестенето на вода и електроенергия в България всеки опит за икономии води от 20 години само до едно -
Покачване на цените!
Преди около 4 години, в разговор с мой познат работещ в енергетиката, той ми каза по повод икономиите на домакинства, предприятия и енергийната ефективност - "Колкото и да пестите, колкото и изолации, дограми енерго-спестяващи крушки да слагате, няма да може да свалите разходите си по една много проста причина - Колкото по-малко ток се консумира, толкова моята компания в тайни споразумения с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще ви качи цената, така, че да се запази печалбата за "тези на които тя се полага.
Ще спестите за някой и друг месец, може би година, но после ще качат цените, ще плащате пак същата сума за електроенергия, но ще сте на минус и с разходите по енергоспестяването! Системата е направена нарочно така, че са се смуче колкото се може повече печалба, а за потребителите да не остава нищо!"
Всеки българин, беден или богат, работник, служител, индустриалец, търговец и какъв да е предприемач е оскубван и рекетиран най-брутално и нагло от самата държава в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Комисията за регулиране на съобщенията и други паразитни образувания и тумори в България!
Всички тези монополи, раздадени на този или онзи свързан с политиците ни "бизнес" са с една цел - Брутален, нагъл и убиващ българина и неговата икономика грабеж, обричащ на гибел всяка идея за реален, а не "статистически" растеж на БВП, потреблението и жизнения стандарт.
Никой от политиците така и за 20 години не можа да обясни защо в България цените на електроенергията за бита и за бизнеса постоянно се качват и са по-високи от тези във Финландия?!
Това не е тяхна работа ли?
Държавните комисии чии са и пред кого се отчитат?!
Нима сегашното правителство, омбудсман и парламентът, не могат да зададат логичния въпрос - защо се иска качване на цените на електроенергия и вода?
Могат нали? Въпроса е искат ли и най-вече какво ще поискат да чуят!
Не само електроенергията, отоплението, водата, мобилните и стационарни услуги в България са много по-скъпи от в много развити страни, но ако вземем дори една паста за зъби
Паста "Колгейт" в Торонто струва много по-малко отколкото в София или Варна! Странно нали?
Месо - В 2006 година в центъра на Атина (Гърция), килограм първокачествени пържоли с кост струваха 5 лева, докато техни доста по-рахитични подобия в Пикадили Варна струваха 8 лева.
Мляко - Москва 50 стотинки, тук - идете и вижте.
В момента килограм хубави ябълки в Москва струват около 50 стотинки, а колко струват тук (В страна която ги произвежда) може да се убедите в първия квартален магазин.
Пак за Москва - бирата е 60 стотинки, хлябът е 0.70- 1 лев, но е направен от брашно, а ако пък пише ръжен, наистина е такъв. Реално с 80 лева там, в някой от големите супермаркети може да си купите почти с 1/3 или двойно повече стоки, с много по-високо качество от стоките които продават в тукашните супермаркети.
Шевролет Aveo тук сега е 20 990 лв., в Москва струва 6 000 долара.
И говорим за Москва - Един от най-скъпите градове в света!
За скъпотията в бедната ни страна дори не може да упрекнем данък корупция, въпреки, че и той е калкулиран в цените на стоките които купуваме и ползваме.
Не. В Русия корупцията е по-висока от тук, но въпреки това в Москва и Петербург цените за обикновения гражданин са по-ниски.
Защо, ще питате?
Тук не става толкова дума за свободен пазар, конкуренция или икономически свободи, колкото до държавен грабеж налаган и на бизнеса и на потребителя.
Много е просто - Един супермаркет в Русия или Финландия, на квадратен метър площ, ще заплаща много по-малко пари за отопление и осветление от един подобен магазин в България. Един производител или търговец там няма да калкулира такива разходи върху стоката си каквито ще се наложи да калкулира тук.
Един доставчик на стока, няма да плати в Люксембург например толкова за дизелово гориво колкото в България.
В Андора дизела е 1.70 лева, а тук в България 1.84 лева!
В САЩ 0.73 цента, а тук 1.84 лева.
Всеки опит за калкулация на някакви що годе конкурентни цени в търговията и с още по-голяма сила в индустрията, се сблъсква с промените на горе в цените на електроенергия, газ, отопление и други.
Всеки опит на българина да спести пари или да увеличи потреблението си се сблъсква като стена с месечните сметки.
А българинът наистина няма с какво да купува!
Дори да е започнал да получава последните години малко по-висока заплата (Заради кризата заплатите в частния сектор се свиха почти двойно за 1 година) или пенсия, то качените в пъти последното десетилетие цени на ток, вода, топлина, телефон и др. изяждат огромна част от парите му които неговия съгражданин в другите страни ползва за закупуване на стоки и услуги.
Няма как да има пари за потребление, ако те са предварително откраднати, чрез надути неоправдано в пъти сметки. Дори за храна няма пари, ако един човек получаващ 300 лева заплата е принуден да плати 120 лева ток, за да не се разболяват децата му зимата.
Колко пъти чухте, че цените се качват поради - Високите цени на петрола, по-високите цени на електроенергия, по-високи цени на долара (Който от 2000 година насам все пада), или друга изсмукана от нечия лъжлива уста дивотия?
Как така нито веднъж при спада на цените в международен план (Нали внасяме и петрол и горива?), нито веднъж не спаднаха цените на електроенергия, заедно с нея цените на водата, на парното, на горивата - и покрай тях на всичко друго в което се калкулират тези все по-високи и по-високи, от месец на месец и от година на година цени?
Пазарен принцип ли? Трънки! Това си е грабеж над икономиката на най-бедната и изостанала страна в Европа.
Ето и международните цени и ги сравнете с тези в България, като отчетете всички спадове, който тук в страната ни странно защо, нито веднъж не са калкулирани, като изключим символичните намаления с няколко стотинки, на цените на бензина, при десетките долари (!) намаление на цените на петрола. За намаление при електроенергията пък въобще да не говорим.
Международни цени на газта - както виждате в момента цените не само не би следвало да се качват, а дори да слязат до равнището си от 2004 година.
Цени на петрола - Цените на бензин, дизел и всички петролни продукти, включително и газ пропан бутан, би следвало да са като тези в периода 2005-2007 година.
Електроенергия.
Тук колебанията са големи и на сравнително малки периоди, но ако загладим циклите пак ще се види, че цените за нашата икономика и потребление се смятат само по върхови стойности, че и нагоре, защото от 2000 година насам вече лично аз съм загубил сметка колко пъти и в колко процента имахме повишение.
Тоест
Дали цената днес е като тази в 2005 примерно или поне като тази в 2007 година.
Не нали?
Изводите си правете сами!
Интересно защо в тези комисии няма нито един представител на потребителите?
Пълни са само с представители на политическите ни кръгове и на енергийните лобита в страната! Защо ли?
Тая "някава комисия" на име ДКЕВР е такава шайка дегнерати пред която и 40 те разбойници от пещерата на Али Баба бледнеят. Сомалийските пирати са като божи кравички в сравнение с членовете на ДКЕВР, до един милионери (може и милиардери) с яки сметки в чужбина. От сомалийците хората поне се прибират живи, а тия познай колко хора до сега са уморили от студ, глад или прокудили извън България по чужбина и колко човека са оставили без работа, защото убиват всякаква конкурентност на индустрията с тези цени на ток, газ и вода които прокарват.
Само ще дам пример.
Моя позната в Балтимор САЩ, плаща за голямата си къща по-малко ток от мен във Варна.
Цени на електроенергията в USA $ - 0.1156700 kWh
Distribution charge 0.02603 kWh
State surcharge 0.000154 kWh
Franchaise Tax 0.000620 kWh
Em Power charge( a sega de) 0.0005700 kWh
Всичко това обръщаме в левове:
0.1156700 + 0.02603 + 0.000154 + 0.000620 + 0.0005700 = 0.143044 $ (долара) X 1.44002 (по курса на БНБ от днес) = 0.2038005 (лева)
Месец декември обаче, курсът USD/BGN - бе 1.2970 което умножено по 0.143044 = 0.185528 лева - за гражданите на САЩ
За абонатите на Е.ОН токът е 18,19 стотинки за киловатчас.
Което значи, че сме плащали за електроенергия някой месеци повече от гражданите на САЩ, въпреки, че разходите на ЕОН в България не могат и да се сравнят въобще с разходите на някоя енергийна компания в САЩ, най-малко заради цената на труда тук в България !
Относно цените на газ:
Спот цени на Газпром в Германия, Франция, Холандия и т.н. цените само падат. Цената на газ и тока разбира се се качва само в България! И долара и цените на газта са на равнище от 2003, но цената на газта и тока в страната ни не. Всичко е с цел да се източи и частния бизнес (Държавата почти я източиха вече) и спестяванията на населението.
Аз се чудя, как смятат се прави индустрия? На спиртник и свещи ли? Или целта е да няма индустрия и абсолютно всичко да се внася като в Сомалия?! Само, че с какви пари???
И колко си мисля ще удържи още Валутния Борд, преди да се взриви, защото сега инфлацията го опъва и опъва и все някога летвата ще се счупи. 2,1% месечна инфлация (!!!) и то в условия на огромна криза, над 10-% официална безработица и още поне толкова неофициална), при намаление заплати и бой за кофичка кисело мляко от 9 стотинки, а тия искат още и още качване на цените и от там още стагфлация. Само някой да не повярва, че левът ще издържи, или, че сме финансово стабилни, като страната се източва яко всеки месец с милиони и милиарди с цени на ток, газ и горива.
Международната цена на газта е като в 2003 год.
Спот цените на Газпром също.
Цената на долара също е на нива от 2003 год.
Което значи, че цената на газта в България би следвало да е същата като в 2003 година!
Защо само в България цената е такава каквато е сега е "загадка", както загадка е и защо Булгаргаз е на загуба в условията на монопол. Загадка обаче няма да е затриването на цялата българска индустрия и не мисля, че нещата са случайни. Докато в чужбина цените на електроенергия и газ падат, тук с благословия на държавата се качват.
Колкото до ДКЕВР, то тази мафиотска и лобистка организация за която данъкоплатците и потребителите дават милиони годишно, за да могат 13 и члена да се правят на баровци, ще разиграе същия цирк, като преди. Като "защита" ще се приеме покачване не 23 %, а 10-15%.
Ще пусна връзка към - ,,Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон" http://www.facebook.com/group.php?gid=10150108758025384&v=wall (http://www.facebook.com/group.php?gid=10150108758025384&v=wall)
На мен лично ми писна да плащам по 200 лева за ток, за да тлъстеят разни паразитиращи и лобиращи на енергийната мафия свине по комисии и ако някой се чувства като мен, моля чувствайте се и поканени. Добре дошли са всички с инженерно образование в тази област, счетоводно такова, икономическо или просто желаещи да се присъединят.
За всеки има място. http://www.plovdivmedia.com/27750.html (http://www.plovdivmedia.com/27750.html)
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Индивидуалист в Юли 01, 2010, 12:23:40
Изроди са!
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Юли 01, 2010, 15:03:10
Изроди са!
Малко е да се каже.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Индивидуалист в Юли 04, 2010, 13:09:30
Kитайското правосъдие ако се въведе при нас за няколко годинки и ще видим ползата.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Индивидуалист в Юли 04, 2010, 13:10:51
То да беше само ДКЕВР ...

Ето този хубавец ...

(http://www.vsekiden.com/imgs/ikonomika/pavel-karlev.jpg)

... дето уж трябва да защитава интересите на хората, всъщност ...

***


Председателят на Федерацията на потребителите в България Павел Кърлев е консултант на ЧЕЗ, научи ЗонаБГ.инфо от източници в компанията.

Тук неизменно идва въпросът не е ли това конфликт на интерес? Само преди дни в столичен всекидневник Кърлев обяви, че „сметките за вода, ток, парно и всички останали, които лавинообразно ще набъбнат, ще доведат до просешка тояга пенсионерите и до крайна бедност останалите българи със средни възможности.Повечето работещи ще се трудят само за да си плащат консумативите. Възрастните хора ще се редят на едното гише, за да си получат пенсията, а оттам ще отиват на съседното, за да я внесат цялата плюс взет заем отнякъде, за да покрият сметките си през зимата. Мисля, че на това разчитат онези, които решиха това брутално увеличение, несъобразено с обективните възможности у нас.”

Според него „докато държавата не си влезе в ролята, разни монополисти ще правят каквото си искат върху гърба на потребителите. И „Топлофикация” ще продължава по 11 месеца в годината да ни олихвява прогнозни сметки, а не реални. И като капак на всичко чрез цената на тока ще подпомагаме парното.”

Хубави приказки, но как може да се вярва на човек, който с едната ръка дава, а с другата прибира. Защото излиза, че докато ни защитава от монополистите от енергото, в същото време консултира същия този монополист, който му плаща от нашите пари за тока.

Намазване с катран,поръсване с перушина и да кудкудяка на площада говедото Кърлев.Или Кърлеж.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юли 09, 2010, 13:05:37
Kитайското правосъдие ако се въведе при нас за няколко годинки и ще видим ползата.
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

http://dnes.dir.bg/news/dkevr-gazprom-angel-semerjiev-posrednitzi-6696052 (http://dnes.dir.bg/news/dkevr-gazprom-angel-semerjiev-posrednitzi-6696052)
ДКЕВР: Газът не се оскъпява по веригата

"Крайните цени на газа у нас са сравними с тези в Литва, Латвия и Естония и не будят учудване за професионалисти, заяви пред БНТ председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

„Не е вярно, че газът се оскъпява по веригата", категорично заяви Семерджиев и обясни, че в момента получаваме газ от "Газпром" на цени по-високи от тези, на които синьото гориво влиза в Германия.
Това потвърждава думите на премиера Бойко Борисов, който в интервю за "Файненшъл таймс" каза, че ако газът у нас влиза при цена 295 долара за 1000 куб.м, то в Германия струва 150 долара. В същото време крайната цена за потребителите от 575 долара за 1000 куб. метра предизвика учудването на руския вицепремиер Виктор Зубков при визитата му у нас тази седмица

Според анализите на ДКЕВР цените у нас и в Германия до 2009 година са били приблизително еднакви, но след това тенденцията у нас е към по-високи цени от тези в Германия.
„Това е въпрос на договори и прилагане, очевидно е че в нашите договори трябва да се направят корекции. Това са ефекти от клаузите в действащите договори", обясни Семерджиев, цитиран от "Кросс".

Председателят на ДКЕВР твърди, че надценките на газорапределителната компания "Овергаз" са утвърдени при ценообразуването. Те се формират главно от разходите за разпределителната мрежа и върху норма на възвращаемост до 15%. „Това не е печалба, а норма на възвращаемост върху базата на капитала. Тези компании в момента инвестират в нови съоръжения. Режимът на изграждане на мрежи е възможно най-трудният период", каза Семерджиев и уточни, че надценката за "Овергаз" е около З0%. Според шефа на регулаторния орган като стойност и структура на цените на газа страната ни следва най-добрите европейски практики.

"Внасяме по-скъп газ отколкото в Германия, а крайните ни цени са по-ниски от крайните цени там", обобщи Семерджиев.

Каква е цената на газа в Европа

Поевтиняването на природния газ може да дойде от преразглеждането на формулата за ценообразуване на синьото гориво, която е залегнала в договорите за доставка с "Газпром", каза междувременно по БНР енергийният министър Трайчо Трайков. Премахването на посредниците при доставките може да не се окаже задължително големия фактор за намаляване на цената на газа, посочи Трайков.

Той добави, че енергийният регулатор трябва да бъде по-малко толерантен към газоразпределителните дружества, тъй като някои от тях не изпълняват задълженията си по лицензите. При проверките на тези дружества, започнали вчера, трябва да се установи, нормално ли е 30% от цената на газа да остава при тях.

Министърът определи като потресаваща информацията, че бившият заместник-енергиен министър Валентин Иванов е поставил подписа си под газовите договори без да ги е чел."


...
...
Абе,то един папагал да назначат за шеф на тази комисия ще е много по-евтино на държавата!Все една и съща песен пеят, и този,и Шушелов,а в крайна сметка пре"баните сме ние,потребителите,защото 2 000 000 000 не се печелят лесно!
Отчитайки печалбите им,става пределно ясно,че "ГАЗЪТ" е престъпна схема за ограбване,а ДКВЕР е сборище на високоплатени чудовища,обслужващи нечии интереси.

P.S.Този Семерджиев да се обръсне,че да не плаши дечицата!!!


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2010, 13:56:32
http://dnes.dir.bg/news/dkevr-angel-semerjiev-skandalat-erp-nek-6717912#cmts (http://dnes.dir.bg/news/dkevr-angel-semerjiev-skandalat-erp-nek-6717912#cmts)
ЕРП-тата се разминават само с глоба

ДКЕВР няма да взима лицензите на нито една от трите електрокомпании, тъй като констатираните в одита нарушения не са особено големи.


...
"...На всяко дружество ще бъде наложено различно наказание, заяви на пресконференция шефът на регулатора Ангел Семерджиев, предаде БГНЕС. Глобите могат да бъдат между 20 000 и 1 млн. лв.
(т.е. колкото за кумова срама!)
Вчера късно вечерта стана ясно, че трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Е.ОN и ЕVN, са скрили информация при одита, извършван от експертите от ДКЕВР. Констатирано е сключването на договори, чрез които се прехвърлят почти всички дейности в други свързани с тях дружества. Договорите са с продължителен срок от време (3 -5 години) и с възможност за автоматично подновяване на срока. За сключването на тези договори лицензиантите не са изпълнили задължението си да уведомят ДКЕВР в едномесечен срок от подписването им и да й представят копия от тях.


От ЧЕЗ заявиха, че не са получили доклада от одита, а научават за всичко от медиите.
Комисията нямат задължение да предаде на 3-те ЕРП-та окончателния си доклад, контрира Семерджиев. Трите дружества ще получат констативни протоколи, които могат да оспорят в съда. Документът няма да бъде предаден на прокуратурата на този етап, ако от държавното обвинение го поиска, ДКЕВР ще го предостави, допълни той..
За изготвянето на доклада са работили 12 външни специалисти със средна заплата 1000 лв., както и служители на комисията.

ДКЕВР вече е започнала със собствени сили регулаторен анализ и по отношение на газоразпределителните дружества. Правят се обобщени справки и анализи на отделните дружества.
"Основният проблем на газоразпределителните компании е, че имат изградени мрежи с голям капацитет, но се използва малка част от него и потребителите плащат целия разпределен капацитет. Говоря за дружествата с по-големи изградени мрежи, като една част от тях се окрупниха и се създадоха нови дружества. Ще кажем конкретно как могат да се прецизират нещата и ще оптимизираме разпределението на капацитетите по групи потребители, от което очаквам да се получи намаление на признатите разходи и от там на цените", коментира още Семерджиев."


...
...
Жалко е господа,отвсякъде смърди на...лобизъм,т.е. на хищни нрави.


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 23:42:42
http://dnes.dir.bg/news/evn-nek-gorna-arda-6756302 (http://dnes.dir.bg/news/evn-nek-gorna-arda-6756302)
"НЕК и ЕВН подписаха в сградата на българското посолство във Виена акционерен договор за изграждане и експлоатация на хидроенергийната каскада "Горна Арда".

От българска страна документът бе подписан от Красимир Първанов, изпълнителен директор на НЕК, а от австрийска - от Бургхард Хофер, генерален директор на ЕВН, съобщи БТА. "Първата копка" на каскадата ще е през 2012 г., макар такава да бе направена преди почти 9 години...Преди да бъде назначен за министър Трайчо Трайков е бил прокурист на компанията ЕВН. По-късно от комисията решиха, че няма конфликт на интереси на Трайков при определянето на инвеститор по проекта "Горна Арда".
"


Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: penko в Юли 20, 2010, 01:06:48
Цитат

ДКЕВР няма да взима лицензите на нито една от трите електрокомпании, тъй като констатираните в одита нарушения не са особено големи.


Kак  ще  им  се  отнемат  лицензите  като  мечките  носят  мед  на  когото  трябва  , знаете ли  каква  далавера  е  да  си  управляващ  милионите  вървят  като  керван  .

(http://picbg.net/u/45980/31143/440093.jpg)
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Hypathia в Юли 26, 2010, 20:48:58
Да приемем че просто няма правосъдие в нашата Държава. Правосъдие има само за цигани, турци и все подобни боклуци.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Pitashtia в Септември 09, 2010, 13:24:23
Обяснението се съдържа в изложението, но ще си позволя да изясня нещата принципно.
Страна,  в която има срастване на икономическата и политическата влас, в такава страна демокрацията е само фасада, а скритите и явни монополи са правило.  Когато започна преходът беше възможно за десет години да станеш 1000 пъти по богат, ако всяка година удвояваш обема на бизнеса си с бързооборотни стоки. Достатъчно бе да завърташ парите всеки месец с 8-10% процента за да ги удвоиш. Това,  обаче, изискваше някой да разчиства прад теб конкурентите. Примерно започваш с внос на кафе и всяка година трябва да удвояваш оборота си или да минаваш на друга стока. Така се появиха силовите групировки, които се занимаваха прокрай рекета и другите богуугодни престъпни дела и с отнемане на бизнеса на наивните граждани дръзнали да стартират без протекция някаква печеливша търговийка особено внос-износ. Лоялна конкуренция и истинска пазарна икономика всъщност нямаше , но EС ни признаха за такава.  Най сладките парчета от баницата си останаха под контрола на олигархията, а по-страшно от държавният монополизъм е частият. Така че се разрови в тази посока и ще видиш какви неща ще излязат.  Корупцията и заобикалянето на пазарните механизми, чрез договорки и скрит монопол са в основата на всичко.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Септември 09, 2010, 22:42:47
Шайка ли..?
Тези от ДКВЕР са отбор високо платени травестити и проститутки.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 25, 2010, 17:04:22
Въвеждат такса „електромер” от юли 2011-а?

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201011/photo_verybig_625795.jpg)

Такса „електромер" ще бъде въведена най-рано от 1 юли догодина, като всяко едно от трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и E.ON ще определи сумата, която потребителите ще плащат. Това съобщи пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Председателят на регулатора даде пример как може да се изчисли новата такса за мощност на електромерите, ако електроразпределителните дружества въведат такса в размер на 5 на сто от цялата сметка за ток. "Зависи каква ви е сметката. Ако плащате средно по около 100 лв. ток месечно например, то това означава 5 лева, например, които ще бъдат постоянна такса и 95 лв. за енергия. Ако плащате сега 100 лв. за енергия, ще бъдат пет лева постоянна такса и 95 лв. за ток", обясни Семерджиев.

Той коментира, че при тези потребители, които ползват имоти и съответно електроенергия сезонно например, може да се търси и друг механизъм за разпределение и за тарифите като например предплащане, което е също възприета форма в много страни. "Те най-много товарят постоянните разходи на компаниите, тъй като сега се плаща за потребена енергия", каза председателят на ДКЕВР.

***

Благодарим ти Семерджиев, откак са те назначили, ти мина през вода и огън, направи невъзможното и немислимото, само и само да защитиш интересите на гражданите, разбира се за сметка на честните и почтенни електроразпределители!

п.п.
Виц:

- Ало, Шушулов ли е?
- Не Семерджиев е.
- Ааа, нищо. И на тебе да ти е** м*****а!
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: penko в Ноември 25, 2010, 22:39:13
 :write:  Стига сте плюли срещу слугите и антуража на господаря Борисов такива като Ангел Семерджиев  и  всички  министри  около  комунистическата  мутра  са само слуги и изпълнители  на  желанията на свой господар  Борисов  - всеки протест срещу сградата  на енергийно дружество  или  министерство  извън площада  на  греха  са  напразно ритане  на  катърски малоумни тъчове на  безумни  самообявили  се  политически  водачи .

Обикновено ще  повторя  поговорката  за  да  мога  да  припомня  на  всички  збърканяци  и  малоумници  онази  свещенна  поговорка  .
Рибата  винаги се  вмирисва  от към  главата .   

Коя  е  главата  на  рибата  въпрос  със спомагателен  отговор  започва със  буквата  Б . Кой  си  вози  задника  в  държавния  самолет , кои  обикаля  из  страната  и харчи  бензина  на  държавата  за  да  режи лентички  за  разни  селски  тоалетни , спирки , завойчета , метърчета залят  асфалт - на  всяко  изсрано  лайно из  България  той  е  там  за  да  прережи  лентичката . Кой  е  този  дето  няма  мозък  във  главата  а  решава съдебните  на  цяла  една  нация  ?

Ето  и  снимката  на  малоумника  отдолу .

(http://picbg.net/u/45980/31143/362524.jpg)

Всичко  това  ще свърши  когато  гнева  на  народа  бъде  насочен  в  правилната  посока и  свали  това  правителство . 
Ако  не  можете  да  откриете  виновника  можете  да  отидете  да  протестирате на  връх  Снежанка  горе  в  планината  да  не  притеснявате Борисов . 

Сигурно  още  много  пъти  ще  повтарям  кой е  основния виновник в  държавата - Да ви е честита новата  такса .
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Нестор в Ноември 25, 2010, 23:15:34
Този същия,брадатият,като обясняваше по тв.за таксата, подхилваше се йезуитски,едва се сдържаше да се не захили. Оставаше да уточни дали ще спират тока на неползващи даден електромер,за който не е платен всеки месец оповестения рекет.Защото загатнаха за това,че трябвало в такива случаи да се мисли за предварително плащане,да не вземе да забрави човек и после да се чуди що така.Ей това е лакомия и чудо на тия чужди енергийни фирми,дето ни заграбиха енергосистемата и сега одрусват яко,за няколко милиона повече ще вземат душата на тоя народ,ей.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: penko в Ноември 25, 2010, 23:35:31
Този същия,брадатият,като обясняваше по тв.за таксата, подхилваше се йезуитски,едва се сдържаше да се не захили. Оставаше да уточни дали ще спират тока на неползващи даден електромер,за който не е платен всеки месец оповестения рекет.Защото загатнаха за това,че трябвало в такива случаи да се мисли за предварително плащане,да не вземе да забрави човек и после да се чуди що така.Ей това е лакомия и чудо на тия чужди енергийни фирми,дето ни заграбиха енергосистемата и сега одрусват яко,за няколко милиона повече ще вземат душата на тоя народ,ей.

Още  един папагал който обвинява световната конспирация и  чуждите фирми  които  грабят  Българите .

Хайде  още  една  поговорка .
 Не е луд който  яде баницата а  е  луд които му я  дава .  
И бог  да  пази  майчица България от прост  народ .

Всички  бегайте на връх Снежанка да протестирате  , няма смисъл да  се разправям .
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Ноември 26, 2010, 02:44:13
Каква е позицията или мнението на сем. Сидерови за новата такса за електромерите.
Ще продължават ли сем. Сидерови да осигурявят политическа подкрепа на тези които са назначили г-н Семерджиев?

Цитат
(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201011/photo_verybig_625795.jpg)
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Нестор в Ноември 27, 2010, 00:05:23
Не съм винял някаква въображаема световна конспирация,в случая става въпрос за солидни гешефти, в които даващите държавната баница са нашите управляващи,те пък си вземат комисионната.На всичкото отгоре сега не могат да контролират чуждестранните монополисти,дават им все по-големи привилегии.Трябвало да се криминализира краденето на ток,да се наказва със затвор.А после? За някаква дребна простъпка--разстрел.Това на нищо не прилича.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Ноември 27, 2010, 03:49:36
Трябвало да се криминализира краденето на ток,да се наказва със затвор.А после? За някаква дребна простъпка--разстрел.Това на нищо не прилича.
Прилича ми на разстрел на половината цигани. Най малкото.  :-)
Но преди това трябва вече да не са останали българи.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 30, 2010, 13:02:16
Нов вид математика ... Едно плюс едно е равно на .... едно!

***

ДКЕВР: Такса "електромер" няма да вдигне сметките

Размерът й ще бъде обсъден скоро, казаха от регулатора

(http://www.dnes.bg/images/photos/0105/0000105088-article2.jpg)
/Изедникът Семерджиев, усмихващ се мазно/

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/11/30/dkevr-taksa-elektromer-niama-da-vdigne-smetkite.105088#comment-newest (http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/11/30/dkevr-taksa-elektromer-niama-da-vdigne-smetkite.105088#comment-newest)
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: conquer в Декември 03, 2010, 10:28:58
Какво ли не измислиха вече...
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 07, 2010, 22:04:47
Каква е позицията или мнението на сем. Сидерови за новата такса за електромерите.
Ще продължават ли сем. Сидерови да осигурявят политическа подкрепа на тези които са назначили г-н Семерджиев?Позицията на семейство Сидерови :

Електроразпределителното дружество ЕВН си измисли нов начин да рекетира българските потребители. Именувано като такса "електромер" , искането на монополистите цели да задължава хората да плащат, независимо от това дали потребяват ток или не. Така гражданите ще броят по 1,80 лв. на месец или 21,60 лв. за година за електромери в необитаеми имоти. Най-скандалното е обаче, че ако ДКЕВР реши да одобри предложението, дружествата (ЕВН, Е.ОН и ЧЕЗ) ще спират тока на хора, които не са си платили таксата.
Така на фона на продължаващата световна криза и хилядите неуредици в електроразпределителните дружества у нас, отново се цели всичко да отиде на гърба на редовите граждани. Не стига ли, че те чинно плащат понякога скандално високи сметки, за които никой не дава резонно обяснение? Да не споменаваме и честите аварии, когато без електричество остават цели квартали и дори селища. Кой компенсира потребителите за това неудобство? Намаляват ли от това сметките им? Не. Сметките са винаги високи, както за доходите на българите, така и за качеството на услугите на монополистите.
Докога ще им позволяваме да си разиграват коня, както искат? Време е управляващите да се вслушат в гласа на АТАКА, която отдавна настоява договорите с наглите монополисти да бъдат разтрогнати, за да спрат гаврите с българския народ!
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Декември 08, 2010, 00:01:36
Единствено правилната позиция на семейство Сидерови е да спрат подкрепата на управляващата мафия.
Независимо че кранчето към семейните банкови сметки ще бъде притворено.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 08, 2010, 09:37:54
няма такова нещо, АТАКА си има субсидия и ще я има без значение как гласува.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Франкист в Януари 25, 2011, 19:38:36
Ето това са цените на енергията в мегават час на различните типове електроенергия определени от ДКЕВР.Както се вижда ясно  - тъй наречената зелена енергия от фотоволтаици (слънчеви батерии) или перки всъщност въобще не е евтина.Да не кажа че е лудост ако тези производствени мощности се включат в електроразпределителната мрежа.Защо го поствам това нещо - причината е една единствена - огромната лъжа,изирчана от българските политици години наред и вече затвърждаваща се при тези "управляващи ", че тние трябва да използваме колко може повече зелена енергия.Която се явява неколкократно по-скъпа.И изхождайки от това нещо с най-голямо удоволствие бих подкрепил АЕЦ Белене.( ако разбира се всичко беше чисто и просто в този казус) :

 1. Цени при продажба на електрическа енергия от производители на обществения доставчик


Производители на електрическа енергия     Цена за енергия (лв./МВтч)       Цена за разполагаема мощност (лв./МВтч)

1.
   "АЕЦ Козлодуй" ЕАД                                   15.75                                                    28.06

2.
   ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД                                    62.25                                                   16.99

3.
   ТЕЦ "Марица 3" АД                                   64.95                                                    11.06

4.
   "Топлофикация Русе" ЕАД (блок 4)            67.31                                                 8.38

5.
   ТЕЦ "Варна" ЕАД                                        70.69                                                   -

6.
   ТЕЦ "Марица-Изток 2" ЕАД                            35.01                                                 27.502. Цена, по която водноелектрическите централи с инсталирана мощност под 10 MВт, с изключение на водноелектрическите централи, отговарящи на условията по решение № Ц-008/20.05.2003 г., продават електрическа енергия на обществения доставчик и/или обществените снабдители – 105.00 лв./МВтч.

3. Цени на вятърни електрически централи с инсталирана мощност 800 кВ и повече:

3.1 до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа - 189.00 лв/МВтч.

3.2 над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа - 172.00 лв/МВтч.

Забележка: В цените не е включен данък върху добавената стойност.

4. Цени на вятърни електрически централи с инсталирана мощност под 800 кВт с асинхронен генератор с кафезен ротор - 145.00 лв/МВтч

5. Цена на електрическата енергия, произведена от фотоволтаични централи:

а) с инсталирана мощност до 5кВтп - 823 лв./МВтч.

б) с инсталирана мощност над 5кВтп - 755 лв./МВтч.

6.Цена на електрическата енергия произведена от електрически централи, работещи с отпадна дървесина до 5 МВт - 217.00 лв/МВтч:

7.Цена на електрическата енергия произведена от електрически централи, работещи с отпадъци от земеделски култури до 5 МВт - 166.00 лв/МВтч:

8.Цена на електрическата енергия произведена от електрически централи, работещи с енергийни култури до 5 МВт - 187.00 лв/МВтч:

9.Цена на електрическата енергия произведена от електрически централи, работещи с биомаса от растителни или животински субстанции

а) с инсталирана мощност до 150 кВт - 197.90 лв/МВтч.

б) с инсталирана мощност над 150 кВт - 500 кВт - 181.60 лв/МВтч.

в) с инсталирана мощност над 500кВт - 5МВт - 165.30 лв/МВтч.

10. Преференциална цена за продажба на  електрическата енергия произведена от възобновяеми енергийни източници - нисконапорни руслови водноелектрически централи с инсталирана мощност до 5 мВт - 199.00 лв/МВтч

11. Преференциална цена за продажба на  електрическата енергия произведена от възобновяеми енергийни източници - нисконапорни осови водноелектрически централи с инсталирана мощност до 5 мВт - 149.00 лв/МВтч

Забележка: В цените не е включен данък върху добавената стойност

линк - http://www.dker.bg/prices_el.htm (http://www.dker.bg/prices_el.htm)


Ами сами си правете изводите - в най-добрия случай цената ще скочи 3 пъти (поне) - в най-лошия ....от АЕЦ Козлодуй на фотоволтаик.....няма да коментирам...


Да живее Цветелина Бориславова която ще открие най-големия соларен и "перков" парк в България ...построен разбира се на нейна земя.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Май 03, 2011, 20:00:52
Минимално поскъпване на тока и парното от юли, прогнозират от ДКЕВР
http://novini.dir.bg/news.php?id=8546269 (http://novini.dir.bg/news.php?id=8546269)
"Токът и парното ще поскъпнат минимално от средата на годината, прогнозираха от ДКЕВР. Цената на топлоенергията няма да се променя, ако природният газ не поскъпне, обещаха от регулатора. През летния сезон топлофикациите трябва да компенсират изоставането в цените на топлата вода и парното след последното увеличаване с близо пет на сто при природния газ от 1 април. Тогава цените на парното не бяха коригирани..."

Това(за "минималното") прилича на онази история,където една неопитна мома казала на майка си,че някакъв младеж и обещал,че ще и вкара само главата своя фалос,а майка и казала:"Абе,чедо!!!Х(!)й рамо има ли?"

Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Индивидуалист в Май 03, 2011, 20:42:05
ох най-сетне

получих оргазъм
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Атакиста в Май 03, 2011, 23:14:14
Голяма работа - с поскъпване ще ни плашат нерезите..
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Norton в Юни 11, 2011, 09:49:22
Не пропуснаха и тази година:

http://dnes.dir.bg/news/gaz-tok-dkevr-parno-angel-semerjiev-8815989?nt=10 (http://dnes.dir.bg/news/gaz-tok-dkevr-parno-angel-semerjiev-8815989?nt=10)

Според председателя на БЕМ (Българска Енергийната Мафия), председател и на ДКЕВР (Държавна комисия за енерго и водно регулиране), Ангел Семерджиев покачване на цените на газта се налагат защото:
Цената на газта се определя като се вземе предвид цената на петрола, плюс цената на долара.
Тук отминаваме въпроса защо от Българгъз не са хеджирали нито долара, нито петрола и си обясняваме това само с тяхнатa некадърност, но изникват следните въпроси;
Ако е така, както казва днес Ангел Семерджиев, то цената на газта следва наистина да се промени и то много. Но ....!

Тази промяна следва да е на долу и към драстично понижение, вместо към повишение.

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/Brent_2011-06-10.gif)

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/usd_2011-06-10.gif)

Защото както се вижда на двете графики които показвам и долар и петрол са били на сегашните си нива в 2007 и в 2008 година.

От което следва, че цените на газта в България следва да са на нивата си от 2007 година, от преди кризата, а не на сегашните и да се иска на това отгоре още повишение.

В момента или гражданинът Семерджиев, които следваше отдавна да е в затвора, пак лъже, или се готви поредния грабеж на потребителите и индустрията в България. А защо се налага да се качва и цената на тока, въобще не благоволи да обясни. 

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/000(3).jpg)

На месец харча по 148 333 лева.  Плащат ми за да ви качвам цените на тока  и газта - духайте го!


Справка - Председателя на ДКЕВР (Държавна комисия за енерго и водно регулиране) Ангел Семерджиев заедно с колегите си ни струва 8 900 000 лева на година. Само на него и 4 мата му партийно назначени колеги, се пада за харчене по 148 333 лева на месец, които приятелят му Борорисов му е гласувал в бюджета( http://www.dker.bg/PDOCS/budget11.pdf (http://www.dker.bg/PDOCS/budget11.pdf) ), докато уж било нямало пари за пенсии и заплати!

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/0(19).jpg)

Бълдър-Банк се вкопчи да краде в мрежата на българина 


(http://borsi.blog.bg/photos/71246/00(16).jpg)

Садете картофи!

Дали новата по-висока цена на тока, съвпада с желанието на Цветелина Бориславова, да се хвърля в бизнеса с енергия от биомаса и с това, че ДКЕВР само преди месец качи двойно изкупната цена на този вид енергия, само следва да гадаем.

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/_2011-04-10.gif)

Покачване на цените на газта само за 1 година. "Радост" за българската индустрия, до колкото още има оцеляла


Извадки от Наказателен кодекс на Република България;

Престъпления против икономическите устои /икон.сигурност/ на държавата /диверсия и вредителство/ - Подвеждане под съдебна отговорност следва да се прилага за; Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията - Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли или на отделното предприятие /привеждане на полугодност или негодност/....

"Българинът няма да понесе увеличение на тока. Страната на първо място по енергийна бедност
Държавата е изгубила контрол над енергоразпределителните дружества и продава дяловете си в тях за жълти стотинки. Дружествата твърдят, че работят на загуба, а в същото време отчитат пред компанията-майка до 400 процента печалба. Трябва да се направи проучване за "енергийната бедност" на българските семейства чрез европейска методика. Ако едно семейство разходва повече от 10 на сто от месечния си бюджет за осветление и отопление, то е енергийно бедно.Вероятно страната ни ще се окаже на първо място по енергийна бедност, тъй като даваме до 70 на сто от доходите си за това перо"  - Румен Христов

Българинът не може да понесе ново повишение на цената на тока, каквото се очаква от 1 юли, а и няма основание за увеличението и.

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/Sofix_2011-06-05.gif)

На всички слухове и новини за покачване на цените на тока и газта Българска Фондова Борса реагира със значителни спадове. Не е имало случай от своето създаване, барометърът на икономиката, да не отбележи спад при всяко покачване на цените.

Всичко се съдържа в думите - "Енергийната бедност"

Да се надяваме, че българските медии и пишман-икономистите в България ще чуят най-после, с 30-40 години закъснение какво означават тези думи!

Трябва да си тотално и безнадеждно изостанал в икономическата си мисъл,  да си останал в края на 18 век, в зората на парната машина, за да не си даваш преценка, че цените и изобилието на евтина енергия са структуроопределящи за растежа на БВП, стандарта на населението, износа, цените вътре в страната и в инфлацията, че всичко калкулирано като някаква стойност в страната, има връзка с тях.

Дори болшевиките начело с Ленин в 20 - те години проумяха този факт, само българските "икономически светила", политици и журналистите им не го проумяха.

http://borsi.blog.bg/novini/2011/06/10/kato-govoriat-lyjat-kato-mylchat-kradat.762830Редактирано от модератор: Подмяна на невалидни линкове с валидни.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 11, 2011, 10:44:12
http://ru.tsn.ua/groshi/naftogaz-poobeschal-ne-povyshat-cenu-gaza-dlya-naseleniya.html (http://ru.tsn.ua/groshi/naftogaz-poobeschal-ne-povyshat-cenu-gaza-dlya-naseleniya.html)
(http://image.tsn.ua/media/images/218xX/Sep2009/0693d94a19_165612.jpg)
"Нафтогаз" временно заморозит цены на газ для населения."
"Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" в ближайшее время не будет повышать тарифы на газ для населения, заявил глава НАК Евгений Бакулин.

"Пока не планируется (повышение тарифов на газ для населения - ред.) по крайней мере, до тех пор, пока не будет найден источник компенсации уровня жизни людей", - сказал он.

"Президент Украины поставил задачу, чтобы действия по улучшению хозяйственной деятельности любой компании ни в коем случае не ухудшили жизненный уровень людей в стране, поэтому, когда мы даем свои предложения, то сразу планируем, что мы должны сделать для решения социальных вопросов и для того, чтобы жизненный уровень людей не снижался.

...
...
Ето,това казва украинският шеф,съгласувано с президента на Украйна.
А у нас?
Един партийно назначен Ангел :-D,банкерка с къса рокличка :-D,премиер :-D,който е недолюбван от сериозните политици в цяла Европа и едно финансово "чудо" :-D,докарано от п?тката си майна...това е реалността,която може да се определи само с една дума:ОТВРАТИТЕЛНА!
...
Забележка:Украйна също е транзитьор на руския газ,който идва у нас.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Norton в Юни 11, 2011, 11:12:19
това е реалността,която може да се определи само с една дума:ОТВРАТИТЕЛНА!

(http://borsi.blog.bg/photos/71246/00(15).jpg)

"Ще мачкаме енергийната мафия и ще оставим парите у хората."

                                                                          Б. Борисов, юни 2009 г.Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Юни 11, 2011, 11:41:13
(http://borsi.blog.bg/photos/71246/00(15).jpg)
Ако този е Пинокио,кой ли е ...Джепето?Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Индивидуалист в Август 04, 2011, 13:13:31
Семерджиев закъснял тоя месец със смяната на колата си

вече е 4 август и още не си бил купил нова
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Декември 27, 2011, 22:28:40
http://bta.bg/bg/c/VI/id/273547
Цитат
"27 декември 2011 / 16:36
Въпреки съображенията на "Булгаргаз" за по-голямо повишение на цената на природния газ от началото на 2012 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще постанови поскъпване на синьото гориво с до пет процента. Това стана ясно след проведеното днес открито заседание на ДКЕВР за разглеждане на доклада за цени на природния газ за първо тримесечие на 2012 г...
"
...
ДКВЕР(Дърти Курви  Вампири Ебльовци и Развратници)
...
Държавната комисия за енергийно регулиране е създадена с Постановление 181 на Министерския съвет на Република България от 10/09/1999 г. на основание чл. 11 ал. 2 от Закона за енергетиката и енергийната ефективност (ЗЕЕЕ). Със Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги (обн., ДВ, бр.18 от 22.02.2005 г., ЗРВКУ) е изменен Закона за енергетиката(обн., ДВ, бр.107 от 9.12.2003 г., ЗЕ) и комисията е трансформирана в Държавна комисия за енергийно и водно регулиране.

Цени
http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=404

Цитат
7. (нова - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г.) развитие на инфраструктури за пренос на
електроенергия, природен газ, нефт или нефтопродукти на територията на страната и през нея.
(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г.) Производството, вносът, износът,
преносът, транзитният пренос, разпределението и търговията с електрическа и топлинна енергия,
природен газ, нефт и нефтопродукти се извършват при гарантиране защитата на живота и
здравето на гражданите, собствеността, околната среда, интересите на потребителите и
националните интереси
.
(ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА)
http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/ZE.pdf
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Siegfried в Март 07, 2012, 11:45:28
Може ли някой да ми каже има ли друга страна в Европа, в която на всеки 4-5 месеца да се вдига цената на тока, водата и парното. Въобще не коментирам това, че всички Българи седим с наведени главички и си мълчим, като стадо безгласни овчици, за тези безобразия извършвани от държавата и подопечните и комисии, под диктовката на комунистическият олигархичен монополистичен "елит" !


Днес пък се разбра , че нямало КАРТЕЛ на пазара за горива ?!  :laugh-1: ”нямало Картел”, а МОНОПОЛ има ли ?!

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BB%20%D0%B2%20%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Ffrognews.bg%2Fnews_36229%2FNiamalo_kartel_na_pazara_za_goriva%2F&ei=YhxXT8ivHITPtAaT4biRDA&usg=AFQjCNFjqFAzyNSyGuZAwwFtDYHuttnwTA&cad=rja


Някой ще каже...., прав беше премиера, като каза, че бил недоволен от лошия човешки материал в България, да ама аз не мисля ,че човешкият материал в България е лош, Аз мисля, че след 68 години перманентно насилване на Българският народ (който в случая се явява - Приемника)от комунистическият похитител/НАСИЛНИК (който в случая се явява - ПАРАЗИТА) , Българите вече явно сме започнали да страдаме от Стокхолмски синдром :Явление, при което пленените, или отвлечените хора се привързват към похитителя/Насилника си и изпитват Симпатия към него !
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Нестор в Март 07, 2012, 18:39:54
Задава се поредния удар под кръста,няма да се плашите,ножа е дървен.Тока щели да го увеличат не повече от 10%,сигурно трябва да се радваме,че не е повече.За водата също се предвижда да му отпуснат края.А иначе по медиите само за цената на яйцата се говори,голям дерт,голямо нещо.Ами такива условия за производители и търговци са създадени от управляващите,цените са резултат от това.Спекула имало,неее,това е реалното положение,пазара като стихиен регулатор на производствените отношения,нали така пише в дебелите червени буквари.Като ни управляват червени бандити,така ще е,ще растат цени и недоимък.ГЕРБ управлявал успешно,социологически агенции отчитат голям процент одобрение,абсолютен парадокс.Жизненото равнище се срива надолу,а реномето на управляващите се задържа рекордно високо.Хиляди измамени от банките с лесни заеми,телефонни и кабелни измамнически фирми са впримчили маса народ с хвърчащи договори.А властта се прави на халтава,това не са за тях никакви престъпления,даже за банките гласуваха нарочен закон,да могат да вдигат лихвите по заемите както си щат. иМА ЛИ ТАКАВА РЕКЕТЬОРСКА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА?
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Март 07, 2012, 23:18:44
Цитат
"... иМА ЛИ ТАКАВА РЕКЕТЬОРСКА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА?"(цит. Нестор« -: Днес в 18:39:54Публикувана от: Нестор
« -: Днес в 18:39:54 »
...
...
Щеси позволя да допълня въпросът на Нестор с още едно изречение.
Има ли държава с такъв премиер като нашия Боко?
Ето как реагира президентът на Украйна (Виктор Янукович) на искането на МВФ за увеличение на цената на газта за населението в тази държава.

(http://s1.tchkcdn.com/e2d1f3388dd07b8d3cf1c24e5670d8eb/news/g2/c/242x182/f/0/1/3/8/6/23386/871d774205d6fd64263bbf93e4849687_191010_komitet_reform_mark8.jpg)
http://news.tochka.net/111418-yanukovich-ne-budet-povyshat-tseny-na-gaz-dlya-naseleniya-iz-za-mvf/
Цитат
"Нам надо сначала поднять доходы нашего населения, а потом поднимать цены. Поэтому требования МВФ поднять на 50% цену на газ для населения для нас является неприемлемым, мы на это не согласны и никогда не согласимся", - заявил он.

Янукович отметил, что по этой причине Украина и не имеет кредитов от МВФ..."
...
...
При нас обаче е друга ситуация.Тиквата козирува по стар милиционерски навик,а новоизлюпените "демократи" в хор се опитват да ни убедят,че европейското говно е нещо като ...сладолед.
Вече съм убеден,че най-добре би било ( по стечение на обстоятелствата),вместо Плевнелиев,президент да бъде Путин. :smile:
Националната независимост на Р България е само едно словоблудство.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Март 13, 2012, 13:09:33
ДКЕВР: Парното ще поскъпне доста от 1 април
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4642231
"Цената на природния газ ще повиши допълнително цените на електроенергията от когенерации, което ще повлияе и върху цената на тока, прогнозира Ангел Семерджиев

Сериозно увеличение на парното очаква потребителите от първи април.

Това стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

В цените на топлинната енергия на всички топлофикационни дружества ще се отчете повишението на цената на природния газ от 1 април, като ще се добави и увеличението от 1 януари тази година, което беше 4,34% и не беше отразено в цените на парното, заяви Семерджиев.

Сега топлинната енергия ще поскъпне кумулативно, каза още той.

Той отказа да потвърди и прогнозата си за поскъпването на електроенергията от 1 юли с до 10%, а само посочи, че значителното повишение на цената на природния газ ще повиши допълнително цените на електроенергията от когенерации, което ще повлияе и върху цената на тока...Искането на обществения доставчик "Булгаргаз" е за увеличение на цената с близо 26%.

Преди време Семерджиев прогнозира поскъпване на природния газ с около 7-8% от 1 април, а днес отказа да се ангажира с проценти, но обяви, че комисията е възможно да ревизира досегашните си прогнози.

След около седмица ще е ясно с колко ще поскъпне синьото гориво, посочи Семерджиев..."
....
....
Цитат
НОВИНИ
08.03.2012
Прессъобщение
В съответствие с изискванията на Наредбата за регулиране на цените на природния газ, "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД, на всеки три месеца изготвя и внася в ДКЕВР предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ.

Отчитайки факторите формиращи равнището на цената на газа, както и изискванията на Наредбата за регулиране на цените, “Булгаргаз” ЕАД внесе заявление в ДКЕВР за продажна цена на природния газ през второ тримесечие на 2012 г. Същата е образувана в съответствие с изискванията на чл. 17, ал. 1 – ал. 6 на Наредбата за регулиране на цените на природния газ и не включва недовзети от “Булгаргаз”ЕАД от предходни периоди приходи.

Предложената от “Булгаргаз” ЕАД за утвърждаване цена на природния газ за  ІІ-ро трим. на 2012 г. е 780.06 лв./хм3 без ДДС или увеличение със 159.90 лв./хм3 – 25.78% спрямо утвърдената от ДКЕВР цена за І-во трим. на 2012 г .

Увеличението в сравнение с действащата цена се дължи на по-високите цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари, по-високия курс на лева спрямо щатския долар и задържането на цената на природния газ от ДКЕВР за предходния период.

http://www.bulgargaz.bg/index.php?page=5&nid=75
...
...
НАРЕДБА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ
Обн. ДВ бр.55 от 25 Юни 2004г., изм. ДВ бр.64 от 7 Август 2007г

http://www.chambersz.com/energy/images/stories/norma/34-naredba-regulirane-cenite-gas.pdf
Цитат
Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) (1) За осъществяване на правомощията си по
ценовото регулиране Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, наричана по-
нататък "комисията", извършва текущо наблюдение върху дейността на енергийните
предприятия и периодични регулаторни прегледи.
(3) Регулаторните прегледи включват:
1. анализ и оценка на отчетна и прогнозна информация, предоставена от енергийните
предприятия;
2. утвърждаване на:

а) прогнозните необходими приходи и цените на енергийните предприятия,
включително икономически обоснованите разходи за дейностите по съответните лицензии и
възвръщаемост на капитала;
б) продължителността на регулаторния период при регулиране чрез стимули, както и
стойностите на ценообразуващите елементи, въз основа на които енергийните предприятия
предлагат за утвърждаване цени.
Забележка:Кумулативно(натрупващо се,нарастващо)
 Когенераторните системи могат да се захранват както с традиционните изкопаеми горива - въглища, природен газ и др., така и с възобновяеми източници на енергия като биомаса, слънчева енергия и други
...
...
Цитат
(http://svejo.net/img_story_custom2/83/839751-chlenovete-na-dkevr-si-razdavat-kato-zaplati-po-3-miliona-leva-ot-djoba-na-danukoplateca-large.png?1284462572)"Членовете на ДКЕВР си раздават като заплати по 3 милиона лева от джоба на данъкоплатеца, за да имат правото да му надуват цената на тока, газта и парното. Пари за друго в България може да няма, но за тлъстите заплати и на адвокатите на енергийната мафия ДКЕВР има.
http://svejo.net/839751-chlenovete-na-dkevr-si-razdavat-kato-zaplati-po-3-miliona-leva-ot-djoba-na-danukoplateca
ДКВЕР е една абсолютно ненужна структура с предмет на дейност Узаконяване на ограбването на българския народ.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: omerzen в Март 18, 2012, 14:54:39
ДКЕВР: Парното ще поскъпне доста от 1 април
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4642231
Всичко това се прави за да се утвърдят у нас интересите на американските фирми.
Българските държавници непрекъснато увеличават цената на природния газ за да бъдат убедени българите че американските фирми трябва да извличат у нас т.н. "шистов" газ което евентуално ще намали цената на природния газ. С това ние българите ще бъдем принудени да купуваме от американските фирми собствените си национални ресурси. Сметката е изчислена до 3,14. След като американците унищожат житницата на България - Добруджа, ще се отвори нова пазарна ниша за турската хранителна промишленост от където ще внасяме хляб и други хранителни продукти.
Предполагам че ангажимента към интересите на американските фирми българските управляващи са поели при посещението на Хилари Клинтън у нас. Най вероятно софийските управници са получили американски гаранции че ще останат да управляват (забогатяват) в България. Но това са само предположения.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Март 18, 2012, 16:08:23
Всичко това се прави за да се утвърдят у нас интересите на американските фирми.
Българските държавници непрекъснато увеличават цената на природния газ за да бъдат убедени българите че американските фирми трябва да извличат у нас т.н. "шистов" газ което евентуално ще намали цената на природния газ. С това ние българите ще бъдем принудени да купуваме от американските фирми собствените си национални ресурси. Сметката е изчислена до 3,14. След като американците унищожат житницата на България - Добруджа, ще се отвори нова пазарна ниша за турската хранителна промишленост от където ще внасяме хляб и други хранителни продукти.
Предполагам че ангажимента към интересите на американските фирми българските управляващи са поели при посещението на Хилари Клинтън у нас. Най вероятно софийските управници са получили американски гаранции че ще останат да управляват (забогатяват) в България. Но това са само предположения.
Омерзен,говориш за нещо,което се отнаася до лобиране и се чудя,да не би Хилари да е направила ня(Бо)кому, изпълнение от рода на "Кавал свири на поляна" по време на неотдавнашната си визита у нас?
В семейство Клинтън взаимоотношения от този тип не са табу,даже Бил се извини на сънародниците си преди години,че използвал Овалния кабинет за орална любов,а не само по служба. :happy:
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Боритаркан в Март 19, 2012, 13:10:20
Вижте докъде стига алчността на американската компания AES Solar. Направили са ограда на една от слънчевите си централи до самия асфалт, никакво място не са оставили за тревичка, за градинка, за пешеходци, а това е в индустриална зона и има движение на пешеходци. Ако минава камион, хората няма накъде да се отдръпнат.
http://dox.bg/files/dw?a=f97497b4f7

 A ето как е направена оградата на съседната Българска фирма, на същият път.
http://dox.bg/files/dw?a=57c474330a
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Hatshepsut в Февруари 08, 2013, 06:59:42
Ангел Семерджиев "подарил" 200 млн. лева на ЕРП-тата

(http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2013-05/big/ataka-angel-semerdjiev-otdavna-trqbvashe-da-byde-uvolnen-124804.jpg)
Ангел Семерджиев

Бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев „подарил" 200 милиона лева на ЕРП-тата. За това алармира в парламента независимият депутат Кирил Гумнеров. Той е изпратил отворено писмо до енергийния министър Делян Добрев, с което настоява за отговори, предаде репортер на news.bg.

Оказва се, че въведената от енергийния регулатор такса зелена енергия, всъщност се връща по банковите сметки на ЕРП-тата. За една календарна година само от този подарък, направен от ДКЕВР на електроразпределителните дружества, по банковите им сметки ще постъпят не по-малко от 200 милиона лева, изчислил е Гумнеров.

Оказва се, че за 6-те месеца след въвеждането на таксата „Зелена енергия" 100 милиона лева са постъпили в сметките на дружествата.

Гумнеров е категоричен, че няма нищо лошо от въвеждането на таксата, ако печалбата от нея остава в държавния бюджет. Противно на всякаква логика, според депутата, тези пари не отиват в държавата, а захранват сметките на ЕРП-тата.

Как става така, че със заповед на един държавен орган като ДКЕВР 200 милиона лева годишно се вземат от едни частни фирми, производители на зелена енергия и се дават на други частни фирми, пита Кирил Гумнеров.

Според него съществуват реални подозрения за корупция. Дали определен процент от тези пари не е отишъл при Ангел Семерджиев, съмнява се Кирил Гумнеров.

Шест месеца след въвеждането на таксата за зелена енергия, по думите му, ЕРП-тата отчитат сериозни печалби. За шест месеца Енерго Про отчита ръст на печалбата от 33% спрямо предходната година. Печалбата при ЧЕЗ е 240%. Според Гумнеров националният интерес е пренебрегнат с тази схема.

Депутатът се надява на бърза реакция от страна на МИЕТ.

Припомняме, новите такси за достъп до енергийната мрежа, въведени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предизвика недоволството на инвеститорите в проекти за производство на енергия от възобновяеми източници.

http://money.bg/news/id_829413246
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Февруари 08, 2013, 08:17:51
Цитат
"Бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев „подарил" 200 милиона лева на ЕРП-тата. За това алармира в парламента независимият депутат Кирил Гумнеров. Той е изпратил отворено писмо до енергийния министър Делян Добрев, с което настоява за отговори, предаде репортер на news.bg.

Оказва се, че въведената от енергийния регулатор такса зелена енергия, всъщност се връща по банковите сметки на ЕРП-тата. За една календарна година само от този подарък, направен от ДКЕВР на електроразпределителните дружества, по банковите им сметки ще постъпят не по-малко от 200 милиона лева, изчислил е Гумнеров.

Оказва се, че за 6-те месеца след въвеждането на таксата „Зелена енергия" 100 милиона лева са постъпили в сметките на дружествата.

Гумнеров е категоричен, че няма нищо лошо от въвеждането на таксата, ако печалбата от нея остава в държавния бюджет. Противно на всякаква логика, според депутата, тези пари не отиват в държавата, а захранват сметките на ЕРП-тата..."
Подаръците се правят със собствени средства,а 100 млн.лева са такъв  подарък,който е  по възможностите на милиардер.
Господин Цацаров би трябвало да назначи проверка,дали бившия шеф на ДКВЕР е милиардер,щом прави такива подаръци?
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Hatshepsut в Февруари 16, 2013, 15:47:15
По наредба на ДКЕВР начисляват и "такса дъжд"

Такса дъжд наду с 12,39 лв. фактурата за вода на бистро край врачанската автогара. Собственичката Димитринка Димитрова отказва да плати добавката и е подала жалба до ВиК. От водното дружество изчислили, че миналата година върху покрива на заведението са паднали 79 кубически метра дъжд. 59 кубика от тях отишли в канала, а за отвеждането и пречистването на всеки кубик се полагат по 21 ст. "Парите може да не са много, но защо да ги плащам, когато дъждът попива в градинката ми, а наоколо няма никаква шахта", пита жената. По наредба на ДКЕВР такава такса наистина се начислява. Размерът й се пресмята по формула според средното количество на валежите в страната и площта на покрива на сградата.

С таксата дъжд тази година за сефте ще се дере и дребният бизнес. Тя е начислена в януарските сметки и е за миналата година. Оказва се, че въпросната наредба на регулатора е още от 2005 г., но тя се прилага поетапно. Първи са започнали да плащат за капките от небето големите предприятия. Сега налогът влезе във фактурите и на малките фирми. А изчисленията се правят върху така наречената непромокаема площ на сградите. Още миналата година търговците са били задължени да декларират пред водните дружества тези площи, каза шефът на ВиК-Враца Ангел Престойски. От бизнеса пък се чудят кога ще почнат да плащат и за мръсния въздух. Засега такса дъжд гражданите няма да плащат. Тя е въведена само за бизнеса.

http://www.standartnews.com/biznes-biznes/taksa_dazhd_nadu_faktura_za_voda___-178171.html
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Февруари 16, 2013, 17:43:59
От ДКВЕР(екет) може да се очаква всичко,защото т.нар. "регулатор" изпълнява само задачи по поръчка на слугите на монополите,които реално управляват България.
Какъвто беше смешникът Семерджиев,такава ще е и приемничката му с басовия глас.
Апропо,Семерджиев от е получил заплата не по-малко от 150 000лв(сто и петдесет хиляди лева) за краткия период от време,когато заемаше длъжността шеф на държавно-рекетьорска организация и само си чешеше топките със сериозен израз на лицето.
Това е да си човек на властта,която вместо такси разни да събира,нека да се замисли,че идват избори и може би ще има такса "Голям шнур".
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Февруари 16, 2013, 18:23:46
Русенци трошиха електромери с чук
(http://www.vesti.bg/image.php?path=L25pZGF0YS9hcHBzL3Zlc3RpLmJnL3d3dy9tdWx0aW1lZGlhL3Bob3Rvcy9uZXRpbmZvL0VMSVRTQS9ydXNlMTYwMjEzLmpwZw==&w=375&h=249)
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5531551
...
...
Дойде ред на електромерите,а после е вероятно да се случи същото ,но с главите на тези,които ги поставиха.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Февруари 17, 2013, 17:46:09
(http://www.vesti.bg/image.php?path=L25pZGF0YS9hcHBzL3Zlc3RpLmJnL3d3dy9tdWx0aW1lZGlhL3Bob3Rvcy9uZXRpbmZvL1BFVFlBL2p1bGlxbmFka2V3dmZlYjEzMjAxMy5qcGc=&w=375&h=249)
Борисов уволни и новата шефка на ДКЕВР
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5533651
Цитат
"Иванова получи поста преди четири дни, а още на следващия ден стана ясно, че тя има фирма, която незаконно е продавала цигари онлайн.

Тя се оправда, че не е знаела, че това е незаконно и заяви, че ще поеме последствията и ако трябва, ще подаде оставка.

Вчера в интервю за Нова телевизия Бойко Борисов заяви, че ако Иванова му е казала за бизнеса си предварително, нямало да получи поста.

Той изрази разочарование от това, че Иванова не го предупредила за бизнеса си предварително.

Борисов подчерта, че не е познавал Иванова и тя не е свързана с ГЕРБ, но му направила добро впечатление като професионалист в качеството й на съветник в Ер Ве Е."
...
Да,впечатленията на премиера са интересни съвкупности от образи и мечти.
Ама,много се изложи с онази...министърката на здравеопазването,която стояла на околовръстното на Велико Търново.
В общи линии симпатяга беше,само дето си беше загубила метлата.
(http://www.novinar.net/images/galleries/1/1285857986_1_xx.jpg)
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=14527.0
....
Ако се говори сериозно за кадровата политика на правителството на ГЕРБ ,не ми идва нищо друго на ум, освен думата "буламач".
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Siegfried в Февруари 18, 2013, 00:18:58
От ДКВЕР(екет) може да се очаква всичко,защото т.нар. "регулатор" изпълнява само задачи по поръчка на слугите на монополите,които реално управляват България.
Какъвто беше смешникът Семерджиев,такава ще е и приемничката му с басовия глас.
Апропо,Семерджиев от е получил заплата не по-малко от 150 000лв(сто и петдесет хиляди лева) за краткия период от време,когато заемаше длъжността шеф на държавно-рекетьорска организация и само си чешеше топките със сериозен израз на лицето.
Това е да си човек на властта,която вместо такси разни да събира,нека да се замисли,че идват избори и може би ще има такса "Голям шнур".


Точно така Петкан, това е - Д(ържавна) К(омисия) за Е(нергиен) и В(оден) Р(ЕКЕТ), всичко това се случва защото след 10.11.89г. Българите които бяхме на площада пред народното събрани, НЕ влезнахме в парламента тогава и не изчистихме комунистическта СГАН вътре ДО КРАК, както ни призоваваха все още живите легионери и политически затворници !
В тая комунистическа СГАН също влизат и КРЕАТУРИТЕ СЪЗДАДЕНИ  на ДС и БКП след 10.11.89г. ; С -ДС, ДС- Б, ДпС, ГЕРБ, АТАКА,РЗС,НФСБ, ГОРД/СРАМЕЖЛИВ и  всичко което е създадено и се създава и в момента от БКП (и ДС, което колкото и да ви се струва невероятно все още съществува ЗАДКУЛИСТНО и дърпа конците на цялата ни ПРОЯДЕНА от КОРУПЦИЯ ,ПРЕСТЪПНОСТ и РЕКЕТ, окрадена от ПРЕСТЪПНАТА ДС-комунистическа ШАЙКА държава)  КРАДЛИВАТА комунистическата партия, която доведе българският народ от 09.09.44г  до ДНЕС  до ПРОСЕШКА ТОЯГА и на няколко пъти след 09.09.44г. и след 10.11.89г НАЙ - БЕЗЦЕРЕМОННО ГО ОКРАДЕ  !

Тази КРАДЛИВА КЛОШАРСКА СГАН и ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА и РОДНИНИ(които в момента са така наречените ОЛИГАРСИ и КРУПНИ БИЗНЕСМЕНИ на България) трябва да бъде ИЗЧИСТЕНА ФИЗИЧЕСКИ от лицето на България за да има промени в Майка България.

Май всички забравихте какво казваха комунистите - ЦИТАТ: Ние тази власт с кръв сме я взели и с КРЪВ ще я дадем, а пък нашите революционери (както легионерите и политическите след 10.11.89г), казваха - Правдина се добива сЪ кръвнина ! Досега не съм чувал от Историята някъде да има БЕЗКРЪВНИ РЕВОЛЮЦИИ/ПРОМЕНИ !

След УМЕЛО проведеният "преход"(след 10.11.89г.) от БКП и ДС и РАЗБИРА се с ОГРОМНАТА и НЕОЦЕНИМА ПОМОЩ на Зависимите комунистически креатури с-ДС и н-ДС-в и ДпС, България се превърна в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА под вещото ръководство на ПОТОМСТВЕНАТА комунистическата олигархия, където единственото за което има ПРАВО и е подложен Българският народ е  ИЗНУДВАНЕТО, РЕКЕТА и КРАЖБАТА ПОД ДЪРЖАВНА БЛАГОСЛОВИЯ.

Всички ние българите, които не сме имали "щастието" се родим в РЕКЕТЬОРСКИТЕ комунистически семейства(произхождащи от шумкарските ЗЕМЛЯНКИ) сме РОБИТЕ (а НЕ НАРОДА)  на тази ОЛИГАРХИЧНА КОМУНИСТИЧЕСКА ШАЙКА РЕКЕТЬОРИ, за които  Българският народ е ПРОСТО едно СРЕДСТВО за допълнително обогатяване !

Всички правителства след 10.11.89г. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СА ВИНОВНИ за днешното положение в БЪЛГАРИЯ, за БЕЗЗАКОНИЕТО, ЗА МОНОПОЛИТЕ, ЗА ЖЕСТОКОТО ОГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИТЕ с ПОДКРЕПАТА и ПРЕДНАМЕРЕНОТО БЕЗХАБЕРИЕ на ДЪРЖАВАТА(която от 09.09.44.г до ДНЕС е КОМУНИСТИЧЕСКА, разбира се - под различни имена и абревиатури),  ВСИЧКИ правителства ДО ЕДНО СА ВИНОВНИ, КОРУМПИРАНИ и СА ЗА ЗАТВОРА, някои "хора" от тези ПРАВИТЕЛСТВА са за РАСТРЕЛ !
Ако искаме наистина в България да има някакви промени, Комунистическата партия БК(С)П)  ВЕДНАГА трябва да бъде РАЗПУСНАТА, ЗАКРИТА и ЗАБРАНЕНА, а всички нейни ВИСШИ членове  ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО и ВКАРАНИ за ДЪЛАГ ПЕРИОД в ЗАТВОРА, Най - Малко за ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО ПРЕСТЪПНО РАЗГРАБВАНЕ на България и Българският народ след 10.11.89г. ! Трябва отново да бъде наложен -  Законът за защита на нацията приет на 23 януари 1941г. !

Аз съм УБЕДЕН, че и сега НИКОЙ ПОЛИТИК/ЧИНОВНИК......,  НЯМА ДА БЪДЕ ВИНОВЕН и НИКОЙ, вЕрвайте ми -  АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЯМА ДА ВЛЕЗНЕ ЕФЕКТИВНО в ЗАТВОРА, не само за  НЕОБЯСНИМО ВИСОКАТА  цена на ТОКА(в ДОБАВКА пренос на ток ?!, ЗАГУБИ ?!......?!, ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, която НИКОЙ НЕ НИ ПИТА ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИСКАМЕ да ПОЛЗВАМЕ, а НАПРАВО НИ се НАЛАГА  ПРЕСКЪПО да я ПЛАЩАМЕ), която НЕЗАКОННО НИ Е НАЛОЖЕНА ДА ПЛАЩАМЕ с ДЪРЖАВНА БЛАГОСЛОВИЯ, НИКОЙ НЕ РАЗСЛЕДВА  НИЩО ЗА МОНОПОЛА и ЕДНАКВИТЕ ЦЕНИ на ГОРИВАТА, НЕОБЯСНИМО ВИСОКАТА ЦЕНА на водата (която в БЪЛГАРИЯ Е природно богатство), ВИСОКАТА цена на парното...........и тн и тн., бъдете СИГУРНИ, че ОТНОВО НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ намерен за виновен и  ВКАРАН ЕФЕКТИВНО в ЗАТВОРА, ДЪРЖАВАТА  ПАК ЩЕ РАЗМИЕ ВИНАТА и ще ни УСПИ с НЯКАКВИ МАЛОУМНИ ОБЕЩАНИЯ, защото ВСИЧКИ ПАРТИИ след 10.11.89г. до днес СА(от ПАГУБНОТО на Майка България) от ЕДНО КОТИЛО и то се НАРИЧА -  "Българска" КОМУНИСТИЧЕСКА Партия ! 
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Петкан в Март 17, 2013, 03:11:14
Започва процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ
"Още в началната проверка на Върховната административна прокуратура в държавната комисия са установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия, заяви главният прокурор Сотир Цацаров..."
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5610511
Цитат
""Установено е, че ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи, въпреки масовите оплаквания на граждани", каза Цацаров..."

Цитат
""Впечатление на прокурори и данъчни направили и множество разходи, безкритично одобрявани от ДКЕВР", каза Цацаров..."

Цитат
""Това, което се налага като извод, е че в много случаи ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор..."
...
...
Господа,т.нар "регулативен орган" е чиста проба организирана престъпна група,създадена от определени политически среди,т.е. такава организация,която е работела съзнателно,извършвайки престъпления против републиката.

Тук прекият умисъл е формулиран ясно и конкретно,т.е.има вина.
Цитат
"ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор."
Защо ДКВЕР е действала "като регистратор",а не като регулатор?
Ами много просто,защото е престъпна структура,а може да се нарече и мафия.
Кой е назначил тази мафия и защо?
Колко е откраднала тази мафия и нейните донове?
И колко е получил сapo di tutti capi?
...
Нека господата от прокуратурата си свършат работата както трябва,а почитаемият български съд да отсъди правилно,защото евентуално ако това не се случи,много е вероятно да възникне нуждата от някакво друго законодателство,не толкова хуманно,но доказано справедливо.
Е,заради това ще се самозапалват хората,а като им омръзне да правят това със себе си,може би ще започнат да го правят и с някои от околните.
Апропо,някой спомня ли си, какво наказание е получил крадливия шеф на ДКВЕР по времето на хан Крум?
Изглежда,че тогава не е имало ДКВЕР,защото хан Крум си е управлявал държавата както трябва и даже е отрязал главата на един византийски "инвеститор",наречен Никифор Геник, без да му пука за това,какво ще му кажат разните европейски владетели.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 24, 2013, 23:04:59
По-скъп ток - при забогатяване на българите
(http://i41.tinypic.com/a0ut21.jpg)Цената на тока от следващия регулаторен период (от 1 юли 2014 г) е възможно да бъде повишена.
Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната комисия по енергетика, Рамадан Аталай.

По думите му, ако статистиката отчете ръст на БВП, който да позволи увеличаване заплатите на хората, ДКЕВР ще има повече пространство за такава маневра. Това е първият намек за по-скъп ток, който управляващото мнозинство прави.

Аталай посочи още, че в близко бъдеще ще бъде създаден фонд, който ще цели да стабилизира финансово енергетиката.

Целта е този фонд да набира средства от АЕЦ „Козлодуй", ТЕЦ- овете и ВЕИ централите с които да с е подпомогне затрудненото финансово състояние на НЕК.
Аталай не пожела да се ангажира с това колко средства се цели на набере този фонд, но даде да се разбере, че ще засегне всички по енергийната верига.
Титла: Re: ДКЕВР
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 25, 2014, 19:36:20
Размирици в ДКЕВР и яйца по председателя

(http://i1.dir-i.net/CMS/2014/09/25/5e_hxwzds.jpg)

До размирици, обиди и нецензурни думи се стигна на обсъждането в ДКЕВР за новите цени на тока от октомври. Председателят й Светла Тодорова беше замеряна с яйца.
Яйцата бяха хвърлени от Дончо Дудев на Движение за граждански контрол, в размириците се намесиха охраната и полицията, предаде БТА.

Един от членовете на движението е задържан, съобщи Нова телевизия.

Янко Петров от движението заплаши:

"Сега са яйца, утре ще са камъни".

Преди дни от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обявиха, че средното увеличение на общата цена на тока за битови клиенти от 1 октомври ще в размер на 9.79%. Тази на топлоенергията ще се запази.

Петров се ядоса, че не може народът да плаща, а други да си вземат комисионни.

"Няма да заплаща народът това, което някой е направил погрешка. Вие сте организирана престъпна група", обвини той ДКЕВР.

"Движение за граждански контрол" е основано от Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров, които бяха неформални лидера на февруарските протести срещу цената на тока през 2013 г.

"Направихме анализ на финансовото състояние на НЕК и резултатите са трагични. Скоростта, с която се влошава финансовото състояние на НЕК е много обезпокоително. Предстоят подобни анализи за състоянието на електроразпределителните дружества и снабдителите и да изготвим пълна картина за сектора. Към този момент не можем да предприемем драстични стъпки само чрез увеличаване на цената да стабилизираме сектора", каза преди това Светла Тодорова, цитирана от БГНЕС.
Вчера имаше протести на топлофикации заради отказа на НЕК да им плаща.

Същевременно стана ясно, че от края на миналата година досега цената на мрежовите услуги на ЕРД-тата са намалени с около 30%, което, според Тодорова, създава предпоставки за проблеми със снабдяването през зимния сезон.

Венцислав Марков, ръководител управление "Регулации" в НЕК, коментира обаче, че увеличението на цените на тока ще покрие едва 140 млн. лв. от дефицита в размер от 1 млрд. лв, който ще бъде генериран само в рамките на този регулаторен период.
ДКЕВР изчислява на годишна база сума от 200 млн., с която ще се намали дефицита на НЕК, но тъй като цените ще влязат в сила от 1 октомври, то сумата е 140 млн. лв.

Министъра на енергетиката Васил Щонов коемнтира, че предстоящото увеличение ще компенсира едва една пета от "дупката" в НЕК.

Представителите на ЧЕЗ, "Енерго Про" и EVN приветстваха предстоящото изменение на цената на тока като първа стъпка за стабилизиране на сектора, предаде БНР.
От енергодружествата обаче възразиха срещу ниските, по думите им, нива на признаване на технологични разходи и срещу това, че ДКЕВР не признава в пълен размер оперативните разходи на дружествата и разходите им за балансиране на системата.

По-късно Светла Тодорова закри общественото обсъждане на цената на тока след втори скандал в залата, при който представителите на бранша и граждански движения се скараха и започнаха да си разменят викове, предаде "Фокус".

На закрито заседание на 30 септември ще се вземе окончателно решение за цените.

След заседанието Тодорова заяви, че увеличение на цената на тока с още 1  процент може да има от началото на следващата година, за да се осигурят повече приходи на топлофикационните дружества. Това се прави, за да не се увеличи цената на топлинната енергия, предаде Дарик.

Представители на гражданските организации заявиха, че готвят протести.

Пред регулатура вече имаше протест срещу новите цени на тока. „Атака” опитаха вчера да влязат в ДКЕВР.

http://dnes.dir.bg/news/dkevr-jaytza-svetla-todorova-17455023