• Welcome to Българският националистически форум.

Стената на плача

Започната от FANATIK, 05 Юни 2011, 11:27:28

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Сосипатор

Цитат на: FANATIK - 09 Юни 2011, 20:11:28
Сосиапатре: от 1-ят храм пак нищо не е останало, както и от вторият. Ти защо лъжещ бе ?
За сребърници или ти се е разхлопала дъската ?

Е тая стена тогава от какво е?

Да не би да са я построили римляните?

Сосипатор

Американски турист отишъл в Ерусалим и решил да види Стената на плача. Качил се на такси, обаче като не знаел как се казва "Стената на плача" на еврейски, казал:
- Закарай ме на това място, където вие, евреите, плачете, викате, удряте си главата в стената...
И шофьорът веднага го откарал до сградата на данъчното управление.

Мишок

Цитат на: Сосипатор - 09 Юни 2011, 20:53:42
Сосиапатре: от 1-ят храм пак нищо не е останало, както и от вторият. Ти защо лъжещ бе ?

Sтената е от западната страна на джамията.
Не каза за какви сребърници си се продал :-D :-D :-D

Сосипатор

Цитат на: FANATIK - 12 Юни 2011, 18:28:01
Цитат на: Сосипатор - 09 Юни 2011, 20:53:42

Sтената е от западната страна на джамията.
Не каза за какви сребърници си се продал :-D :-D :-D

:) :)

A ти виде ли колко е далече джамията от стената?

Пуснал съм ти и снимка, и линк към google earth. 

Айде пак, тва е снимката:  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Westernwall2.jpg

А това е сателитна снимка: http://maps.google.bg/maps?hl=bg&safe=off&rlz=1C1SKPL_enBG419BG419&um=1&ie=UTF-8&q=jerusalem+wall&fb=1&gl=bg&hq=wall&hnear=0x1502d7d634c1fc4b:0xd96f623e456ee1cb,Jerusalem,+Israel&cid=0,0,13725827553197407312&ei=k2LuTaCgK8yRswbQ3Y2KBA&sa=X&oi=local_result&ct=image&resnum=1&ved=0CCQQnwIwAA

А сеа ти кажи къде е джамията къде е стената.

Мишок

Абе лукави брате : православната църква казва че това не е стената на еврейският храм, и че от него не е останало нищо, ама и камъче на камъче. Та аз на тази църква ще повярвам, а не на тебе дето в друга тема обясняваше колко нормално нещо е педофилията.
Въобще ти си лъжец и баща ти е дявола.
Кой лъже а ? Църквата или ти ? Аз казвам че ти лъжрш !!!
п.п. член на коя секта си станал ?

Сосипатор

Цитат на: FANATIK - 13 Юни 2011, 19:14:01
Абе лукави брате : православната църква казва че това не е стената на еврейският храм, и че от него не е останало нищо, ама и камъче на камъче. Та аз на тази църква ще повярвам, а не на тебе дето в друга тема обясняваше колко нормално нещо е педофилията.
Въобще ти си лъжец и баща ти е дявола.
Кой лъже а ? Църквата или ти ? Аз казвам че ти лъжрш !!!
п.п. член на коя секта си станал ?

Мишок, православната църква не твърди че това НЕ е стената на еврейският храм. Ако мислиш че православната църква се занимава с археология на йудейския храм тогава добре. Дай линк, и ще говорим. До сега всички библейски археолози (православни) за които съм чувал казват че това е стената от храма. Ти ако знаеш по-добре докажи го.
Камъче на камъче не е останало от ХРАМА. Не от стената около храма. Че нема храм това всички го виждат. Има джамия вместо храм.
Ама чукча не читател, чукча писател.  Ако погледнеш картинката ще видиш колко е далече тая стена от храма (респективно джамията днес) И ако се запънеш, ще взема ще сканирам страниците на "библейска археология" от Емилиян Чарнич (православен свещенник) че ме дразниш вече.

Като пишеш глупости и обвиняваш в сатанизъм поне подкрепяй твърденията си. Православната църква била твърдяла че тази стена не е от стената обграждаща храма. Такива глупости не бех чувал до сега. Като твърди и като толкова вярваш, ми пусни линк да видим.

От храма не било останало камъче. Ми не е останало. Само че тая стена знаеш ли колко е далече от храма? Прочети в Стария Завет пише точно на колко разстояние е било.

Преспанец

Мишок говори за пророчеството на Христос, че няма да остане камък на камък там. И то се сбъдва.
Само че то е за самия храм, не за стената около него.

Мишок

Цитат на: Анонимен - 14 Юни 2011, 18:32:49
Мишок говори за пророчеството на Христос, че няма да остане камък на камък там. И то се сбъдва.
Не бе църквата и Бог лъжат, а помиярина казва истината !!! както каза и истината за педофилските си виждания. Смертъ за слугите на лукавия и педофилите.
п.п. педофила от храма няма и спомен, а стената за която говориш кой знае от какво е.
Айде иди да ти дадат сребърниците продажнико.
Доказателство за твърдението ми е евангелието и Христовите думи, на тях ще повярвам, а не на тебе сектанта.

Преспанец

Цитат на: FANATIK - 14 Юни 2011, 18:52:38
Не бе църквата и Бог лъжат, а помиярина казва истината !!! както каза и истината за педофилските си виждания. Смертъ за слугите на лукавия и педофилите.
п.п. педофила от храма няма и спомен, а стената за която говориш кой знае от какво е.
Доказателство за твърдението ми е евангелието и Христовите думи, на тях ще повярвам, а не на тебе сектанта.
Аз не съм сектант, Мишо. Господните думи се сбъдват напълно, но те са насочени към храма, а не към стената на храма.

Мишок

Цитат на: Анонимен - 14 Юни 2011, 19:11:14
Цитат на: FANATIK - 14 Юни 2011, 18:52:38
Аз не съм сектант, Мишо. Господните думи се сбъдват напълно, но те са насочени към храма, а не към стената на храма.
Не говорех за тебе, а за Сосипатравия.
Извинявам се че не се уточних.

Преспанец

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ. Глава 24

1. И когато Иисус излезе от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат сградите на храма.
2. А Иисус им рече: виждате ли всичко това? Истина ви казвам: няма да остане тук камък на камък, който да не бъде сринат.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm#24
Господ Иисус Христос говори за "сградите на храма", тоест за самия храм, не за оградата. От храм наистина не остава камък на къмък, на мястото му даже посаждат пшеница.

Мишок

Е мислиш ли че от оградата са оставили нещо ? Римляните не са се шегували и са били много озверели.
Не вярвам това да е ограда на храма им, вероятно е на джамията.

Преспанец

Цитат на: FANATIK - 14 Юни 2011, 19:31:51
Е мислиш ли че от оградата са оставили нещо ? Римляните не са се шегували и са били много озверели.
Става дума, че Господ не е говорил за оградата, а за самия храм. Всичко останало като това какво са разрушили римляните е второстепенно, че и даже почти без значение.

Мишок

Цитат на: Анонимен - 14 Юни 2011, 19:33:49
Цитат на: FANATIK - 14 Юни 2011, 19:31:51
Става дума, че Господ не е говорил за оградата, а за самия храм. Всичко останало като това какво са разрушили римляните е второстепенно, че и даже почти без значение.
Е по това не съм спорил : имаш право и верно говориш.

Индивидуалист

Тоя храм мисля в пророчествата се говори че трябва да бъде построен отново
това третото му построяване ли ще бъде?
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Similar topics (1)

Отговори: 15
Прегледи: 5950