• Welcome to Българският националистически форум.

"Вълшебният" Браунов газ на Илия Велбов

Започната от абв, 09 Сеп 2007, 15:09:54

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MAGADAN

Цитат на: абв - 15 Сеп 2007, 08:57:35
Име, може да има доста изгоден източник на енергия, но той не е гаражен и не е безплатен.
Ако не беше овладяването на атомната енергия, енергийният глад отдавна да е бил факт.

Ние(широката публика) не знаем какво би се получило, ако се поставят ядрени заряди в кухина, направена дълбоко в земята, след което се добави водород и се произведе взрив като при водородна бомба. Това със сигурност е изпитвано, но синовете на мрака крият резултатите.

Интересно е и под каква форма ще се отдели енергията. Само под формата на топлина ли, или и на химически горива?

В ТОКАМАКът и гаража енергията може трудно да се удържи, но в земните недра...
За там знаят притежателите на Земята и земните недра.

Ти не знаеш ли, че в недрата на Земята си тече ядрена реакция. Т.нар. Тибетско-Индийска аномалия - област около 500 кв. км. с повишена радиация и температура на слоеве под 50 м. от повърхността. Почвата там е глинесто-песъчлива. Смята се, че именно глината служи за забавител на реакцията.

Вижте и тук http://xnetbg.com/special/ufopropulsion/thermoufo.htm

абвTopic starter

Цитат на: MAGADAN - 15 Сеп 2007, 09:18:56
Ти не знаеш ли, че в недрата на Земята си тече ядрена реакция. Т.нар. Тибетско-Индийска аномалия - област около 500 кв. км. с повишена радиация и температура на слоеве под 50 м. от повърхността. Почвата там е глинесто-песъчлива. Смята се, че именно глината служи за забавител на реакцията.

Вижте и тук http://xnetbg.com/special/ufopropulsion/thermoufo.htm

За тази аномалия не знам, но съветските другари са избумкали доста водородни заряди под земята.

Иначе в природата се срещат естествени "ядрени реактори", в които гори доста беден уран. Мисля, че в Бразилия и ЮАР бяха наблюдавани.

Загряване на земните недра има навсякъде, където има по-голямо триене. Такъв може да е и случаят с Тибетско-Индийската аномалия.

MAGADAN

Такова триене има в краищата на континиталните плочи - тази област е кажи-речи в центъра, а и става въпрос за много малки дълбочини.

Death angel

Цитат на: ime - 12 Сеп 2007, 21:25:41
Цитат на: MAGADAN - 12 Сеп 2007, 21:03:28
http://starlight.blog.bg/viewpost.php?id=14952

Прав си абв - термоядрената реакция е сливане и при деутерий и тритий  ;)

Ей прочетете моята тема за Planet X. Значи сутрин (някъде час преди да изгрее слънцето) гледам на изток (откъдето изгрява слънцето) няква звезда. Да не би това да е туй кафяво джудже??? Ако някой я е виждал да се пиши.
Това, което се вижда сутрин не е звезда, а Венера(Зорницата). След няколко месеца тя ще е след Слънцето и тогава ще се вижда вечер като Вечерница.
    Според вас коя енергия е по- чиста от тецовете работещи с въглища или от ядрените централи ?
   Защо искаха да спрем АЕЦ-а , а не тецовете?
   Еми защото от теца пепелта се сипе на нашите глави, а ако гръмне АЕЦ-а ще отиде и до тях.
  АЕЦ-а не произвежда газове влияещи на глобалното затопляне и ако не се допускат аварии е много чиста енергия.
Не падай духом, където ти падне !

Death angel

Цитат на: абв - 15 Сеп 2007, 09:28:44

За тази аномалия не знам, но съветските другари са избумкали доста водородни заряди под земята.

Иначе в природата се срещат естествени "ядрени реактори", в които гори доста беден уран. Мисля, че в Бразилия и ЮАР бяха наблюдавани.

Загряване на земните недра има навсякъде, където има по-голямо триене. Такъв може да е и случаят с Тибетско-Индийската аномалия.
За ядрена реакция не е важно колко е чист урана, а какво е количеството му в единица обем.

MAGADAN

При ядрената реакция имаме гориво и забавител. Управляемата реакция има една характеристика - коефициент на генезис. Това е броят бързи неутрони, участвали в едно поколение на реакцията, отнесен към техния брой от предното поколение. Регулира се чрез забавителя - в Козлодуй - циркониеви пръти, които влизат в касетите между урановите. Когато коефициента надхвърли определена стойност се получава неуправляема ядрена реакция - Чернобил.

Цитат на: Gemeto - 15 Сеп 2007, 10:05:42
Цитат на: абв - 15 Сеп 2007, 09:28:44

За ядрена реакция не е важно колко е чист урана, а какво е количеството му в единица обем.

Т.нар. критична маса.

абвTopic starter

Дори единицата обем да е доста голяма и да е запълнена изцяло с уран, изотоп-238, няма да имаш ядрена реакция.

Death angel

Цитат на: абв - 15 Сеп 2007, 10:31:23

Дори единицата обем да е доста голяма и да е запълнена изцяло с уран, изотоп-238, няма да имаш ядрена реакция.
Съгласен съм , но дайте да обсъдим коя енергия е най-изгодна на България.
Според мен енергията от вятъра. При тези планини в страната може да се произвежда ток евтин,безопасен и в неограничени количества.

MAGADAN

Еее, дай да не се бъзикаме  ;)

MAGADAN

Цитат на: Gemeto - 15 Сеп 2007, 10:52:35

Съгласен съм , но дайте да обсъдим коя енергия е най-изгодна на България.
Според мен енергията от вятъра. При тези планини в страната може да се произвежда ток евтин,безопасен и в неограничени количества.

Урановите ни залежи ни осигуряват 200 годишен добив на енергия. Нарочно не казвам "енергийна независимост" - ще бъдем зависими от Русия - за преработка и производство на прътите и за приемане на отработените пръти. За сведение - хранилището за отработено гориво е препълнено. Въпрос на политика.

Death angel

Цитат на: MAGADAN - 15 Сеп 2007, 10:59:15
Цитат на: Gemeto - 15 Сеп 2007, 10:52:35

..... дайте да обсъдим коя енергия е най-изгодна на България.

Урановите ни залежи ни осигуряват 200 годишен добив на енергия. Нарочно не казвам "енергийна независимост" - ще бъдем зависими от Русия - за преработка и производство на прътите и за приемане на отработените пръти. За сведение - хранилището за отработено гориво е препълнено. Въпрос на политика.
Копаенето на каквито и да било залежи се е мръсна работа. За сведение около Перник има такива лунни пейзажи, че няма да познаеш на коя планета си, а вятъра е нещо чисто и май ще духа все по-силно.

Индивидуалист

дано зимата да е топла,че още не съм купил дърва поради липса на пари, и като паля печката всеки път ги ругая продажниците на България,които ни върнаха стотина години назад с отоплението.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Death angel

А какво да кажем ние с така? Сигурно сме богаташи.
Между другото знаеш ли вица дето Иванчо отговорил на учителката, че тока идва от кравефермата ?
                                             :-P :-P :-P
Щото баща му винаги казвал: "Говедата пак спряха тока!"
                                     :lol:

абвTopic starter

Цитат на: Индивидуалист - 15 Сеп 2007, 12:36:46
дано зимата да е топла,че още не съм купил дърва поради липса на пари, и като паля печката всеки път ги ругая продажниците на България,които ни върнаха стотина години назад с отоплението.

Явно предпочитат да има келепир за Газпром! А от там кярят и тукашните главуняци. Освен това се вдига цената и на енергията от ВЕЦ-четата и ТЕЦовете, които си накупиха.

MAGADAN

Проектният производствен ресурс на първи и втори блок е 2015 г. На трети и четвърти - 2025 г. Само от тях България щеше да си изплати дълга и да излезе на положителен баланс. Енергетиката ни, обаче се управлява от две мафии - ядрена и газова. Ядрената се оглавява от овчар руменов, газовата от стоян колев. Предвид техния произход, трябва да сме наясно , че те нямат никакъв интерес Българската енергетика да бъде тази сила на Балканите. Само радикална промяна може да приведе енергетиката в действително състояние. Имам информация от колеги от Козлодуй - нито един болт не е демонтиран от първите четири блока - нека не ни лъжат. Трябва само политическа воля, за да бъдем пак енергиен фактор на Балканите.

Similar topics (1)