• Welcome to Българският националистически форум.

Българщина и Православие

Започната от Nordwave, 17 Дек 2007, 14:55:23

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Пламен

Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 01:33:25Я да те питам на теб като малък не са ли ти промивали мозъка комунистите и не ти ли е втълпявано, че марксизма-ленинизма е единствената вярна религия ?
Едно е да се пропагандира антибългарска идеология и атеизъм, друго е да се пропагандира пробългарска и Православие. Нема връзка просто. Едно е да се пропагандира, че пушенето убива, друго е да се пропагандира че пушенето е много тежкарско. :down: Разбираш ли на къде бия? Има полезна пропаганда (промиване на мозъци), има и вредна.

Death angel

Цитат на: Пламен - 21 Дек 2007, 01:16:24
  ...   и комунистическия атеизъм. :devil:
  ...
Ако позволиш една забелешка, комунизма няма нищо общо с какъвто и да е атеизъм. Той е марксисколенинската религия със всички атрибути за една религия както му се полага.

Цитат на: Пламен - 21 Дек 2007, 01:40:10
Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 01:33:25Я да те питам на теб като малък не са ли ти промивали мозъка комунистите и не ти ли е втълпявано, че марксизма-ленинизма е единствената вярна религия ?
Едно е да се пропагандира антибългарска идеология и атеизъм, друго е да се пропагандира пробългарска и Православие. Нема връзка просто. Едно е да се пропагандира, че пушенето убива, друго е да се пропагандира че пушенето е много тежкарско. :down: Разбираш ли на къде бия? Има полезна пропаганда (промиване на мозъци), има и вредна.
Този въпрос го зададох на национал-болшевико дето се подвизава тук, а теб добре съм разбрал. Споко! ;)

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Не падай духом, където ти падне !

Пламен

Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 01:42:30Ако позволиш една забелешка, комунизма няма нищо общо с какъвто и да е атеизъм. Той е марксисколенинската религия със всички атрибути за една религия както му се полага.
Добре, дори да приемем че е религия, тя пак прокарва атеизъм (безбожие). А и сегашния атеизъм е вследствие именно на комунизмо. По неестествен насилствен път българският народ беше откъснат от вярата му.

ЦитатТози въпрос го зададох на национал-болшевико дето се подвизава тук
Верно че така било, ама аз отговарям наред по енерция.  :-P

Death angel

Цитат на: Пламен - 21 Дек 2007, 01:51:33
Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 01:42:30Ако позволиш една забелешка, комунизма няма нищо общо с какъвто и да е атеизъм. Той е марксисколенинската религия със всички атрибути за една религия както му се полага.
Добре, дори да приемем че е религия, тя пак прокарва атеизъм (безбожие). А и сегашния атеизъм е вследствие именно на комунизмо. По неестествен насилствен път българският народ беше откъснат от вярата му.
Какъв атеизъм те мъчи бе човек !? Комънизма е създаден копирайки религията . Те джедаите са майстори в този бизнес.  :devil:
Ето виж за какво ти говоря :

Триединен бог:
Отец, Син и Светия дух  --  Маркс, Енгелс и Ленин.  :lol:

Свети мощи :
Баба ми се е покланяла на мощите на Свети Иван Рилски  --  Мене ме водеха при тези на Г. Димитров.  :devil:

Икони :
В къщи някога са стоели инони на Света Богородица и Арахангел Михаил  --  В училище на светото политбюро.  :devil:

Поклонение(Хадж) :
Християните- Божи гроб ;    Мюсулманите - Мека ;     Комунистите - Бузлуджа и мовзолея на Червения площад. :devil:

Жертвоприношение :
Християните  - Свещ;   Мюсулманите  -  коч ;    Комунистите  -  ленински съботник(ако знаеш какво е това  :D )  :devil:
  ...   ...  и т.н. .
( Няма да продължавам, че мнаго ми се приспа.)

Искандер

Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 01:33:25
Я да те питам на теб като малък не са ли ти промивали мозъка комунистите и не ти ли е втълпявано, че марксизма-ленинизма е единствената вярна религия ?                                                                                                         

Така беше и точно защото съм го изпитал на гърба си, не искам и на моите деца да им промиват мозъците, без значение с какво. Защото и най-благородната идея може да се опорочи, ако хората насилствено се принуждават да я приемат. До Бог всеки трябва да достигне сам, да го разбере и да го приеме истински, а не да му го втълпяват от ранна възраст.
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

Искандер

Едно е да се пропагандира антибългарска идеология и атеизъм, друго е да се пропагандира пробългарска и Православие.  Има полезна пропаганда (промиване на мозъци), има и вредна.

Абсолютно едно и също е. Няма добра пропаганда. Всичко, което те принуждава да вярваш в нещо, е лошо, защо изключва свободната мисъл и доброволното решение от страна на хората. А аз държа на свободата си и няма да позволя някой да ми я отнеме. Така че, каквито и идеи да имате ти и подобните на теб, те  просто няма да се осъществят, живеем в 21 век, а не в 15.
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

Пламен

Цитат на: Сам съм, други няма! - 21 Дек 2007, 08:43:23
Абсолютно едно и също е. Няма добра пропаганда. Всичко, което те принуждава да вярваш в нещо, е лошо, защо изключва свободната мисъл и доброволното решение от страна на хората.
Значи пропагандирането на вредата от наркотиците, цигарите и шофирането в пияно състояние са лоша пропаганда? :-P Човек първо требва да умре, па чак тогава да си прецени дали му харесва или не? :-P

ЦитатА аз държа на свободата си и няма да позволя някой да ми я отнеме. Така че, каквито и идеи да имате ти и подобните на теб, те  просто няма да се осъществят, живеем в 21 век, а не в 15.
В 21 век нема пропаганда и промиване на мозъци, така ли?

Пламен

Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 02:44:44
Какъв атеизъм те мъчи бе човек !? Комънизма е създаден копирайки религията.
Казах ти че комунизмо прокарва атеизъм (безбожие) и това е така, защото отрича съществуването на Бог.

Death angel

Цитат на: Пламен - 21 Дек 2007, 12:10:28
Цитат на: Gemeto - 21 Дек 2007, 02:44:44
Какъв атеизъм те мъчи бе човек !? Комънизма е създаден копирайки религията.
Казах ти че комунизмо прокарва атеизъм (безбожие) и това е така, защото отрича съществуването на Бог.
Че го отрича отрича го, но се опитва да създаде заместител на религията, копирайки я в основни линии.
Култа към личността всъщност не е нищо друго освен своего рода обожествяване на жив човек.
Вместо:
"С Бога за царя и родината !"  --  "За Сталину ! За родину !"(  :kill: )

Death angel

Цитат на: Сам съм, други няма! - 21 Дек 2007, 08:43:23
Едно е да се пропагандира антибългарска идеология и атеизъм, друго е да се пропагандира пробългарска и Православие.  Има полезна пропаганда (промиване на мозъци), има и вредна.

Абсолютно едно и също е. Няма добра пропаганда. Всичко, което те принуждава да вярваш в нещо, е лошо, защо изключва свободната мисъл и доброволното решение от страна на хората. А аз държа на свободата си и няма да позволя някой да ми я отнеме. Така че, каквито и идеи да имате ти и подобните на теб, те  просто няма да се осъществят, живеем в 21 век, а не в 15.
"Свободна мисъл не беше ли орган на анархистите ?  :-P
  Винаги съм те считал за такъв.  :down:

Metoman_88

Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Мишок

Цитат на: Metoman_88 - 01 Юни 2008, 18:17:35
А ако няма Бог?
Има има не се притеснявай. Да не би евреина Дарвин да е създал света с теорията си
...
6. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.
27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.
28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.
29. И рече Бог: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна;
30. а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана.

Севар Вананд

Уинстън, що не си създадеш някоя секта и не се разкараш от тук? И махни тоя гаден ник, който даже не е на кирилица!
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Димитър Списаревски IYI

Цитат на: winston - 01 Юни 2008, 18:24:58
А ако няма Бог?
Има има не се притеснявай. Да не би евреина Дарвин да е създал света с теорията си
...
6. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.
27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.
28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.
29. И рече Бог: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна;
30. а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана.

Ти отричаш теорията за еволюцията!Това го правят и свидетелите на Йехова!Ти да не си един от тях или ще ставаш един от тях?????

Мишок

Цитат на: ДИМИТЪР СПИСАРЕВСКИ IYI - 01 Юни 2008, 21:34:01
Цитат на: winston - 01 Юни 2008, 18:24:58
А ако няма Бог?
...

Ти отричаш теорията за еволюцията!Това го правят и свидетелите на Йехова!Ти да не си един от тях или ще ставаш един от тях?????

Сам Дарвин е отрекъл идиотската си теория, той от Йехова ли е ? Никоя религия не признава тази теория - те са от йехова ли.
Мисли преди да пишеш

Similar topics (5)