• Welcome to Българският националистически форум.

Българщина и Православие

Започната от Nordwave, 17 Дек 2007, 14:55:23

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Болгардингезе

Много набожни сте в този форум.Аз уважавам религията ,но кръвта е над религията,няма спор в това.
Иран, Армения - вечни приятели с България.
Както и горе, тъй и долу!

Инжинер Донев

Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 01 Юни 2008, 23:04:27
Уинстън е напълно прав.Вярата е основният виновник за ценностите,морала и поведението на хората.Тя формира главно тези неща.Докато народопсихологията и кръвта в много по-малка степен.Двама християнина или мюсюлманина от различни народи са далеч по-близки като ценности и морал отколкото християнин и мюсюлманин от един народ....
е ти си мелез, така или иначе.. от теб не може да се очаква да имаш някаква чиста кръв и оттам чисто съзнание. Затова и се осланяш на второстепенни идеали като религиите.

Севар Вананд

Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 03 Юни 2008, 22:08:57
Цитат на: tankistabg - 03 Юни 2008, 21:18:53
е ти си мелез, така или иначе.. от теб не може да се очаква да имаш някаква чиста кръв и оттам чисто съзнание. Затова и се осланяш на второстепенни идеали като религиите.

Примитивният езичник,кланящ се на тангристки глупости,мълний и шамани да не се обажда.  :lol:  Ограничен мозък като теб от висши християнски ценности не разбира,а само от видими неща като слънцето,камъните,мълнийте...  :-P Приличаш на онези смешните руснаци,които ги показваше как се кланят на дървета и идоли,,,   :lol: :lol:  Ама какво да се прави - унтер...
Варненчик, нацията е преди религията! И не се подигравай на древните религии! Там поне са се кланяли на нещо, което някога са виждали.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Metoman_88

Религията идва и си отива,от резана карабина на Алах,ставаш християни,от православен ставаш последовател пак на резаните,но тоя път се молиш на  циганина Яхве...Но кръвта не се променя,кръвта на поколенията преди нас!
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Севар Вананд

Цитат на: Metoman_88 - 03 Юни 2008, 23:54:13
Религията идва и си отива,от резана карабина на Алах,ставаш християни,от православен ставаш последовател пак на резаните,но тоя път се молиш на  циганина Яхве...Но кръвта не се променя,кръвта на поколенията преди нас!
Точно така!
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Инжинер Донев

Цитат на: Севар Вананд - 04 Юни 2008, 00:03:48
Цитат на: Metoman_88 - 03 Юни 2008, 23:54:13
Точно така!

Именно!

Ние сме по стар народ и  от християнство, и от ислям, и от будизъм и от всякакви други религиичици.

Болгардингезе

Те всички религии си приличат,защтото всички Богове са един същи.Просто някои го олицетворяват като убиец(Аллах),като добър(христянският Бог),акто дърво,мълния,като природата.Всички религии са еднакви,но кръвта си ОСТАВА.
Надявам се да ме разберете ,че РЕЛИГИЯТА е измислена от човек,а кръвтта от най-вероятно Бог.
Иран, Армения - вечни приятели с България.
Както и горе, тъй и долу!

Инжинер Донев

Точно...

Ето цитат от балкарския кодекс на Тангра относно кръвта:

КРЪВ

Не смятай за глупак глупавия син на умен баща.
Не смятай за умен умния син на глупав баща.
Кръвта е изтекла – душата е изтекла.
Което е просмукано в кръвта, то само с душата излиза.
Което диктува кръвта – това говори душата.
Ако нямаше кръв – и душа няма да има.
У когото е развалена кръвта – у него и плътта е развалена.

Мишок

Цитат на: tankistabg - 04 Юни 2008, 09:31:02
Точно...

КРЪВ

Това от къде е , или кога го измисли и кoй луд.

Инжинер Донев

Цитат на: winston - 08 Юни 2008, 17:06:45
Цитат на: tankistabg - 04 Юни 2008, 09:31:02
Точно...

КРЪВ

Това от къде е , или кога го измисли и кoй луд.

От братята българи мюсулмани с които се разделихме преди 1300 години и които ти ненавиждаш!

Мишок

Аз братя ислямисти нямам - баташкото клане извършено от такива наши братя не се забравя лесно.
Тиа мои братя дали говорят моя език а.

Инжинер Донев

то и след 100 години езикът на българите ще е много различен от днешния - езиците претърпяват РАЗВИТИЕ, а кръвта си е същара!

8)

Александър

Цитат на: winston - 08 Юни 2008, 17:16:09
Аз братя ислямисти нямам - баташкото клане извършено от такива наши братя не се забравя лесно.
Тиа мои братя дали говорят моя език а.
Говори ти за Волжка България, днешен Татарстан(преди ВСВ Булгаристан). Сигурно ще се питаш защо Татарстан? Заради комунистите, като чест и територия ги орязаха.. Религиозния фанатизъм е глупаво нещо(можеби и като цяло фанатизма). Аз също не харесвам исляма, но там има Българи! Има и България и то не каква, ето Българската мощ!!!

Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Мишок

С намаляването на вярата в душата отслабва и кръвта, за това и днес сме една болнава нация, а някога с нашата силна вяра сме имали и кръв, ама кръв и сме били, като от камък.

Александър

Цитат на: winston - 08 Юни 2008, 18:41:06
С намаляването на вярата в душата отслабва и кръвта, за това и днес сме една болнава нация, а някога с нашата силна вяра сме имали и кръв, ама кръв и сме били, като от камък.
Никой не казва, че не трябва да имаме вярва. Всеки човек има нещо в което вярва. Аз съм православен християнин, но това значи ли, че трябва да коля и беся всичко което не е от религията ми? Не харесвам религиозния фанатизъм, макар, че кръстоносните походи са интересни. Но в момента Българите са достатъчно разделени, а помаците са с промити мозъци. По-добре да ги делим по кръвта им. Виж действията на "Родина". За мен също ще е по-добре цялата страна да има една вярва и да няма ислям. Но...
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Similar topics (5)