Автор Тема: Трябва ли наистина да се стремим да образоваме циганите?  (Прочетена 21484 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен друг самотен войнTopic starter

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 321
 • Пол: Мъж
Издават учебник по цигански езикПрaктичeски курс пo цигaнски eзик
Стeфкa Пoпoвa

Издателство: Българска Мултимедийна Компания
Корица   : Мека
Страници: 160
Размери: 14.70 / 20.30 / 0.80 cm
Тегло: 0.182 kg
ISВN: 9549875016

Описание:
   Учeбникът по цигaнcки eзик e пъpвият в бългapcкaтa лингводидaктичecкa литepaтуpa опит зa cъcтaвянeто нa оcновeн пpaктичecки куpc по цигaнcки eзик. Съдъpжa 30 уpокa, вceки от които ce cъcтои от кpaткa обяcнитeлнa чacт и лeкcико-гpaмaтичecки упpaжнeния. Тeзи упpaжнeния включвaт cъотвeтния лeкcикaлeн и гpaмaтичeн мaтepиaл кaто отдeлнa уpочнa eдиницa и цeлят cъздaвaнeто нa пpодуктивно-aктивни говоpни умeния и нaвици.

Поpaди пpaктичecкитe цeли нa обучeниeто учeбнитe тeкcтовe cъдъpжaт пpeдимно битово-paзговоpнa лeкcикa, кaто новитe нeпознaти думи и изpaзи ce обоcобявaт в pубpикaтa “Maлък peчник”, a в някои от cлучaитe e поcочeнa и peгионaлнaтa им употpeбa. B кpaя нa учeбникa, в чacттa “Пpиложeния”, ca помecтeни допълнитeлни тeкcтовe, някои от които ca cпeциaлно пpeвeдeни. Пpиложeни ca cъщо и подpобни гpaмaтични тaблици, които ca изключитeлно полeзни в пpоцeca нa обучeниeто. Издaниeто включвa и кpaтък бългapо-цигaнcки peчник.

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-958/id-29762/prakticheski-kurs-po-ciganski-ezik-stefka-popova.html
« Последна редакция: 03 Апр 2011, 11:33:53 от Hatshepsut »
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Цигански музей, който е единствен по рода си, ще бъде отворен в Белград. Тази новина днес обиколи част от българските информационни медии. Тя е колкото забавна, толкова и дразнеща. Явно циганските покровители  отново се опитват да ни пробутват измислени “факти” и артефакти. В информацията се твърди, че на тази експозиция ще бъде показан текст написан на “ромски” език(?!) от 1543 г и някаква книга за циганите уж написана през 1803. Странно е как така съществува циганска писменост, след като такава не съществуваше доскоро, а българският и вариант (на кирилица) е измислен от Любомир Сердев, който е известен с твърденията си, че разбира езика на животните. Той пък я е създал едва след като се запознал с “фундаменталния” труд на доц. Христо Кючуков, който пък е известен само със скандали. Само ще споменем, че въпросният доцент е работил две години във фондация “Отворено Общество” – Будапеща. Интересно е да се отбележи, че учебникът на Кючуков (учебно помагало по цигански език) представя циганска писменост, която използва латински букви. И тук изниква логичния въпрос, каква писменост е използвал манго от средните векове, който е написал този текст – кирилица, латиница, йероглифна, руническа или някаква непозната нам писменост?

Ето какво успяхме да открием след дълго лутане из дебрите на гугъл. Пасажът е от страницата на гр. Видин:

    ЦИГАНСКАТА АЗБУКА
    Някога ромите имали азбука, но лоши хора я скрили от тях, тъй като много се страхували, че ромите, имайки свое четмо и писмо, както са многобройни, непокоряващи се на други народи, ще се обединят и ще си създадат много силна държава. Затова злосторниците лишили ромите от най-важното нещо – азбуката, писмеността, културата, и ги разпръснали по целия свят.


Явно тъмните и зли сили са виновни за това, че циганите доскоро нямаха писменост и култура! Същите тези тъмни сили обаче се смилиха над бедните цигански души и им създадоха такива преди около 20-тина години. Въпросът е, как след като са нямали азбука, която някой е скрил от тях, някой ренесансов джипси е написал този текст през 16 в.?

За финал ще отблежим, че съществуването на циганска култура е спорно, да не говорим за циганска писменост от 16 век. Нещо повече, циганските диалекти до такава степен се различават, че е невъзможно да се говори за единен цигански език. Всичко останало е долни лъжи и манипулации.

Altermedia България http://bg.altermedia.info
 

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
пълни глупости. Имахме един такъв "учен", който обикаляше университети и институции, че и книги по въпроса издаваше -  доц. Кючуков, но вече никой не го взема насериозно.
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Неактивен samvoin

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,071
 • Пол: Мъж
  • Независим националистически блог
 • Зодия: Pisces Pisces
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: National-Socialist National-Socialist
Какво трябва да ни касае нас това дали има или не и от кога такава писменост, когато в България си има Конституция, която ясно казва кой език е официалния и коя писменост? Както и че България е еднонационална и монолитна държава, което предполага че създаването на национални малцинства е изкуствено и респективно антиконституционно, не почиващо на никакви исторически основания. Само че кой ти "бръсне" тия членове от Конституцията, както и законите на страната когато не циганския, а турския, английския и редица западни езици още нарушават грубо конституционните постановки от десетилетия и държавата плаща в училищата изучаване на английски, испански, данъкоплатците, българските данъкоплатци плащат по националната телевизия да течат новини на турски, а сред циганите, както и сред българите - мюсюлмани тече един доста по-страшен процес от евентуално изучаване на цигански или поддържане на циганското самосъзнание на първите и това е процеса на турцизацията, вменяването на турско етносамосъзнание, говорене на турски и респективно формиране на чуждо национално самосъзнание в услуга на чужд етносапаратизъм, шовинизъм и агентура в съседство от нас! Това е по-голямата заплаха отколкото че циганите си търсили някаква писменост и така нататък, дали съществуваща или не, пък и доколко я търсят то е ясно дали повечето въобще владеят някаква писменост.
Не съм против принципно арменци, цигани и така нататък да си изучават езика, да си знаят писменоста, да търсят произхода и племенните си корени, всеки народ има право да го прави това, но със свои сили, без да краде и фалшифицира чужда история и да си я присвоява като съседните нам шовинисти, евреите и македонистите, или да фалшифицира историята с цел претенции към чужди природни блага и територии, както и да иска привилегии в страна - приемник, каквато е България за циганите и арменците, или в страна в която са нахлули като грабители и нашественици, каквато е България спрямо турците или спрямо така наречените власи /доколкото са повечето истински власи или турци/.
Нека арменците и циганите имат свои училища /ако живеят нормално тук без да подриват страната/, но в никакъв случай не на държавна издръжка, тъй като признатите български национални малцинства строят училища, но не и на държавна издръжка и субсидия или учат езика си. Нека всеки учи езика си извънкласно и в определени курсове, школи и пр. които обаче да са под строг контрол на службите при нещо съмнително там и пак да има определени правила и условия за съществуването им, но това да важи за всички чужди езици у нас, в това число и за западните които да се изхвърлят в синхрон с Конституцията ни от учебната програма или поне от задължителната и от училищата! Всеки учащ се на държавна издръжка в българско училище и отговарящ на критериите на поведение и възможности за да е в него обаче, да е задължен да владее писмено и говоримо български, както и за да се ползва от социални придобивки на наша територия или да работи на нормална работа, но и да не забравяме че пак според Конституцията, образованието, в това число и учебниците и помагалата в държавните училища трябваше да са абсолютно безплатни!Тогава в държавните учреждения трябва да има изпит включително за чистачите при вземане на работа - писмен и говорим по-български, а частника също да може да те върне и да има подобни изисквания.
Извинявайте но ако сме обективни, трябва да кажем че у нас има арменски училища издържани от държавата, което също не е редно, както признавам че не е редно да има и български такива в Унгария или Хърватска да речем, защото те дават повод и на турците или турчеещите се да се позоват на това и да поискат същото, както и циганите, като новините на турски пък дават повод на останалите да искат същото, които новини са си просто една спусната от вън историческа гавра и провокация, въведена според Рамковата Конвенция за "националните малцинства" която както и тези новини бяха въведени именно от Иван Костов, който господин Мамарчев беше подкрепен именно от вашата партия ако си спомним и беше и с техен мандат, като тя беше маса години част от коалиция ОДС и като видя че "кораба потъва по-разписание" на господарите от вън, го напусна тоя "кораб" и "яхна" друг...Защ не се провери как гласуваха депутати от партия така нареченото ВМРО-БНД относно ратификацията на тази Рамкова Конвенция като се запознаете с нея и разберете какво значи тя за България, на кратко че я губим практически като България /пък говорят за връщане чак на територии от Сърбия същевременно/? Както и апелирам да се види как "Атака" гласува относно закона за отмяната на българския език в миналия парламент и относно закони на Емел Етем и изборното законодателство и дали ВМРО /на Каракачана!/ и "Атака" не са в коалиция с ДПС във Велинград още и дали "Атака" сега, а ВМРО така нареченото преди, не правят метани на националните предатели и глобалисти от ГЕРБ и на Бойко Борисов който никога няма да посегне на тая Конвенция от която идват всички беди свързани с турцизирането и анклавирането на България, защото е спусната от уникум сакралния направо колкото Мека за мюсюлманите, за неговата политика и програма Брюксел?!
Ето тези неща са по-важните да ги обсъдим и разсъдим, както и от къде и кого е дошла опасноста от подобни тенденции.
А това че циганите го правят това в Белград, ами какво друго да кажа освен "Честито!" на брачата сърби, както и ако се заформи циганска нация на техна територия да им я честитим и насърчим, само дано не е американски анклав - на бившите им господари като Косово. То и без това толкова цигани е асимилирал както и албанци тоя Александър Караджорджевич, както и преселени с османските орди турци, че тия "сърби" дето не са генетични наследници на българите или унгарците и предците им преди две - три поколения - българи и унгарци, са албански /шиптърски/, турски или цигански такива, тъй като знаем колко малък е бил приръста на сръбското население и че тая територия дето са я завзели е територия я с чуждо коренно население, я с изкуственосъздавани от Османската империя анклави с инородно население от Азия или от съседство, да не гомворим пък шумадийското население, за чиито наследници се считат сърбите колко е било и колко е била изконната му територия, както и динарското такова, за което също има твърдения че били предците им, а респективно хърватите - сърби /върху което спора е дълъг/, така че нека сега малко пък циганите "пооблагородят расата" и поасимилират пък те малко сърбите, в останалата им - небългарска по-произход час и на запад и нека пък и те си имат държава на територията на Сърбия, нали са хора все пак? :-D Идеята е разумна, тъкмо нашенските цигани ако им е лоша България и българите продължат да са лоши за тях, ще се отправят там и ще им е близичко, както на турците - Турция им е близичко и така и тези които не искат да са част от българската нация а от своя си и нека си поживеят малко и те дружно, дори трябва да стимулираме подобен процес според мен. Нека си припомним кампанията на СФРЮ по-телевизиите и от 1989-а когато потоци от турци напускаха доброволно България, какво се е давало и говорило по-медиите в Югославия и каква помия се е изливала срещу българите за "етнически чистки", "геноцид", "великобугарски шовинизъм и национализъм" и пр...Сега ние да честитим пък "ромския институт", който е песен за тях просто в Белград и то брадски и чистосърдечно каквито сме били винаги към сърбите, за разлика от тях към нас... ;-)
А и нека си спомнят как им се върна 1999, десет години не случайно по-късно от 1989-а и как ги обвиняваха докато тълпи от албанци - пришълци напускаха доброволно Косово във всички земни и неземни грехове /каквито разбира се имат, но не толкова спрямо преселниците - шиптъри, колкото спрямо други народи!/, докато шиптърите ги убиваха, изнасилваха, крадяха, палеха селата им, църкви /строени от българи/ и пр., само дето за съжаление 3/4 от така наречените косовски сърби са доказани сърбизирани българи, тъй като там както и в Македония, сръбска практическа колонизация чрез преселение няма защото няма това население да се извърши, освен горанското отявлено българско население /макар да има сили които ги отклоняват от това и им внушават включително че са босненци но не и българи/, което също за жалост беше подложено на американо - турко - шиптърски терор след 1999-а, но и на сръбски онази част от него намерило "спасение" в Сърбия след обявяването на "независимо" Косово...
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!


"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България


http://samvoin.blog.bg/
 

Неактивен Младиястарец

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 185
 • Пол: Мъж
Да, вероятно част от тях ще започнат да работят, НО това ще ги направи по-хора, подозирам, че в един момент ще се стигне до българо-цигански етнос, естествено те ще ни погълбнат, защото ще са повече. Така става в САЩ, смесени расови бракове и мелезирани дечица, няма ли културизирането на мангалите тук да доведе до същото.

Кактово и да казвате, ценностите които ни налагат от Запад ще работят в тази посока. И малкото останали българи след 20-30 години ще имат циганчета за деца. Не че такива бракове вече не съществуват, но са все още по-скоро изключения, а не масови.
 

Неактивен Алекс

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 224
 • Пол: Мъж
Циганите в лагери да се учат на работа да строят мостове пътища да си живеят в квартали лагери .
632 , 681 , 1876 , 1878
Никога не забравяй , че си Българин !
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Да, вероятно част от тях ще започнат да работят, НО това ще ги направи по-хора, подозирам, че в един момент ще се стигне до българо-цигански етнос, естествено те ще ни погълбнат, защото ще са повече. Така става в САЩ, смесени расови бракове и мелезирани дечица, няма ли културизирането на мангалите тук да доведе до същото.

Кактово и да казвате, ценностите които ни налагат от Запад ще работят в тази посока. И малкото останали българи след 20-30 години ще имат циганчета за деца. Не че такива бракове вече не съществуват, но са все още по-скоро изключения, а не масови.
Цитат
подозирам, че в един момент ще се стигне до българо-цигански етнос, естествено те ще ни погълбнат, защото ще са повече.
Прав си,Млади старче,защото в много от пограничните райони на България вече има такива смесени бракове или съжителства,заради демографския срив.
Знам едно село,в което в детската градина има 14 деца,от които 11 са циганчета.
Съкращаването на Строителни войски беше много голяма грешка,защото циганите се учеха на строителство и колкото и да е странно-на дисциплина.
Ad honores
 

Неактивен Norton

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 651
 • Зодия: Taurus Taurus
Няма как да се смесят с българите, защото им е... под достойнството. Имат такава психология, ние сме дасовете. Подобна е и психологията при турците. Много си приличат двата лагера, това е то наследството от османската империя. Мен циганин ми е казвал / и то не само един/ , че някога са ни били господари, а над тях са били само турците. Циганите вярват, че са наследниците на башибозука - ония бесни орди, които са били пускани по земите ни да насилват, горят и колят. И си вярват, че са любимци на нашите турчеля точно заради това. Явно някой им пълни кратуните с повече глупости от допустимото. Та с такива мисли растат. За циганина има вариант да се ожени за българка, но това пак си е сериозна стъпка в страни. Но циганка да се омъжи за българин, това си е смъртна обида за тях. Единственото, което може да стане тук и то в близко бъдеще е, когато се почувстват много и силни да ни скочат. И ще го направят дружно с турците сигурен съм. Тук пък ще цитирам един русенски циганин, който "имах честта" да познавам. Той ми каза следното :"Брат, по добре си трайте и погледите надолу, защото сте сами! Ако утре се заядете нещо с турците, ние ще ви погнем преди тях."

Моята надежда е единствено в изпедерастяла Европа. Като се правят на толкова толерантни европейците, дано успеят да повлекат повече от тези мангали при себе си. Че тук бройката им вече е опасно много. На практика в много села и малки градове в източна България, циганите вече са доминиращи. Отделно и много населени места, които само за 20 години станаха 100% цигански.

Дано забият към западните държави и повече не се връщат, никакво обучение, никаква интеграция! Те са змия в пазвата ни!
 

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,405
 • Пол: Мъж
Всъщност нортъне,идеята на западняците е точно обратната - да ги интегрираме - демек да ги включим в нашето общество,а идеята е следната.

Западняците се лишиха от техните цигани преди векове и не биха желали отново да си имат работа с тях - за това те желаят мангалите да си стоят при нас.

Сега - тънкия момент е че явно щом са необразовани - бягат в чужбина и правят мизерии наляво и надясно,значи трябва да ги образоваме за да си стоят тука - да работят тука и да не ходят натам.Идеята на западняците е всъщност много егоистична както и целия ЕС по цялата си съшност и характер.Те чисто и просто не желаят циганите при тях - без значение дали са образовани или не.Не искат да си имат нищо общо с тях.

Докато те дават пари за "интегрирането им" тук - няма проблеми,който иска да си дава.Може дори и за някой българин да закачи покрай циганите.Само да не почнат да искат и ние да им даваме за "интеграцията" щото ще ни дойде в повече - 20 години давахме за интегриране.

На западняците обаче лошо ще им стане като видят каква лоша шега им е изиграл циганския манталитет,като се окаже след някоя и друга годинка че училищата са откраднати до плоча а конете пасат в апртаментите.

Единственото решение на този проблем е да се набутат всички в големи гета със големи стени ,да им се осигурят всякакви нужди и прочие - с парите дадени от ЕС за "интегриране" и да видим след това какво ще стане.Но да се престане с това псевдоинтегриране сред българите - та те самите цигани не желаят да се интегрират с нас. Не знам дали въобще някой в тая държава управник си дава сметка - как лази всекидневно по нервите и достийноството на българите с това интегриране,с тия помощи,с всичко.На какъв друг език да се напише това???!!!

 

Неактивен Младиястарец

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 185
 • Пол: Мъж
Norton, проблемът е, че вече има омешани. Особено по малките села и градове, това се готви да става практика. Целта е тук да има едно малко и глупаво циганско население, на което да му се дават социални и да може да разграбва каквото още има, за да не плъзнат из европата, но и да са лесни за монопол.

Ако образоваме циганите и те почнат да се държат нормално (което си е възможно, но много трудно, защото единици подобни цигани могат да се намерят на всеки 200 000 други), могат да станат смесени бракове за в повече.

Нали казват, цар Борис така направил, уеднаквил религиите, после ги образовал по еднакво и те почнали да се мешат, дали е вярно не знам, но смятам, че при тези условия и това може да стане.
 

Неактивен Norton

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 651
 • Зодия: Taurus Taurus
Абе има нещо вярно в думите ти, но аз продължавам да смятам, че образованият циганин е по-опасното оръжие. При циганина, понеже то е изтъкано от коварство и омраза към другите, повечето акъл си е по-голяма беля. Преди години се занимавах за малко с неправителствени организации. Нещо като малък отпор на циганските НПО. Имал съм прекалено много контакти с образовани цигани в тия организации. Нямам време и нерви да ти опиша срещу какво се изправяш. По-отвратително и опасно е от цяла орда черни маймуни от гето. И повечето, докато говорим /защото съм имал безкрайно дълги дискусии с такива/ много често се изпускат с изрази  "Когато станете малцинство, когато станем достатъчно, че от вас малко да зависи, когато вземем тази държава"... Все такива и подобни, ако се случи нещо, че леееко изострим тон по някой въпрос. То ляга и става с идеята да присвои България и българите да бъдат изметени от бъдещата им територия. И има виждания, крои си някакви свои планове...сиреч използва си обработения ум, но в грешна посока - антибългарска. Разбираш ли, има достатъчно ум, за да знае как се забива качествено нож в гърба.

И междо другото, в града ми сме има няма 30 хиляди. Грубо 45-50 процента турци, 30 процента цигани и към 20 процента българи. Знам само за 4 случая за брак между цигани и българи. Малко сме и бързо се разбира. Само един е случаят, при който мъж българин се жени за циганка. Другите са обратно. При този случай, първия, жената има пари, образована е и е отворила собствена неправителствена организация. Мъжът и също има пари и не е случаен. Имат дъщеря, която според думите на моя племенница /учеща с нея/, ненавижда българи. Не го е казвала, но била с "такова" поведение.

Според мен първо трябва да им се предаде едно от двете - или респект и боязливост, или, по някакъв начин, да им се отгледа любов и уважение към страната и нацията. Чак тогава да им се пълнят главите с повече ум. Няма нищо по-страшно от интелигентен българофоб и сепаратист, който не изпитва никакво уважение към държавата и националостта й.

Пример с турците. Много им се радвахме когато бяха мазачи по обекти и чобани из селата. Обаче когато поумняха и им стигна ума да си направят ДПС и обръчи от могъщи фирми... играта загрубя.
« Последна редакция: 23 Юни 2011, 18:53:28 от Norton »
 

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,405
 • Пол: Мъж
да,Ентелегентни мангали не щем.

Има обаче нешо друго което ти не отчиташ.Циганите по манталитет са такива - отворковци,наперени,заплашват нон стоп.Ама по-големи страхливци от тях не съм виждал - това циганин да стане жълт от страх е интересна гледка.Е,разбира се  - когато са в група са много смели.Но иначе са си посерковци.Недей ги гледа че заплашват и ходят наперено.Наслушал съм се на цигански простотии.
 

Неактивен penko

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 692
 • Пол: Мъж
  ;-)   малко  скандално  мнение  че  взе  да  става  скучно .

 Aз гласувах  НЕ !!!  

Преди  си  мислех  че  образования  циганин  ще  бъде  по  полезни  за  България  но  един  Еврейски  документален  филм  за  палестинците  обърна  на  180  градуса  моето  мислене  . Напротив  образованите  цигани  ще  бъдат  много  по  опасно  оръжие  което  няма  да  може  да  се  контролира  от  не  толкова  патриотичните  българи .

Безкомпромисен  коментар , сравнявам  и  давам  оценки .     които  не  е  доволен  да  се  яви  на  изпит  по  патриотизъм  отново ,  оценки  за  красиви  очи  не  давам  .  :-D
 
 Ако  иска  човек  да  се  учи  на  патриотизъм  и  на  национализъм  никога  не  трябва  да  разчита  изцяло  или   да  черпи  от  познанията  на  българския  вариант  за  философията  що  е  то  национализъм  .  ТА  по-дяволите  българите  са  напълно  объркани  или  направо  са  сбъркани  във  познанията  за  що  е  то  национализъм  това  не  е  национализъм   а    свинщина  в  български  вариант  само  евреите  в  целия  свят  са  най  големите  националисти  единствените  във  света  могат  да  бъдат  учители  по   национализъм  .

  Ето  ги  и  плодовете   на  еврейския  национализъм  . бялото  са  евреите  а  зеленото  са  палестинците  , бялото   стопява  зеленото  Ако  така  продължават  евреите  предвиждам  за  Израел  териториално  разширение  и  нареждане  до  великата  осморка  Г"8". .

« Последна редакция: 23 Юни 2011, 23:23:42 от penko »
 

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Твърдо против държавно-наложеното образование на циганите!

Българите в Османската империя да не би някой да им е давал пари, да им е строял училища или да им е правил жилища? Ние сами сме проявили ЖЕЛАНИЕ да се развиваме и да се обогатяваме духовно още преди 300 години.

Мангалът не може да направи това нещо, природата му е такава.

А ето какво правят "братята евреи" по въпроса с междуетническите бракове:

http://www.yadlachimusa.org.il/

Това е организация, в която участват хиляди доброволци. Тези хора следят двойките в Йерусалим, Тел Авив и други по-големи градове и ако забележат еврейска жена с арабин (и по принцип с гой) - обаждат се на родителите й, смъмрят ги, говорят с равина на общността да убеди еврейката да се откаже от гоя и др. Даже някъде в интернет имаше и клипче как действа организацията. Интервюираха една еврейка защо го правят и тя каза нещо от типа на "ами ако се смесим с други народи и религии, тогава кои сме ние?"

Изглежда ви изключително фанатично нали? Такова е, обаче така евреите печелят етническа хомогенност и засилване на чувството за общност.
 

Неактивен Лудия Макс

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 368
 • Пол: Мъж
Тези от Евр(оп)ейския съюз са големи лицемери анти-човешки същества. :@ Такъв извод направих от мненията ви защо тези от Запада ни карат да ги "интергираме:.
"Едно е да искаш,второ е да можеш,трето и четвърто е да го направиш"-Николай Хайтов

Христо Ботев: "Патриот е,душа дава.Но не свойта душа братя, а душата на народа".
 

Tags: