Автор Тема: Apple на съд  (Прочетена 3298 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Иван Д.Topic starter

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 180
 • Пол: Мъж
Apple на съд
« -: Април 27, 2011, 11:11:05 »
Първите два иска срещу тайното следене на iPhone и iPad са в съда

Компанията на Стив Джобс може да се озове пред Темида заради събирането на лична информация за местонахождението на потребители на iPhone и iPad

 Тайното проследяване на потребителите на iPhone и 3G версията на iPad, което е започнало още преди около година, може да има сериозни правни последици за производителя им Apple.

 Двама клиенти – Викмар Аямпур и Уилям Девито, са подали групов иск срещу компанията на Стив Джобс в американски районен съд в Тампа (Флорида). Според подадената на 22-и април жалба двамата искат Apple да преустанови събирането на данни. Освен това те претендират да им бъде върната цената на закупените от тях стоки, тъй като никога не биха ги купили, ако са знаели за тайния шпионаж, както и да бъдат подобаващо обезщетени. До този момент Apple не е взел отношение по жалбата.

 „Изрично искам да подчертая, че Apple е следял всяка стъпка на клиентите ми“, е заявил пред Bloomberg адвокатът на двамата ищци Аарън Майер. „Всеки полицай би се нуждаел от съдебно решение, за да направи такова нещо, а Apple го прави без дори да пита“, казва Майер.

 В жалбата пише, че потребителите не са имали възможността да деактивират нежеланата от тях форма на проследяване. Дори и когато GPS-ът е изключен, записването на местоположението остава „абсолютно функциониращо“, пише още в иска.

 През миналата седмица стана ясно, че някои устройства на Apple записват движението на своите потребители в таен файл. След като софтуерът на iPhone и 3G версията на iPad бил обновен, в мобилните устройства периодично започнала да се записва информация за местонахождението на потребителите. За целта се използват мобилните и Wi-Fi мрежи. Данните се записват в телефона или таблета на потребителя, но когато съответното устройство се свърже с компютър, файлът автоматично се копира на хард диска, допълват програмистите, които са разкрили тайната операция на Apple.

 Междувременно стана ясно, че щатският прокурор на Илинойс Лиза Медигън се е срещала с представители на Apple и Google, за да получи повече информация за събирането на данни. Във Франция, Германия, Италия и Южна Корея депутати от различни фракции вече пледират за законови инициативи, които да защитят потребителите при подобни злоупотреби с лични данни.
Чуйте вие, журналисти!
Чуйте вие, западни търгаши!
Чуйте вие, жалки педер@сти!
България не се предава!!!
България не се продава!!!
БЪЛГАРИЯ - ТОВА Е СЛАВА !!!
 

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,078
 • Пол: Мъж
 • Perfectionist
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Apple на съд
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2012, 15:11:01 »
Свещеници обявиха логото на Apple за символ на греха


Православни свещеници заклеймиха изображението на отхапана ябълка върху устройствата на Apple. Те смятат, че логото на американската компания е антихристки символ, защото показва описания в Библията първороден грях. Въпреки това, духовенството не се отказва от използването на продуктите на Apple, но предпочита да смени отхапаната ябълка с кръст, който според Православната църква е символ на изкуплението на първородния грях на Адам и Ева.

 На първото лого на Apple е изобразен Исак Нютон (Isaac Newton), седнал под дърво, на което висяла ябълка. Логото е проектирано от по-малко известния основател на Apple, Роналд Уейн (Ronald Wayne) (продал своя дял на Стив Джобс (Steve Jobs) и Стив Возняк (Steve Wozniak) за $ 800), и е използвано за кратък период през 1976 г. По-късно, една от рекламните агенции разработва новия символ на компанията - отхапаната ябълка. Всъщност, официална версия за това, как именно се е появило това лого, не съществува.

 Тук трябва да се отбележи, че ябълката не може толкова еднозначно да се нарече антихристиянски символ.

 В много страни и по различно време тя е била емблема на мира. В някои народни приказки ябълката притежава магически свойства и дава на човек младост и сила или го спасява от неприятности.

 Но в същото време вкусният плод символизира зло, измама, престъпност, грях и смърт.

 В латинския език думата, означаваща "ябълка", се изписва точно като думата "грях", "зло", "престъпление".

 А можем да си припомним и ябълката на раздора, станала причина за съперничество между богините Афродита, Атина и Хера, което, на свой ред, е довело до отвличането на Елена и Троянската война.

 Така че, символът на ябълката винаги е имал двойно значение и никой не знае какво точно са имали предвид Apple, избирайки това лого за своите устройства.

http://www.kaldata.com/73663/Свещеници-обявиха-логото-на-Apple-за-символ-на-греха.html
« Последна редакция: Октомври 04, 2012, 16:21:22 от Hatshepsut »
 

Неактивен marina22

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 5
Re: Apple на съд
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2012, 15:07:37 »
Хха последната статиика мнох си я бива :)
_______________


Без спам, моля  :police:
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 19:19:00 от Hatshepsut »
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18