ДКЕВР

 • 67 Отговора
 • 9247 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: ДКЕВР
« Отговор #60 -: Февруари 16, 2013, 15:47:15 »
По наредба на ДКЕВР начисляват и "такса дъжд"

Такса дъжд наду с 12,39 лв. фактурата за вода на бистро край врачанската автогара. Собственичката Димитринка Димитрова отказва да плати добавката и е подала жалба до ВиК. От водното дружество изчислили, че миналата година върху покрива на заведението са паднали 79 кубически метра дъжд. 59 кубика от тях отишли в канала, а за отвеждането и пречистването на всеки кубик се полагат по 21 ст. "Парите може да не са много, но защо да ги плащам, когато дъждът попива в градинката ми, а наоколо няма никаква шахта", пита жената. По наредба на ДКЕВР такава такса наистина се начислява. Размерът й се пресмята по формула според средното количество на валежите в страната и площта на покрива на сградата.

С таксата дъжд тази година за сефте ще се дере и дребният бизнес. Тя е начислена в януарските сметки и е за миналата година. Оказва се, че въпросната наредба на регулатора е още от 2005 г., но тя се прилага поетапно. Първи са започнали да плащат за капките от небето големите предприятия. Сега налогът влезе във фактурите и на малките фирми. А изчисленията се правят върху така наречената непромокаема площ на сградите. Още миналата година търговците са били задължени да декларират пред водните дружества тези площи, каза шефът на ВиК-Враца Ангел Престойски. От бизнеса пък се чудят кога ще почнат да плащат и за мръсния въздух. Засега такса дъжд гражданите няма да плащат. Тя е въведена само за бизнеса.

http://www.standartnews.com/biznes-biznes/taksa_dazhd_nadu_faktura_za_voda___-178171.html

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8689
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: ДКЕВР
« Отговор #61 -: Февруари 16, 2013, 17:43:59 »
От ДКВЕР(екет) може да се очаква всичко,защото т.нар. "регулатор" изпълнява само задачи по поръчка на слугите на монополите,които реално управляват България.
Какъвто беше смешникът Семерджиев,такава ще е и приемничката му с басовия глас.
Апропо,Семерджиев от е получил заплата не по-малко от 150 000лв(сто и петдесет хиляди лева) за краткия период от време,когато заемаше длъжността шеф на държавно-рекетьорска организация и само си чешеше топките със сериозен израз на лицето.
Това е да си човек на властта,която вместо такси разни да събира,нека да се замисли,че идват избори и може би ще има такса "Голям шнур".
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8689
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: ДКЕВР
« Отговор #62 -: Февруари 16, 2013, 18:23:46 »
Русенци трошиха електромери с чук

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5531551
...
...
Дойде ред на електромерите,а после е вероятно да се случи същото ,но с главите на тези,които ги поставиха.
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8689
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: ДКЕВР
« Отговор #63 -: Февруари 17, 2013, 17:46:09 »

Борисов уволни и новата шефка на ДКЕВР
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5533651
Цитат
"Иванова получи поста преди четири дни, а още на следващия ден стана ясно, че тя има фирма, която незаконно е продавала цигари онлайн.

Тя се оправда, че не е знаела, че това е незаконно и заяви, че ще поеме последствията и ако трябва, ще подаде оставка.

Вчера в интервю за Нова телевизия Бойко Борисов заяви, че ако Иванова му е казала за бизнеса си предварително, нямало да получи поста.

Той изрази разочарование от това, че Иванова не го предупредила за бизнеса си предварително.

Борисов подчерта, че не е познавал Иванова и тя не е свързана с ГЕРБ, но му направила добро впечатление като професионалист в качеството й на съветник в Ер Ве Е."
...
Да,впечатленията на премиера са интересни съвкупности от образи и мечти.
Ама,много се изложи с онази...министърката на здравеопазването,която стояла на околовръстното на Велико Търново.
В общи линии симпатяга беше,само дето си беше загубила метлата.

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=14527.0
....
Ако се говори сериозно за кадровата политика на правителството на ГЕРБ ,не ми идва нищо друго на ум, освен думата "буламач".
Ad honores

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Re: ДКЕВР
« Отговор #64 -: Февруари 18, 2013, 00:18:58 »
От ДКВЕР(екет) може да се очаква всичко,защото т.нар. "регулатор" изпълнява само задачи по поръчка на слугите на монополите,които реално управляват България.
Какъвто беше смешникът Семерджиев,такава ще е и приемничката му с басовия глас.
Апропо,Семерджиев от е получил заплата не по-малко от 150 000лв(сто и петдесет хиляди лева) за краткия период от време,когато заемаше длъжността шеф на държавно-рекетьорска организация и само си чешеше топките със сериозен израз на лицето.
Това е да си човек на властта,която вместо такси разни да събира,нека да се замисли,че идват избори и може би ще има такса "Голям шнур".


Точно така Петкан, това е - Д(ържавна) К(омисия) за Е(нергиен) и В(оден) Р(ЕКЕТ), всичко това се случва защото след 10.11.89г. Българите които бяхме на площада пред народното събрани, НЕ влезнахме в парламента тогава и не изчистихме комунистическта СГАН вътре ДО КРАК, както ни призоваваха все още живите легионери и политически затворници !
В тая комунистическа СГАН също влизат и КРЕАТУРИТЕ СЪЗДАДЕНИ  на ДС и БКП след 10.11.89г. ; С -ДС, ДС- Б, ДпС, ГЕРБ, АТАКА,РЗС,НФСБ, ГОРД/СРАМЕЖЛИВ и  всичко което е създадено и се създава и в момента от БКП (и ДС, което колкото и да ви се струва невероятно все още съществува ЗАДКУЛИСТНО и дърпа конците на цялата ни ПРОЯДЕНА от КОРУПЦИЯ ,ПРЕСТЪПНОСТ и РЕКЕТ, окрадена от ПРЕСТЪПНАТА ДС-комунистическа ШАЙКА държава)  КРАДЛИВАТА комунистическата партия, която доведе българският народ от 09.09.44г  до ДНЕС  до ПРОСЕШКА ТОЯГА и на няколко пъти след 09.09.44г. и след 10.11.89г НАЙ - БЕЗЦЕРЕМОННО ГО ОКРАДЕ  !

Тази КРАДЛИВА КЛОШАРСКА СГАН и ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА и РОДНИНИ(които в момента са така наречените ОЛИГАРСИ и КРУПНИ БИЗНЕСМЕНИ на България) трябва да бъде ИЗЧИСТЕНА ФИЗИЧЕСКИ от лицето на България за да има промени в Майка България.

Май всички забравихте какво казваха комунистите - ЦИТАТ: Ние тази власт с кръв сме я взели и с КРЪВ ще я дадем, а пък нашите революционери (както легионерите и политическите след 10.11.89г), казваха - Правдина се добива сЪ кръвнина ! Досега не съм чувал от Историята някъде да има БЕЗКРЪВНИ РЕВОЛЮЦИИ/ПРОМЕНИ !

След УМЕЛО проведеният "преход"(след 10.11.89г.) от БКП и ДС и РАЗБИРА се с ОГРОМНАТА и НЕОЦЕНИМА ПОМОЩ на Зависимите комунистически креатури с-ДС и н-ДС-в и ДпС, България се превърна в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА под вещото ръководство на ПОТОМСТВЕНАТА комунистическата олигархия, където единственото за което има ПРАВО и е подложен Българският народ е  ИЗНУДВАНЕТО, РЕКЕТА и КРАЖБАТА ПОД ДЪРЖАВНА БЛАГОСЛОВИЯ.

Всички ние българите, които не сме имали "щастието" се родим в РЕКЕТЬОРСКИТЕ комунистически семейства(произхождащи от шумкарските ЗЕМЛЯНКИ) сме РОБИТЕ (а НЕ НАРОДА)  на тази ОЛИГАРХИЧНА КОМУНИСТИЧЕСКА ШАЙКА РЕКЕТЬОРИ, за които  Българският народ е ПРОСТО едно СРЕДСТВО за допълнително обогатяване !

Всички правителства след 10.11.89г. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СА ВИНОВНИ за днешното положение в БЪЛГАРИЯ, за БЕЗЗАКОНИЕТО, ЗА МОНОПОЛИТЕ, ЗА ЖЕСТОКОТО ОГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИТЕ с ПОДКРЕПАТА и ПРЕДНАМЕРЕНОТО БЕЗХАБЕРИЕ на ДЪРЖАВАТА(която от 09.09.44.г до ДНЕС е КОМУНИСТИЧЕСКА, разбира се - под различни имена и абревиатури),  ВСИЧКИ правителства ДО ЕДНО СА ВИНОВНИ, КОРУМПИРАНИ и СА ЗА ЗАТВОРА, някои "хора" от тези ПРАВИТЕЛСТВА са за РАСТРЕЛ !
Ако искаме наистина в България да има някакви промени, Комунистическата партия БК(С)П)  ВЕДНАГА трябва да бъде РАЗПУСНАТА, ЗАКРИТА и ЗАБРАНЕНА, а всички нейни ВИСШИ членове  ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО и ВКАРАНИ за ДЪЛАГ ПЕРИОД в ЗАТВОРА, Най - Малко за ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО ПРЕСТЪПНО РАЗГРАБВАНЕ на България и Българският народ след 10.11.89г. ! Трябва отново да бъде наложен -  Законът за защита на нацията приет на 23 януари 1941г. !

Аз съм УБЕДЕН, че и сега НИКОЙ ПОЛИТИК/ЧИНОВНИК......,  НЯМА ДА БЪДЕ ВИНОВЕН и НИКОЙ, вЕрвайте ми -  АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЯМА ДА ВЛЕЗНЕ ЕФЕКТИВНО в ЗАТВОРА, не само за  НЕОБЯСНИМО ВИСОКАТА  цена на ТОКА(в ДОБАВКА пренос на ток ?!, ЗАГУБИ ?!......?!, ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, която НИКОЙ НЕ НИ ПИТА ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИСКАМЕ да ПОЛЗВАМЕ, а НАПРАВО НИ се НАЛАГА  ПРЕСКЪПО да я ПЛАЩАМЕ), която НЕЗАКОННО НИ Е НАЛОЖЕНА ДА ПЛАЩАМЕ с ДЪРЖАВНА БЛАГОСЛОВИЯ, НИКОЙ НЕ РАЗСЛЕДВА  НИЩО ЗА МОНОПОЛА и ЕДНАКВИТЕ ЦЕНИ на ГОРИВАТА, НЕОБЯСНИМО ВИСОКАТА ЦЕНА на водата (която в БЪЛГАРИЯ Е природно богатство), ВИСОКАТА цена на парното...........и тн и тн., бъдете СИГУРНИ, че ОТНОВО НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ намерен за виновен и  ВКАРАН ЕФЕКТИВНО в ЗАТВОРА, ДЪРЖАВАТА  ПАК ЩЕ РАЗМИЕ ВИНАТА и ще ни УСПИ с НЯКАКВИ МАЛОУМНИ ОБЕЩАНИЯ, защото ВСИЧКИ ПАРТИИ след 10.11.89г. до днес СА(от ПАГУБНОТО на Майка България) от ЕДНО КОТИЛО и то се НАРИЧА -  "Българска" КОМУНИСТИЧЕСКА Партия ! 
« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 01:04:49 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8689
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: ДКЕВР
« Отговор #65 -: Март 17, 2013, 03:11:14 »
Започва процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ
"Още в началната проверка на Върховната административна прокуратура в държавната комисия са установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия, заяви главният прокурор Сотир Цацаров..."
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5610511
Цитат
""Установено е, че ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи, въпреки масовите оплаквания на граждани", каза Цацаров..."

Цитат
""Впечатление на прокурори и данъчни направили и множество разходи, безкритично одобрявани от ДКЕВР", каза Цацаров..."

Цитат
""Това, което се налага като извод, е че в много случаи ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор..."
...
...
Господа,т.нар "регулативен орган" е чиста проба организирана престъпна група,създадена от определени политически среди,т.е. такава организация,която е работела съзнателно,извършвайки престъпления против републиката.

Тук прекият умисъл е формулиран ясно и конкретно,т.е.има вина.
Цитат
"ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор."
Защо ДКВЕР е действала "като регистратор",а не като регулатор?
Ами много просто,защото е престъпна структура,а може да се нарече и мафия.
Кой е назначил тази мафия и защо?
Колко е откраднала тази мафия и нейните донове?
И колко е получил сapo di tutti capi?
...
Нека господата от прокуратурата си свършат работата както трябва,а почитаемият български съд да отсъди правилно,защото евентуално ако това не се случи,много е вероятно да възникне нуждата от някакво друго законодателство,не толкова хуманно,но доказано справедливо.
Е,заради това ще се самозапалват хората,а като им омръзне да правят това със себе си,може би ще започнат да го правят и с някои от околните.
Апропо,някой спомня ли си, какво наказание е получил крадливия шеф на ДКВЕР по времето на хан Крум?
Изглежда,че тогава не е имало ДКВЕР,защото хан Крум си е управлявал държавата както трябва и даже е отрязал главата на един византийски "инвеститор",наречен Никифор Геник, без да му пука за това,какво ще му кажат разните европейски владетели.
« Последна редакция: Март 17, 2013, 04:08:33 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: ДКЕВР
« Отговор #66 -: Октомври 24, 2013, 23:04:59 »
По-скъп ток - при забогатяване на българите
Цената на тока от следващия регулаторен период (от 1 юли 2014 г) е възможно да бъде повишена.
Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната комисия по енергетика, Рамадан Аталай.

По думите му, ако статистиката отчете ръст на БВП, който да позволи увеличаване заплатите на хората, ДКЕВР ще има повече пространство за такава маневра. Това е първият намек за по-скъп ток, който управляващото мнозинство прави.

Аталай посочи още, че в близко бъдеще ще бъде създаден фонд, който ще цели да стабилизира финансово енергетиката.

Целта е този фонд да набира средства от АЕЦ „Козлодуй", ТЕЦ- овете и ВЕИ централите с които да с е подпомогне затрудненото финансово състояние на НЕК.
Аталай не пожела да се ангажира с това колко средства се цели на набере този фонд, но даде да се разбере, че ще засегне всички по енергийната верига.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: ДКЕВР
« Отговор #67 -: Септември 25, 2014, 19:36:20 »
Размирици в ДКЕВР и яйца по председателя


До размирици, обиди и нецензурни думи се стигна на обсъждането в ДКЕВР за новите цени на тока от октомври. Председателят й Светла Тодорова беше замеряна с яйца.
Яйцата бяха хвърлени от Дончо Дудев на Движение за граждански контрол, в размириците се намесиха охраната и полицията, предаде БТА.

Един от членовете на движението е задържан, съобщи Нова телевизия.

Янко Петров от движението заплаши:

"Сега са яйца, утре ще са камъни".

Преди дни от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обявиха, че средното увеличение на общата цена на тока за битови клиенти от 1 октомври ще в размер на 9.79%. Тази на топлоенергията ще се запази.

Петров се ядоса, че не може народът да плаща, а други да си вземат комисионни.

"Няма да заплаща народът това, което някой е направил погрешка. Вие сте организирана престъпна група", обвини той ДКЕВР.

"Движение за граждански контрол" е основано от Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров, които бяха неформални лидера на февруарските протести срещу цената на тока през 2013 г.

"Направихме анализ на финансовото състояние на НЕК и резултатите са трагични. Скоростта, с която се влошава финансовото състояние на НЕК е много обезпокоително. Предстоят подобни анализи за състоянието на електроразпределителните дружества и снабдителите и да изготвим пълна картина за сектора. Към този момент не можем да предприемем драстични стъпки само чрез увеличаване на цената да стабилизираме сектора", каза преди това Светла Тодорова, цитирана от БГНЕС.
Вчера имаше протести на топлофикации заради отказа на НЕК да им плаща.

Същевременно стана ясно, че от края на миналата година досега цената на мрежовите услуги на ЕРД-тата са намалени с около 30%, което, според Тодорова, създава предпоставки за проблеми със снабдяването през зимния сезон.

Венцислав Марков, ръководител управление "Регулации" в НЕК, коментира обаче, че увеличението на цените на тока ще покрие едва 140 млн. лв. от дефицита в размер от 1 млрд. лв, който ще бъде генериран само в рамките на този регулаторен период.
ДКЕВР изчислява на годишна база сума от 200 млн., с която ще се намали дефицита на НЕК, но тъй като цените ще влязат в сила от 1 октомври, то сумата е 140 млн. лв.

Министъра на енергетиката Васил Щонов коемнтира, че предстоящото увеличение ще компенсира едва една пета от "дупката" в НЕК.

Представителите на ЧЕЗ, "Енерго Про" и EVN приветстваха предстоящото изменение на цената на тока като първа стъпка за стабилизиране на сектора, предаде БНР.
От енергодружествата обаче възразиха срещу ниските, по думите им, нива на признаване на технологични разходи и срещу това, че ДКЕВР не признава в пълен размер оперативните разходи на дружествата и разходите им за балансиране на системата.

По-късно Светла Тодорова закри общественото обсъждане на цената на тока след втори скандал в залата, при който представителите на бранша и граждански движения се скараха и започнаха да си разменят викове, предаде "Фокус".

На закрито заседание на 30 септември ще се вземе окончателно решение за цените.

След заседанието Тодорова заяви, че увеличение на цената на тока с още 1  процент може да има от началото на следващата година, за да се осигурят повече приходи на топлофикационните дружества. Това се прави, за да не се увеличи цената на топлинната енергия, предаде Дарик.

Представители на гражданските организации заявиха, че готвят протести.

Пред регулатура вече имаше протест срещу новите цени на тока. „Атака” опитаха вчера да влязат в ДКЕВР.

http://dnes.dir.bg/news/dkevr-jaytza-svetla-todorova-17455023

 

Powered by EzPortal