Автор Тема: Цивилизацията според Божидар Димитров  (Прочетена 2164 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Карма: +40/-53
 • Пол: Мъж
слушам по бнт простака от служба божидар димитров да лае глупости. българите били цивилизовани щото четяли библията и зарадитова са направили азбуката и заради това е и измислена и речта и българския език. за да могат да четат библията.

такава идиотщина може да изрече един държавен идиот.  :mad:

първата докоментирана писменост е намерена в месопотамия. и на нея са написани търговски сделки. нотариални актове за собственост на земи. и законите по които да се водят хората.

нема библия нема глупостите на тая държавна проститутка бож димитров.

тоя нах*йник не е историк а лъжец.

библията на запад е преведена на немски чак от мартин лутер. преди това се е четяла в немските храмове само на латински. демек това е скрита религия и неразбираема за простолюдието дет знаят съде немски а не латински.
и старобългарския не е разбираем за повечето хора.
библията като цивилизаторен източник - булшит.

религията е имала и  има за цел да преведе държавните закони в по поносима форма на простолюдието.
щото да кажиш на своите граждани че са роби и че държавника ще ви е*е п*тката майчина ако не му ближите задника нестава. зарадитова измислили христос дет им уж казал че не бива да се оспорва законноста на властта защото тя е била богоизбрана. и темподобни глупости.
да слушаш бож димитров е все едно да наливаш лайна в главата си.  :mad:


Моля, без цинизми.
« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 06:06:10 от Hatshepsut »

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Карма: +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Цивилизацията според Божидар Димитров
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2013, 22:28:00 »
гледах и тая вечер малко от история.бг , там некви професори са се събрали и се чудят на тоя свят.

тъй като са малоумни да им дадем малко съвет.  :mad:

къв е проблема ? проблема е че от хората се изисква все повече знания и качества за да се ориентират в този много сложен свят. нямаш ли тези познания или няма кого да се съветваш ти си загинал. защото едно грешно решение ти струва съдбата в цивилизацията. това е проблема. а хората дневно трябва да вземат много съдбоносни решения. а те не са направени за такъв стрес.

на такъв стрес подложени хора почват да търсят прости решения. да ама те не се съобразяват, че държава и цивилизация не търпят прости решения. ето защо национализма като форма на просто решение се отрича. той не води държавата или цивилизацията напред ами гледа само назад.

масовото население не би могло възможно без държава и цивилизация. а основата на държавата е масовата наличност на граждани.  :mad: това е държава.

как те да се справят в държавата е според формата на управлението.
фашизма диктатурата и комунизма са различни форми , и според времето си са се наложили.
те са опита на върхушката да се справи с управлението на държавата . хуманното на тези форми на диктатура е че са просто смилаеми за населението. има един вожд който е виновен за всичко и има отдолу купчина роби които обаче помежду си запазват човечността си. при демокрацията е още по зле. защото там ти казват да избираш по интелигентно ако си сбъркал на предишните избори, демек ти си си виновен ако те управляват зле. това води измежду хората до недоверие и разбиване на хората на порции и сеяне на недоверие между тях което е убийствено за доверието между хората.

и това е катастрофата наречена демокрация. тя води до разруха на морала между хората. тя е крайната фаза на упадака на една държава. тя не е най модерната форма а точно обратното, тя е крайната фаза преди държавата да рухне.  :mad:   

като пример може да се посочи ссср. и горбачов въведе демократични елементи на края на своето царуване и вместо да подобри състоянието на ссср той я разруши. а китайците които запазиха своята диктатура успяха за сега. но щомто и те въведат в своето общество демократични елементи разрухата им е сигурна. :mad:   
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 22:32:44 от april_z »

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7106
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Re: Цивилизацията според Божидар Димитров
« Отговор #2 -: Април 26, 2014, 12:50:29 »
Проф. Божидар Димитров: когато в България е имало канализация, в Лондон и в Париж не са знаели какво е това


Директорът на Преславския музей съобщи вчера, че в старопрестолния град е открит водопровод от Х век, т. е. от времето, когато цар Симеон изгражда новата столица. Само две-три малотиражни печатни медии съобщиха за това откритие. Ако колегите бяха намерили кило-две златни накити или златни съдове за пиене, находката щеше да бъде представен с огромна снимка на първа страница на всички вестници и с репортаж за нея щяха да започват новините в праймтайма на всички телевизии. За съжаление, през последните 10-20 години белег за успех в археологията стана откриването на златно съкровище. А всъщност най-висш белег за цивилизацията на един народ (освен писмеността) е наличието на канализация за пресни и отточни води.
Колегата от Преслав е прав, че през Средновековието в Европа няма такива неща. Канализационни инфраструктури има само във Византия и България. Сведения – и писмени, и археологически – за това има в изобилие. Един надпис от 837 г., намерен в Плиска, свидетелства, че кавкан Исбул е построил със свои средства водопровод, увенчан с чешма в центъра на столицата, „за да пият българите”. Водопроводите в Созопол са три, а има и отточна канализация, заустена в морето, както е и днес. Подобни инфраструктури са открити и в почти всички български средновековни градове.
Средновековните българи не само пият прясна вода и отвеждат отточните води в безопасни за здравето си места, но се и къпят. Изглежда – всеки ден, защото цар Борис І пита в 866 г. папа Николай правилно ли гръцките архиереи да ни забраняват да се къпем в сряда и в петък. Папата, който желае да ни прилапа в църковно-административно отношение, отговаря, че не е неканонично да се къпем, когато и както си поискаме. Освен в 200 крепости, в които се къпем и днес – Хисар, Кюстендил, София, Бургас и т. н. и т. н.) бани откриваме навсякъде другаде. Само преди три дни археологът Иван Христов съобщи, че е открил отлично запазена баня с подово парно отопление в малка планинска крепост в Троянския балкан. Отново нула внимание от страна на медиите. Така че и с това следва да се хвалим по света, а не само със златото. Наличието на инфраструктури за пресни и отточни води не е само любопитен детайл от нашето минало. То е имало далече отиващи последствия за здравето на българите, за физическите им възможности и дори за имунитета им. Всички европейски средновековни автори отбелязват, че българите са по-здрави, по-високи и по-малко боледуват от европейците между VІІ и ХVІІ век. Фактът, че българските земи не познават средновековните чумни и холерни епидемии в този мащаб, в който се проявяват в Европа, също се дължи на този факт. Две трети от населението на Европа измира при появата на чумата и холерата – у нас умират само отделни хора. Американски учен предположи наскоро в солидно научно изследване, че това се дължи на голямата консумация на пшеничен хляб в Средновековна България, докато в Европа, до вноса от Америка на култури като картофи и царевица, хората се ядяли само елда и просо. Пшеницата съдържала не знам какви си вещества, които укрепвали имунитета срещу чума и холера, докато елдата и просото не съдържали такива вещества. Сигурно е прав американският колега, но съм и сигурен, че ако знаеше, че в Средновековна България е имало канализация за пресни и отточни води, щеше да напише, че това е втората причина за липсата на големи чумни и холерни епидемии в България. Поне холерните епидемии, както е известно, се разпространяват от замърсена питейна вода.
Нито в Лондон, нито в Париж през средните векове е имало канализация. Затова созополския кмет Панайот Рейзи се похвали наскоро в едно интервю, че видял в Бритиш мюзеум глинена тръба от античния тръбопровод на града с надпис „тръба от най-стария водопровод в Европа”. Едва ли е най-старият – в Атина сигурно е имало водопровод стотина години по-рано, но все пак... Хората знаят кое е ценно като висш цивилизационнен белег. Време е и ние да започнем да се оценяваме не само по блясъка на златото.
 
... Послепис: Тръби от най-стария (според Бритиш мюзеум) водопровод в Европа могат да се видят в Националния исторически музей от утре.

http://chujdozemec.com/
« Последна редакция: Септември 11, 2016, 22:19:31 от Hatshepsut »

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4237
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Цивилизацията според Божидар Димитров
« Отговор #3 -: Март 27, 2015, 01:07:18 »
Изложба събра артефакти от спасителните разкопки в СозополНо най-ценните и уникални находки чакат археолозите  на ул. „Републиканска”. Откритията на Явор Иванов и Димитър Недев там надхвърлят и най-смелите очаквания. Разкопките разкриват част от Античния некропол на града под чийто пласт археолозите се натъкват на  част от питейнен тръбопровод от края на пети век пр.н.е., с дължина 2,5 км. Това е най-древния водопровод откриван в Европа. По-късно разкопките разкриват водосъбирателно питейно съоръжение от първи-втори век пр.н.е. Водопроводната система на древните аполонийци се допълва с разкриването на отточен водопровод в района на пл.” Черно море”. Археолозите го датират в първата четвърт на пети век пр.н.е. Той е бил свързан със водосъбирателна цистерна, която е била част от древната канализация.  Точно тези открития на двамата археолози  показват високо цивилизационния начин на живот на древните жители на Созопол. Уникалното според тях е,че съвременният Воден цикъл с водопреносна мрежа и канализация съвпада почти напълно с древната канализация.
http://www.burgasinfo.com/news/view/5/46614
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.