Спокойно, не е заяждане и няма смисъл да се излиза извън самия пример: а именно, че все пак за всеки човек собствената му религия или тази с която е по-склонен да се идентифицира е по-важна. пп между другото до скоро не правеше впечатление на толкова религиозен човек, тука работите отиват натам, че ще засенчим и форума на Светия синод до месец - два. :Azn:
Kaкво означава да си религиозен, в нашият случай, на теб и на мен е, да сме ХРИСТЯНИ, няма средно положение, или си религиозен, тост христянин, или не си !
Не съм превъртял , нито съм станал фанатик, просто от години се опитвам да пиша тук във форума, че в България Католиците и Православните трябва да си подадем ръка и ЗАЕДНО да работим в полза на България, а не да се делим и мразим, и нападаме , кой е по - велик , по - голям, или кой е по - малък Христянин !
До 1054 год. сме били ЕДНА ОБЩО ХРИСТЯНСКА ЦЪРКВА, която се дели на западна Католическа и източна Првославна, но вЕрвай ми, че когато някоя русоробска гнида всеки ден хвърля кал и мръсотия и се опитва да ДЕЛИ българите на добри Христяни - православни и ЛОШИ христяни - Католици, като лее мръсните руски манипулации и лъжи, как Католиците сме искали да ви избием, искали сме да затрием провославието и тн и тн

, аз няма да седя безучастно, да мълча и да слушам тези невероятни глупости и лъжи на Решетников, Дугин и путКин извиращи изпод миризливата ръчичка на месната бЕла Златка - Sirows в почти всеки негов пост !
HighVoltage предполагам си ходил в Католически държави, някога там да се те обиждали, че си Православен, НЕ нали, да са те третирали като човек втора ръка, защото си православен, не нали, а да се те гонили от Католическа църква, защото си православен и се кръстиш отдясно на ляво, НЕ нали, е мен обаче и други български Католици тук в България са ни анатемосвали, мен са ме гонили и най - срамното е, че бях с приятели от Италия и те не можеха да повярват на очите си, че това се случва в ХРИСТЯНСКИ храм, да точно така изхвърлиха ни от Православният храм кръстен на руски мюсюлманин в центъра на София и ни анатемосваха, все още НЯМА ДУМИ за това, което според мен не просто е нечувано и срамно за българската православна църква, но то е и антихристянско, за подобни имащи наглостта да се наричат христянски свещенослужители от православната църква !!!
На мен не ми позволиха да съм кум на мой приятел, защото съм бил Католик, говоря за църковният брак, с жена ми когато се женихме, а тя е православна, никой в нашата църква не й каза и една дума напреки, и най - вече не я накараха да стане католичка, знаеш ли какво й каза Монсеньорът, който ни водеше вероучението преди църковният брак,(да при нас се ходи 6 ШЕСТ месеца на вероучени, преди да се всъпи в църковен брак, при нас не става така, плащаш си някаква миза и на уредената дата те венчават в църквата, НЕ става, а й не се плаща, спомняш ли си кой изхвърли търговците от храма и тн и тн. !?

) каза й, защо да ставаш Католичка, ние с вас православните сме една Христянска църква, нищо че привидно сме разделени и при вас като при нас го има свещенството и тн и тн, което го няма само при протестантите, чиято църква единствено не признаваме и тн и тн. ! Когато жена ми след доста години се направи на интересна и поиска да направим и православен църковен брак, когато аз отидох да си нося кръщелното, православният свещеник, освен че ме гледаше все едно съм обрал светия синод, единственото което го интересуваше беше да ме изпитва външо колко съм заможен, тоест по коя ценова листа за църковен брак да ме прекара, след това ми каза, че трябвало да си сменя вярата

( тоест ми каза, че за него Католическата църква не е христянска

, преди си мислех че подобна ПРОСТОТИЯ може да се види само в руска православна църква ), да съм станел православен

и тогава щял да ни венчае...., аз му се изсмях и тн. !
Затова и аз пиша и ви призовавам моито братя Православните, да се вдигнете и да изметете комунистическите , РУСОРОБСКИ мекерета от църквата ви и да сложите на тяхно място истински и достойни свещеници, нямащи нищо общо с комунистическата партия, с КДС и най - вече с сатанинската руска православна църква, и тези нови свещеници да работят за независима от Кремъл и рАсия БЪЛГАРСКА православна Църква !
Затова ги пиша тези теми, а не защото мразя Православните си братя, нито защото съм някакъв религиозен фанатик, просто искам всички български христяни да се ОБЕДИНИМ в името на България, както А.Хитлер обедини ненавиждащите се Протестанти и Католици в Германия да работят заедно в името на Германия !!!