AUG, ВМРО е общобългарска организация. Дружеството, макар и под друго име, се е борило и за свободата на тракийци. Всъщност освободителното движение е било единно. Това, че е имало Въртоп, ВМРО, ДРО и Тракийските дружества на по-късен етап, не означава, че не са действали координирано.
Не твърдя, че няма конфликт на интереси и в нашата Организация, но такива има навсякъде. Сигурен съм, че и много хора гонят келепира при нас. И при нас има неща, нуждаещи се от промяна. Така е. Не споря. Но има и много хора, които знаят защо са във ВМРО и какво трябва да правят. Дори съм сигурен, че те преобладават поне по местните структури. Както и да е, аз съм член на подразделение на ВМРО и до момента не съм бил разочарован от хората край мен. Още по-малко са ме изненадвали неприятно моите съратници във ВТ.
СТЕФАН КАРАДЖА, има още много неща за разкриване, но всичко с времето си. Убеден съм, че и аз нямам представа за половината действия на останалите движения в България. То как и да се знае, след като се роим по-бързо и от насекоми! :-\