Автор Тема: Учени доказват ирано-европейския произход на българите  (Прочетена 49820 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен СитTopic starter

• Hero Member
  • Публикации: 1,027
Учени доказват ирано-европейския произход на българите

проф. Георги Бакалов

Древните българи не са били с набити, с криви крака и дръпнати очи. Това каза проф. Георги Бакалов. Те са имали европеидни черти, а произходът им е от Източен Иран, а не както се е твърдяло до сега - от сибиро-алтайския регион, каза още професорът.

Според него иранската теза за произхода на българите е по-достоверна и трябва да се извършат множество проучвания, които ще докажат именно тази теза. Такава експедиция е направена в периода август-септември под егидата на БАН и СУ "Свети Климент Охридски" и е обхванала територии на Таджикистан, Афганистан, Узбекистан. Ръководител на експедицията е бил културологът доц.д-р Александър Илиев. Той разказа, че са били открити голямо количество думи с древноперсийско потекло, еднакви с неславянските думи в нашия език. Били са заснети експонати, разкриващи подобието е строителните и декоративните традиции на българите и изследваните етноси. Анализирани са сходства в множество музикални примери, открити са и са записани множество, топоними, хидроними, изработени са множество карти. Учените са открили и множество сходства с българската религиозна практика преди Покръстването. Участниците в експедицията ще анализират намереното и ще филмират пътешествието си, каза още Илиев. /БГНЕС

http://19min.bg/news/8/1687.html

Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: 06 Яну 2015, 18:11:53 от Hatshepsut »

Неактивен Мамарчев

• Senior Member
  • Публикации: 591
  • Зодия: Taurus Taurus
Дано предложението на проф. Бакалов да бъде прието на сериозно. Не може за един народ да има над 10 различни тези относно произхода му. Крайно време е да бъде постигнато единодушие между учените по конкретния проблем. Още по-наложително това става с оглед на обстановката и междунационалните отношения на Балканите.
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,483

Древните българи не са били с набити, с криви крака и дръпнати очи. Това каза проф. Георги Бакалов. Те са имали европеидни черти, а произходът им е от Източен Иран, а не както се е твърдяло до сега - от сибиро-алтайския регион, каза още професорът.

Според него иранската теза за произхода на българите е по-достоверна и трябва да се извършат множество проучвания, които ще докажат именно тази теза. Такава експедиция е направена в периода август-септември под егидата на БАН и СУ "Свети Климент Охридски" и е обхванала територии на Таджикистан, Афганистан, Узбекистан. Ръководител на експедицията е бил културологът доц.д-р Александър Илиев. Той разказа, че са били открити голямо количество думи с древноперсийско потекло, еднакви с неславянските думи в нашия език. Били са заснети експонати, разкриващи подобието е строителните и декоративните традиции на българите и изследваните етноси. Анализирани са сходства в множество музикални примери, открити са и са записани множество, топоними, хидроними, изработени са множество карти. Учените са открили и множество сходства с българската религиозна практика преди Покръстването. Участниците в експедицията ще анализират намереното и ще филмират пътешествието си, каза още Илиев. /БГНЕС

http://news.vestnik24.com/lifestylebg/lifestyle_623181.html
Човека се е доста постарал да си заработи парите.
   :-P    :eusa_clap:   :-P
Не падай духом, където ти падне !

Неактивен Ванадий

• Hero Member
  • Публикации: 1,530
Ти как мислиш? Ако и така дса е аз го разбирам, професорите взимат заплата от 830 лв на месец.  :o Ако си сезонен работник в магазин, ще взимаш с няколко стотин отгоре. Кой ще тръгне да се занимава с наука?

Учи за да сполучиш, ама май не е съвсем вярно...

Неактивен Болгардингезе

• Senior Member
  • Публикации: 979
  • mąθran
    • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
Та това отдавна е доказано.Да кажат нещо ново ,а те само стари неща.
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Публикации: 856
  • Борете се!
  • Зодия: Leo Leo
Скоро в учебниците ще влезе истината. Българите ще знаят кои са и отново ще бъдем велики на пук на комунистите, тюркофилите, автохтонките и другите видове Българофоби. Тогава несъстоятелните теории, като тази която подкрепя Гемето, ще бъдат погребани.

Българите ще бъдат отново горд и влик народ!
 :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Неактивен Искандер

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 395
  • Religion: None None
Re:Учени доказват ирано-европейския произх
« Отговор #6 -: 07 Окт 2008, 17:10:27 »
Във форума на Атака се води разгорещена дискусия по същата тема-

http://forum.vestnikataka.bg//index.php/topic,13584.0.html
« Последна редакция: 20 Яну 2011, 10:30:49 от Hatshepsut »
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

Неактивен Бай Иван

• Hero Member
  • Публикации: 1,280
  • Зодия: Scorpio Scorpio
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Скоро в учебниците ще влезе истината. Българите ще знаят кои са и отново ще бъдем велики на пук на комунистите, тюркофилите, автохтонките и другите видове Българофоби. Тогава несъстоятелните теории, като тази която подкрепя Гемето, ще бъдат погребани.

Българите ще бъдат отново горд и влик народ!
 :bgflag: :bgflag: :bgflag:
БЪЛГАРИТЕ, АМА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОИ СА, НАПУК НА ТЕОРЕТИЦИТЕ. БАБА ТИ И ДЕДО ТИ, АМА ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ДЕТО СТЕ СИ ГО НАВИЛИ НА ПРЪСТА И ГО ВЪРТИТЕ КАТО ЛАТЕРНИ. БАБА ТИ И ДЕДО ТИ ГИ ИНТЕРЕСУВА, КАКВО ЩЕ ЯДАТ С 150 ЛВ. ПЕНСИЯ. ТОВА ГИ ИНТЕРЕСУВА! ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СА БЪЛГАРИ И НЕ Е НЕОБХОДИМО НИКОЙ ДА ГИ УБЕЖДАВА!

Неактивен Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,562
  • България над всичко!
Въпросът не е кой какво си е навил на пръста, а въпросът е да се знае истината за произхода на българите. Не виждам какво лошо има в това да знаем откъде сме дошли и къде са ни корените. На мен също винаги ми е било противно да се твърди, че сме някакви си тюрки. Макар и трудно, достоверният извод за нашите прадеди ще навлезе и в учебниците, по които учат децата.
За пенсиите на баба и дядо си прав, че са ниски, но това няма връзка с темата.
България над всичко!

Неактивен Бай Иван

• Hero Member
Има, има връзка с пенсиите на баба ти и дедо ти! Тука някакви интелектуалчета, дето знаят само на хляба мекото се дърлят, без да нито историци, нито археолози и объркват и без това обърканите хорица.
Стига тъпотии. Българите са българи и толкоз, теории много, една от друга по-достоверни в устите на загубените интелектуалчета - с теории ще се оправи държавата. ГЛУПОСТИ! БЕСЕН СЪМ!

Неактивен Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
Айде, който не се счита европеец да си събира парцалките и прав му път за Азия !  >:(
    ;D      ;D      ;D      ;D      ;D

БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ! ! !
  :bgflag:
 БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ! ! !

П.П.
Пропуснах да напиша:
ВСИЧКИ АЗИАТЦИ ВЪН !  ВЪН  ВЪН ! ... ... ВЪН !  :s-instagib: :s-instagib:
      crazy

Има, има връзка с пенсиите на баба ти и дедо ти! Тука някакви интелектуалчета, дето знаят само на хляба мекото се дърлят, без да нито историци, нито археолози и объркват и без това обърканите хорица.
Стига тъпотии. Българите са българи и толкоз, теории много, една от друга по-достоверни в устите на загубените интелектуалчета - с теории ще се оправи държавата. ГЛУПОСТИ! БЕСЕН СЪМ!
Е сега сигурно си още по-бесен.
 :-P :-P :-P

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: 22 Ное 2011, 06:05:01 от Hatshepsut »

Неактивен Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,562
  • България над всичко!
Вярно бе, Геме, аз чак сега да разбера, че ние сме дошли на Балканите от..... Балканите. Какви са тия Велики Българии на Кубрат, преселения и тем подобни.

Иване, никой не твърди, че с историческата истина ще се оправи държавата. Но ще се съгласиш, че всеки един народ, включително и нашия, е нужно да си знае корените?
България над всичко!

Неактивен Ванадий

• Hero Member
  • Публикации: 1,530
Иване, никой не твърди, че с историческата истина ще се оправи държавата. Но ще се съгласиш, че всеки един народ, включително и нашия, е нужно да си знае корените?

Това е работата на историците, както някои работата им е да мят коли или да пускат касови бонове, ката те изследват миналото ни. Тоест те просто си вършат работата.

Неактивен Бай Иван

• Hero Member
Аз си ги знам  корените, Колев, стигат до пра-пра дядо ми по бащина линия! Той се е смятал за Българин. Учил съм история и съм чел най-различни източници. Всички до един се опират на полу-факти и полу-истини. Аз корените си ги знам и си уважавам старините Български, но не сея на дъното ряпа.

Неактивен Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *

Това е работата на историците, както някои работата им е да мят коли или да пускат касови бонове, ката те изследват миналото ни. Тоест те просто си вършат работата.
Да, но има хора дето като им платя и ще ти надраскат колата.
И тези хора ще са си свършили много добре работата.  :-[

Tags:

Космическата свастика на българите

Започната от Skarlet

Отговора: 7
    Прегледи: 8697
    Последна публикация 12 Авг 2013, 20:27:44
    от Hatshepsut
    Ловът като изконно занимание на българите

Започната от Hatshepsut

Отговора: 0