Познавам и достатъчно сърби, за да твърдя, че са ни единикръвни, на нас - българите Да, постъпвали са кофти спрямо нас, ама и ние сме постъпвали кофти спрямо тях. А и като цяло сме си помагали, двата народа. Ама явно на някои хора им е по-кеф разни живеещи на хиляди километри хора да са им стопроцентово единокръвни.
Да, трябва да знаем историята си. Но не разбирам тази мания за богоизбраност, този мистицизъм, който трябва непременно да струи, когато някой каже "аз съм националист". И не на последно място - великият българин и патриот Раковски в Техеран ли свика първата българска легия и братята иранци ли му помогнаха за нея?
Не ме разбирайте погрешно, не отричам важнотата на миналото, не отричам арийският (демек индоевропейският, по-точно индоирански) произход на българите, но не отричам и факта, че братята сърби са небългаризирани славяни, с които също имаме много общо - при това доста.
Миналото е важно, естествено. Помага ни да си изясним настоящето. Но по-важно е именно настоящето, защото от него зависи бъдещето.
Eх Тома ,Тома ....!
Защо Не благоволи да отговориш на въпросите ми ;1) Ти славянин ли си ?
2)Обичаш ли славянските Боклуци от сърбия и те славянски Братя ли са ти ?
3) руснЯците Славянски братя ли са ти ?
4)И верно ли според теб - БЪЛГАРСКИЯТ празник 24 Май Не е БългАрски, а славянски празник, също и Азбуката ни Не е БЪЛГАРСКА , а е славянска ?!?!?!?!
Ще включа още един 5-ти въпрос ,
5) А сръбска музика обичаш ли,
или и чалгата(поп фолка) ти стига, която е СРЪБСКА музика с БългАрски текст ?
Относно славянската ТОР; руснЯците и сърбите и така наречения от тях "славянски език", ще предоставя на твоето внимание някои мои съждения на тема езиково наследство на БългАРИИте;
Тома запитвал ли си се, защо в днешно време навсякъде по света хората разбират и говорят Английски език (Не обичам ингелизите, просто ги давам, като пример), а защо ли в бившите и настоящи Ингелизки колонии официалният език е – Английският !
Разбира се с течение на годините в различните страни завладяни от Англия се е получил местен диалект на Английският език, но Английският, (като Корен) е останал и до днес ОФИЦИАЛЕН език в тези страни!
Преди векове същото е било и с Френският език (докато Франция е Била сила в Европа и света, [НЕ съм и Франкофон, просто давам още един пример ] ) , ако си забелязвал и до днес хиляди английски думи граматически се пишат на Френски, а Фонетично се изговарят на Английски !
Във френските колонии, Френският език е останал, като официален език, на много други места, където Французите са присъствали дълго време ,или са били завоеватели в езика на тези страни са останали множество Френски думи..., нали така ?!
Същото се е случило и с руснЯците и сърбите, БългАРИТЕ десетки Векове Сме Владяли тези славянски народи и те (като ингелизките/френските колонии), са взели БългАрският език (от завоевателите си), разбира се с течение на Годините се получил руски/сръбски диалект на БългАрският език !
Това много добре го знаят, както руснЯците, така и сърбите, напълно нормално е това да не им харесва и да НЕ им е приятно, затова руснЯците измислиха Уникалната Глупост за - ”славянският език и писменост”, за да намерят оправдание на неприятният (навярно и Срамен) за Тях ФАКТ, че езика, на който говорят до днес е заимстван от - Нас БългАРИте !
Отгоре(без последният ти пост, в който единствено обясняваш, че славяните "не са ти слабост") в постовете ти четох словоизлиянията ти за сърбите/славяните......, нали ще ме успокоиш, че ти самият Вече Не се смяташ, че Българският Националист трябва да обича - сърбите/руснЯците и да се смята за славянин, за да е " Националист" ?!
Поствам ти едно линкче за произхода на БългАРИте, в началото на темата има някои мисли на великият - Г.Раковски, които ти незнайно, защо искаш да изкараш - сърбоман и славянофил...и тн ?!
http://web.hit.bg/bgsviat/proizhod.html