• Welcome to Българският националистически форум.

Волен Сидеров се ожени

Започната от Nordwave, 11 Ное 2006, 17:45:41

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NordwaveTopic starter

Ивана Кючукова
2006-11-11 16:40

Лидерът на ,,Атака" Волен Сидеров и неговата дългогодишна приятелка Капка Георгиева се ожениха в Кърджали.

Камбанен звън огласи района на храма ,,Успение Богородично" в Кърджали, когато там влязоха младоженците. Те бяха венчани от отец Боян Саръев.

Църквата беше препълнена с гости и привърженици на Сидеров, които аплодираха булката и младоженеца преди и след венчавката, продължила повече от половин час.

Младоженците запяха заедно с църковния хор, свещеника и гостите ,,На многая лета"  и целунаха иконите на Христос и Света Богородица преди да излязат от църквата.

Сидеров обяви, че за него е чест да го венчае отец Саръев и в този важен ден да бъде сред кърджалийци, за да сподели този радостен и личен момент.

,,Да живее България, родината на семейство Сидерови", така завърши краткото си обръщение към гостите младоженецът.

В началото на седмицата кметът на Кърджали Хасан Азис заяви, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е предложил да кумува на дългогодишната двойка. На днешната церемония обаче свидетели бяха Валери Симеонов – собственик на теливизия ,,Скат" и журналистката Жени Василева.

От името на кмета на Кърджали на булката бе връчен букет. На подписването присъстваха много привърженици на ,,Атака".

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=97562

VMladenov

Бай Иван

Интересно дали се е изповядал, защото според канона, да не забравяме че той е имал и предишен брак, 15 годишна връзка в блуд, се налага да се изповяда, да му се даде прошка и разрешение от Св.синод да сключи втори брак.  :)

VMladenov

За изповед в източното православие не бях чувал.

Бай Иван

Изповедта и покаянието са едно от основните тайнства - справка Катехизиса.

VMladenov

Стурва ми се, че щом склучва брак след връзка в блудство се приема като опрощение.

Бай Иван

Не знам! Питай във православния форум.  Малко повече иформация на
http://razvodi.start.bg/?article=6587

krystalnacht_666

Извинявам се за така присъщият ми брутализъм в изказванията,но Капка е твърде грозна за Сидеров.Не можа ли да забиеш нещо по-красиво бе,нали си бивш фото-модел !  ;D

VMladenov

Според мен Капка си е доста хубава за годинките, по-скоро Сидеров не е голям красавец.

Гълъбов

Цитат на: krystalnacht_666 - 11 Ное 2006, 22:04:44
Извинявам се за така присъщият ми брутализъм в изказванията,но Капка е твърде грозна за Сидеров.Не можа ли да забиеш нещо по-красиво бе,нали си бивш фото-модел !  ;D
Бе щом са обичат младите да са зимат  ;D

krystalnacht_666

Цитат на: VMladenov - 11 Ное 2006, 22:10:57
Според мен Капка си е доста хубава за годинките, по-скоро Сидеров не е голям красавец.

Имаш странен вкус!  :-\
Не знам,но аз се кефя на жени,които не приличат на травестити.  8)

А това значи,че просто не може да се кефя на Капка. ;D

Исперих

Усмивка на лицето на Сидеров!? Нещо невероятно! Тоя сигурно не се е усмихвал от времето в предучилищна.
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Бай Иван

Те сега имидж-мейкърите му казват как да се държи, та да не изглежда като извънземен.

Иван Иванов

Вярно бе, почнал е да се очовечава по малко  :)

Бай Иван

Да оставим обаче главните герои настрана, тъй като те достатъчно дълго са под светлината на прожекторите и да се обърнем към второстепенните герои. Към участниците в масовката, както ще кажат театралите. Та в тази спомагателна роля се оказаха представителите на Църквата, които благословиха този "брак" под църковния купол. И отец Боян Саръев, и митрополитът, временноуправляващ Пловдивска епархия знаеха, че политическите звезди нямаха право да сключат църковен брак, тъй като между тях съществува духовно родство. Това даже не е публична тайна. Този факт изключва възможността да получат църковна благословия за брака си. Изключва я категорично и еднозначно.

Днес никой не може да забрани на друг да сключи граждански брак с когото и да е – скоро дори хомосекусалните двойки ще имат тази възможност. Но колкото и ретроградно да звучи в Църквата бракът е тайнство и към пристъпващите към него Църквата предявява някои изисквания. В течение на вековете те са сведени до възможния минимум на църковна икономия (да кажем, снизхождение) и днес Православната църква допуска повече от един църковни бракове. Но кръстник да се ожени за кръщелницата си и майка на духовния си син е своего рода духовно блудство, за което никой не може да даде "висша благословия" и "разрешение".

Поне правилата на Църквата са категорични в това отношение: 53 правило на VI Вселенски събор забранява категорично кръстник да сключи брак с "останалата вдовица" (sic!) майка на своя кръщелник. Не е разгледан въпросът кръстник да сключи брак с кръщелницата си, защото явно през църковната история св. Отци не са се сблъсквали с такъв прецедент:

"Понеже родството на духа е по-силно от съюза по тяло, а ние видяхме, че на някои места някои възприемници на деца от св. и спасително кръщение, след това стъпват в брачно съжителство с техните майки, останали вдовици, то ние определяме: от сега нататък нищо такова да не бъде вършено. Ако има такива, които вършат това, според това правило, то такива да разтрогнат брачния си съюз и след това да им се наложат епитимии като на прелюбодейци".

И въпреки това никой църковен представител не се възпротиви на отредените му поддържащи роли в кичозната продукция. Официално отец Саръев даже заяви пред БГНЕС, че това били инсинуации и че той бил "проверил случая" - нямало канонически пречки за сключването на брака им. Е, доста и независими една от друга публикации за двойката, които човек набързо може да прегледа в интернет, твърдят обратното. Всеки си отговаря пред съвестта.

Да, по-добре е да не се "рови" в такива дребни теми, да се изгладят нещата. Не си струват проблемите заради някакви канони; компромисът с Божията правда е оправдан и ще бъде стократно възнаграден с разни църковно-обществени ползи, което е много по-важно за бъдещето на Църква и отечество... И други все в тоя дух. Болката идва оттам, че ако "църковното" бракосъчетание от този сорт е екзотичен прецедент, то загърбването на Божията правда за земни цели и по-важни неща е ежедневие за родния ни църковен живот. Пирамидата на християнските ни ценности е тотално обърната и на нейния връх отдавна не е Христос.

Similar topics (5)

Отговори: 7
Прегледи: 3248

Отговори: 15
Прегледи: 5240

Отговори: 4
Прегледи: 2937

Отговори: 3
Прегледи: 1908