• Welcome to Българският националистически форум.

Ерджан Хюсеин Рашид осъди България

Започната от hahorat, 18 Яну 2007, 17:33:50

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hahoratTopic starter

Европейският съд за правата на човека осъди България за полицейски побой по време на арест

18.01.2007
Страсбург. Европейският съд за правата на човека в Страсбург осъди България за "нечовешко отношение" по жалба от българския гражданин Ерджан Хюсеин Рашид за полицейски побой по време на ареста му през 1997 г., предаде Франс прес.

Собственикът на игрални зали и питейни заведения в Кърджали бил задържан брутално през април 1997 г. в рамките на разследване на дейността на организираната престъпност. Същия ден той бил приет в болница и му е издадено медицинско удостоверение, в което са описани множество синини и охлузвания :-P по цялото тяло.

През март същата година той подал жалба за лошо отношение на полицаите. Съдът в Страсбург отбелязва в решението си, че синините и контузиите по тялото на жалбоподателя изглеждат прекалено много и прекалено големи, което не отговаря на обяснението на полицаите, че са използвали сила поради съпротивата, която им оказал Рашид.

Съдът постанови да бъдат изплатени на ищеца 4000 евро за нанесени морални щети и 2000 евро за съдебните разноски.
БТА
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=991576

Една Българка

Исперих

Като видя подобни муцунясали индивиди се сещам за онзи хубав щатски филм с Чарлз Бронсън :eusa_eh:
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Атила

Скандалноизвестният Ерджан Рашид - Роко заяви пред btv

ЦитатРоко обяви тази сутрин, че е представител на Европейския парламент в България. Аз съм техният човек тук. Представлявам и Барозо (председател на Европейската комисия - бел.ред.), каза още скандалноизвестният бизнесмен пред бТВ. Аз не допуснах България да се превърне във второ Косово. Аз обединих турци и българи. Аз не се страхувам нито от мафията, нито от затвора. Единствено от Аллах се страхувам. Аз съм политическа жертва. Срещу мен е незаконната политическа партия ДПС", повтори на няколко пъти Роко и призова да "бъдат арестувани и сменени всички тези прокурори, които изпълняват поръчки". Според него ,,всички трябва да бъдат изчистени и да дойдат напълно нови хора". На свой ред наблюдаващият прокурор Дарина Славова каза, че до момента срещу Роко има 14 присъди. Преди три дни той получи четири години затвор за продажба на ,,Мерцедес" на кюрдския бизнесмен Шахмуз Кютен, въпреки че знаел, че е краден. Рашид ще остане общо 5 и половина години в затвора, тъй като към 4-годишната присъда се прибавят и година и 6 месеца условно от кърджалийския районен съд. Роко трябва да плати и 10 000 лв. глоба, а автомобилът ще бъде отнет в полза на държавата. Това ще стане, ако присъдата бъде потвърдена на по-горна инстанция.

Поредният луд спасител на етническият мир в България. Чудя се още колко ли лъжи ченгетата от комунистическите тайни служби ще извадят от торбата си, само и само да избегнат отговорноста? като по този начин негнетявайки напрежението в България искат да се измъкнат по терлици без да дават обяснения за това което са вършели през тези 60 г. на терор, кражби и грабежи в България. Но и защо ли ми се струва че всичко което преди им сработваше като пропаганда, сега изобщо няма да им мине като номер, и ще си понесат искат не искат отговорноста не пред онази уличница и уруспия с превръзката на очите Темида, а пред съда на всенародният гняв, където и жандармерийските им келяви части за борба с безредиците няма изобщо да им помогнат. Бавно тръгва Българина, но наберели сила, няма сила която да го спре.
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.

Amenhotep

Абе, бегай го тоя мангал Роко ... тоя е толкова тъп и ограничен, че като го гледах не знаех да го псувам ли или да му се смея...

Дебелият олигофрен, бил писал писмо до Евро Парламента, че "срещу него се извършвал ГЕНОЦИД" ... тоя каза такава велика тъпотия, че дори лумпена Бареков му се смееше!

Как може да се извършва геноцид, срещу само един ... "човек" ?
Тоя още малко ще каже, че срещу него се извършва Холокост!  :-[

АТАКА В МРАКА

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ето целия текст на интервюто - смях, че смях  :-P :-P :-P :-P

Ерджан Рашид-Роко в разговор дали ще контраатакува държавата

30 октомври 2008 | 12:29 | БТВ, "Тази сутрин"

Ерджан Рашид – Роко и Дарина Славова, наблюдаващ прокурор

Водещ:Добро утро, уважаеми зрители и радио слушатели на бТВ на 88 мегахерца. В нашето студио тази сутрин поканихме познатият в цял свят, небезизвестен, както сам той определя себе си Ерджан Рашид – Роко. Поканихме го, за да ви покажем, че България е абсолютно интересна и странна държава. Не само оперативно интересни хора могат да участват на живо в телевизионните предавания и шоу програми. Напротив, могат да си го позволят и хора с влезли в сила по две-три присъди. Случаят с Роко е такъв, че онзи ден го осъдиха за пореден път от Хасковския окръжен съд. Този път четири години лишаване от свобода за пране на пари и още година и половина за това, че деянието е извършено докато е имал условна присъда, но както виждате жив и здрав, при това два пъти осъдил вече държавата в Европейския съюз. Роко е в нашето студио тази сутрин. Добро утро.
Ерджан Рашид-Роко: Добро утро.
Водещ: Пийнете си водичка спокойно. Това е чиста вода, между другото. Сипват ли ви още отрова – в кафето, във водата?
Ерджан Рашид-Роко: Аз им викам на тях да не харчат напразно пари за отрова, за лекарства, защото моето сърце е от желязо, те само правят грешни разходи. Не знам, просто водят война срещу мен.
Водещ: Аз съм казал на колегите да проверят водата преди това. Да я опитат, да не стане така, че да отровим Роко в студиото тази сутрин, да нося последствията.
Ерджан Рашид-Роко: Благодаря.
Водещ: Как става така, че толкова присъди вече има а пък сте тук в студиото на бТВ, не сте в затвора, примерно? Хората сега това ще се интересуват.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, какви присъди за какви присъди, какво правосъдие говорим? Какво обвинение има срещу мен? Аз съм политическа жертва на България. Аз бях един от първите бизнесмени, обединих българи и турци в Кърджалийски регион, Южна България, най-големите данъци плащах. И станах неудобен на политиците, защото те искат да правят политика.
Водещ: Чакай сега, на кои политици?
Ерджан Рашид-Роко: На всички политици бях неудобен, да и аз преди да почна да ви отговоря на много въпроси, аз вчера бях, миналата седмица бях до Европейската комисия в София на среща. Много въпроси поговорихме, имам една жалба да /.../ на гражданите на България да разберат за какво става въпрос. И евентуално, и където дадох интервю на вестник ,,Телеграф". Така някои неща да споделиш и всички въпроси ще ви отговоря.
Водещ: Това не е случайно. Човек, известен в целия свят това му е работата – да дава интервюта, да пише жалби, да сезира комисии, да съди България в Старасбург, случая, нали е такъв. Дай, така, да го разкажем тази история от самото начало. Хората си спомнят 1997 година влязоха баретите, направиха проверка, откриха се нарушения. След това почна съдебната сага на Роко, тя все пак завършва с три присъди и още толкова висящи производства. Последната да напомня е четири години лишаване от свобода за пране на пари.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, обществото е заблудено. Баретите бяха по политическа поръчка. Дойдоха, ограбиха ми всичко каквото има скъпо в къщата ни, пребиха ни цялото семейство. Без малко щеше да стане Косово в България. На косъм се разминахме.
Водещ: Да се наруши етническия модел.
Ерджан Рашид-Роко: Не, щяха да делят, половин България щяха да делят.
Водещ: Защото баретите са набили Роко в Кърджали?
Ерджан Рашид-Роко: Не, защото тези престъпници Иван Костов и министър Бонев работеха против България. Целят град, народът се вдигна, на косъм се разминахме да не станем Косово.
Водещ: Нещо като братя Галеви, само че 1997 и не в Дупница, а в Кърджали.
Ерджан Рашид-Роко: Аз нямам нищо общо с тях. Аз съм един от първите бизнесмени.
Водещ: Добре, ама вече ги няма тези хора, няма ги. Иван Костов го няма, няма го Бонев. Сега са други хора вече. 12 години.
Ерджан Рашид-Роко: Оттогава нещата продължават. Ето виж, аз направо ще ви дам една моя жалба, която до Европейската комисия, на всички твои въпроси ще има отговори. Ето, само да прочетеш...
Водещ: Много ли е дълга?
Ерджан Рашид-Роко: Не, не четири реда, четири реда, четири реда да прочетеш.
Водещ: Давай. Нека Роко да прочете, ама така ще помоля с апломб. Аз ще слушам само, ще слушам.
Ерджан Рашид-Роко: Ако е удобно. Добре.
Водещ: Защото аз като чета няма да мога да слушам.
Ерджан Рашид-Роко: До делегацията на Европейската комисия в Република България, член на Европейския съюз. Жалба от Еджан Юсеин Рашид от Република България, град Кърджали, улица ,,Републиканска" телефон, да. Уважаеми г-н комисар...
Водещ: Така с повече апломб, ако може, за да чуят и радиослушателите добре.
Ерджан Рашид-Роко: Да, да. Уважаеми г-н комиср, аз българският гражданин Ерджан Юсеин Рашид по народност турчин, с мюсюлманско вероизповедание съм бивш политически затворник./.../ два пъти осъдих Република България в Страсбург и имам още дела в Страсбург. Аз се срамувам, че осъдих собствената си родина, но когато държавните служители, магистрати, политици не спазват законите, Конституцията и човешките права и работят против мира на Балканите, против мира в Европейския съюз, против световния мир, аз като европейски гражданин, който обичам България може би преча на незаконната политическа партия ДПС и затова не ми позволяват да живея и да правя законен бизнес, да плащам данъци. Геноцид след геноцид по всевъзможен начин, за да наруша законите на Европа и да кажа, че мирът на Балканите и е Европейския съюз е застрашен. И затова искам спешна среща с европейски комисар. /.../ бях там.
Водещ: Кой написа тази жалба?
Ерджан Рашид-Роко: Аз написах.
Водещ: Сам?
Ерджан Рашид-Роко: Да, да.
Водещ: Думата геноцид знаете ли какво означава?
Ерджан Рашид-Роко: Как да не знам?
Водещ: Какво означава?
Ерджан Рашид-Роко: Геноцид 1948 година Хитлер как правеше геноцид на евреите, нали? Сега живеем в 21 век. Правят геноцид на Ерджан Рашид, цялата държавна власт прави геноцид.
Водещ: Геноцид не може да има върху една личност. Геноцид е, когато се засяга цял етнос, цял народ, цяла общност. Плюс това Хитлер 1948 година трябва сега да помисля, да има нещо вярно в това, че 1948 година...
Ерджан Рашид-Роко: И после г-н Бареков, ако искате на всички клиенти на бТВ...
Водещ: От отвъдното ги е мъчил евреите...
Ерджан Рашид-Роко: Аз, нали, бТВ ми е любима телевизия искам цяла България да разбере истината – ние сме вече в Европейския съюз, НАТО. Аз съм уведомил Хавиер Солана, генералният секретар на ООН, генералният секретар на Европейския парламент, шефът на Европейския парламент, омбудсмана, всички институции имам ли право да живея в Европа, нямам ли право, когато спазвам законите, когато плащам данъците? Имам ли право да правя законен бизнес, да живея спокойно или кое ми е престъплението, че съм български гражданин от турски произход с мюсюлманско вероизповедание? Някой иска...
Водещ: Това сега, което става в това студио, аз затова исках да го покажа – всъщност ние сега показваме, че всеки един проблем в България може да се етнизира.
Ерджан Рашид-Роко: Не, няма такова нещо.
Водещ: За каквото и да си говорим ние винаги накрая можем да си кажем, че ето, това ми се случва, защото съм примерно, българин или, защото съм турчин, или защото съм циганин, или защото примерно Хитлер ме тормози.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, аз съм лидер на Балканите. Аз не съм балансьор на парламента като Ахмед Доган. Аз съм балансьор на Балканите между християни и мюсюлмани, аз съм лидер на Балканите. Мен ме познават от арабския свят, от мюсюлманския свят, от Русия, от Америка, от Европа. Моето име навсякъде се знае. Аз затова като лидер престъпниците, които работят против България се страхуват, защото народът е с мен.
Водещ: Тоест Роко е нещо като геостратегическа ос на Балканите –тръгва от Косово и свършва в арабския свят, така ли да разбирам?
Ерджан Рашид-Роко: Не, благодарение на мен, благодарение на мен България не стана Косово. И затова, нали, ми се благодари България. Виждаш какви...
Водещ: Добре, защо държавата не прати Роко в Палестина, да речем, за да подобри там обстановката, след като може да...
Ерджан Рашид-Роко: Сега, аз отговарям за Европа, за Европейския съюз, защото моят адвокат отговаря за сигурността на Европа, представител на Европейския парламент, отговаря за...
Водещ: Значи Ерджан Рашид отговаря...
Ерджан Рашид-Роко: Аз съм негов представител тук, отговарям за мира на Балканите.
Водещ: На кой сте птредставител?
Ерджан Рашид-Роко: На Европейския парламент.
Водещ: А, на Европейския парламент?
Ерджан Рашид-Роко: Упълномощен съм от него, да.
Водещ: От Европейския парламент?
Ерджан Рашид-Роко: Той е представител на Европейския парламент.
Водещ: Дайте документа да видим. А кой е представител – вашия адвокат?
Ерджан Рашид-Роко: Моят адвокат, да.
Водещ: Не, той не е представител на Европейския парламент. Адвокат Екимджиев...
Ерджан Рашид-Роко: Не е Екимджиев, не е. Моят адвокат е италианец, който отговаря за сигурността на Европа. И аз съм упълномощен от Европейския парламент, от него, от неговите колеги там Барозу и така като лидер...
Водещ: Неформален лидер...
Ерджан Рашид-Роко: Техен, техен представител и да бъда спокоен. Защото тези престъпници искат да ме сложат у бушон.
Водещ: Кой да бъде спокоен – Роко или хората от Европейския парламент?
Ерджан Рашид-Роко: Аз, за мен викат да бъда спокоен, нали...
Водещ: С имунитет, европейски имунитет, световен имунитет...
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, когато един човек не е нарушил законите, Конституцията, какво трябва да, аз виждаш тези прокурори от едно време изпълняват политически поръчки. Прокурорите, половината прокурори трябва да се сменят, трябва да се арестуват. Трябва да има реформа в прокуратурата. А после прокурори и съдии заедно правят далавери. Един на друг си вършат услуги. Тази, Висшия съдебен съвет никакви мерки не взима. Европа виждаш – глава правосъдие и вътрешни работи само да не ни сложат предпазна клауза. Ето виж, спряха ни парите, виждаш какво става, просто...
Водещ: Значи има една огромна конспирация в основата, на която конспирация стоят Ерджан Рашид- Роко и това, че някой иска да му попречи да си изпълни мисията...
Ерджан Рашид-Роко: Да.
Водещ: Неговата мисия е да гарантира мира и стабилността на Балканите. Повтарям това за нашите радиослушатели, ако те не са схванали цялата теория. Ерджан Рашид-Роко се явява нещо като неформален пратеник и представител на Европейския парламент и на Европейската комисия и лично на г-н Барозу, нали, тук за Балканите?
Водещ: Роко обаче е готов, ако се наложи, да речем, ако Световният съвет, нали знаеш, че има такава организация – Световен съвет на лидерите, чувал ли си за нея?
Ерджан Рашид-Роко: Аз съм сега, г-н Бареков....
Водещ: Но ако примерно получи мисия Роко да отиде някъде на изток...
Ерджан Рашид-Роко:Да.
Водещ: Там също да гарантира мира той е готов да приеме и това предизвикателство.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, аз сутрин и вечер молитви чета, аз съм вярващ човек. Аз, какво е това, ние сме против войната, против насилието. Какво е това нещо – няма права, няма човешки права, няма...
Водещ: И цялата тази конспирация само заради една никаква присъда от четири години и половина?
Ерджан Рашид-Роко: Каква присъда, какво виж...
Водещ: За пране на пари и за един ,,Мерцедес".
Ерджан Рашид-Роко: Ерджан Рашид няма право да е...
Водещ: Откраднати по /.../
Ерджан Рашид-Роко: Ерджан Рашид няма право да яде хляб, няма право да пие кафе, няма право да кара кола.
Водещ: Защо?
Ерджан Рашид-Роко: Защото той пере пари. Той е неудобен на незаконната партия ДПС. Защото искат да ме използват като бушон, да развалят мира на Балканите. Или, не знам на кой преча аз, коя е причината.
Водещ: Значи има втори сценарий за етнически конфликт. Втори сценарий за етнически конфликт.
Ерджан Рашид-Роко: Аз като европейски гражданин, след като нямам конституционни права като европейски гражданин, да искам политическо убежище в Азия от Европа. Щом като не ми позволяват...
Водещ:Да, но не знам дали ще може в Азия Роко да осъди, да осъди България...
Ерджан Рашид-Роко: Те искат да ме направят...
Водещ: И да му платят пари.
Ерджан Рашид-Роко: Те искат...
Водещ: Тук пише, че Роко осъжда България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург и получава 4000 евро за морални щети. Вярно ли е това?
Ерджан Рашид-Роко: Това са просто, тези пари аз ги давам за дом ,,Майки и деца"
Водещ: Получихте ли ги парите?
Ерджан Рашид-Роко: Тези пари просто само да разбере цял свят, че...
Водещ: Това са му джобни пари.
Ерджан Рашид-Роко: Виждаш – Европа ни съди, България обаче, България никога не спазва законите.
Водещ: Нека сега да чуем гледната точка на наблюдаващия прокурор по делото на Роко Дарина Славова, защото вече става много интересен този казус. Той стигна едни световни измерения, смятам, че още...
Ерджан Рашид-Роко: Виж сега, г-н Бареков, аз...
Водещ: 10 минути и космически. Секунда само.
Ерджан Рашид-Роко: Тя изпълнява политическа поръчка, тези от старата генерация...
Водещ: Добре, нека да чуем, нека да чуем, нека. Нали трябва да има толерантност.
Ерджан Рашид-Роко: Да, да.
Водещ: Нали трябва да има мир между народите.
Ерджан Рашид-Роко: Да, да, да.
Водещ: Добро утро казвам на Дарина Славова, наблюдаващия прокурор.
Дарина Славова: Добро утро да бъде за всички. Чуваме ли се?
Водещ: Как е възможно, как е възможно Роко, който има вече няколко присъди издадени, те са сигурно някои от тях би трябвало да са влезли и в сила да е тук в нашето студио и да развива своята теория за световната конспирация, която цели да дестабилизира етническия мир на Балканите? Как е възможно, кои закони позволяват това?
Дарина Славова: Г-н Бареков, аз редовно пия сутрешното си кафе с вашето предаване, но не само заради това считам, че имате интелигентна аудитория от зрители, а вече и от слушатели. Именно поради тази причина смятам, че не е необходимо да обяснявам на всички, че това дело по никакъв начин не се отличава от останалите нито по политически, нито по етнически, мито по каквито и да било причини. Единственото, което го отличава от останалите, може би не неговия герой в кавички, който седи срещу вас и, който между впрочем има 14 влезли в сила присъди освен настоящата.
Ерджан Рашид-Роко: Къде са /.../
Дарина Славова: Което беше първото дело в страната...
Водещ: Да чуем...
Дарина Славова: Което е внесено в съда от прокуратурата за престъпление по член 253 от Наказателния кодекс.
Дарина Славова: И редица така нареченото ,,пране на пари". Аз мисля, че всички разбраха, че Ерджан Рашид трябва да понесе своята наказателна отговорност за това дело. Единствено може би самият той не иска и не може да го разбере.
Водещ: Добре, а как е възможно при 14 присъди Роко да е тук в студиото, да няма, да не е в затвора?
Ерджан Рашид-Роко: Какво съм имал питате, каква присъда съм имал, какви присъди?
Дарина Славова: По всичките 14 присъди, за които споменах той е изтърпял своето наказание.
Ерджан Рашид-Роко: Какви са обвиненията г-жо прокурор? Питате какво обвинение, за какво точно съм...
Водещ: Нека, нека да чуем. Нека. Спокойно, спокойно, Роко, спокойно.
Ерджан Рашид-Роко:/.../човек ли съм утрепал някой. /.../
Водещ: Спокойно, Роко, спокойно нека да чуем.
Ерджан Рашид-Роко: Или присъдата ми е, че съм мюсюлманин в България - Ерджан Рашид?
Водещ: Нека да чуем, защото ...
Ерджан Рашид-Роко: Това ли ми е, това ли ми е присъдата г-жо прокурор?
Водещ: Защото казусът е изключително интересен с нещо друго. Кажете, как е възможно това, според кои закони?
Дарина Славова: По всички 14 присъди, които ви споменах той е изтърпял своето наказание, настоящето не е влязло в сила. Наказанието ще бъде изтърпяно след като евентуално бъде потвърдено от горните инстанции.
Ерджан Рашид-Роко: Може ли да я питаш на прокурорката дали по това дело България е осъдена в Страсбург? Как, когато Страсбург осъжда България Хасковския съд осъжда, прави против Страсбург работи, против Европа работи.
Дарина Славова: Вярно е, вярно е, че Европейският съд осъди държавата по това дело за неразумните срокове, в които наказателно производство се разви и все още продължава. Обаче искам да отбележа, че държавата е осъдена именно за тези неразумни срокове, а не за това, че срещу Рашид се води изобщо наказателно производство за извършено престъпление.
Водещ: Той даже, даже си е взел и парите, даже си е взел и парите за това, че е осъдил България.
Дарина Славова: Да, така е. Делото има дълга и интересна процесуална история. Причините за това са според мен по-скоро обективни отколкото субективни. Когато се внасяше в съда, тогава беше през 2000 година този род престъпления бяха току-що създадени, финансовите отношения се развиваха с много бурни темпове и законодателят трябваше да ги канализира по някакъв начин. Когато се внасяше делото тези престъпления бяха едва ли не така, как да кажа, в кърмаческия си период. В същото време нямаше майка-кърмачка. Държавата беше създала своите правни норми, но нямаше дефиниция за пране на пари в специален закон, какъвто сега съществува, нямаше никаква съдебна практика, каквато между впрочем се създаде именно по това дело и европейските /.../ не бяха толкова близо до нас.
Ерджан Рашид-Роко: Аз може ли да попитам един въпрос?
Дарина Славова: И се радвам, че въпреки всичко и още тогава прокуратурата намери своята правилна квалификация, която както разбрахме е споделена и от съда.
Водещ: Добре, Много ви благодаря.
Ерджан Рашид-Роко: Аз може ли да питам един въпрос?
Водещ: Аз пък се радвам, че го има Роко, за да можем да го покажем тази сутрин, да го види цяла България.
Ерджан Рашид-Роко:3000 лева един ,,Мерцедес" съм купил съм перял пари. Купил съм от хубав човек български гражданин 3000 лева ,,Мерцедес" и съм перял пари.
Водещ: Дай да не говорим за ,,Мерцедеса".
Ерджан Рашид-Роко: Ама, не.
Водещ: Хайде, да говорим за манекенки. Какво прави Широко, който му издадоха списъка?
Ерджан Рашид-Роко: Чакайте за малко. Тя каква поръчка изпълнява срещу мен? Тя срещу България работи.
Водещ: Не, не дай...
Ерджан Рашид-Роко: Тези прокурори отдавна трябва да са арестувани.
Водещ: Дай, дай за манекенки, така...
Ерджан Рашид-Роко: Те са вредни за нашата родина, за Европа. Как може такива...
Водещ: Какво прави Широко, в деня, в който го осъдиха?
Ерджан Рашид-Роко: Моля?
Водещ: Какво прави Широко, в деня, в който го осъдиха за последен път, за 14 път?
Ерджан Рашид-Роко:Г-н Бареков, сега ти за 14, какво, аз не мога да разбера за какви 14 присъди...
Водещ: Последният път. Какво прави Широко като му издаде съда присъдата?
Ерджан Рашид-Роко: Журналистите, такива журналисти ми споменаха това, тебе, ми споменаха поръчваш срещу мен. Пишеха глупости, 14 присъди. Какви 14 присъди? Няма никакви присъди. Моите присъди бяха единствено за хулиганство., че съм обидил някой полицай. 50 лева глоба, аз лежах в затвора за такива неща. Няма, просто се чудеха как да ме злепоставят пред обществото. Да ми изкарат очите...
Водещ: Защо, блъскам си главата и викам с какво Роко е толкова неудобен, че го...
Ерджан Рашид-Роко: Защото преча на някой хора, защото съм по-умен от тях....
Водещ: А забравих, да. Забр6авих. Все пак Роко е балкански лидер.
Ерджан Рашид-Роко: Защото аз обединих българи и турци, аз давах на 21 човека работа. Със семействата стават /.../ човека. Сега поканих френския посланик, американския посланик, руския посланик и турските посланици в Кърджали ще направя голям митинг на всичките хора, които са работили при мен. Колко семейства са яли хляб.
Водещ: Дори и посланиците ще участват.
Водещ: С митинг.
Ерджан Рашид-Роко: Ще ги поканя там да видят, че ние искаме да има мир на Балканите. Какви са тези, какъв е този геноцид срещу мен от българската държава? Какво искат, кой, кой...
Водещ: Нали се разбрахме, че геноцид е, когато са повече хора.
Ерджан Рашид-Роко: Не ни позволяват да живеем, г-н Бареков.
Водещ: Когато цели народи, цели етноси...
Ерджан Рашид-Роко: Сега на всички твои има отговор ето тук и на тази жалба. Просто, ако можеш да ги прочетеш на всички граждани на България да разберат.
Водещ: Нямам време, нямам време. Сега съм обиден в тази ситуация. Ситуацията е много интересна. Тя не се нуждае от въпроси.
Ерджан Рашид-Роко: Ерджан Рашид, неговото семейство са патриоти. Обичат България и искат да живеят спокойно. Спазват законите, Конституцията, не се занимават с незаконен бизнес. Нищо незаконно не се занимават. Обаче пречат, не знам на кой пречат.
Водещ: Добре, ако законът повери, че все пак Ерджан Рашид трябва ад влезе в затвора той такъв голям патриот е...
Ерджан Рашид-Роко: За какво да вляза в затвора?
Водещ: Че за да защити българския закон да влезне в затвора и да го излежи.
Ерджан Рашид-Роко: Аз човек не съм утрепал, наркотици не съм продавал, за какво да влезна в затвора?
Водещ: В затвора се лежи не само за утрепване на хора и за наркотици.
Ерджан Рашид-Роко: В затвора ще лежа, че съм Ерджан Рашид, че молитва чета сутрин и вечер, че по цял свят ме познават кой съм аз. За какво да лежа в затвора? Човек лежи в затвора, когато е убил човек, когато продал наркотици. Аз съм свободен гражданин, европейски гражданин
Водещ: Десетки хиляди причини/.../ лежи в затвора.
Ерджан Рашид-Роко: Независимо от моята религия, моята религия аз имам право да живея. Кой...
Водещ: Десетки хиляди.
Ерджан Рашид-Роко: Кой Конституцията на Република България, кой казва, че Ерджан Рашид няма право да живее, защото той е мюсюлманин. Има ли такива, такава Конституция в България? Видял съм целия свят. Да не сложат предпазна клауза, да не ни изгонят от Европа България?
Водещ: Цялата работа е, че законът казва, че Ерджан Рашид отива в затвора не защото е мюсюлманин/.../ от сутрин до здрач, а за това, че пере пари.
Ерджан Рашид-Роко: За какво е обвинен за какво е обвинен,г-н Бареков, сега ти някой път ще застанеш срещу мен. За какво съм обвинен?
Водещ: За пране на пари.
Ерджан Рашид-Роко: За 3000 лева кола, че съм купил от български гражданин...
Водещ: И осъден.
Ерджан Рашид-Роко: Това ли съм перял? Хората пет тона кога им продават. Банки ограбиха, държавата се занимава в Ерджан Рашид за 3000 лева кола купил, пил кафе накъде и той няма право да живее, защото той е трето качество човек. Той трябва да стане престъпник, трябва да продва наркотици, трябва да стане терорист. Това ли е причината?
Водещ: Защо така слагаш такъв привкус на проблема? Не, проблемът не идва с теб.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, ти си, ти трябва да си честен журналист.
Водещ: Ти си примерно турчин или някакъв друг.
Ерджан Рашид-Роко: Не да изпълняваш поръчки срещу мен.
Водещ: Не, кой какво /.../
Ерджан Рашид-Роко: 14 присъди, глупости.
Водещ: На кой изпълнявам поръчка?
Ерджан Рашид-Роко: Какви 14 присъди? Аз съм всички мои присъди на всички е ясно...
Водещ: Виж сега, на кой изпълнявам поръчка, за да е ясно целия сценарий да го сглобим тази сутрин, трябва да сглобим сценария.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, всички мои присъди струваха 50 лева глоба. Всички мои присъди 50 лева глоба. Аз за това лежах. Защото съм Ердбжан Рашид пречех на незаконната партия ДПС.
Водещ: Чакай, нали първо с Костов беше проблема.
Ерджан Рашид-Роко: Всичките сега с тях водят война срещу мен.
Водещ: Сега пък с /.../ силата.
Ерджан Рашид-Роко: Е, тук виждаш навсякъде искат да ме отровят, цялото семейство ми купиха, брат ми и сестри ми купиха
Водещ: Кой, кой иска, кой...
Ерджан Рашид-Роко: Ето ви, сядам някъде да се храня и лекарство в храната. Сядам някъде да пия кафе – лекарство. Сърцето, главата ми бръмчи, не знам може би искат да изпусна нервите, да изкарам /.../, да утрепя някой. Какво целят – не мога да разбера.
Водещ: Въоръжен ли е Роко тази сутрин?
Ерджан Рашид-Роко: По принцип говоря.
Водещ: Водичката е добра, нали?
Ерджан Рашид-Роко: Господин Бареков...
Водещ: Няма отрова в нея. Колеги, дайте още вода. Даже мога да почерпя с баничка рано сутринта чиста.
Ерджан Рашид-Роко: ... да, аз не знам ти каква поръчка изпълняваш. Аз дойдох с добро сърце при теб, защото аз съм вярващ човек, нали, не искам такива кьорфишеци. Тази прокурорка... отдавна трябваше да ги сменят. Тези прокурори са от старата генерация, корумпирани. Те са прокурори, съдии, изпълняват поръчки. Против България работят. Тя отдавна трябваше или да са арестувани, или трябва да работят тютюн, или трябва пенсионирани трябваше да бъдат. България затова не може да върви напред, ей затова. Трябва да дойдат нови хора, чисти хора и да може да върви напред нашата държава, нашата родина.
Водещ: Добре, да се върнем сега чисто хронологично. Какво правеше Роко в дена, в който чу присъдата?
Ерджан Рашид-Роко: Ето виж, ето виж, господин Бареков, виж сега.
Водещ: Хобаво е да ги показваме тези неща да ги видят хората.
Ерджан Рашид-Роко: Как приемаш присъдата /.../? Ами как – у Пловдив у Новотела съм тук, до мен има манекенки. Всички знаят, че по това дело осъдихме държавата в Страсбург. Няма правосъдие.
Водещ: Кой го казва това?
Ерджан Рашид-Роко: Аз, бе, аз.
Водещ: Ти сега... Роко се самоцитира в студиото.
Ерджан Рашид-Роко: Не, бе, не, да, аз... Журналистите вашите ходеха да ме питат, аз отговарям. Ето: ,,Как приемаш присъдата на /.../?" Ами как – у Пловдив у Новотела съм тук, до мен има манекенки.
Водещ: Стоп. Как реагираха манекенките като чуха за присъдата?
Ерджан Рашид-Роко: Нищо. Манекенките ме посрещнаха, просто всичко нормално. Няма никакъв...
Водещ: Имаше ли нещо по-особено в това, че все пак е човек с присъда?
Ерджан Рашид-Роко: Каква присъда, господин Бареков? Те хората всички знаят, че за мене... аз съм политическа жертва на България. Няма...
Водещ: Присъда не го лови Роко, така знаят хората.
Ерджан Рашид-Роко: Не.
Водещ: Аз така съм чувал.
Ерджан Рашид-Роко: Какво обвинение имам, за да ме лови присъдата? Наркотици ли съм продавал, човек ли съм утрепал? Кое е /.../ - хулиганство? 50 лева глоба струва, аз затова го лежа. Три хиляди лева кола съм купил ,,пари пере, Ерджан Рашид пари пере". Аз съм дал на 20 хиляди човека работа. От 20 хиляди човека 10 хиляди човека бяха етнически българи. Обединих българи и турци. Моите бодигардове бяха етнически българи. Аз не допуснах България да стане Косово.
Водещ: Всъщност сега какво работи Роко? Откъде си изкарва парите?
Ерджан Рашид-Роко: Само секунда, затова ли ми е благодарна България на мене, че аз не допуснах България да стане Косово. Обединих българи и турци и затова, нали, изпълняват поръчки срещу мен и не ме оставят да живея.
Водещ: Аз знаеш ли колко много хора познавам, които казват: ,,аз"...
Водещ: ... ,,Добре, че бях аз тук, да не стане второ Косово."
Ерджан Рашид-Роко: Виж сега, г-н Бареков, тук е молбата ми, нали, малко по-сериозно да бъдем, ако ще водим сериозно интервю. Ако ще изпълняваш поръчка, по-добре си тръгвам. Нали разбираш, аз съм Ерджан Рашид, аз не се страхувам от никой, само от Аллах. Нали разбираш? Аз само от Аллах, от никой не се страхувам. Няма затвори, няма мафия, няма никой за мене. Аз щото съм прав, честен човек съм, затова не се страхувам от никой. Тия присъди фалшиви, поръчки срещу мене не могат /.../.
Водещ: Дай пак с това интервю да видим какво става.
Ерджан Рашид-Роко: Ето виж, ето виж...
Водещ: До манекенките спря.
Водещ: Да сглобим ситуацията и да разберем.
Ерджан Рашид-Роко: Всички знаят, че по това дело осъдихме държавата в Страсбург. Няма правосъдие. Ерджан Рашид няма никакви права. Той е трето качество човек. Трябва война да стана, защото тези старите прокурори работят против България. Всички дела срещу мен са скалъпени. Уведомил съм всички световни институции и всички посолства у нас. Чакам да ми съдействат да се решат нещата. Кой по точно? Миналата седмица бях в представителството на Европейската комисия – София, посланикът го нямаше, но всичките му помощници ме изслушаха. Уведомил съм генералния секретар на ООН, на Европа, омбудсмана на Европейския парламент и шефа на Европейския парламент. Заявих, че имам два пътя пред себе си: или да ми дадат всички права да живея в Европа, или да поискам политическо убежище в Азия. Докато ние искаме мир да има, някои хора искат война, геноцид след геноцид, провокации след провокации. ,,Кои права именно са ти нарушени?", журналистът ми задава въпрос. Не ми позволяват да правя законен бизнес, нито да живея спокойно. Ето, доскоро съм хвърлил храна за 150 хил. Лева, защото продавачите ми сипват лекарство и отрови в нея. ,,Сега какво ще предприемеш?" Какво да правя, след като държавата не си решава проблемите. Напротив, тя си създава още по-големи. Европа отпусна 7 млрд. Евро, за да си реши нашата държава проблемите. А какво става? Тези Кушлев, трябва да го арестуват. Той и хората му изпълняват политически поръчки, защото забравят, че благодарение на мен България не стана Косово.
Водещ: Добре.
Ерджан Рашид-Роко: Какво искате от мен? Ерджан Рашид известен по целия свят да изгори като бушон.
Водещ: Благодаря. Така, да кажа няколко думи. За мен Роко...
Ерджан Рашид-Роко: Само последното изречение. ,,Ще обжалваш ли тази присъда?" Естественото, че ще я обжалвам, но какво от това, щом у нас няма правосъдие? Ще ме принудят да стана престъпник или терорист. Разчитам на адвоката си Екимджиев, той е спасението ми, защото работи само по закона.
Водещ: А италианският адвокат?
Ерджан Рашид-Роко: Той е друг адвокат, той ми е семеен приятел, той отговаря за сигурността на Европа.
Водещ: Обаче обещаваш, че няма да станеш терорист, нали?
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, сега, молбата ми беше... аз дойдох при тебе като... от уважение, щото ти гледам твоите предавания, че си сериозен човек.
Водещ: Обаче ще поемеш ангажимент? Не може, не може.
Ерджан Рашид-Роко: Аз съм разочарован. Ти някаква поръчка изпълняваш срещу мене.
Водещ: Напротив, аз смятам, че Роко е...
Ерджан Рашид-Роко: Аз те мислих тебе за патриот, а ти...
Водещ: ... едно национално богатсво. И всеки един патриот трябва да го покаже, да видят хората. Защото много коментари има. Абе, каква е нашата държава? Такава била държавата, такива са били законите /.../ такива са били престъпнижите.
Ерджан Рашид-Роко: Вие на очите ли вярвате, или вярвате на хората на думите?
Водещ: С очите си го виждам. Поканихме го Роко, той сам да разкаже за себе си, да покажем един човек, който...
Ерджан Рашид-Роко: Ти знаеш в България колко лесно един човек да го очернят като е неудобен, нали?
Водещ: Който както виждате стои на свобода.
Ерджан Рашид-Роко: Г-н Бареков, ти поне си вътре в нещата. Ако искат един човек да го очернят, много лесно, ти знаеш.
Водещ: Успех, Роко.
Ерджан Рашид-Роко: Не знам, като съм по-умен от другите може би им преча. Затова ние обичаме България, искаме да живеем спокойно.
Водещ: Интелрктът също е много важен, да знаеш.
Ерджан Рашид-Роко: Спазваме законите.
Водещ: След малко.
Ерджан Рашид-Роко: Добре, благодаря ви.
Водещ: След малко Изпращаме Роко - гост на нашето предаване. С очите си да го видите, да го чуете радиослушатели. Много често наистина критикуваме държавата си. Много често, така, сме склонни да обобщаваме нещата, но живият пример си е жив пример. По–добре да го видим, пък коментарът ще го оставим за по-сетне.
ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

Генерал Колев

Има ли нормален човек, който би прочел целия текст? Може би няма, с изключение на теб.
България над всичко!

Mateq

Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)

АТАКА В МРАКА

Цитат на: Генерал Колев - 30 Окт 2008, 21:29:27
Има ли нормален човек, който би прочел целия текст? Може би няма, с изключение на теб.

абе и половината да прочетеш, че и четвърт... То е бисер след бисер, аз даже ще си го разпечатам на принтера, че ми е по-удобно да чета от лист  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

Similar topics (5)

Отговори: 7
Прегледи: 2533

Отговори: 4
Прегледи: 1761

Отговори: 1
Прегледи: 2592