• Welcome to Българският националистически форум.

Волен Сидеров: Оставка на ГЕРБ и предсрочни избори

Започната от Волен, 10 Окт 2011, 16:05:53

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bgpatriot

Петкане, като "политически философ" би ли ми обяснил с твоето "знание за значението на фактите" защо НФСБ призовава ГЕРБ и БСП да направят "правителство на националното спасение":
http://nfsb.bg/positions.php?action=show&art=459

Цитирам:
ЦитатАко ГЕРБ и БСП приемат идеята за правителство на националното спасение, те могат да разчитат на подкрепата на НФСБ, поставящ интересите на държавата над тяснопартийните интереси.

Или може би след тези избори "генезисът" на ГЕРБ и БСП изгуби своето значение?

Петкан

Не мога да нося отговорност за изявленията и действията  на нито един политическси лидер,както и да се нарича той.
Генезисът на БСП,ГЕРБ и ДПС е ясен на всеки грамотен човек,а който иска да се сродява с тях,по какъвто и и да е начин,нека си носи своята отговорност.
Обвързването с цел придобиване на властови позциции с посткомунистически политици е израз на безпринципен идеен компромис и липса на лично достойнство.
Народът е казал :"Тръгнал с мечка дренки да яде"...
Помисли добре,кой ще е този...гладният и кой е печелившия-безпринципният политик или тези,които са му повярвали?
Действително политиката е сложно нещо,но ако там ценностите се сменят така лесно,това е равносилно на картина нарисувана с го*вно.
Добре е ,че Владимир Димитров-Майстора не се е изкушавал да направи това,защото в галерията щеше много дълго да смърди.Заради талантът му и за принципността му да рисува с това,с което трябва,а не с онова, другото, хората са го нарекли Майстора.

Ad honores

bgpatriot

Не става дума да носиш отговорност за други, а за това какво пишеш.

С доста хъс нападаш Волен Сидеров заради подкрепата му за меморандума и обещанията на ГЕРБ, които през 2009 г. си бяха в значителна степен атакистки.
Имайки предвид какво пишеш за реалната опозиция НФСБ, която не е с "насран задник":

ЦитатАко партията на Валери Симеонов реши да подкрепи ГЕРБ или БСП,сами ще си сложат въжето на шията,загубвайки идентичността си по същия начин,както направи Волен Сидеров през 2009 година,подкрепяйки правителството на ГЕРБ.

ще пишеш ли сега със същия хъс срещу Валери Симеонов, за когото вербуваше да се гласува?

"Безпринципен конформизъм" ли е призива на НФСБ за коалиция между ГЕРБ и БСП?
Какво представлява предварителната подкрепа за такъв съюз, без дори да има меморандум за водене на политика?
"Обективната реалност" и "математическият анализ на обществото" по-различни ли са сега?
Противопоставянето на ГЕРБ и БСП не биха ли издигнали НФСБ, така както през 2009 г. това би издигнало Атака?

Петкан

Подкрепящите управление на на ГЕРБ или на БСП са национални предатели,независимо от имената им.
Ако Валери Симеонов подкрепя ГЕРБ или БСП с реални действия,той също е от групата на националните предатели и разбира се,че ще бъде обект на остра критика.
bgpatriot,бих искал да те попитам,дали мислиш,че човек,който подкрепя партии и техните политики,отъждествявани с интересите  на олигархията,която работи против националните интереси на България, може  да бъде истински националист?
Искам да заявя,че колкото и "епично" да представят своите изборни успехи,господата В.Сидеров и В.Симеонов имат общо около 11% народен вот.
А това никак не е добре,дори ако се приеме тезата на Сидеров,че би могъл да бъде третата политическа сила с тези 11%,той не би могъл да бъде нищо друго,освен една прилична опозиция на ГЕРБ или на БСП.
Когато ПП Атака или НФСБ спечелят избори и са първа политическа сила,тогава би могло да се приеме,че българския народ има доверие на представящите се за националисти Сидеров и Симеонов.Дотогава ще реват като вдовица за шнур и все някой ще им е виновен за това или онова.
Очаквам с нетърпение реализацията на "Планът Сидеров"!
Поздрави!
Ad honores

SPQR

Цитат на: bgpatriot - 17 Май 2013, 01:30:18
защо НФСБ призовава ГЕРБ и БСП да направят "правителство на националното спасение":
http://nfsb.bg/positions.php?action=show&art=459

Цитирам:
Или може би след тези избори "генезисът" на ГЕРБ и БСП изгуби своето значение?

Нормално е да подкрепят бсп и герб, тъй като са същите, като тях. Партия от ченгета и доносници. Колкото гербаджиите са антикомунисти, толкова тия са националисти. Само морални отрепки могат да призовават виновниците за днешното състояние на България да съставят  ,,правителство на националното спасение".
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

bgpatriot

Стига скачали с тези рога де - "морални отрепки" са почти всички политици и то не само в България. С политика се занимават определен тип хора, които не могат да се използват за морален еталон.

След като е приписвал на Волен Сидеров своите идеали за националист, сега Петкан ги приписва на Валери Симеонов. Иска ми се да видя дали ще плюе по новия си идол така, както плюе по Сидеров, когато установи, че "моралът" на Сидеров и Симеонов е еднакъв.

Като се абстрахираме от морала на политиците аз виждам нещата така: някои от тях са национал-популисти, някои са бизнес-националисти, а някои са бизнес-популисти. България има нужда от първия вид, защото все още сме заразени от национал-нихилизъм. Когато утре по-голямата част от обществото ни, както и повечето депутати в Парламента, се заразят от национал-популизъм, то ще доживеем да си отгледаме и читави политици.

Не забравяй, че политиците ни са продукт на обществото ни. Половината от съгражданите ни нямат мнение, а половината от останалите продължават да подкрепят бизнес-популисти като ГЕРБ и БСП. Протестният вот трябваше да отиде в популярни хора извън политиката - като Светльо от Хиподил, а виж колко малки са процентите на неоцапаните от политиката партии (1.34% за "Глас народен" например). Сам си прави изводите колко народ още трябва да се събуди.

В крайна сметка проблемът ни е, че се осъзнаваме като нация твърде бавно. Затова към момента трябва да се подкрепят национал-популистите - те поне будят българския дух покрай типично политическото си поведение.

omerzen

Опасна работа са тия наште братя сидеровисти бе. Въртят сучат все при Волен Сидеров ще ни закарат.   :smile:
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Петкан

" Иска ми се да видя дали ще плюе по новия си идол така, както плюе по Сидеров, когато установи, че "моралът" на Сидеров и Симеонов е еднакъв."
(цит.bgpatriot)

Държиш се нахално,внушавайки,че Валери Симеонов е мой идол.Къде съм го идеализирал за да го определяш така?
Престани с това "плюене",че от хора,които ползват клишета и нямат собствено мислене ми е дошло до гуша.
Ако трябва да плюя ще плюя,но още не съм почнал да го правя.
Говорил съм правилни неща по отношение на "безрезервната подкрепа" на Сидеров за ГЕРБ.Самият Сидеров си призна,че това е било грешка.
Скоро може би ще направи следващата,влизайки в съглашение с БСП и ДПС,защото това ще бъде една обща политика,която ангажира,както и да се нарича-програмна,коалиционна и т.н.
Тръгна Сидеров с ГЕРБ и сбърка,сега отново нататък е тръгнал.
Това си е негова работа-нека се чука с който си иска,но каква е ползата за България от такива?
Никаква.
Валери Симеонов прави изявления,които го слагат в групата на комунягите и хич не ми пука за него.И той е пудел.
Не е правилно и е далече от истината да се опитваш да внушаваш,че В.Симеонов е мой идол.Не се кланям на идоли и не вярвам в тях,както и не вярвам,че се е родил този,който ще измъкне България от лапите на комунистите и техните лакеи.
Парламентарно представеният "български национализъм" в този момент се кани да прави фелацио на един бивш комунист и на един турчин.Непарламентарно представеният чака своя ред.
Ако се направи един общ извод по отношение на възможностите на главатарите на "българския национализъм" ще излезе,че могат само да лаят,нали са пудели и да духат,ту на "лявото" политическо пространство ,а после ще духат и на другото,"дясното".
Народът български ще продължи да мизерства и ще гледа новини на турски на воля по силата на някакво си програмно  споразумение или меморандум,все тази.
Лека нощ и утре пак да си чешем езиците за това,кой е по-по-най!
Ad honores

SPQR

Нямам намерение да водя спорове тип - бивши и настоящи атакисти! Никога даже не съм бил и симпатизант на атака! Еднакво противна ми е като бкп и производните и! Ако говорим или спорим за конкретни неща, нека да е конкретно и ясно. Ти ли си ги измисляш тези понятия, като например ,,бизнес-националисти"? Кво е това бе братле звучи също, като ,,дървено желязо"?! За да ти стане ясна позицията ми по въпроса ще ти кажа, че нямаме нужда от подобен ,,национализъм", създаден и контролиран от службите на ,,партията майка" Защото този ,,национализъм" е създаден да унищожи всякакви наченки на истински такъв още в зародиш. А относно морала на националистите ако това, което казваш е истина, значи всичко с воленчо си е о.к. А именно, да върти г.за в посока интерес и келепир. Както го прави досега, благодарение на тъпаците, които го вкарват в парламента. И другите, така наречени ,,националисти" да гледат да осребрят от всякъде положението си и да топят мазни ръчички в кацата с мед и да се подхилкват на наивните балъци, които са им осигурили това безгрижно и безотговорно съществуване! Това атакистите сте големи материалисти и примитивисти!
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

bgpatriot

Добре, Петкане, Симеонов не ти е идол, а е същото, което е бил за теб Сидеров навремето:

Цитат на: Петкан - 19 Юли 2012, 18:12:04
НФСБ е единственият читав политически субект в сравнение с останалите политически играчи.

Цитат на: Петкан - 12 Апр 2013, 09:38:12
Тези идеи на НФСБ могат да бъдат добра основа за размисъл на всеки,който се кани да управлява България с добри намерения.

Да ти спестя поредното разочарование - по отношение на намеренията Валери Симеонов е по-лош вариант от Волен Сидеров. Сидеров е журналист и е добър в говоренето и писането за разлика от едрите бизнесмени, които са добри в организирането на кръгове от фирми и финансови измами.

Цитат на: Петкан - 18 Май 2013, 01:37:30
Престани с това "плюене",че от хора,които ползват клишета и нямат собствено мислене ми е дошло до гуша.

И това го казва човек без грам аргументация за лашканията на своите "становища".
Който бяга по тъча от конкретни разговори с разни абстракции и най-силният му аргумент са обидите.
Какво стана с вкараните от "Атака" законопроекти, които са в разрез с програмата й - списъци щяхте да ми давате...

bgpatriot

Цитат на: SPQR - 18 Май 2013, 01:50:33
Ти ли си ги измисляш тези понятия, като например ,,бизнес-националисти"? Кво е това бе братле звучи също, като ,,дървено желязо"?!

Да, SPQR, мои са понятията и си ги разбрал правилно (или поне от твоята гледна точка).
Ето кратко описание с примери:

бизнес-националист - едър бизнесмен, но за разлика от масата безродници от този тип, говори патриотично и от време на време инвестира или подкрепя дадена националистическа кауза. Личният интерес винаги е преди националистическите каузи.
Примери: Валери Балевски и Славчо Бинев (известни още като Валери Симеонов и Слави Бинев)

национал-популист - националист, който се представя за по-голям националист, отколкото е, като пропагандира с максимална сила своите разбирания за национален идеал и национални интереси.
Примери - Волен Сидеров и Ангел Джамбазки.

Имам и други понятия в торбата - например:

шаран-националист - наивник, който си мисли, че завършен съвременен политик може да бъде идеализиран като Левски (не че един национал-популист не се кълнеше пред паметника му де).
Пример - виж кой говори за фелацио, "на*бани булки", "насрани задници" и т.н., но отрича да плюе по хората.

пишман-националист - някой, който смята, че знае всичко за национализма и си мисли, че не е възможно едър бизнесмен да изпитва патриотични пориви и да ги удовлетворява от време на време. Според пишман-националиста само неговата малка групичка от съмишленици са "истинските" националисти, а всички останали са предатели, лъженационалисти и т.н.
Пример - ....
хехе
не ти  :wink:, а Боян Станков (известен още като Расате).

Всеки разбира по свой начин национализма, но се замисли над нещата, които говориш за партията майка. Минаха повече от 20 години - дъртите номенклатурчици си заминаха, а децата им не искат управленска отговорност. Нито структурите, нито хората са същите - агентурата ни например бе разбита, когато Ахмед Доган предаде списъка ни с агенти в турското посолство.

SPQR

Браво за изчерпателният отговор! Всички видове националисти с подробни пояснения! Браво! Явно не е Боян тоя дето знае всичко за национализма.  Сега очаквам да ми кажеш ти към кои се причисляваш от тези изброените.
ЦитатВсеки разбира по свой начин национализма
Ами тогава всеки да даде своята дефиниция за национализма и после...кво ще правим?! Трябва да ни обясниш щото много видове национализъм ще се появят! И тогава въобще няма да можем да се ориентираме, кой е правилният! Бръкни в торбата и виж кво ще изкараш! Само да не изкараш насраните гащи на лидера си и да ги развееш, като знаме!
ЦитатМинаха повече от 20 години - дъртите номенклатурчици си заминаха, а децата им не искат управленска отговорност. Нито структурите, нито хората са същите - агентурата ни например бе разбита, когато Ахмед Доган предаде списъка ни с агенти в турското посолство.
Ти в коя държава живееш, щото аз дето живея в тази продължават да ни управляват децата на ,,дъртите номенклатурчици" или техни подставени лица? Коя агентура разби турчина, тази дето си е отишла с ,,дъртите номенклатурчици" или някоя нова, бизнес- агентура?
Димитър Талев

Петкан

Може да добавиш още една категория към твоя "класификатор на националистите",а именно:
"националист-дупедавец" или "националист-фурнаджийска лопата"

"И червеният буржоа Станишев се прегърна с най-големия турски мафиот и се включи в неговата игра. Ето затова АТАКА е против тази власт. АТАКА е истинската опозиция на тази власт не само заради ДПС, а най-вече заради антисоциалната политика на този кабинет и на това мнозинство..."
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=60228&format=html

Цитат4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.

5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.
http://www.ataka.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=51

Цитат"Намаляването на ДДС на лекарствата в момента е лобистка поправка и ще доведе до верижна реакция, която не можем да си позволим по време на криза..."
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=69617&format=html

Цитат7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.
http://www.ataka.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=51

Цитат",,Атака" подкрепя управлението на ГЕРБ и не вижда алтернатива на тази позиция, заяви лидерът на партията Волен Сидеров по време на тържественото честване на 5-тата годишнина от създаването й. Сидеров заяви и намерение за сработване на двете партии за участие в местните избори през следващата година, за да не бъде разпилян вотът на избирателите.

,,Неподкрепянето на ГЕРБ означаваше завръщане на БСП и мафията, както и спиране на търсеното сега възмездие", категоричен беше лидерът на ,,Атака"..."
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514496
...
Цитат" Ако утре кажа, че оттеглям подкрепата си за ГЕРБ, това ще бъде много интересно и пикантно, но политиката не е кухня, за да търсим пикантерията, а е сериозна и отговорна държавническа работа. Ако гледах несериозно, щях да си играя на иди ми - дойди ми, но тъй като не се казвам Яне Янев или Иван Костов, или Мартин Димитров, гледам отговорно на този ангажимент, който съм поел - на политика на подкрепа на правителството на ГЕРБ. Смятам, че оттеглянето на нашата подкрепа ще доведе до дестабилизация на страната, до възможност за реванш на ДПС, БСП до възможност за излизане на политическата сцена на други фактори като АБВ, което не е добре за България. Ние сме единствената политическа сила в парламента, която спазва своя ангажимент за подкрепа. Оттеглянето на нашата подкрепа би било радост за мафията", коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров."
http://www.segabg.com/article.php?issueid=8513&sectionid=16&id=0000142
...
Сега БСП и мафията се върнаха,радостни и щастливи,че Сидеров се кани да ги обслужи по същия начин,както обслужваше ГЕРБ и Бойко Борисов.
Ами,колкото и да ми се иска да го повтарям,пак ще прави... фелацио и отново на мафията.
Ad honores

bgpatriot

Цитат на: SPQR - 19 Май 2013, 15:04:10
Сега очаквам да ми кажеш ти към кои се причисляваш от тези изброените.
Ами тогава всеки да даде своята дефиниция за национализма и после...кво ще правим?! Трябва да ни обясниш щото много видове национализъм ще се появят! И тогава въобще няма да можем да се ориентираме, кой е правилният! Бръкни в торбата и виж кво ще изкараш!

Не знам какъв съм, може би въобще не съм националист според дефинициите на викащите "България на три морета" и поклонниците на Тангра. Обичам си родината и подкрепям всички действия, които според мен (тук е личната характеристика) са полезни за България.

Цитат на: SPQR - 19 Май 2013, 15:04:10
Ти в коя държава живееш, щото аз дето живея в тази продължават да ни управляват децата на ,,дъртите номенклатурчици" или техни подставени лица? Коя агентура разби турчина, тази дето си е отишла с ,,дъртите номенклатурчици" или някоя нова, бизнес- агентура?

Ами именно тази агентура, която съществуваше тогава. Помниш ли кога беше това или си твърде малък? От тогава ние нямаме агентура или поне нямаме такава относно Турция.

Ти изглежда имаш някаква много дълбока конспиративна информация за дългите ръце на починали хора или на хора над 60 години. Би ли ми обяснил защо им е да подставят лица, които да ни мачкат?

Според мен повечето от децата на номенклатурата харчат откраднатите парите по чужбина и не искат да се натоварват с отговорността, свързана с държавно управление.
За разлика от теб аз смятам, че ни мачкат не "подставени лица", а купени лица.
Интересите на чужди държави и транснационални корпорации не са продукт на номенклатурчиците, а именно тези интереси са ни поставили на колене.

bgpatriot

Към коментара на Петкан:

За гласуването "Въздържал се" за намаляването на ДДС и по-късното предложение на "Атака" за нулево ДДС върху хляб, лекарства, учебници и горива съм писал на сайта си:
http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/parting.php

Причината за въздържането през 2009 г. е дупката в бюджета, оставена от тройната коалиция:
http://e-vestnik.bg/6859
http://www.glasove.com/-evrostat-otkri-skrita-dupka-v-byudzheta-za-2009-g-8062

ГЕРБ в меморандум бяха заявили желание да ревизират и разследват предходното управление. Не го спазиха герберите, а за неспазването на останалите им обещания пък да не говорим...

Защо нямаш цитирания след 2011 година?
Може би когато ГЕРБ махнаха програмата си от собствения си сайт и "Атака" спря да ги подкрепя е кофти период за аргументация на любимото ти "фелацио"?

Similar topics (5)

Отговори: 4
Прегледи: 4418

Отговори: 1
Прегледи: 1311