• Welcome to Българският националистически форум.

Най-новата книга на Волен Сидеров "Основи на българизма"

Започната от карст, 17 Окт 2011, 22:34:26

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

карстTopic starter

Излезе най- новата книга на Волен Сидеров ,,Основи на българизмът"!

Търсете и прочетете ,,Бумерангът на злото" ,,Мисия АТАКА" и ,,Основи на българизма"
Аз в момента чета ,,Фашизмът" на Милен Семков - последното издание 1989г.

Hatshepsut

Сидеров представи "Основи на българизма" в Габрово

Аз съм си направил труда в тази скромна книжка "Основи на българизма" да направя един преглед на нашата история и да се види как още от Освобождението ние излизаме от мрака на турското иго и се появява първата наша интелигенция, която заема някакви позиции. Появяват се учени, историци, книжовното дружество (днес БАН, която я съсипват в момента), те започват да пишат историята на България. Обаче стъпват на една лъжлива книга на Константин Иречек. Аз съм обяснил много добре кой е Иречек, неговият дядо, баща на майка му Павел Шаферик, които пишат първите истории за България. Защото по време на мрака на турското робство България е почти забравена от света. По време на Възраждането вече има интерес към българската идентичност. Нашите национални революционери в същото време са и много сериозни изследователи на историята ни. Един Раковски, например, който ни е познат само като водач на чети, участник в легията в Белград, борец за национално освобождение, е също и много сериозен изследовател на историята ни. Той между другото от нашите възрожденци е първият, който казва следното: "Ние, българите сме наследници на населението, което е живяло тук, т.нар. траки". Всъщност траките, това сме ние днес българите. Нашият език е бил по-стар от елинския - гръцкия и той е коренен език. Ние сме тук преди гърците, казва Раковски 50-60-те години на XIX век. Тези негови писания аз ги имам в оригинал: "Ключ болгарскова езика", списание "Старина", където той пише тези статии. Едни много интересни изследвания, които за съжаление след Освобождението са забравени.

След Освобождението какво става - идват нови млади учени, създават книжовното дружество. Започват да пишат историята на България, хващат и преписват Иречек. А какво казва Иречек? Че българите са народ, който е съставен от едно славянско море, тъй като тук са дошли славяни 5-6 век и някъде 7 век пристига една орда алтайска или тюркска, която превзема това море, стопява се в него, изчезва като език, култура и всичко друго, но кой знае защо остава името българи и България на тази държава. Липса на всякаква логика. Пристига една малка орда, посреща я едно голямо море, което се предава и приема името на малката орда. Защо не се казваме Славяния, а се казваме България?! Но тази грешна теория се приема от българските историци и оттам влиза в нашите енциклопедии и учебници. Човекът, който е начело на тази историческа концепция, е Васил Златарски, той до ден днешен се води като голямо име, основоположник на българската историография. Той има 3 големи тома за произхода на българите. Има едно друго име на друг наш историк  - Ганчо Ценов и тук съм описал неговата биография, трудовете му. Той завършва и се хабилитира в Германия - Берлин 1890 г., получава докторска степен, едно изключително високо образование за тази епоха, връща се в България и не му дават преподавателска катедра. При този недостиг на учени и квалифицирани хора го отрязват. Защо? Защото той, бидейки задълбочен учен, използвайки латински, старогръцки в оригинал изважда източници и казва - ние българите сме потомци на тези, които са живели тук преди Христа. Тези, които ги наричаме днес траки. Тази същата народност, която е днешната българска. През вековете тази народност е била наричана различно - траки, мизи, готи, славяни и т.н., но това е една и съща народност. Т.е. ние сме си ние от хилядолетия тук. Посрещат го на нож. Защо? Защото Златарски и другите учени тогава, които диктуват нещата, разпространяват теорията на панславизма. А панславизмът е учение, което се ражда XIX век като чисто геополитическа доктрина в огромната и амбициозна руска империя, която иска чрез тази теория да покаже, че всички живеещи на Балканите - сърби, българи са родствени и тя отговаря за тях и по тази причина има претенции. Чисто геополитически причини, заради които се създава и теория за славянството, което тук е дало основа на българското население.

Сега, слава Богу, могат да се правят и генетични изследвания. Вече се изследва ДНК, което доказа, че населението, което живее по тези земи -  ние, българското население, имаме огромен процент покритие с това, което е било преди 7000 години. Останките, които са намерени във Варненския некропол, са останки от висока цивилизация. Първото обработено злато в Европа, изключително изящни предмети, бижута, цивилизационни артефакти са на възраст от около 7000 години. Това е преди шумерската цивилизация, преди египетската дори. Тук, по нашите земи са живели тези, които днес ги наричаме траки, прототраки, аз ги наричам тракобългари и тяхната генетика, тяхното ДНК има покритие 23-25%. Огромно покритие за такава титанична разлика в годините, което на практика означава, че ние сме ако не на 100%, в голямото си мнозинство същите хора, които са живели тук преди хиляди години. А не пришълци в VII век - конна орда номади, които идват тук и правят най-големите постройки - Плиска, която е по площ по-голяма от Византион, Цариград, Константинопол. Плиска по площ е по-голяма от тогавашния Париж, който е бил едно село. Говорим за VII-IX век. С изключително архитектурно изградено умение, включително с отводнителна канализационна система равностойна на днешните. Какви са тези номади, които изведнъж слизат от седлата и почват да строят огромни селища, крепости и да проявяват чудеса от архитектура? Така че лъжата, измамата с това племе, което е дошло и се е удавило в славянското море, трябва да бъде разобличена и най-после ние да учим в учебниците истинската история. Това е целта на моята книга, която е една интелектуална провокация към учените, към академиците в нашето общество да седнат и да напишат най-после истинската история на българите, произхода ни. Да може да знаем, че ние сме не само потомци на най-старата цивилизация в Европа, ние сме тези, които сме християнизирали и дали писменост на всички днес  православни държави. Това е огромно пространство. Ние сме тези, които сме запазили тази култура и това, което днес излиза при разкопките, тези уникални находки, които ги наричаме тракийски, това всъщност е българско наследство. Това не е наследство на някакви племена, които са изчезнали ей така, после са се стопили, това сме ние, това са нашите предци. Нека го признаем, да го приемем и го сложим в нашите учебници и енциклопедии. Някой ме пита какво ще ни помогне сега при тази икономическа криза, беднотия, лош живот. Не всичко е само пари, не всичко е само хляб, както се казва в Евангелието. Преди всичко ние, учейки истинската си история, ще знаем нещо много важно, ще знаем кои сме. Ти, когато си объркан в това кой си, оттам нататък нищо не ти върви. Животът ти, развитието ти, не ти върви. Ти си комплексиран, ти си смачкан. Ето затова истинското написване на истинската история на България и на българите ще ни освободи от страховете, от комплекса. Ние сме смачкани сега, все казваме, че сме малка държава, трябва да се закачим за някой. Тази липса на самочувствие най-много ни вреди. Ако кажеш, аз съм малък и незначителен, наистина ставаш малък и незначителен. Ако ще да си два метра канара. Научавайки и разбирайки истинската си история, че ние сме наследници на хилядолетна цивилизация, ние ще добием и самочувствието на народ, който може да се справи. Може да се справи и с криза, и с некадърни политици, и с корупция, ако обаче се вземе в ръце. Ето това е целта на моята интелектуална и политическа провокация. Защото това, което го пиша, го прилагам и в политиката. Знам, че не мога да направя чудеса, знам, че не мога с магическа пръчка да променя живота в България, но това, което мога, е поне да карам хората да се замислят. Да казват, че ако това е така, значи имам основание и самочувствие да се взема в ръце, да отстоявам правата си...

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215902&cat=6

Ратникъ

april_z

волен е един некадърен манипулатор

защо не ни обясни след като сме наследници на такива големи цивилизации , и сме изпреварили всички тея турци и западняци с хилядолетия , защо тогава сме се провалили? защо? защо са не завзели римляни гърци та и турци, защо? та сега са не завзели от ЕС, преди това ссср.
защото цивилизацията не е това което оцелява през времето оцеляват тези които живеят солидарно и задружно. но цивилизацията не е солидарна  система ами е система за заробване на народа. и тази система воленчу я защитава защото му носи добри печалби. воленчу е долно същество. кръвопиец които защитава неговата полза.

Исперих

Цитат на: карст - 17 Окт 2011, 22:34:26
Излезе най- новата книга на Волен Сидеров ,,Основи на българизмът"!

,,Основи на българизмЪТ" :mad: :mad: :mad:

Поне виж как е написано заглавието на корицата бе човек!

Аз пък обявявам търг  за "Бумерангът на злото" с автограф от автора на 17 април 2005 г. и първоначална цена от 0.2 лв, стъпка на наддаване 7.80 лв
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Мишок

Абе аз не съм никакъв си шантав трак, предпочитам да съм тюрк или монголец.
Те и тези приказки за великата ни история и цивилизация са базирани само на недоказани хипотези и отвсякъде миришат на измама и лъжа.
Ае стига с тези тъпанарщини а.

Петкан

Цитат на: Исперих - 04 Дек 2011, 20:45:56

,,Основи на българизмЪТ" :mad: :mad: :mad:

Поне виж как е написано заглавието на корицата бе човек!

Аз пък обявявам търг  за "Бумерангът на злото" с автограф от автора на 17 април 2005 г. и първоначална цена от 0.2 лв, стъпка на наддаване 7.80 лв
На някои им е трудно да определят това,кое е подлог и кое не е.От там идва и "сложността" в членуването.
Това е характерно за чужденците,които трудно могат да разберат кога се слага пълен член и кога кратък член,защото в разговорната реч това не е наложително.
За съжаление единственото съвременно достоверно доказателство за тракийските ни корени е..."Трак(торът)"Алексей Петров-създател на гробници и могили.
Спокойно може да се говори за "епохата" на Трактора-съвременния българин-тракиец.
Що се отнася до антропометричните данни на автора на високопатриотичното четиво и неговите умозаключения за нашия произход,би могло да се допусне,че той е пропуснал да отбележи и някакво древно пигмейско участие в нашите родови корени.
Ad honores

Hatshepsut

Цитат на: CETNIKA - 04 Дек 2011, 21:30:05
Абе аз не съм никакъв си шантав трак, предпочитам да съм тюрк или монголец.
Те и тези приказки за великата ни история и цивилизация са базирани само на недоказани хипотези и отвсякъде миришат на измама и лъжа.
Ае стига с тези тъпанарщини а.

Сериозно ли смяташ тюрките и монголите за по-висши от траките?
Да не ти напомням за негативното ти отношение към "татаристанците" от Волжка България  :whistle:
Предполагам, знаеш, че с названието "татари" европейците назовават монголите.

Не е вярно, че древната ни история е фантастика, тези хипотези се базират на данни от археологията, антропологията и генетиката.

Що се отнася до книгата на Волен Сидеров, аз не съм я чел, но от речта на автора в Габрово ми става ясно, че той е привърженик на т.нар. автохтонна теория за  произхода на българите. Аз не споделям тази гледна точка, за мен местното население на Балканите (от епохата на неолита до римската епоха) и прабългарите на кановете Кубрат и Аспарух са еднакво важни. Не е правилно да се пренебрегва едната народност за сметка на другата  :eusa_naughty:

Петкан

Велика България
...
От тази карта се вижда,че на днешната територия на България е била Византийската империя,което изключва съществуването на унитарен народ траки.
Траките са били около двадесетина племена и никога не са създали своя държава.
Нито един от древните историци не е упоменал,че съществува държава Тракия.
Има различни теории,в които се "доказва",че не само българите са траки,а такива са и гърците,албанците и румънците.
Ad honores

Hatshepsut

Цитат на: Петкан - 05 Дек 2011, 06:23:37
http://img110.imageshack.us/img110/2167/ad650kubratbulgaria3or8.jpg
Велика България
...
От тази карта се вижда,че на днешната територия на България е била Византийската империя,което изключва съществуването на унитарен народ траки.
Траките са били около двадесетина племена и никога не са създали своя държава.
Нито един от древните историци не е упоменал,че съществува държава Тракия.
Има различни теории,в които се "доказва",че не само българите са траки,а такива са и гърците,албанците и румънците.

Тракийската народност се е формирала около средата на II хилядолетие пр.Хр.
Тракийски царства е имало:

http://www.thracians.net/index.php?option=com_content&task=view&id=261&Itemid=102

Най-голямата от тях е Одриското царство:

(щракнете върху изображението, за да го видите в пълен размер)

http://bg.wikipedia.org/wiki/Одриско_царство
(тук има и пълен списък на одриските царе)

Друга такава държава е царството на гетите:

Гетското цаство при Буребиста:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Буребиста

Петкан

Цитат на: Hatshepsut - 05 Дек 2011, 07:09:01
Тракийската народност се е формирала около средата на II хилядолетие пр.Хр.
Тракийски царства е имало:

http://www.thracians.net/index.php?option=com_content&task=view&id=261&Itemid=102

Най-голямата от тях е Одриското царство:

(щракнете върху изображението, за да го видите в пълен размер)

http://bg.wikipedia.org/wiki/Одриско_царство
(тук има и пълен списък на одриските царе)

Друга такава държава е царството на гетите:

Гетското цаство при Буребиста:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Буребиста
Е,каква е връзката на тези обитатели на Балканския полуостров със съвременните българи?
Ad honores

Hatshepsut

Цитат на: Петкан - 05 Дек 2011, 07:47:02
Е,каква е връзката на тези обитатели на Балканския полуостров със съвременните българи?

Ами ние сме техни наследници. Те са един от компонентите, формирали българската народност.
Повечето от имената на големите реки са наследство от траките:

Тимакус - Тимок
Моргос - Морава
Наисус - Нишава
Утус - Вит
Ескос - Искър
Асемус - Осъм
Ятрос - Янтра
Тонзос - Тунджа
Арпесос - Арда
Нестос - Места
Стримон - Струма

Също имената на някои градове:

Пулпудева - Пловдив
Бурдапа - Пирдоп
Берое - Боруй (днес Стара Загора)
Месамбрия - Несебър
Сердика - Средец (днес София)

По отношение на материалната и духовната култура - култивирането на лозята, грънчарското колело, сходството на самодивите с тракийските нимфи, иконографията на св.Георги е заимствана от Тракийския конник (Херос), някои от народните обичаи са тракийско наследство - нестинарските игри, кукерските игри, русалийските игри и т.н.

Similar topics (5)

Отговори: 4
Прегледи: 2798

Отговори: 23
Прегледи: 8751

Отговори: 9
Прегледи: 3342