• Welcome to Българският националистически форум.

Стана модерно балканските славяни да се преструват, че не са славяни

Започната от Nordwave, 12 Юли 2008, 16:17:19

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NordwaveTopic starter

,,Утрински весник", Македония: Стана модерно балканските славяни да се преструват, че не са славяни
Скопие. "Хората, които говорят буршаски език, смятат, че са потомци на Алексанър Велики, тъй като са мюсюлмани. Всъщност Александър Велики е значителна митологична личност в ислямската митология и няма нищо общо между ислямския и историческия Александър". Това се казва в авторски текст на Ден Алексе, публикуван в македонския "Утрински весник". Статията е препечатана от бюрото на вестникарския концерн ,,ВАЦ" в Брюксел.
,,Въпреки, че се появява в само една глава Александър е значима личност в Корана. Очевидно, че Мохамед е смятал, че Александър е бил надарен от Аллах с божествена мисия. Оттам, мюсюлманският Александър, заедно с Мойсей и Исус или крал Соломон, е една от личностите, които са живели преди ражданто на исляма и които се смятат за ,,почетни мюсюлмани". Че този Александър няма нищо общо с историческия е и фактът, че най-големите авторитети в ислямската теология винаги са смятали, че той е живял във времето на пророк Ибрахим.
Всичко на всичко, довеждането на група хора, които говорят буршаски език в Скопие и опитът да се преструват, че са потомци на Александър Велики е жест, който показва много наивност и много грешки. Никой от гръцките антични източници не потвърждава факта, че по-голямата част от армията на Александър Македонски била формирана от гърци и македонци. Най-вероятно в по-голямата част армията е била съставена от насилствено регрутрани хора или от наемници.
Факт е обаче, е днес стана модерно балканските славяни да се преструват, че не са славяни. Словенците казват, че са смесица от италианци и австрийци (казват ,,я" вместо ,,да"), хърватите претеднират, че живеят в Средна Европа, а не на Балканите, а българите, че са от Централна Азия. С упорито настояване босненците успяха да наложат факта, че съществува нещо, което се нарича босненски език, а сърбите вече не знаят кои са. Така заобиколени македонците смятат, че трябва да покажат нещо, което ще е по-голямо от другите и намериха роднини в Северен Пакистан. Накрая, след неизбежната истина, че македонският е славянски език, се налага въпросът: откъде произлиза тази необходимост за екзотичен и, очевидно последвайки една извратена логика, – ,,благороднически" произход?
Дали фактът, че основателите на първата азбука за словенските езици идват от региона на днешна Македония не е достатъчна титла за слава?", пише авторът. Агенция "Фокус" http://www.focus-news.net/?id=n998534

Севар Вананд

Тенденцията е напълно естествена, с оглед на това, че славянските народи винаги са били най-изостаналите от всички индоевропейски народи. Вече славяните започват да се срамуват от самите себе си.

Нека да погледнем кои са днешните славяни.
1. Русите. Държавата им е създадена от викингите. Религията, писмеността, държавния модел, архитектурата и т. н. са заимствани от двете им съседни Българии. Цивилизацията им като цяло е белязана и създадена благодарение на мощното Българско културно влияние. Половината от техните писатели, държавници, спортисти и въобще известни личности са Българи. Малко неща са си техни. А те са най-успелия славянски народ.
2. Сърбите. Виж те вече нищо собствено нямат. Лично тяхна е само увереността, че са най-великия народ.
3. Поляци. И те създават Държава и се цивилизоват твърде късно. Разликата е, че те взаимстват от западна Европа.
4. Чехи. Същото.
5. Словаци. Тези изобщо не са ми ясни.
6. Белоруси. Руски издънки.
7. Украйнци. Те са интересна компилация, но са се появили твърде късно.

Като цяло, и преди, и сега славяните са били нискоразвити, изостанали от останалите бели народи.

А относно Българите. Ние сме славяни от 18 век. Заради недоразуненията на тогавашните историци, които без налични доказателства е трябвало да предполагат.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

АТАКА В МРАКА

Аз пък се гордея, че съм славянин и че,  когато немския Карл го е било срам да говори на немски, предците ми са говорили и писали на СТАРОБЪЛГАРСКИ /наречен в останалия славянски свят "църковнославянски"/!!!

а иначе западните гадове са бели дегенерати и срам за бялата раса! Като почнат да пишат на кирилица, може да ги поставя до нашите цигани и до монголците /които също пишат на кирилица/ :-P :-P :-P

МОНГОЛ ШУУДАН - нива над Deutchland, England, France  и т.н. дегенерати... у нас АЛАФРАНГА през Възраждането е било нещо като "ГЕЙ" сега /а  ИЗТОЧНО-СЛАВЯНСКАТА дума "педераст" е дълбоко навлязла в речта на българина и само прозападните въртигъзи използват "гей"/  :-P :-P :-P :-P
ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

Севар Вананд

Това е вярно. Западно-европейците са дегенерати. За онези отвъд океана да не говорим. И това не е от скоро. Това си е от край време.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Балкани

Първо изяснете що е то "славяни" и после доказвайте каквото и да било. За мен славянин е чисто езиково название, езикова група,образувала се в следствие от близко/съвместно съжителство и културно влиание (повечето славянски езици са силно повлиани от старобългарския например,както и съответните народи са повлиани културно от нас,а преди това от скитите и т.н.)
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Балкани

Цитат на: AТАКА В МРАКА - 16 Юли 2008, 11:50:13
МОНГОЛ ШУУДАН - нива над Deutchland, England, France  и т.н. дегенерати... у нас АЛАФРАНГА през Възраждането е било нещо като "ГЕЙ" сега /а  ИЗТОЧНО-СЛАВЯНСКАТА дума "педераст" е дълбоко навлязла в речта на българина и само прозападните въртигъзи използват "гей"/  :-P :-P :-P :-P
Педераст не е славянска дума, а гръцка и се използва в цяла Европа,както много други гърцизми ::)
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!