• Welcome to Българският националистически форум.

Може ли някой да ми каже защо?

Започната от dqdovikoleda, 20 Фев 2009, 13:12:26

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dqdovikoledaTopic starter

Може ли някой да ми каже защо в България честваме смърта на националните си герои а не тяхното раждане?Дали защото се радваме че са умрели и сме се утървали от тях или просто от селска простотия не можем да проумеем че тези хора са ни по ценни като живи а не като умрели.Вярно че националните предатели които са ги предали на поробители и смърт имат основание да се радват защото те за това предателство са получили пари и материални облаги,но не мога да разбера защо се радваме всички ние останалите които сме потърпевши от смърта на националните ни герои.Не мога да разбера и друго а то е защо когато виждаме да пострада някой наш сънародник вместо да се замислим че утре и на нас може да се случи същото ние започваме да злорадстваме и даже гледаме да го унищожим по бързо като изливаме върху него цялата си злоба натрупана от личните си незгоди и то със такава жестокост че и господ да е не би оцелял та какво остава за един обикновен нещастен българин?Дали го правим от простотия или защото комунизмът унищожи за 65г.всичко човешко в душите ни и ни превърна във вълци единаци готови да разкъсат всеки който решат че с нещо ги застрашава?Аз лично мисля че не можем да се наричаме народ и нация докато първо не възродим духът на българското единство и богатата човешка душевност на българина защото тези две неща и монархията са единствените фактори които могат да ни спасят от унищожение.

Редактирано от модератор: Коригирах заглавието на темата, защото беше изписано само с главни букви.

hammerbg

Много просто, не се раждаш герой ;)

Skarlet

Всъщност не честваме смъртта, а правим възпоминание, различно е.

Savchev

В Тибет също честват смъртта,а не рождението на сънародниците и учителите си,защото вярват,че смъртта е момента,в който са получили великото просветление. ;)
BG UBER ALLES !

Ванадий

Ако забелязваш на много велики исторически личности датата на раждането им е неизвестна, за разлика от тази на смъртта (Крум, Борис I, Симеон...). Хората не са смятали за важно началото на живота, рождени дни не са празнували, а края му.

BMPO

Смъртта е героична за личността, раждането е героизъм за родителите.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!

Ivo_the_MOnsTer

Така е никой не се появява на този свят с герой и с  героично мислене .Героя постепнно се оформя и осъзнава дълга си формира се цел ,изгражда своя ценностна система.
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

Сосипатор

Спомена за светителите също винаги е на деня когато са умрели.

Similar topics (5)