• Welcome to Българският националистически форум.

Анкета - Четете ли Библията?

Започната от Индивидуалист, 24 Авг 2007, 08:54:35

0 Потребители и 0 гости преглеждат тази тема.

Четете ли Библията?

Да, редовно
3 (13%)
Чел съм я един път
3 (13%)
От време на време
6 (26.1%)
Не можах да я разбера
3 (13%)
Не смятам да я чета
2 (8.7%)
Не вярвам в Бог и Библията
3 (13%)
Смятам, че всеки трябва да я чете
3 (13%)

Общ брой гласове: 20

ИндивидуалистTopic starter

Нека да чуем различни мнения и основания за отговорите на който желае.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Nordwave

Цитат на: Индивидуалист - 24 Авг 2007, 08:54:35
Нека да чуем различни мнения и основания за отговорите на който желае.
Да но само Православна Библия! :)

BGRocker

Аз съм върл християнин и освен, че чета библията и изпълнявам божиите заповеди, казвам си редовно молитвите.
1. Сутрин след ставане. (Отче наш, към Светия Дух, към Ангела пазителя, Към Света Богородица)
2. Преди и след закуска.
3. Преди и след обяд.
4 . Преди и след вечеря.
5. Преди лягане.

България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa

Инжинер Донев

Не! Нямам такова търпение за да се зомбирам и с библията. Това противоречи на принципите ми - един от които е че не чета семитски книги. По обясними причини.

Исперих

Цитат на: BGRocker - 24 Авг 2007, 14:35:23
Аз съм върл християнин и освен, че чета библията и изпълнявам божиите заповеди, казвам си редовно молитвите.
1. Сутрин след ставане. (Отче наш, към Светия Дух, към Ангела пазителя, Към Света Богородица)
2. Преди и след закуска.
3. Преди и след обяд.
4 . Преди и след вечеря.
5. Преди лягане.

Ми ти си по-зле и от муслиманите ве пич! :lol: Не си ли чувал, че прекаления светец и Богу не е драг?! Ми ти освен да се молиш друго праиш ли? :-""
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Борисъ

Цитат на: Исперих IYI - 24 Авг 2007, 22:43:56
Ми ти си по-зле и от муслиманите ве пич! :lol: Не си ли чувал, че прекаления светец и Богу не е драг?! Ми ти освен да се молиш друго праиш ли? :-""
Как изобщо някой във форума му се върза не разбирам.

Иван_

Анкетата, т.е. въпросите лесно се задават, но трудно се разбират отговорите.
От там произхожда и презрението ми например към тестовете в училищата. Нима най-важен е крайният резултат (чета/не чета библията), а не подбудите, поради които съм я чел/отхвърлил.

Царица

Цитат на: BGRocker - 24 Авг 2007, 14:35:23
2. Преди и след закуска.
3. Преди и след обяд.
4 . Преди и след вечеря.
5. Преди лягане.

Браво, това е хубаво, изчиства душата и има същите въздействия върху нея като мантрите. Нека си разправят другите каквото искат, но молитвата е много целебна...оставете религията, не става въпрос само за това. Това е един добър навик.
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

ИндивидуалистTopic starter

Иване приятел,пуснах я просто защото има и такава опция тук,защо да не я използваме, а ти се обоснови разбира се,лично аз с интерес ще прочета,защо някой чете или не чете Божието Слово.

Исперих,молитвата не иска много време. Достатъчно е да е искрена и отвътре а естествено в началото е объркващо за човек,който не се е молил.Изобщо човек първо научава че има Бог,после малко го опознава и усещането да се моли идва спонтанно,това е все едно децата да не говорят с родителите си и да не им споделят,оплакват или пък благодарят.Така е и с Бог,Който е наш създател и Баща.Защо да не общуваме с Него,това е начина засега,чрез молитва.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Бай Иван

Самото понятия "върл християнин" е дълбоко антихристиянско. Основата на истинското християнство е смирението. Ако и да прекараш деня в молитви, а не си се научил, че ти си само прашинка в Божията промисъл и не се стремиш  твоето собствено Аз да стане подчинена част от Божественото Аз то тогава напразно си се молил. Търси молитва за смирение. Напротив - гордостта е най-големия хрях - именно затова е наказан и Сатаната.

Ивайло

Библията е почти толкова задължителна колкото и този Форум! ПРАВОСЛАВИЕ ИЛИ СМЪРТ!
Православие, България, Свобода!

Sol Invictus

Да, в 9 клас ни накараха да прочетем някои неща...
Четох оттук-оттам някаква детска и честно да ви кажа никаква мъдрост не намерих в това как някакви евреи са се лъгали взаимно...
Изгори след прочитане!

Краен националист

Анкетата показва че националистите сме по вярващи. :) :) :)

А вяра, образование и здравеопазване са най-важните приоритети за населението според мен.

Редактирано от администратор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Metoman_88

И при двете се усеща вмешателството на богиизсрания народ  :down:
Но като цяло всеки трябва да я прочете  :-\ както направих аз де.......
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Краен националист

Добре казано  :lol: :lol:

Similar topics (2)

Отговори: 122
Прегледи: 51531