• Welcome to Българският националистически форум.

Българщина и Православие

Започната от Nordwave, 17 Дек 2007, 14:55:23

0 Потребители и 0 гости преглеждат тази тема.

Siegfried

Цитат на: Oh_banq_oh_kef - 20 Фев 2015, 11:38:15
Ехаааа, мургавия ариец и мъченик се извъди. Кажи на Бергольо да те запише още приживе в Римския мартирологион, като изповедник на правата римска вера репресиран от мръсните източни схизматици.  :Azn: :Azn: :Azn:

Той Войтила канонизира Алойз Степинац, та тебе ли нема? Колко му е?  Пишем едно писмо, от типа на "Аз, ЗипФайл, по генетика дравид, но по сърце ариец, бех измъчван в окови, с трион рязан, на мъчения подлаган, защото  не оцтъпих от правата вера в римския Понтифекс Максимус. Мръсните източни схизматици от Фотиевата ерес не успяха да сломят великия римски дух в мене, и затова моля името ми официално да бъде вписано в римския мартирологион. Понеже съм скромен по душа, не очаквам каноннизация приживе, може една беатификацийка чисто колкото да се отбележи".

Сигурен съм че Бергольо ще се трогне и ще удари едно рамо.

ЛЪЖЛИВ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛАКЕЙ ,  КЪДЕ прочете да съм написал, че ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА е преследвала Католиците в България ? Казвай  МАНИПУЛАТИВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖЕЦО  !!!

Къде ЛЪЖЕЦО прочете да съм написал, че ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА е преследвала Католиците в България, или че лично мен са ме РЕПРЕСИРАЛИ, ИЗТЕЗАВАЛИ  и ПРЕСЛЕДВАЛИ православни свещеници, или ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА,  кажи АТЕИСТИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖЕЦО ?

Нямаш ли СРАМ бе комунистически ***, нямаш ли сърце, че хиляди Невинни БЪЛГАРИ-КАТОЛИЦИ като мен бяхме МАЧКАНИ от комунистическата АТЕИСТИЧНА АНТИХРИСТЯНСКА власт, Само ЗАЩОТО СМЕ КАТОЛИЦИ, НЯМАШ ли капка ЖАЛ за ЖЕСТОКО ИЗМЪЧВАНИТЕ и ИЗБИТИТЕ(повечето БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА)  БЪЛГАРСКИ Католици миряни, свещеници и сестри, кажи  бе червен ***. След последната ти ЦИНИЧНА Манипулативна ЛЪЖА 100% съм убеден,  че ПРАдядовците ти са били ПАЛЧИ в някой от КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КАНЦЛАГЕРИ, или старшини(защото са били със завършен 3-ти клас) от 6-ти отдел на 6-то в  КДС,   !!!   
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Siegfried

Когато мъчениците на комунистическия режим и вярата обединяват :

http://desebg.com/2011-01-06-11-55-07/2065-2014-11-16-16-06-43

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Мишок

Цитат на: Nordwave - 17 Дек 2007, 14:55:23
"Има Православие у нас, има и български народ, няма православие — няма и български народ" Заветът на митрополит Климент Търновски.

Православието е нашата най-дълбока същност – осъзната или неосъзната. Православието е крепост на Българщината!
Напълно съм съгласен с написаното.

Siegfried

Цитат на: IZTOK - 26 Фев 2015, 11:13:08
Напълно съм съгласен с написаното.

Пак ли пуснахте съветофила, проповядващ Откровен БОЛШЕВИЗЪМ, ПАНСЛАВИЗЪМ и РУСОФИЛИЯ, прикрити зад маската на източно-православната солидарност ! :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:

Мишок

Цитат на: Siegfried - 26 Фев 2015, 12:21:33
източно-православната солидарност ! :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:
Трябва да има такава солидарност и сред източноправославните националисти. Сред хората я има отдавна. Тук в Италия например се казва : а ти си православен ти си от нашите, остави ги онези другите. Има се пред вид хората от останалите религии.

FELDMARSCHALL

Мишок, пак ли почна с религиозния си фундаментализъм ? Що не си вървши в БР-ЗО (бързоварите), или тоя форум го закриха вече ? Там са православните фанатици като теб, с които ще намериш разбирателство. :Azn:

Мишок

Нормално е да има православна солидарност, така както има мисюлманска или друга солидарност. И в това няма нищо лошо.

Siegfried

Цитат на: FELDMARSCHALL - 02 Мар 2015, 20:09:10
Мишок, пак ли почна с религиозния си фундаментализъм ? Що не си вървши в БР-ЗО (бързоварите), или тоя форум го закриха вече ? Там са православните фанатици като теб, с които ще намериш разбирателство. :Azn:

FELDMARSCHALL, една част от "новорегистриращите се", които на точно определени периоди(примерно; преди избори, при определени негативни новини за русия)  уж случайно се регистрират тук, а целта им е "нежно" да се опитват да сеят раздори във форумът ни, като всички тези антибългари са от едно котило, и всички те са изпращани тук с една единствена ЦЕЛ -  да разделят българските националисти ! 

Дълго време се опитваха да ни противопоставят с русофилия, панславизъм, но удариха на камък и видяха, че нормално ИСТИНСКИЯТ български нациналист не обича нито русия, нито белите славянски цигани руснЯците, сега им остана религията, другият коз на младите оперативни интернет работници е,  чрез изграждане на сантиментални чувства изградени върху източно православната религия, да насаждат смехотворната Кремълска теория, че западът(и най -  вече САЩ)  искал да убие източнотоправославие, или православна русия :laugh-1: :laugh-1: :finger:

Незнам дали младите чекисти тук са запознати, но когато в началото на ВСВ Райхът достига доста надълбоко в руснЯшка-СССР и ножът опира до кокалът на Сталин, той отново както в Царска русия възстановята т.нар. СЛАВЯНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА, отваря църквите в русия(които дотогава са ЗАТВОРЕНИ за гражданите), а компартията избира и Патриарх на СССР !
...., или КПСС и Сталин започват 1-1  да копират Имперската пропаганда и политика на Царска русия, или зад маската на източно-православната солидарност и ПАНСЛАВИЗМЪТ,  КОМУНИСТИЧЕСКА русия започва да пропагандира РУСОФИЛИЯ и БОЛШЕВИЗЪМ  !!!

Мишок

Зигфрид ще се опитам да направя разбор на мнението ти.
Не се регистрирах никак случайно. Просто това е единственият оцелял националистически форум . Не виждам как сея каквито и да е раздори с мненията ми до този момент. Не виждам и нищо антибългарско в това да смятам че православното християнство е част от  БЪЛГАРЩИНАТА .
Казваш че истинският български националист не обича Русия, но не казваш дали случайно трябва да обича: САЩ, ЕС Германия , запада и други подобни.
Нима запада е приятел на източното православие. Самият Бжежински твърди обратното.
Всъщност тука става дума за чудото на Казанската икона на Света Богородица, от тогава Сталин се обръща и връща заточените свещеници по църквите.
Мисля че казах, каквото имам да казвам, повече няма да коментирам подобни мнения.

Siegfried

Цитат на: IZTOK - 04 Мар 2015, 12:13:01
Зигфрид ще се опитам да направя разбор на мнението ти.
Не се регистрирах никак случайно. Просто това е единственият оцелял националистически форум . Не виждам как сея каквито и да е раздори с мненията ми до този момент. Не виждам и нищо антибългарско в това да смятам че православното християнство е част от  БЪЛГАРЩИНАТА .
Казваш че истинският български националист не обича Русия, но не казваш дали случайно трябва да обича: САЩ, ЕС Германия , запада и други подобни.
Нима запада е приятел на източното православие. Самият Бжежински твърди обратното.
Всъщност тука става дума за чудото на Казанската икона на Света Богородица, от тогава Сталин се обръща и връща заточените свещеници по църквите.
Мисля че казах, каквото имам да казвам, повече няма да коментирам подобни мнения.

Знам че не си се регистрирал СЛУЧАЙНО, това ми е ясно, но нямам нито време, нито желание да го разисквам с теб !

Понеже твърдиш, че "не" СЕ опитваш да делиш БЪЛГАРИТЕ, на добрите православни, или който не е православен НЕ е българин,  и ЛОШИТЕ; католици, протестанти и тн.и тн. да те попитам един елементарен националистически въпрос........,
- Нашите сънародници БЪЛГАРИ, които са останали да живеят на територията на бившата Персийска империя, но НЕ са Православни, а са; МИТРАИСТИ, ЗОРОАСТРИСТИ (истинската Българска РЕЛИГИЯ), и те ли НЕ са Българи(нищо че тяхната ДНК на 98% съвпада с нашата ДНК) ЗАЩОТО НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ ?   

Запомни че ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ ОБИЧА ЕДИНСТВЕНО БългАРИЯ, НАЦИОНАЛИСТА навсякъде по света обича ЕДИНСТВЕНО и САМО СВОЯТА СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА и НЕ ПЛАЧЕ ПОСТОЯННО, че някой накърнил ИНТЕРЕСИТЕ на ЧУЖДА  държава..........., 

ЕДИНСТВЕНО в СВЕТА рубладжийския-"български"-национализъм ПЪРВО ОБИЧА русия, а след това България, но ако има война и България трябва да се БИЕ СРЕЩУ русия, рубладжийския ПСВЕДОбългарски националист ЩЕ ИЗБЕРЕ да се бие на страната на русия, но НЕ и на страната на България !   

PS СТИГА с тая БОЛШЕВИШКА ПРОПАГАНДА бе......, стига с тЕя БОЛШЕВИШКИ РУСОФИЛСКИ МАНИПУЛАЦИИ, имало чудо и КПСС само по време на войната отворили църквите и пуснали поповете от лагерите..... :lol:, ти верно ли си ВЯРВАШ , че КОМУНИСТИТЕ ВЯРВАТ в ХРИСТЯНСКИ ЧУДЕСА :lol: , ВЕРНО ЛИ искаш да  кажеш САТАНИСТА АТЕИСТ  Сталин и съветската КОМПАРТИЯ Атеисти от ПОЛИТБЮРО на КПСС са ПОВЯРВАЛИ в ХРИСТЯНСКИ ЧУДЕСА И ЗАТОВА ОТКРИЛИ СЛАВЯНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА и ЗАПОЧНАЛИ православната пропаганда на руската Империя, ти наистина си УНИКАЛЕН КЛОУН !!! :lol:

Мишок

Не съм казал че не деля българите на : на добрите православни, или който не е православен НЕ е българин,  и ЛОШИТЕ; католици, протестанти и тн.и тн.
Просто сега не го правя в този форум.
Аз не съм националист и не знам дали мога да ти отговоря на елеменарният националистически въпрос. Понеже аз брате съм само и единствено последовател на БЪЛГАРЩИНАТА - българист така да се каже.

ето и въпроса ти :- Нашите сънародници БЪЛГАРИ, които са останали да живеят на територията на бившата Персийска империя, но НЕ са Православни, а са; МИТРАИСТИ, ЗОРОАСТРИСТИ (истинската Българска РЕЛИГИЯ), и те ли НЕ са Българи(нищо че тяхната ДНК на 98% съвпада с нашата ДНК) ЗАЩОТО НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ ?   
Не знам да има такива българи, да говорят или пишат на български език, даже да се наричат българи. Тоест не мога да отговоря на въпроса ти.  Колкото до истинската българска религия, аз знам че моите деди са били все православни, ние в рода си нямаме митраисти или зороастристи. Така че и занапреде смятам и аз и потомците ми да останем православни независимо от напъните на САЩ или Бжежински и други подобни.

Siegfried

Цитат на: IZTOK - 04 Мар 2015, 17:15:31
Не съм казал че не деля българите на : на добрите православни, или който не е православен НЕ е българин,  и ЛОШИТЕ; католици, протестанти и тн.и тн.
Просто сега не го правя в този форум.
Аз не съм националист и не знам дали мога да ти отговоря на елеменарният националистически въпрос. Понеже аз брате съм само и единствено последовател на БЪЛГАРЩИНАТА - българист така да се каже.

ето и въпроса ти :- Нашите сънародници БЪЛГАРИ, които са останали да живеят на територията на бившата Персийска империя, но НЕ са Православни, а са; МИТРАИСТИ, ЗОРОАСТРИСТИ (истинската Българска РЕЛИГИЯ), и те ли НЕ са Българи(нищо че тяхната ДНК на 98% съвпада с нашата ДНК) ЗАЩОТО НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ ?   
Не знам да има такива българи, да говорят или пишат на български език, даже да се наричат българи. Тоест не мога да отговоря на въпроса ти.  Колкото до истинската българска религия, аз знам че моите деди са били все православни, ние в рода си нямаме митраисти или зороастристи. Така че и занапреде смятам и аз и потомците ми да останем православни независимо от напъните на САЩ или Бжежински и други подобни.

Сега НЕ делиш Българите, САМО и ЕДИНСТВЕНО ЗАЩОТО ТЕ Е СТРАХ, че като го направиш и ВЕДНЪЖ, за сетен път ще изхвърчиш от форума !!!

Но искам да те питам,  ти да не живееш на ЛУНАТА случайно :lol:, след като пишеш...., че  "не си чувал" за БЪЛГАРСКИТЕ ЕКСПЕДИЦИИТЕ до Иран, Афганистан..., до стара Велика БългАРИЯ..,  "НЕ си чувал":lol:, така ли,    "НЕ си чувал" за изследванията и ДНК анализите които специалисти Доктори от СЪЩИТЕ БЪЛГАРСКИ Експедиции правиха на хора в тези райони, които твърдят че са БългАРИ, "НЕ си чувал", ТАКА ЛИ :laugh-1:, "не си чувал"  че стотици ХИЛЯДИ хора там СЕ НАРИЧАТ БългАРИ, че освен всичко ПРИЛИЧАТ АНТРОПОЛОГИЧЕСКИ на Нас , "не си чувал" че по тези древни БЪЛГАРСКИ места има област която се нарича МАДАРА, има същия  мадарски конник, а местните хора (които твърдят и се ДОКАЗА чрез ДНК анализите, че са бългАРИ), казват че коннка е на ПРЕДЦИТЕ им бългАРИте,  "НЕ си чувал" тези НЕЩА, така ли, а панславистко, православно манипулаторче и фундаменталистче ? :lol: Тогава чий го дириш в Българският националистически форум, заминавай в нЕкой православно фундаменталистки форум,  на такива като теб тук не ви е мястото !!!

PS Това е ПОСЛЕДНИЯ път, в който си ГУБЯ ВРЕМЕТО с теб, смешено православено фундаменталистче АНТИБЪЛГАРИН !!!   

Мишок

Ми и да деля българите и да не ги деля е все едно. Те са си разделени сами. Не знам да има и да е имало българи протестанти например които да са и да са били патриоти. Не знам да имаме и национален герой от друго изповедание различно от православното. Така че той живота е разделил, каквото има да дели, кой съм аз и мога ли въобще да деля българите ?
Колкото до моето семейство е закон да не се женят потомците ми за неправославни, но това си е моя лична работа.
Чувал съм за разни подобни експедиции и теории, ама не им вярвам. Не се сърди, но прекалиха с измислиците.
Ти щом ги знаеш тези неща сигурно би ми помогнал да ми покажеш къде в иран или Авганистам има българи: говорещи и пишещи на български и наричащи се българи.
Ето и поредните обиди които получих от Зигфрид:

а панславистко, православно манипулаторче
смешен православен фундаменталист - болшевико-русофил! 
БЛАГОДАРЯ ЗА ОБИДИТЕ БРАТЕ !!!
За тези работи с мадарският конник и Мадара честно не съм чувал, ама и не вярвам в тях.
И сега имам един лесен въпрос: как така хора от Авганистан и Иран приличат на днешните българи по външност и генетично, след като ние сме се смесили с няколко различни племена и съответно сме изменили външността и гена си ? Тоест ние не сме еднакви с пра-българите външно и генетично. Техни наследници сме и сме запазили вероятно в 80% техните гени и външност, но все пак сме различни.

Siegfried

Цитат на: IZTOK - 04 Мар 2015, 17:50:51
Ми и да деля българите и да не ги деля е все едно. Те са си разделени сами. Не знам да има и да е имало българи протестанти например които да са и да са били патриоти. Не знам да имаме и национален герой от друго изповедание различно от православното. Така че той живота е разделил, каквото има да дели, кой съм аз и мога ли въобще да деля българите ?
Колкото до моето семейство е закон да не се женят потомците ми за неправославни, но това си е моя лична работа.
Чувал съм за разни подобни експедиции и теории, ама не им вярвам. Не се сърди, но прекалиха с измислиците.
Ти щом ги знаеш тези неща сигурно би ми помогнал да ми покажеш къде в иран или Авганистам има българи: говорещи и пишещи на български и наричащи се българи.
Ето и поредните обиди които получих от Зигфрид:

а панславистко, православно манипулаторче
смешен православен фундаменталист - болшевико-русофил! 
БЛАГОДАРЯ ЗА ОБИДИТЕ БРАТЕ !!!
За тези работи с мадарският конник и Мадара честно не съм чувал, ама и не вярвам в тях.
И сега имам един лесен въпрос: как така хора от Авганистан и Иран приличат на днешните българи по външност и генетично, след като ние сме се смесили с няколко различни племена и съответно сме изменили външността и гена си ? Тоест ние не сме еднакви с пра-българите външно и генетично. Техни наследници сме и сме запазили вероятно в 80% техните гени и външност, но все пак сме различни.

Ти очевидно много неща не знаеш, само ще ти кажа, за ПЪРВОТО ВЪСТАНИЕ срещу османския ПОРОБИТЕЛ - Чипровското  въстание 1688 г.., то за ТВОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ е организирано и направено САМО от БЪЛГАРСКИТЕ-КАТОЛИЦИ , ама  ВЕРНО ли не си чувал за Чипровското  въстание :lol::lol::lol: , няма значени московският ти оперативен работник е пропуснал да те осведоми, прости му той преди всичко е славянин, а не е човек !

Позицията на историка Б. Димитров.....,  5-има българи католици могат да бъдат обявени за светци:
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.bnews.bg%2Farticle-104502&ei=zyz3VOOJIJPqaLi3goAO&usg=AFQjCNEinT6e0Rkdp7JpAdazVzQUKgSKEA&bvm=bv.87519884,d.d2s&cad=rja

Слабо ме интересува ти за кой искаш ,или не искаш да се жениш, папкай си там на воля в "мръсната" КАТОЛИЧЕСКА Италия и тайно под чаршафчето псувай лошите Католици, които те хранят ! :laugh-1:

Да ти помогна викаш, аз не желая изобщо да коментирам каквото и да е с теб ти искаш да ти помагам, има интернет помагай си сам, освен това слабо ме интересува дали ти си бил вярвал :laugh-1:, или не си бил вярвал :laugh-1: за Експедициите ни в Иран и аВганистан(както "грамотно" пишеш. :laugh-1:), но най - смешното е че  Мадарския конник, който е (1-1 с този в България) на територията на Персийската империя Ти за него НЕ СИ ЧУВАЛ, ама и НЕ си ВЯРВАЛ да има такъв :lol: :laugh-1:, и кой по - точно си ти :lol:, (че не се сещам), че някой трябва да се съобразява с това, в какво ти вярваш, или не вярваш ?:lol:

За теб няма как да има лесни въпроси, защото ти си ЕДНА ОГРОМНА НУЛА относно произхода, антрпологията и Историята, както на Древните, така и на днешните  БългАРИ и БългАРИЯ  !

А относно ЛЪЖИТЕ, че българите сме се били смесвали с други народи това е ОТКРОВЕННА и НАГЛА РУСКА ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ, чаках кога ще я пуснеш за да докажеш,  че и ТОЗИ ПЪТ НЕ си се регистрирал СЛУЧАЙНО(а отново с цел АНТИБългаризъм),  а тази РУСКА ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ, много интересно, но  набра най - голяма скорост и РАЗПРОСТРАНЕНИЕ по време на РУСКИЯ АНТИБЪЛГАРСКИ КОМУНИЗЪМ(в България) ! Иначе знам, че ТИ не вярваш(но кой го интересува :lol:) , че БългАРИТЕ не сме се смесвали с НИКОЙ друг етнос, най - малко със славянските ЦИГАНИ, но е ХУБВАО да го запомниш,  и не е ЛОШО малко повечко ДА ПРОЧЕТЕШ за древната Българска История, и по - малко МРАЗИ  христяните които не са Православни, ПОНЕ за да започнеш да се различаваш от руснЯците и РУБЛАДЖИИТЕ-КОМУНИСТИ !!! 

Мишок

Вероятно са били унияти, а не чисти католици, защото после от католицизма не е останало нищо в Чипровци.
Няма и помен от католици днес.
И не е първото въстание, имало е доста други преди това. Явно не познаваш историята.
Славяните също са хора, независимо дали ти или аз ги харесваме или не. Странно един католик не говори така, познавам доста и те не са като тебе.
Че те повечето българи не вярват в тази древна и фантастична история и аз с тях.
Ми Балканите са ветровито место,много народи са минали от тука и някои са останали, като куманите, наследници на които са днешните ШОПИ.
Шопите между другото по външност са доста различни от българите от север например. Понеже имам и северняшка и шопска кръв съм го забелязал по роднините ми.
И все пак православието е било и ще остане част от българщината.

Similar topics (5)