• Welcome to Българският националистически форум.

Българщина и Православие

Започната от Nordwave, 17 Дек 2007, 14:55:23

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Цитат на: Александър - 08 Юни 2008, 23:17:06
Цитат на: winston - 08 Юни 2008, 18:41:06
С намаляването на вярата в душата отслабва и кръвта, за това и днес сме една болнава нация, а някога с нашата силна вяра сме имали и кръв, ама кръв и сме били, като от камък.
Никой не казва, че не трябва да имаме вярва. Всеки човек има нещо в което вярва. Аз съм православен християнин, но това значи ли, че трябва да коля и беся всичко което не е от религията ми? Не харесвам религиозния фанатизъм, макар, че кръстоносните походи са интересни. Но в момента Българите са достатъчно разделени, а помаците са с промити мозъци. По-добре да ги делим по кръвта им. Виж действията на "Родина". За мен също ще е по-добре цялата страна да има една вярва и да няма ислям. Но...
Трябва да колиш и бесиш тези, които посягат на вярата ти, а така и на рода ти, инак всеки сам избира в какво да вярва - Бог ни е дал този избор.
Веровия фанатизъм си е нещо много-много хубаво, именно той ни е съхранил през 500г. турско.

Metoman_88

Какъвто и да е фанатизъм води до крах,изключение няма  :down:
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Александър

Цитат на: winston - 15 Юни 2008, 17:41:31
Цитат на: Александър - 08 Юни 2008, 23:17:06
Цитат на: winston - 08 Юни 2008, 18:41:06
С намаляването на вярата в душата отслабва и кръвта, за това и днес сме една болнава нация, а някога с нашата силна вяра сме имали и кръв, ама кръв и сме били, като от камък.
Никой не казва, че не трябва да имаме вярва. Всеки човек има нещо в което вярва. Аз съм православен християнин, но това значи ли, че трябва да коля и беся всичко което не е от религията ми? Не харесвам религиозния фанатизъм, макар, че кръстоносните походи са интересни. Но в момента Българите са достатъчно разделени, а помаците са с промити мозъци. По-добре да ги делим по кръвта им. Виж действията на "Родина". За мен също ще е по-добре цялата страна да има една вярва и да няма ислям. Но...
Трябва да колиш и бесиш тези, които посягат на вярата ти, а така и на рода ти, инак всеки сам избира в какво да вярва - Бог ни е дал този избор.
Веровия фанатизъм си е нещо много-много хубаво, именно той ни е съхранил през 500г. турско.
Веровия фанатизъм е много добре представен в средновековието. Вярата е оръжие в ръцете на някой хора, именно с фанатизма. Религиозните фанатици в мюсолманския свят нали именно за това ги използват, да се самоубиват по базите на американците. Помаците и Волжките Българи не виждам как ще посегнат на вярата ми.
Става дума за нормалните такива, промитите про-турски мозъци по дърветата да висят...
Много неща са ни съхранили през робството, според мен също религията е една от тях. Но чак фанатизъм... според мен не.

Запознат ли си с "Родина"?
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Мишок

Цитат на: Metoman_88 - 15 Юни 2008, 18:08:11
Какъвто и да е фанатизъм води до крах,изключение няма  :down:
Виж жития на светиите, няма никакъв крах, а и България я има след 500г. турско - това крах ли е.

Мишок

Цитат на: Александър - 15 Юни 2008, 18:15:24

Веровия фанатизъм е много добре представен в средновековието. Вярата е оръжие в ръцете на някой хора, именно с фанатизма. Религиозните фанатици в мюсолманския свят нали именно за това ги използват, да се самоубиват по базите на американците. Помаците и Волжките Българи не виждам как ще посегнат на вярата ми.
Става дума за нормалните такива, промитите про-турски мозъци по дърветата да висят...
Много неща са ни съхранили през робството, според мен също религията е една от тях. Но чак фанатизъм... според мен не.

Исляма и католиците не са никакви фанатици, така ги представя съвременната пропаганда. И едните и другите са неверници. Кой истински фанатик ще се самоубие бе ? Та това е грях.
Кои са другите неща дето са ни съхранили ? Изброй.
Родина е нещо добро макар и финансирано от тогавашната държава

Александър

Цитат на: winston - 15 Юни 2008, 18:37:27
Цитат на: Александър - 15 Юни 2008, 18:15:24

Исляма и католиците не са никакви фанатици, така ги представя съвременната пропаганда. И едните и другите са неверници. Кой истински фанатик ще се самоубие бе ? Та това е грях.
Ти сигурен ли си, че и там е грях? В християнството-да, но там може да стоят по различен начин нещата. Неверници но ако си гледал видео за ритуала преди камикадзето се молят и прочие. В вбокс има...
Какво и е на тогавашната държава?
Многото различия от турците са ни съхранили, религията е едно от различията. Ако бяхме близки народи щяха да ни асимилират, но несме. Според теб само християнството ли ни е съхранило ?!
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Балкани

Цитат на: winston - 15 Юни 2008, 18:37:27

Боже, прости му,той си не иска  :kill:
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

makebulgar

Значи според теб Българите преди да дойдат на балканите са били Варвари. Като дошли станали християни и вече не били варвари, тоест прости, диви и тъпи! Били езичници, тоест вярвали в горски духове и други подобни! И борис не покръстил населението, щото то си било християни!? Борис само изклал 52 боляри!?
И според теб тъй като официалната религия в България е православното християнство, трябва да отхвърлим всичко останало - обичаи, традиции и други религии? ??? С огън и меч предполагам~?!?

Предлагам ти да излезеш за малко от църквата или манастира в които вероятно живееш и да се опомниш! Най-добре отиди да изучиш някоя точна наука, че да научиш какво е безпристрастна логика.

Прабългарите НЕ са били християни преди да дойдат на балканите! Ако не вярваш питай богомилите! Това че много наши историци залитат по тази идея не означава че това е била така! Основните доводи за това са:

- Кубрат учил в константинопол,
- На някой монети и на един златен съд има изобразени кръстове
- Наричали българските владетели Кесар, Архонт, Патриций, тоест с християнски титли!

Прво за Кръста!
Той не е християнски символ!!!! Той преди това е бил ЕЗИЧЕСКИ, Гностически или както искаш го наречи! И е СОЛАРЕН символ, който описва четирите положения на слънцето - РОждество(зимно слънцестоене - раждане на слънцето); ВЪзкръсване(пролетно равноденствие - деня става по-голям от ноща); СВети Дух(лятно слънцестоене); КРъстовден(есенно равноденствие)!!! И цялата история за исус, разпъването, възкресението е била една История разпространявана из персия и вавилон, която евреите са превели погрешно!
Тоест не всеки кръст е християнски! - КРЪСТЪТ И ОГЪНЯТ

Второ за християнските титли!
Всички тези титли са открити в гръцки, византийски, тоест християнски хроники! Тоест това е начина по който гърците и християните са записвали българските владетели! И нищо повече! Тях не ги е интересувало много как точно е била българската титла на български език, а ги е интересувало това текста да бъде разбран, и всеки ХРИСТИЯНИН или ГРЪК да го разбере!!!! И нищо повече! Преди време за всяка страна чуждите титли са били неразбираеми и за да се разбере позицията на титулувания, варварската му титла е била сравнявана с християнската! 

Примерно ако аз реша да напиша хроника или книга на български език ще напиша  -"Шахиншах Пахлави - ЦАР на персите!" И това е ако съм знаел каква титла използват персите! Но ако не знам, ще напиша примерно -"Пахлави - ЦАРЯ на персите!" Това не означава обаче, че щом съм го написъл така, то персийските владетели са използвали българската титлата Цар, или пък че имаме общи рилигиозни вярвания и традиции!!! Просто аз от българска гледна точка и за българите на български обяснявам какъв е статута на въпросния владетел, чрез думата ЦАР! И ако издам книгата на английски ще напиша - "Shahanshah Pahlavi - KING of Persia!" Тоест за да ме разберат англоезичните ще използвам тяхната дума за - King!

Това е проста логика от тестовете за интелегентност!!!

Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Krystalnacht

Овации! Ако Сосипатора имаше малко мозък в главата щеше да разбере колко е глупав в действителност.

Някои хора от форума като пишат се ползват с цитати, забележи - от еврейски "пророци" и проповедници като Иеремия.
Говорят за "богът на народа израилев" и го почитат!  :-[

Вие евреи ли сте, спрете се, къде хвърчите?!

Недоумявам този религиозен фанатизъм! Чудя се каква е причината за това. И единственото, което ми идва на ум е ниската интелигентност.
За други причини - може родителите им да са доста възрастни хора, които са държали на вярата си и са ги водели редовно на църква или неделно училище където ежеседмично са им промивали мозъка.

Я сега ми обяснете, как така ако не си християнин не можеш да бъдеш българин?

Преди насилственото покръстване какви сме били?
И не само при нас е била тази политика за покръстване с огън и меч.

Той назарянина добре го е казал "аз сега ви кръстя с вода, а след мен вие ще кръстите с огън!"
И точно така се получава. В цяла Европа населението е покръстено насила. Последните борци срещу християнството сме били ние, викингите и след това маджарите.
Накрая притиснати от сганта сме се принудили да приемем тази възпитаваща овчедушие отровна еврейска религия.

С развитието на науката обаче християнството започна да отмира.

Но за съжаление вече отровното семе е посято - християнската религия може да умира, но християнският гнил морал, християнското мислене ще остане след това.
Как може националист да бъде християнин при положение, че християнството възпитава интернационализъм и колективизъм?

От простотия предполагам, няма от какво друго да е.

makebulgar

Е аз се надявам, че Сосипатора ще отговори, но Бай Иване и ти можеш да отговориш!
Като изявен кръстоносец отговори кое е по-добре да сме православни християни, тоест БЛАЖЕНИ ВЯРВАЩИ, да сме мюсолмани, тоест ФАНТИЧНИ ВЯРВАЩИ или да сме гностици, тоест ЗНАЕЩИ?

Какво предпочитате да се случи на децата ви? Да живеят в религиозно заблуждение или за знаят всичко за света?

Кое предпочитате вярата наложена от правителството или вярата и обичаите запазени от бабите ви? 

Бай Иван

Въпросът, Макебулгар, е дали можем да живеем като хора? Вярата си е вяра, морълът - морал, а религията е друго нещо!
Заблужденията, сигурно ги има, но кой в крайна сметка ще зачертае култура и обичаи. До колко сме "блаженни" вярващите, аз не знам, по-скоро сме твърде далече от блаженствата и покаянието. Дано Господ ни прости, защото никой няма да се спаси според делата си в последните дни!

Desko

Много е мек Бай Иван, явно се опитва да бъде дипломатичен.
Не мога да разбера защо продължавате да се връзвате на хора като макебулгар. Не си спомням в коя точно тема(беше за волжските българи мисля), го изобличих, че мненията му са манипулативни(казва някои истини, други ги прикрива, казва полуистини с цел манипулация), нарочно си ги наглася, за да защитава неговите си тези и всички тези клипчета с нагласените лица дето ги пуска, направо става смешно – за балъци.
Първото, което се набива на очи е, че не познава Православието, второто, което направо е шокиращо чете Блаватска. В търсене на Истината някои хора толкова залитат, че накрая се оказва, че са се изгубили още повече.
На сатаниста въобще няма и да отговарям, той нарушава и правилата.
Маниакалността му да плюе е стигнала до пристрастеност. Все поватаря едно и също, обаче все по-малко хора му се връзват, игнор и бан за такива. :D

ЦитатКато изявен кръстоносец отговори кое е по-добре да сме православни християни, тоест БЛАЖЕНИ ВЯРВАЩИ, да сме мюсолмани, тоест ФАНТИЧНИ ВЯРВАЩИ или да сме гностици, тоест ЗНАЕЩИ?

Какво предпочитате да се случи на децата ви? Да живеят в религиозно заблуждение или за знаят всичко за света?

Кое предпочитате вярата наложена от правителството или вярата и обичаите запазени от бабите ви? 

Макебулгар, ти задаваш въпроси на първокласник, тези неща продължават да се пишат отново и отново, казана лъжа 1000 пъти става истина.
Нещата са толкова прости и ясни. Православието не отрича нито науката, нито обичаите и традициите. Ама някои хора, като не познават едно нещо не могат и да го разберат.

Балкани

Не удобрявам разделянето на Българската вяра (и култура) на християнство и не-християнство.
Българските вярвания и съпровождащите ги обреди са се запазили в предхристиянската си форма, но християнтвото се е интегрирало в Българската вяра и е станало неизменна част от културата ни. Точно това наричаме Българско Православие, защото дори Църквата взима участие в някои, ако не и повечето, изканно български обичаи (не е да кажем, че са се запазили само в затънтените села). Да делим вярата и културата на народът си е чисто родоотстъпничество за мен.
Пиян дано аз забравя
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
а вий... вий сте идиоти!

makebulgar

Цитат на: Балкани - 08 Фев 2009, 13:13:19
Да делим вярата и културата на народът си е чисто родоотстъпничество за мен.

Тачно там е проблема, че Вяра, Култура и Род са отделни неща!!!

Вярата лесно се заменя, културата по-трудно, а родовата памет най-трудно! Поне при нас е така!
Вярата в момента разделя българите християни, мюсолмани(помаци и волжки)!

Вярата разделя на национално ниво и обединява на рилигиозно!!!!! И затова в сърбия пишеха за националност Мюсолмани, а евреи стават всички които са по вяра Юдеи! А ислама слага общ знаменател - Мюсолмани! Индия, Етиопия, и други страни заради религиозни различия в самите тях се избиват и разделят на отделни държави!!!!!!!!

Колкото повече се разделя Вярата от Културата, толкова повече българите ще са единни на база произход!

Балкани

Вяра и религия са две различни неща ::)
Вярата, кулурата и рода са взаимно свързани неща и едното не може да бъде без другото. В момента Българската култура и вяра са в опадък, за това и е на това дередже народът.
Пиян дано аз забравя
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
а вий... вий сте идиоти!

Similar topics (5)