• Welcome to Българският националистически форум.

Лъжливо съобщение за Обама носи вирус

Започната от Angel Lights, 21 Яну 2009, 19:58:53

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Angel LightsTopic starter

Най-малко 40 интернет страници лъжливо обявяват, че Барак Обама е подал оставка като президент на Съединените щати, съобщава SagaTechnology. Измамата е с цел сваляне на няколко злонамерени файла върху компютъра на всеки, опитал се да изтегли и прочете историята. Повечето измамни страници съдържат следното заглавие: "Barack Obama has refused to be a President" (или "Барак Обама е отказал да бъде президент"). При всеки опит да бъде достигната пълната статия се появява диалогов прозорец за изтегляне на файл. Всеки потребител, свалил файла, неволно превръща компютъра си в част от бот мрежа, състояща се от заразени компютри. ,,Повечето такива мрежи са дело на киберпрестъпници от Третия свят, които ги използват за разпространяване на спам или друг вид злонамерена заплаха", обяснява Луис Коронс, технически директор на PandaLabs. Според PandaLabs в този случай атаката сякаш идва от Китай, тъй като всички домейни водят до китайска компания, известна със своя дълъг списък от опити за интернет атаки. http://plovdivmedia.com/5488.html

Сосипатор

Най-големата зараза за компютрите се казва Майкрософт.

Nordwave

Наскоро ми попадна един линк към нещо, което също се струва да се опита:

http://wubi-installer.org/

Сосипатор

Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 21 Яну 2009, 21:24:19
Цитат на: Сосипатор - 21 Яну 2009, 21:19:14

Поясни ако обичаш.Аз съм си с Майкрософт и нямам проблеми.Или имаш предвид нещо друго...

Ами по принцип най-лесното нещо е да се направи една операционна система "неуязвима" на вируси и тем подобни. Пример за това са Unix базираните операционни системи като разните линукси, BSD, и тем подобни. Последния вирус който реално е направил беля на линукс е от 2004-та година. От тогава насам не са забелязани вируси за линукс. а и практически е невъзможно при една така изградена система вируса да обърка нещата.  Това е много лесно постижимо, само че тогава на ветъра отиват милиарди долари профит на фирми като Касперски, Симантек, Network Associates, (които правят разните макафита) и хиляди други. Те всички си дават дажбата на чичо Бил като на поп за да могат да съществуват. И така, твоята операционна система не обслужва тебе, а големите корпорации и майкорсофт. Наричат те крадец и пират без да имат моралното право за това.

Прочети тази статия на Ричард Столман

http://www.gnu.org/philosophy/can-you-trust.html

Генерал Колев

Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 21 Яну 2009, 21:24:19
Цитат на: Сосипатор - 21 Яну 2009, 21:19:14

Поясни ако обичаш.Аз съм си с Майкрософт и нямам проблеми.Или имаш предвид нещо друго...

Че кой не е с Майкрософт? Явно има предвид друго, но така или иначе Майкрософт си остават лидери в бранша.
България над всичко!

Сосипатор

Цитат на: Императора - 21 Яну 2009, 21:28:16
Наскоро ми попадна един линк към нещо, което също се струва да се опита:

http://wubi-installer.org/

Да, това е хубаво като за проба, но е некакси бавно и не е толкова стабилно.

Аз предпочитам да си бъде инсталирана втората операционна система директно на харда на отделен партишън, така е много по-хубаво, и по-бързо работи машината. нема виртуални партишъни, нема никакви ядове. Стартираш, дава ти да си избереш ОС, и кеф ти Виена, кеф ти Каиро.
Аз така карах на dual boot около година време, докато не ми писна, и махнах целия Майкрософт от машината ми. Струва ми се като че ли съм се освободил от некаква напаст.

Генерал Колев

И сега какво- "за" или "против" Майкрософт???
България над всичко!

Сосипатор

Цитат на: Генерал Колев - 21 Яну 2009, 21:34:28
И сега какво- "за" или "против" Майкрософт???

Против естествено!

Генерал Колев

Така и предполагах- биеш самара, за да се сеща магарето. Аз си оставам твърд привърженик на Майкрософт.
България над всичко!