• Welcome to Българският националистически форум.

Какво според вас е България и къде се намира тя?

Започната от hahorat, 23 Фев 2009, 20:56:54

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hahoratTopic starter

След като един модератор написа следното мнение за българите в чужбина:

"имат наглостта да дават акъл, да се наричат патриоти и да "милеят за Родината" от 3000 км"

се изкушавам да ви попитам, какво и къде според вас е България?
Защото преди 1350 години България се намираше в Кавказ откъдето решаваме да избягаме и да търсим по-добри земи. След това преди 1300 години, Аспарух основава Дунавска България - почти изцяло на територията на днешна Румъния. Днес България се смята, че е Мизия, Тракия и Македония.

Сиреч през годините България си мени местоположението. Не е чисто географско понятие, не е просто територия.

Според мен България е там, където са българите, където е жив българският дух, където го има българското самосъзнание. И ми е все едно дали ще е в Кавказ, в Румъния, в Македония или в Испания.

Ivo_the_MOnsTer

Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 23 Фев 2009, 21:04:17
България не се намира нито в Кавказ,нито в Румъния,нито на Дунава,а в сърцата на българите!И затова докато има българи на този свят,които да я носят в сърцата си,ще има и България!
ДОста постно банално и клиширано.Това прозуча и много пораженчески.Да наистина за мене патриотите дето са напуснали България доброволно никога няма да са наравно с нас патриотите дето  са в България(това си е лично мое мнение).Просто то самото нещо е абсурдно аз много обичам родината си обаче понее не е много нормална държавата ще хода на Запад да че там е много хубаво и ще се реализирам и ще стана успял западноевропеец. :-P :-P :-P Какво да говорим страхливците и слабите винаги бягат от трудностите .
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

Ванадий

Цитат"имат наглостта да дават акъл, да се наричат патриоти и да "милеят за Родината" от 3000 км"

Съгласен съм с него, повечето са такива. Наскоро влязох в спор с българка, която живее във Франция, подучваше ме как да се държим с циганите и как сме ги дискриминирали тук в България и какво беше още... циганите не били виновни, циганите били нарочени, циганите това, циганите онова...

Трай си Маро във Франция, тука си знаем как да живеем!

Аз изказах мнението си за българските емигранти точно и ясно тук:

http://vanadisbg.blog.bg/viewpost.php?id=291822

"(...) Сред хората се толерира фалшив морал, внесен от западните "цивилизации", които били "толкова по-образовани от нас", тази идея разпространяват всички ония, които от ден на ден се халосват все повече по "Обединена Европа" и други глупаво утопични идеи. Към същия Запад бягат и всички ония слабохарактерни индивиди от "обществото", които решават, че тук - в България, "нищо не може да се направи", затова те бягат в чужбина и правят това, което уж "не можело да се стори" там - за благото на друг народ, вместо за своя, вместо за Родината си. Да не мислите, че всички заминали са мозъчни херурзи или ядрени физици? Повечето от тях работят същата работа, която не искат да работят тук - плочкаджийска, на гледачи, чистачи и всякаква друга работа, която допълва хората пета ръка в държавата. На всичкото отгоре тази държава е хвалена от емигрантите като добра. Братя имигранти, хвалете си я, тук - в България вие бяхте хора пета ръка, както повечето от нас, сега сте нещо много по-лошо - роби пета ръка, които биват използвани за чужда кауза! Хората с поне капка характер ще останат тук - в България, за да се борят за просперитета и, за да и служат, вместо да правят това за чужди каузи, те ще се опитат да върнат славата на нацията, да възстановят идеалът България! (...)"

hahoratTopic starter

Цитат на: Ivo_the_MOnsTer - 23 Фев 2009, 21:17:33
Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk - 23 Фев 2009, 21:04:17
България не се намира нито в Кавказ,нито в Румъния,нито на Дунава,а в сърцата на българите!И затова докато има българи на този свят,които да я носят в сърцата си,ще има и България!
ДОста постно банално и клиширано.Това прозуча и много пораженчески.Да наистина за мене патриотите дето са напуснали България доброволно никога няма да са наравно с нас патриотите дето  са в България(това си е лично мое мнение).Просто то самото нещо е абсурдно аз много обичам родината си обаче понее не е много нормална държавата ще хода на Запад да че там е много хубаво и ще се реализирам и ще стана успял западноевропеец. :-P :-P :-P Какво да говорим страхливците и слабите винаги бягат от трудностите .

Eто заради такива мнения отворих темата. Според теб България само едно географско понятие ли е? И ако е чисто географско понятие, как ще обясниш, че сме си променили местоположението многократно, а сме си останали България?

hahoratTopic starter

Цитат на: Ванадий - 23 Фев 2009, 21:23:35
тука си знаем как да живеем!

Това винаги ни е бил един от големите проблеми - винаги всичко си знаем.
Защо в едно средностатистическо българско село неразбивана къща няма, а в едно средностатистическо австрийско село, се продава виното по следния начин:

https://www.youtube.com/watch?v=N0nsQGhiHxE

Ванадий

Значи смяташ, че трябва да се отнасяме с циганите като господари, както ме поучаваше оная госпожа или госпожица, щото, видеш ли, тя видяла свят у Францата и е на някви си 1000 км и тя ще ми определя бъдещето?!

hahoratTopic starter

Цитат на: Ванадий - 23 Фев 2009, 21:56:27
Значи смяташ, че трябва да се отнасяме с циганите като господари, както ме поучаваше оная госпожа или госпожица, щото, видеш ли, тя видяла свят у Францата и е на някви си 1000 км и тя ще ми определя бъдещето?!

Разбира се, че не. Въпросът не е в сляпото копиране, а във взимането на положителните неща. Крайностите винаги са най-лоши. Едната крайност - не искаме нищо чуждо, другата крайност - уотсъп нигъ :-P .

И специално в този случай нека се държим като американци - да отстояваме правото си да притежаваме оръжие(аз подобен митинг в България не съм виждал) и като ни влезе някой в къщата да му "бем "амата.

logx

Ох, моля ви се, спрете. Иво ви го каза много правилно - ПРЕКАЛЕНО банално и клиширано беше това, което каза Варненчик.

Ми то като България е в сърцата ни за чии 'уй, дявол да го вземе, седя тук и се боря против шибаните джамии, като мога да си ида в Германия и да взимам по две хиляди евро? За чии 'уй, ПАК ДА ПОПИТАМ, си седя тук, напрягам си мозъка и правя всичко възможно да си отворя бизнес, за да мога да дам качествена работа на здрави и трудоспособни БЪЛГАРИ, като мога да ида в САЩ и да си развявам петдесетте звезди, да ходя всеки ден на голф игрище и да пуша пури?

Пак питам - за чии 'уй баба ми и дядо ми цял живот са живели в мизерия заради ШИБАНИЯ комунизъм, та накрая внукът им да иде на майната си и да предаде всичко тук?

За чии, ПАК ЩЕ ПОПИТАМ, са умрели хиляди и са напоили тая земя с кръв, пот? За кой е умрял и Левски, когато е можел да си седи извън България и да каже "българско сърце нося"? Защо да стоя тук ли?

Защото в историята може България да е била навсякъде, ако ще и на луната /няма лошо/, но аз съм роден ТУК И СЕГА и България аз виждам в тази й територия. АЗ ще браня нея, ще живея и ще развивам мечтите си на нея. А къде е България ли? - България е в сърцата ни, в кръвта ни, но и в листата на дърветата, в тухлите на сградите, които всеки ден виждам, в храната растяща на село при баба, България е в шума на течащата вода по реките, България е всичко ТУК, не на майната си в Германия, Франция или САЩ.

Който иска да излиза, аз не го признавам за ПАТРИОТ. Ще се обижда, ще се сърди, фактите са си факти! Като са ни нападали арабите едно време Тервел е стоял тук и е бранил. А вие видели трудност и айде, дим да ви няма. Повярвайте ми, да, аз може да не съм видял трудност като вашата, но рода ми е видял и съм ДЛЪЖЕН да продължа всичко, което са започнали! Длъжен съм дядо ми, когато е казал "тук ще бъде нашата къща" и където е отгледан духът на фамилията, аз да кажа "тук и ще продължи". Ето, това е Род и Родина, а не е онова, дето се шляе из света като някакъв глобалист без глава.

И спрете постоянно да натяквате "модератора, който ни нарече еди-си-какви". Като не искате да се обиждате, се връщате в България и си живеете живота тук. Пак ще повторя: Да се родиш в България - ЧЕСТ, да останеш и да се бориш за нея - ДЪЛГ.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

hahoratTopic starter

Цитат на: ipwb // cde. - 23 Фев 2009, 22:10:56
Като са ни нападали арабите едно време Тервел е стоял тук и е бранил.

А като са ни нападали хазарите, родоотстъпникът Аспарух е бягал като овца, нали?

Desko

Цитат на: Ванадий - 23 Фев 2009, 21:56:27

Извинявай, ама не съм съгласен.
1. Тоест ти предварително си с нагласа, че щом тя е била на 1000км =следователно нямало право да те поучавала, изтъкваш аргумент, който е невалиден(друг е въпроса, ако тя живее вече 30 години извън България и няма никакво намерение да се завръща). Примерно някоя българка на 1 метър от теб може да ти говори същите неща. Пропагандата е навсякъде и на всяко място се промиват мозъци.
2. А с какво право ще ме поучават примерно юноши, които нямат 17-18 години?

makebulgar

Цитат на: hahorat - 23 Фев 2009, 20:56:54

"имат наглостта да дават акъл, да се наричат патриоти и да "милеят за Родината" от 3000 км"

Защото преди 1350 години България се намираше в Кавказ откъдето решаваме да избягаме и да търсим по-добри земи. След това преди 1300 години, Аспарух основава Дунавска България - почти изцяло на територията на днешна Румъния. Днес България се смята, че е Мизия, Тракия и Македония.

Сиреч през годините България си мени местоположението. Не е чисто географско понятие, не е просто територия.

Според мен България е там, където са българите, където е жив българският дух, където го има българското самосъзнание. И ми е все едно дали ще е в Кавказ, в Румъния, в Македония или в Испания.

България не е там където са българите по света! България е там където има Българска ДЪРЖАВА! Пък била тя слаба или зависима! Там където има българска армия защитаваща българите, български владетели управляващи българите, и там където бъдещето на българите е в техни ръце!!!
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Desko

Ох, моля ви се, спрете. Иво ви го каза много правилно - ПРЕКАЛЕНО банално и клиширано беше това, което каза Варненчик.

Ми то като България е в сърцата ни за чии 'уй, дявол да го вземе, седя тук и се боря против шибаните джамии, като мога да си ида в Германия и да взимам по две хиляди евро? За чии 'уй, ПАК ДА ПОПИТАМ, си седя тук, напрягам си мозъка и правя всичко възможно да си отворя бизнес, за да мога да дам качествена работа на здрави и трудоспособни БЪЛГАРИ, като мога да ида в САЩ и да си развявам петдесетте звезди, да ходя всеки ден на голф игрище и да пуша пури?

Пак питам - за чии 'уй баба ми и дядо ми цял живот са живели в мизерия заради ШИБАНИЯ комунизъм, та накрая внукът им да иде на майната си и да предаде всичко тук?
За чии, ПАК ЩЕ ПОПИТАМ, са умрели хиляди и са напоили тая земя с кръв, пот? За кой е умрял и Левски, когато е можел да си седи извън България и да каже "българско сърце нося"? Защо да стоя тук ли?

Защото в историята може България да е била навсякъде, ако ще и на луната /няма лошо/, но аз съм роден ТУК И СЕГА и България аз виждам в тази й територия. АЗ ще браня нея, ще живея и ще развивам мечтите си на нея. А къде е България ли? - България е в сърцата ни, в кръвта ни, но и в листата на дърветата, в тухлите на сградите, които всеки ден виждам, в храната растяща на село при баба, България е в шума на течащата вода по реките, България е всичко ТУК, не на майната си в Германия, Франция или САЩ.

Който иска да излиза, аз не го признавам за ПАТРИОТ. Ще се обижда, ще се сърди, фактите са си факти! Като са ни нападали арабите едно време Тервел е стоял тук и е бранил. А вие видели трудност и айде, дим да ви няма. Повярвайте ми, да, аз може да не съм видял трудност като вашата, но рода ми е видял и съм ДЛЪЖЕН да продължа всичко, което са започнали! Длъжен съм дядо ми, когато е казал "тук ще бъде нашата къща" и където е отгледан духът на фамилията, аз да кажа "тук и ще продължи". Ето, това е Род и Родина, а не е онова, дето се шляе из света като някакъв глобалист без глава.

И спрете постоянно да натяквате "модератора, който ни нарече еди-си-какви". Като не искате да се обиждате, се връщате в България и си живеете живота тук. Пак ще повторя: Да се родиш в България - ЧЕСТ, да останеш и да се бориш за нея - ДЪЛГ.

1.Ще си отвориш бизнес? Ама ти сериозно ли? И как ще го отвориш с 300 лева заплата? Ако изтеглиш кредит 15 000 после как ще върнеш 25 000? Твърде нереални неща говориш. Бизнесът се владее знаем от кой. Явно още не си се сблъскал с реалността. Нищо имаш време.

2. Отговорът е много прост и се учудвам, че не го знаеш. Защото преди 1989 не са давали на никой да напуска страната.

3.  Когато мечтите ти обаче се сблъскът с реалността ще стане много грозно, повярвай ми. Ако не ми вярваш сам ще се убедиш след години.
4. Обаче като виждаш, че светът ти се руши намираш крайни мерки за борба. Пример ти давам Атила, направи смела безрасъдна постъпка, сега кой ще гледа жена му и детето му?

5. Като не познаваш съдбите на хората как смееш да ги съдиш? Кой си ти?

6. Родът трябва да се продължи, за да има въобще България. Ако се опитват да те затрият търсиш начини да защитиш и продължиш съществуването на семейството си, другото е патриотарски бръщолевения и заслепен идеализъм.

7. Преди да се бориш за България трябва да не бъдеш социален неудачник(не говоря конкретно за никой), трябва да си си оправил собствения живот, живота на семейството си и тогава идва България (българската нация, която трябва да е с български дух, за да се нарече българска). СЕМЕЙСТВОТО (трябва да е според българските традиции) е най-малката и най-важната градивна единица на нацията за България.
Ако някой не си е оправил собствения живот с какво право ще оправя живота на другите?

Ванадий

Цитат на: hahorat - 23 Фев 2009, 22:17:11
Като са ни нападали арабите едно време Тервел е стоял тук и е бранил.

А като са ни нападали хазарите, родоотстъпникът Аспарух е бягал като овца, нали?

Ама Аспарух е избягал с народа си, а не е избягал сам, нали?  ;)

Цитат на: Desko - 23 Фев 2009, 22:32:12
2. А с какво право ще ме поучават примерно юноши, които нямат 17-18 години?

Гледай, не знам на колко беше жената, но на доста повече...

@Деско, по последния ти пост: Тогава какво правиш изобщо в този форум?

Ето, аз ви казвам, ако реша, свършвам си работите тук след няколко месеца и мога да си хвана пътя за Германия!

logx

Desko, на всичките ти точки, на които си ми отговорил, имам и аз отговор, но нямам намерение да продължавам спора, само ще ти дам това за размисъл:

Цитат2. Отговорът е много прост и се учудвам, че не го знаеш. Защото преди 1989 не са давали на никой да напуска страната.
Отговорът не е толкова прост. Както сам каза, като не познаваш идния факт, не е хубаво да се каже дали е така или не. Няма да разяснявам друго, това са си наши, семейни тайнии. Но ми повярвай, че не е толкова прост отговорът. :D

Вие обаче пак го обърнахте на съвсем различна тема. Казах ви, че не признавам някой да се нарече патриот, а да е избягал от Родината си като куче! Не знам какво ви обижда толкова много! Или се примирете, или просто направете нещо по въпроса! Аз когато не искам да ме наричат "безотговорен", примерно, поемам отговорността, за която иде реч.

Редакция

Забравих да ти кажа за точка първа - ти моя бизнес го остави на мен, нито занеш в каква насока съм се насочил, нито знаеш с какво разполагам, че да го започна, нито знаеш с кого ще съм съдружник и т.н. /сега съм сигурен, че от това ми изказване ще тръгнат разни мълви, че съм човек на Сорос! :lol: Или може би съм масон? ^^/
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Desko

Цитат на: makebulgar - 23 Фев 2009, 22:57:24
Цитат на: hahorat - 23 Фев 2009, 20:56:54

България не е там където са българите по света! България е там където има Българска ДЪРЖАВА! Пък била тя слаба или зависима! Там където има българска армия защитаваща българите, български владетели управляващи българите, и там където бъдещето на българите е в техни ръце!!!
Твърде нелогично е мнението ти. Веднага ти казвам защо.
Първо цитат: Варненчика каза:
hahorat каза:

---------- --------- ---------------- -------
Съгласен с мнението на Варненчика и hahorat.
И как смятате македонците, бесарабските българи, западните покрайнини, българите в Румъния ... за наши братя, а отхвърляте хората с български дух извън граница? Всъщност покривате тезата на комунистите след 1945, че македонците примерно не са българи, а са си македонци, те не попадат в границите на българската държава. Много грозно взе да става.
Друг пример - държавата Израел. Евреите са били разпръснато по света,, но си държат на еврейския дух и ей така се пръкна Израел - от нищо, но именно, защото имаше евреи, които си държаха на традицията, религията, културата, езика и т.н.

Similar topics (5)

Отговори: 25
Прегледи: 5780

Отговори: 9
Прегледи: 3393

Отговори: 16
Прегледи: 5575