• Welcome to Българският националистически форум.

Отношенията между АТАКА и СКАТ

Започната от Генерал Колев, 09 Сеп 2009, 09:41:16

0 Потребители и 0 гости преглеждат тази тема.

Генерал КолевTopic starter

Цитат на: Исперих - 10 Ное 2009, 21:50:57
Цитат на: FELDMARSCHALL - 10 Ное 2009, 19:16:21
Браво на Валери Симеонов! Истински мъж излезе, не като оня путьо...на бойко
подметката!

Фелди, задръж емоциите! Не е така, както  изглежда.
А как е?
България над всичко!

Исперих

Цитат на: Генерал Колев - 10 Ное 2009, 22:12:54
подметката!

Фелди, задръж емоциите! Не е така, както  изглежда.
А как е?

Ами как? Фелда бърза да фаворизира някой, за да може след време да го оплюва. Кому е нужно това? Идилията около Скат-Атака се крепеше преди всичко на материалния интерес. Някои от участниците в този тандем осребриха инвестициите си, други не. Сега вторите обявяват оодето за изчерпано и се оттеглят. Ако някой си е мислил, че категориите национализъм, патриотизъм са имали или имат стойност за съдружниците в това прекратено търговско дружество е най-големият наивник.
Между другото ти ги знаеш тези неща още от самото начало ;-), но няма лошо нека покрай този коментар да се светнат и други, за които България наистина стои над всичко!
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

опълченец

ГЕРБ-Бургас: Десет общински съветници подмениха вота на бургазлии

10 ноември 2009 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Бургас. Десет общински съветници подмениха вота на избирателите от Бургас, след като се отказаха от партията, с чиято листа са попаднали в Общинския съвет. Това е позицията на партия ГЕРБ , която те изпратиха до медиите в Бургас, след днешната пресконференция на десет съветника от "Атака" , че се отделят в отделна група. "До вчера тези хора бяха избраници от ,,Атака", а от днес се обявиха за група от независими, което е манипулация на резултатите от местните избори преди две години.
Ръководството на ГЕРБ-Бургас отдавна обяви в публичното пространство, че тук всъщност няма ,,Атака", а партия СКАТ. Тези хора обаче се настаниха в Общинския съвет на града, използвайки идеите на лидера на ,,Атака" Волен Сидеров. Мотивите, обявени от манипулаторите на вота на бургазлии, за отцепване от ,,Атака" са смешни. В политическите среди не е тайна, че разорът в партията дойде след като Волен Сидеров използва правото си да се закълне като народен представител, избран от Бургас, а не от Варна. Така двама мъже с нереализирани политически амбиции не успяха да стигнат до българския парламент", се казва в позицията на ГЕРБ.
,,ГЕРБ-Бургас не спира да твърди, че една местна кабелна телевизия, умишлено създава етническо напрежение в региона и така обслужва интересите на ДПС, които по този начин ,,втвърдяват" електората си.
С разграничението от централната политика на ,,Атака", т.нар. независими съветници, отново показват, че работят за каузите на БСП и ДПС", казва областният ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Nordwave

И бургаски трус в "Атака"
Десет общинари се разделиха със Сидеров
Анна Кълцева, Мария Филева.
  Собственикът на телевизия СКАТ и общински съветник от "Атака" в Бургас Валери Симеонов се раздели с партията на Волен Сидеров. Групата на "Атака", оглавявана от Симеонов, се трансформира в нов политически субект - група на независимите. Така от общо 13 души от "Атака" верни на лидера остават трима - Димо Грудев, Деян Стойков и Александър Бояджийски. Председател на новосформираната общинска група е Валентин Касабов. Мотивът за разпада на групата на "Атака" в Бургаския общински съвет е политиката на ръководството на партията, което подкрепяло управляващите, аргументира се Валери Симеонов.

На въпрос на "Всеки ден" защо се случва това, лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да отговори, като заяви, че официално е поискал отчет от общинските съветници на неговата партия в Бургас. И едва след това ще може да каже какво става. "С декларация свикваме всички общински съветници от Бургас на отчет. Изпратени са и лични покани. Защото те не са дали отчет през последните две години. Свикваме ги в централата на 18 ноември. За да разбера кой защо го прави, те трябва да дойдат на отчет", заяви Сидеров.

На въпрос не е ли искан досега подобен отчет, той отговори: "И да съм го искал, не съм го получавал. Затова по най-официален начин го правя сега. И да разбера кой какво е правил, какви решения те са внасяли. Защото те нито веднъж не са го съгласували това с мен".

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че отцепниците от Бургас ще бъдат изключени от "Атака", ако не дадат отчет и не се явят на 18 ноември 2009 г. в централата в София. "Надявам се да го направят. Който не дойде и не се съобрази с това решение, просто ще бъде отстранен от партията и ще бъде обявено, че той не представлява партия "Атака". Защото трябва да има субординация в една организация. Не може всеки да си прави каквото му хрумне и да има анархия", смята Сидеров.

През последните 4 месеца от екрана на телевизия СКАТ се води клеветническа кампания по адрес на партия ,,Атака" и лидера й – Волен Сидеров, заявиха по-късно от партията в специална декларация. Според атакистите всеки ден от екрана на СКАТ се чуват нападки и обиди по адрес на Волен Сидеров, хвърляни единствено с мотива, че Сидеров подкрепя Борисов.

"Истината е, че веднага след парламентарните избори телевизия СКАТ престана да кани представители на партия ,,Атака", коментарът ,,Атака" на Волен Сидеров беше свален от екран, без самия Сидеров да бъде уведомен, от сайта на тв СКАТ бяха свалени всички кадри и материали, свързани с партия ,,Атака", а самото име ,,Атака" бе забранено за споменаване от журналистите в телевизия СКАТ. Ръководството на СКАТ е забранило на екипите си да отразяват каквато и да е проява на партия ,,Атака", негодуват от партията. Оттам контрират, че представители на "Атака" не могат да представят позицията си по телевизията.

От партията призоваха, ако Симеонов е поставил телевизията си в услуга на червената партия, която изпращаше полиция да пребива активисти на ,,Атака", ако не одобрява подкрепата на партия ,,Атака" за управлението на ГЕРБ, нека да върне членската си книжка в централата на партията и да освободи мястото си на общински съветник в ОС Бургас, заето с бюлетината на партията.

Самият Валери Симеонов каза, че не дължи отчет на Сидеров и няма да се яви в София, тъй като нито той, нито неговите колеги били избрани от ръководството на "Атака" или пък от лидера й Волен Сидеров. Отчет съветниците дължали само на избирателите, заяви собственикът на телевизия СКАТ.

Именно Валери Симеонов пръв даде телевизионна трибуна на лидера на "Атака" Волен Сидеров преди няколко години. В телевизия СКАТ Сидеров водеше всеки ден собствено публицистично предаване.

Днес след обед съветниците от ГЕРБ в бургаския Общински съвет излязоха със специална декларация, в която обявяват, че напусналите "Атака" техни колеги са подменили вота на избирателите от Бургас. "До вчера тези хора бяха избраници от ,,Атака", а от днес се обявиха за група от независими, което е манипулация на резултатите от местните избори преди две години. Ръководството на ГЕРБ-Бургас отдавна обяви в публичното пространство, че тук всъщност няма ,,Атака", а партия СКАТ. Тези хора обаче се настаниха в Общинския съвет на града, използвайки идеите на лидера на ,,Атака" Волен Сидеров", се казва в декларацията.

В нея се изтъква, че мотивите, "обявени от манипулаторите на вота на бургазлии, за отцепване от ,,Атака" са смешни". "В политическите среди не е тайна, че раздорът в партията дойде, след като Волен Сидеров използва правото си да се закълне като народен представител, избран от Бургас, а не от Варна. Така двама мъже с нереализирани политически амбиции не успяха да стигнат до българския парламент", се отбелязва в позицията на съветниците от ГЕРБ-Бургас.

Ставащото в Бургас не е първият случай за напускане на общински съветници от "Атака". През лятото по-голямата част от съветниците от партията на "Атака" в Сливен се отцепиха и създадоха "Организация на Обединените Националисти"(ООН). Като мотив за напускането те оповестиха безусловната подкрепа, която Волен Сидеров осигурява на новото управление.

Разривът между Сидеров и Симеонов не е изненада за повечето наблюдатели. "Между тях започна разминаване, тъй като Волен Сидеров все пак започна да влиза в една цивилизационна норма за правене на политика в 21-ви век. Валери Симеонов е типичен пример за човек, който през някакъв икономически вход е излязъл на сцената и не носи никакъв ценностен ангажимент и отговорност", коментира пред "Всеки ден" медийният експерт Георги Лозанов.

Според него Сидеров независимо в какви роли е влизал и колко отклоняващи са те от демократичната представа за политика, има една културна и професионална предистория, която стабилизира образа му в публичния смисъл. "Докато Валери Симеонов и оттам цялата политика на СКАТ представлява, за съжаление, един тип гаражно мислене – така както се създадоха кабеларките, без да може да стигне до ценностна отговорност към това, което прави и се излъчва по телевизията", твърди Лозанов. http://www.vsekiden.com/?p=60779

FELDMARSCHALL

Цитат на: Исперих - 10 Ное 2009, 23:08:51
Цитат на: Генерал Колев - 10 Ное 2009, 22:12:54
подметката!

Фелди, задръж емоциите! Не е така, както  изглежда.
А как е?

Ами как? Фелда бърза да фаворизира някой, за да може след време да го оплюва. Кому е нужно това? Идилията около Скат-Атака се крепеше преди всичко на материалния интерес. Някои от участниците в този тандем осребриха инвестициите си, други не. Сега вторите обявяват оодето за изчерпано и се оттеглят. Ако някой си е мислил, че категориите национализъм, патриотизъм са имали или имат стойност за съдружниците в това прекратено търговско дружество е най-големият наивник.
Между другото ти ги знаеш тези неща още от самото начало ;-), но няма лошо нека покрай този коментар да се светнат и други, за които България наистина стои над всичко!
Аз гледам СКАТ от 90-те години още и може да се каже, че тази телевизия е причината да се запаля по национализма, особено предаването Час по България макар водено от Божидар Димитров, няма да забравя НИКОГА първото издание с гост Николай Хайтов! Това че Волен се оказа слабохарактерен човек е отделен въпрос...важното е че му бе даден шанса да поведе България към възраждане! Е той се провали, не можа да поеме на плещите си тази отговорност, продаде се и т.н. но това ни най-малко не променя мнението ми за Телевизия СКАТ! А относно Валери Симеонов не съм казвал лоша дума никога и няма и да кажа. Той се е доказал повече от 10 години с праволинейната си политика като националист и в телевизията му няма антибългарски предавания, каквито се ширят по останалите медии!

друг самотен войн

Пресконференция на напусналите АТАКА
10.11.2009 г.

http://www.skat.bg/videos/09-11/news_09-11-10_11.wmv

друг самотен войн

Засега  редовите членове на ,,Атака" са само стъписани, но след броени дни трудно ще се различават отцепниците от преданите на Волен Сидеров

Началото на тази седмица сложи край на близо 4-месечна болезнена агония с предизвестената раздяла между двама мъже, предизвикали явление в българския политически живот. Бившият водещ на предаването ,,Атака" по СКАТ ТВ и настоящ депутат втори мандат от едноименната партия – безспорният лидер на българските патриоти Волен Сидеров скъса тънката нишка, която все още го свързваше с пъпната връв на своя създател Валери Симеонов. Нервната система на Сидеров не издържа и той се пречупи като тънка тръстикова пръчка от лек полъх на вятъра. Призова с платени декларации в няколко услужливи вестника най-преданите си съратници в каузата за спасяването на майка България – общинските съветници от Бургас, да дойдат в централата на ,,Врабча"1, за да му дадат отчет за свършеното от тях на местно ниво. А причината за изтърваните нерви беше съвсем тривиална - няколко дни преди това Валентин Касабов настойчиво го канеше от екрана на СКАТ ТВ да му гостува в националния ефир по ,,Паралакс", за да чуят избирателите как изпълнява предизборната програма на партията в парламентарната коалиция с ГЕРБ. Поводът – 100 дни на новото правителство.

Сидеров сбърка, защото можеше да преглътне язвителните реплики на Касабов и да изтрае. Освен ако  не си е давал сметка какво върши. И как ще се отрази призивът му към  Валери Симеонов да дава отчет в София, върху така или иначе течащия  процес на разпад в партията (виж последните социологически проучвания, които дават срив в доверието на ,,Атака" до  4%). Излиза, че му липсва елементарна далновидност и познания по партийно строителство. Лидерът на четвъртата политическа сила в страната сам срути и последните тухли от формацията, обединяваща огромна маса от недоволни, изграждана и издържана със средства от частната медия СКАТ ТВ (защото сигурно помните, че през първия мандат ,,Атака" беше лишена от държавна субсидия). Друг е въпросът, че за нито една масова проява, в т.ч. и по време на предизборни кампании парите идваха от джоба на ,,бащата" на ,,Атака" Валери Симеонов.
Зад нервната постъпка на Сидеров прозира нещо друго – по-скоро е наясно, че пътят му оттук нататък е надолу, защото никой здравомислещ човек не допуска, че в българския политически живот безрезервна подкрепа не се дава никому, ако не е подплатена с парична гаранция.
Затова въпрос на броени дни е да станем свидетели на пълно объркване. Защото т.нар. 10 отцепници от ОбС в Бургас, начело с Валери Симеонов и Валентин Касабов всъщност създават своя група, а групата на ,,Атака" вече я няма. Не е ясно къде отиват Диян Стойков – ветеринарният лекар, който беше безработен, когато стана областен лидер на националистите, но скоро след това се и уреди на пост в държавна инстанция, както и Александър Бояджийски – общинският председател. Впрочем Стойков заяви, че напуска ,,Атака" още при старта на излорите през юни – възмутен от Сидеров, че е пренебрегнат за избираемо място. Мотивите на Бойджийски са неясни. Той спря да се явява в партията почти от началото на кампанията с извинения, че е много зает. Третият от отцепниците, защото това е по-точното название на статуквото им, е Димчо Грудев.
Осмината, които останаха верни на Симеонов са хора с доста скромни доходи, като изключим адвокат Делян Иванов. Всички те имаха възможността да се пръснат в групи, гравитиращи около ГЕРБ и да осребрят в личен план разпада на ,,Атака".   
Предпочетоха да останат верни на каузата.

Защо и те:
Мария Петрова: Огорчена съм от поведението на групата в парламента, потъпкани са принципи, за които аз се боря. Видях гласуването за ДДС-то върху лекарствата, нещо за което бяхме против в програмата ни. В нея Сидеров беше написал, че лекарствата за хронично болни, пенсионери и деца трябва да се поемат 100% от държавния бюджет. Не чух и една дума от него в тази насока от трибуната сега.
Петко Петков: Почувствах се измамен, Волен Сидеров е политически труп. Не е нужно обяснение. Цяла България вижда в какво се преварна – в жалък предатък на Бойко Борисов.
Иво Лазаров: Напускам, защото Атака безусловно подкрепя ГЕРБ, а говорехме за справедливи пенсии, за незабавно изтегляне на войските ни от Ирак, за референдуми по всички важни въпроси.Волен забрави какво обещаваше.
Гинка Дянкова: Аз съм патриот и за мен Волен Сидеров не може да бъде носител на тази идея. Уж беше против пращането на наши войници на външни мисии, а пак изпратихме контингент в Афганистан. Надявахме се на някаква подкрепа в НС в защита на граничаря Михаил Цонков, нищо не получихме. Мен ме познават в Бургас и не искам повече да се срамувам. Особено за мълчанието му по глобалния проект за петролопровода – беше най-върлия противник, а сега най-големия мълчаливец. Нека знаят, че не съм с него.
Здравко Сталев: Бях през цялата предизборна кампания рамо до рамо с тези, които трябваше да влязат в парламента – най-безкористно ходех на срещи с хората и обещавах от името на Волен Сидеров. Бях предан, но ръводството ни изневери. Аз не съм гласувал за ГЕРБ и не съм агитирал хората за Бойко Борисов.
Делян Иванов: Има принципи, които бяха известни на обществото, ,,Атака" загуби физиономията си и стана придатък към относителното мнозинство на партия ГЕРБ. Всъщност подкрепа без принципи, а подкрепата е винаги принципна.
Петър Таракчиев: Новините на турски си вървят по БНТ, обещавахме да съборим чешмата на терористите в Трънак, да намалим ДДС-то на лекарствата. И изобщо, срам ме е да вървя повече в тези редици, в които водач е Волен Сидеров.
Ивайло Стаматов: Аз съм националист и дълбоко вярвах, че моите депутати ще смачкат Ахмед Доган, Емел Етем и прочее турска измет в българския парламент. Вместо това чувам как Македония предявява териториални претенции към нас, гледах два месеца гаврата със Спаска Митрова, Турция публикува карта на възродена Османска империя, в която половината от родината ми е нейна. И пълно мълчание от страна на идола ми Волен Сидеров

http://www.desant.net/show-news/19437/#

друг самотен войн

Валери Симеонов: Мога да отгледам още 10 АТАКИ

- Г-н Симеонов, наблюдателните медии усещаха отдавна разрива с Волен Сидеров, но Вие стискахте зъби. Казахте си болката, олекна ли Ви?   
- За мен  това не е свръхпостижение на личната ми психика, ако така са го схванали колегите от медиите, нито е било психическо натоварване. Това не беше моят  Рубикон, не беше битка, от която да излизам и сега да си правя анализи. Просто бях предизвикан да кажа истината, не съм се подготвял предварително
- Ако не беше ултиматумът на Сидеров да се явите на червения килим за отчет, щяхте ли да си мълчите?   
- Не. Четири месеца гледах как предава доверието на стотици хиляди българи, които ни вярваха и това не се прощава. Времето свърши своето и показа намеренията на Волен, които  не съвпадат с написаното в програмата -  амбициите му  на всяка цена да се реализира във властта и едновременно да подобри на материалното си благосъстояние. Това ми беше ясно от преди изборите. Но аз очаквах поне основните принции да отстоява паралелно със сближаването с властта. Не допусках  такова грозно подлагане на ГЕРБ, толкова рязък обрат след 5 юли. Изчаках 4 месеца без връзка с него, без да ми вдига телефона, за да се убедя  дали това поведение  е резултат от временно сътояние на духа и след като разбрах, че става въпрос за тотална промяна в психиката, си дадох сметка, че с този човек национализъм не може да се прави, за него нещата  може би са приели и материален обрат.
- Не е ли по-точно да кажете вместо предаде - продаде партията?
- Донякъде да, защото се чувстваше дискомфортно и често ми е споделял, че му е криво вечно да е в опозиция. Винаги съм отговарял: ако се налага, ще сме доживот в опозиция. Сега е забравил борбата срещу турцизацията, социалната част от програмата ни, всичко замина. И в този смисъл говоря за продажба. У него се появиха и големи суми, с които разполага, 700 хил.лв. държавни пари от субсидията не са малко.
- Значи няма финансов проблем да обезпечи партията. Вярно ли е, че в ,,Атака" още карат вашите коли?
- Първата кола, която купих специално за Волен беше Ситроен С5, с всички екстри, през 2005 г. И още три шевролета за депутатите, за да не ползват парламентарните лимузини. Те обаче не спазиха моите препоръки и се качиха на беемвета. Затова едната кола я взе в."Атака", другите две и сега се ползват от структурата в София. След инцидента на магистрала ,,Тракия", ситроенът беше потрошен. Впрочем преди това беше удрян и от Павел Шопов. В този момент промотираха най-новия модел на същата марка, купих на Волен друг автомобил. Аз, както знаете, карам стария си дългогодишен ситроен.
-Чух, че скоро Ви пратил хабер чрез трети човек да му сложите зимните гуми на Ситроена?
- Значи тайни няма. Не е само това. Цялата издръжка на автомобилите му – от винетките до смяната на маслата и ремонтите, са за моя сметка,  плащам заплата на шофьора му, на охраната му.
- Телефонът на г-н Сидеров е изключен, търсихме го няколко пъти, за да чуем и неговата страна, но няма връзка. До колко е вярно, че жената на Борисов – банкерката Цветелина Бориславова му превеждала месечно една скромна сума за лични нужди. Тази мълва се носи из кулоарите на НС?
- Чувал съм, че вървят някакви плащания. Но наистина като слух. За мен такава подкрепа на правителството е необяснима само с политически аргументи.
- Вестник ,,Атака" Ви зове да напуснете ОбС, защото сте неморален. Всъщност с какви пари се издържа той?
- Със същите, с които тръгна и ,,Десант".
- Но в нашето редакционно каре е посочен издателят ,,СКАТ ТВ"ООД. И всичко е прозрачно.
- А там пише издателска къща ,,Бумеранг". Не е моя. Идеята за вестника беше моя. Аз превеждах всеки месец по 30 хил.лв., докато укрепне. Не съм смятал колко разходи са били това. Капка Сидерова беше без работа през 2005 г., така й осигурих занятие. Волен стартира политическата си кариера от СКАТ, но и той не пести идиотските изрази, че СКАТ работела за БСП и ДПС.
- Партията върви към тотален разпад. Не ви ли е мъчно, че умира нещо, което се отглеждали с цялото си сърце?
- Кое ви дава основание да  твърдите това?!
- Преди интервюто ни (в четвъртък предиобед), говорих с шефката на Клуба на ,,Атака" в Бургас – Мария Петрова. Тя каза, че масово се отказват членове , идват да се отписват, хвърлят партийни книжки.
- Не знаех.
- Колко ви струва в парично изражение партия ,,Атака"?
- Няма цена, която не бих платил за България. Ако трябва, ще отгледам още 10 ,,Атаки" в името на България.
- Хора, които Ви ненавиждат, подмятат, че сте си направили харакири и че биологичното Ви време няма да стигне за нова партия с подобен успех.
- Има само един човек, който се самоопределя като Господ – да не му споменавам името. Дано неговото биологично време не се окаже по-кратко от моето, защото за тези неща ред няма. И дано му стигне да изконсумира всичко, което ограби от държавата и общината.
- Струва ми се, че генезисът на раздялата с вашия кумец и най-близък приятел все още не е изяснен до края.
- Какво значение има миналото. Смисъл има в настоящето и донакъде в бъдещето. Дори да знаех в подробности как ще се развият нещата, аз пак щях да следвам този план и пак щях да подкрепям ,,Атака", защото нямах алтернатива. Познавам Волен от 1971 г., с всичките му качества. И не крия, че във времето прекарано заедно в СКАТ, аз също го използвах,  за да създам нещо добро за България. Знаех минусите му и предимствата му. Дори и да го приемате като прагматичен бизнес подход от моя страна. Целта беше да се свали ДПС от властта и да се нанесе силен удар върху мафиотизираните структури в държавата. Аз постигнах целта си.

http://www.desant.net/show-news/19436/

Франкист

Интервюто е от днес - 9.12.09 .в.Труд

Със собственика на телевизия СКАТ и независим общински съветник в Бургас Валери СИМЕОНОВ разговаря Йова Апостолова

- Раздялата ви с Волен Сидеров стана по драматичен начин - как се стигна до нея, г-н Симеонов?

- За раздяла може да се говори, когато става въпрос за семейни или лични отношения. С Волен ни обединяваше каузата на патриотизма и родолюбието. Така че не мисля, че е правилно да се говори за раздяла. По-скоро до изборите на 5 юли бяхме добър тандем.

За съжаление ръководството на партия "Атака" измени на очакванията на своите около 400 000 избиратели и с това провокира нашето отделяне. Защото това вече не е партията, в името на която аз и колегите ми от Бургас сме влезли в политиката. Това наложи да образуваме група на независимите в общинския съвет в Бургас.

- С Волен Сидеров сте и в семейни отношения - кумувахте му на сватбата, били сте съученици в математическата гимназия в Ямбол.

- От Ямбол по-скоро имаме познанство. След това съм го виждал епизодично в началото на 90-те до 2003 г., когато, прочитайки няколко негови статии, му предложих да работи в СКАТ.

- Г-н Сидеров твърди, че проблемът е заради подредбата на депутатската листа в Бургас.

- Самият той винаги е признавал, че листите за Бургас съм ги редил аз, което е истина. Ако съм искал да ставам депутат, щях да съм на първо или второ място. Аз се сложих на четвърто. За мен проблемът беше как ще обяснявам на хората защо не влизам в парламента, ако успеем да вкараме 4-ма депутати от Бургас. Искам да обърна внимание върху факт, който никой не е забелязал досега - човек, подписал гаранция на офшорна фирма, е петият в листата.

- Какво имате предвид?

- Волен Сидеров е накарал почти всички депутати, а и тези, които са били на избираеми места, да попълнят гаранции за офшорна фирма в размер на 150 000 евро лично всеки - като физически лица. Тези гаранции имат статута на записни заповеди. С други думи, при предявяване - те са в един екземпляр и са при Волен, това лице трябва да отговаря за сумата от 150 000 евро с имуществото си...

- 150 000 евро е един мезонет на пъпа на София! Каква е целта - да не се разпада групата ви?

- Именно. Целта е била да се осигури лоялност на групата. След като са ги разписали - аз донякъде го разбирам Волен, нормално е примерно да държи тези 21 души в парламента по някакъв начин с тези фирмени гаранции. Но защо не ги връща на останалите? Това вече е грозно. Това е доста нечистоплътно. От Бургас са двама души.

- Чия е тази офшорна фима?

- Той има такава регистрирана на Сейшелските острови.

- Вие разписвали ли сте?

- Аз не, защото не съм от редовите кандидат-депутати. Волен искаше аз да съм мажоритарен и водач на листата. Отказах.

Статутът ми в "Атака" винаги е бил по различен - като на неизбрания, в сянка, друг лидер. Просто не исках да съм депутат.

- Сив кардинал?

- Е, не - не съм се бъркал в работата на "Атака".

- Да говорим с имена - на кого Сидеров не е върнал тези бележки?

- На Валентин Касабов и на Петър Петров - т. е. на третия и на петия в листата в Бургас.

- А те защо са разписвали?

- Тъй като на евроизборите бяхме първа политическа сила, очаквахме тук да имаме 3 или 4 избираеми места. Настоях той да води в Бургас - тук бе сигурно неговото избиране, не от Кърджали, както той си фантазираше. Първи в листата Волен, втори - Стоян Иванов, трети - Валентин Касабов, четвърти - аз и пети - Петър Петров. Волен след изборите влиза от Варна, първи става Стоян, втори става Касабов, третият съм аз - аз се отказвам, и влиза петият. Затова Петър Петров подписа.

- Не ви ли попитаха тези ваши подчинени да разписват ли такова нещо?

- Над 40 души в България са разписали, несамо моите подчинени - това мога да ви кажа. Например Петров при отиването там той му бута един документ, човекът не си носи даже и очилата - има пълно доверие, той е толкова етичен човек! Каза ми, че не е допускал, че един богослов може да направи такова нещо.

Дават им се едни документи, казва им се да подпишат гаранции, че са лоялни, и те разписват. Голяма част от тях не знаят и какво са разписали.

- Защо не му вдигнете телефона на Сидеров и не му кажете: "Волене, какво правиш"?

- Аз от изборите с Волен не съм говорил.

- Защо?

- За мен беше изключително пагубно закачването за ГЕРБ.

- Той казва, че иначе би означавало да подкрепяте БСП и ДПС.

- То всеки си приказва нещо.

- Какво трябваше да се направи?

- Ами според Волен във всяка държава трябва да има еднопартийна система. Какво означава безусловна подкрепа?! Зарязваш принципите си и сервираш на тепсия избирателите си на друга партия!

- Подкрепата за ГЕРБ дойде след изборите, а вие от изборите не сте говорили със Сидеров - значи не е само това причината.

- Права сте. Причината да не говоря с Волен Сидеров е, че аз от нощта на изборите го търсех няколко дни, Волен не ми вдигаше, игра го разсърден, че от Бургас е влязъл мажоритарен депутат Божидар Димитров, а не той...

- Е, това го решават избирателите, не СКАТ.

- Именно. Той обаче реши, че трябва да го играе сърдито дете, при което спира контакта с мен. Това е. Освен това имах и някои други информации както по отношение на записните заповеди, така и на някои други неполитически взаимоотношения - по-скоро икономически.

- За какво става въпрос?

- Най-общо носене на пари в чанти, торби.

- Някой е носил пари на Волен Сидеров?

- Ей такива работи. Засега друго няма да ви кажа.

- Значи е имало и националистически куфарчета?

- Икономически. Куфарчетата са винаги далавера, сделка. До изборите не съм взимал отношение, защото не исках да компрометирам бъдещия резултат на "Атака". Аз съм бизнесмен, когато си поставя цел, искам да я изпълня. Постигнал съм я - ДПС да излезе от реалната власт. Доволен съм от това, което направиха "Атака" и СКАТ - до изборите бяха неразделни. Но след това пльосване по лице пред Борисов, когото до предния ден плюеше! Това е гавра с доверието на хората.

- Всички врати между вас и Сидеров ли са затръшнати? Ако ви поиска прошка?

- Абе, каква прошка - на 54 години човек съм, за каква прошка ми говорите?! Аз съм от тоя тип хора, които човек може да излъже веднъж. Това е. А той не е излъгал само мен, а стотици хиляди.

За тази лъжа ще осъдя Симеонов!

С лидера на "Атака" Волен СИДЕРОВ разговаря Емилия Караабова

- Г-н Сидеров, вярно ли е, че сте накарали депутатите от "Атака" да подпишат запис на заповеди, че ви дължат по 150 000 евро?

- Казвам го много ясно - категорична лъжа, това е подла кампания срещу мен и който твърди подобно нещо, ще го съдя и ще го осъдя за клевета. Вече имам спечелени няколко дела, така че да внимава много.

- Твърди го шефът на СКАТ Валери Симеонов, който разказва и за куфарчета с пари, които сте получавали по време на предизборната кампания, имали сте и офшорна сметка на Сейшелите?

- Поредната лъжа, нямам никакви офшорни сметки. Ако куфарчетата са се носели в неговия офис, значи може да говори по въпроса. Но аз недоумявам докъде може да падне човек, който се е заявявал като поддръжник на националната идея, докъде може да падне в предателството, продажността и в озлоблението си. Това наистина ме впечатлява, макар че съм видял много такива прояви.

- Ще кажете ли някога истината защо се скарахте вие двамата?

- От моя страна няма конфликт. Имам последователно политическо поведение, вложих много усилия да създам "Атака" и партията е факт, без негова помощ.

- СКАТ ви популяризира...

-Ако бях отишъл в "Евроком", където ме канеха, щеше да е същото. Истината е, че чрез моето предаване аз направих телевизията на Симеонов известна. Предаването ми в началото на 2005 г. се гледаше повече от "Панорама", на "Четири очи", "Коритаров лайф". А днес СКАТ е трибуна на БСП и ДПС. Освен това Симеонов направи доста сериозни опити да ме скара с основни медии в страната. Това ми костваше много сериозен удар по имиджа.

- Той ви обвинява, че сте изневерили на патриотичните идеи на "Атака", че сте се "сложили" на ГЕРБ?

- Няма право да говори това. Четири години "Атака" води битки с тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС. Битки, включително и в буквалня смисъл - с полиция, която не ни даваше да отидем на митинг, с пребит с ритници в главата евродепутат, а аз и семейството ми бяхме подложени на непрекъснат тормоз. Но в крайна сметка постигнахме целта си - свалихме тройната коалиция с мандата на турската партия ДПС.

- Все пак ГЕРБ спечели изборите...

- Да, българският избирател заложи огромната част от доверието си на ГЕРБ и на Борисов. В тази битка обаче дадох всичко от себе си. И не само не съм се облагодетелствал, но загубих много като енергия, сили, нерви. В никакъв случай няма да позволя някой да превръща партията, която съм създал със сърцето и душата си, в инструмент за икономически игрички и бизнес интереси. А точно това се опита да направи Симеонов.

- Как?

- Той излезе с бюлетината на "Атака" и игра за кмет, стана общински съветник от "Атака", после председател на общинския съвет. Две години беше в комбинация с ГЕРБ и сочеше този модел за управление като успешен и за страната. А на парламентарните избори се обърна на 180 градуса.

- Защо?

- Интереси, принуда, зависимост. Телевизията му почна да напада злобно, неаргументирано, дори по просташки начин ГЕРБ и мен самия. Много пъти питах какво предлага като алтернатива - ако "Атака" не подкрепя ГЕРБ, какво правим. Да застана с БСП и ДПС ли? Няма да стане. Той трябва сега да отговори защо предаде избирателите на "Атака", които гласуваха за него. Истината е, че влезе в общинския съвет само за да урежда свои сделки и за бизнес интереси.

- Какви?

- Различни - парцел за телевизия СКАТ, окабеляване... Сега се запознавам какви ги е вършил.

- Вие през тези две години не знаехте ли какво прави?

- Не, аз му имах доверие. Има ситуации и моменти, в които просто трябва да се довериш, не мога да следя какво става във всички общински съвети в страната.

- Не във всички, но специално в Бургас?

- Там той действаше като феодал, а аз правех компромисите. Той е с фелдфебелски характер, обича да мачка хората. Беше си внушил, че в Бургас и областта, е феодалът, който ще прави всичко. И аз в знак на колегиалност го оставих наистина да се разпорежда, включително и с кадрите на "Атака", с писането на листите. Оказа се, че вредите, които е нанесъл на партията, са огромни. В Бургас на практика няма организация. Едва сега отворихме наш партиен клуб, след като организацията се освободи от тежката му опека. Като тегля чертата, отчитам, че Валери Симеонов е станал доста по-богат благодарение на това, че го свързах с марката "Атака".

- Опитвал ли се е чрез вас да прокарва бизнес интереси, разчитайки на добрите ви отношения с премиера Бойко Борисов?

- Опитвал се е, но аз отказах да бъда инструмент за рекет. Оттам идва и проблемът му, смятал е да си изрекетира нещо чрез подкрепата на "Атака", но не стана. Опитвал се е и да ми пробутва хора със съмнителна репутацияза депутати. Обясняваше ми, че те щели да си платят много. Естествено не се съгласих да ги включа.

- Нямате ли все пак някаква лична вина, че най-близките ви съратници в един момент си тръгват разочаровани - Павел Чернев, Антон Сираков, сега Валери Симеонов?

- Не са били най-близките ми съратници. На тях просто в определен момент им се даваше трибуна, и то точно, когато извършваха предателствата си. Беше удобно, за да ми се нанесе поредният удар. Така че не мога да нося вина за хора, които ми се кълняха във вярност, а после ме предаваха и очерняха. Но не им излезе сметката - в добра форма съм, на крака съм, така че поредната кофа с помия, която се излива върху мен и "Атака" , няма да ни нанесе щети.

- Толкова сте тихи в парламента, не се ли опасявате, че безрезервната ви подкрепа за ГЕРБ обезличава "Атака"?

- Нека да сме наясно - ние свалихме управлението на тройната коалиция, това бе нашата цел. А сега подкрепяме това управление, не го сваляме. Така че няма никаква логика да крещим и да правим задни салта, да излизаме на улицата. Ние, разбира се, имаме своите критики към кабинета, но ги изясняваме в партньорски формат, а не тичаме първо в медиите да се обясняваме. Стратегическата ни цел е да укрепим това управление, за да отстраним задълго от властта бившата компартия и техния сателит - турската партия ДПС. В името на тази цел си струва дори да правим понякога компромиси. Но подкрепата ни е на принципна основа, не я търгуваме срещу постове. Не забравяйте, че "Атака" няма нито един министър, зам.-министър, областен управител или дори лесничей назначен.

samvoin

Аз мисля че Валери Симеонов нарочно и неслучайно беше сложен на четвърто неизбираемо място в листите на "Атака", защото ако беше попаднал в този парламент, нямаше да предаде електората си като Сидеров и останалите.
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!

"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България

http://samvoin.blog.bg/

samvoin

Спомням си с лека тъга времето в което и аз средях Сидеров по СКАТ и му се възхищавах от истините които казваше и смелоста му, макар че се питах как има медийната трибуна да го прави и изобко тая телевизия как я има с такъв водещ?!
Тогава вярвах в спасението на България и в това че той ще углави един истински националистически фронт и авангард, който да влезе в дния парламент, от истински и автентични националисти.
Уви, надеждите ми се попариха веднага след създаването на коалиция "Атака" - 2005 - а година още, лично на мен. Тогава още прозрях че на хоризонта идва новата измама тип НДСВ и за България няма да има спасение и светлина в тунела.
Понякога се питам, това същия човек от който се възхищавах ли е, или зъл демон в неговата кожа?
Статиите му и "откровенията" му обаче от 1991 - а показват само че е бил през цялто време един непрозрян от мен "вълк в овча кожа" и че "вълкът козината си мени, но нравът никога", както и че ако за Николай Хайтов националист е нормалното му агрегатно състояние, както се изказа, то за Сидеров нормалното му агрегатно състояние е това което виждаме - национален предател и продажник, а онова е било само един театър.
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!

"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България

Петкан

Цитат на: samvoin - 03 Яну 2010, 02:05:08
Спомням си с лека тъга времето в което и аз средях Сидеров по СКАТ и му се възхищавах от истините които казваше и смелоста му, макар че се питах как има медийната трибуна да го прави и изобко тая телевизия как я има с такъв водещ?!
Тогава вярвах в спасението на България и в това че той ще углави един истински националистически фронт и авангард, който да влезе в дния парламент, от истински и автентични националисти.
Уви, надеждите ми се попариха веднага след създаването на коалиция "Атака" - 2005 - а година още, лично на мен. Тогава още прозрях че на хоризонта идва новата измама тип НДСВ и за България няма да има спасение и светлина в тунела.
Понякога се питам, това същия човек от който се възхищавах ли е, или зъл демон в неговата кожа?
Статиите му и "откровенията" му обаче от 1991 - а показват само че е бил през цялто време един непрозрян от мен "вълк в овча кожа" и че "вълкът козината си мени, но нравът никога", както и че ако за Николай Хайтов националист е нормалното му агрегатно състояние, както се изказа, то за Сидеров нормалното му агрегатно състояние е това което виждаме - национален предател и продажник, а онова е било само един театър.
АТАКА я няма вече,а Сидеров  е най-обикновен политикантстващ плаши"утарник с имунитет.
Ad honores

Преспанец

Уви, надеждите ми се попариха веднага след създаването на коалиция "Атака" - 2005
"Коалиция АТАКА" и на мен не ми се нрави много, понеже някои от партиите вътре са откровено комунистически- като "Нова зора" или "Защита". Вторите подкрепиха на президентските избори първанов, а първите искаха да се подкрепи кабинета съставен само от Дпс и Бсп.
Проблема е, че ако помниш, съда з забави регистрация на АТАКА, при което се налага тя да участвува с мандат на регистрирана партия.
ЦитатСтатиите му и "откровенията" му обаче от 1991 - а показват само че е бил през цялто време един непрозрян от мен "вълк в овча кожа" и че "вълкът козината си мени, но нравът никога",
Значи, аз мисля, че Волен през 1991 г . е бил заблуден, както и много хора, които са мислили САщ за някакъв голям приятел, а Дпс за борци за човешки права. Не мисля, че трябва да го съдиш за това, защото това е в началото на прехода, когато не се знае всичко, което ние сега 20-тина години по-късно знаем.

Кимон Георгиев през 1923 г участва в Деветоюнския преврат, ако не знаеше, че по-късно участва в деветосептемврийския преврат, би го помислил за голям български патриот, нали?!
Хората се променят.

samvoin

Цитат на: Наско - 03 Яну 2010, 11:06:32
Уви, надеждите ми се попариха веднага след създаването на коалиция "Атака" - 2005
"Коалиция АТАКА" и на мен не ми се нрави много, понеже някои от партиите вътре са откровено комунистически- като "Нова зора" или "Защита". Вторите подкрепиха на президентските избори първанов, а първите искаха да се подкрепи кабинета съставен само от Дпс и Бсп.
Проблема е, че ако помниш, съда з забави регистрация на АТАКА, при което се налага тя да участвува с мандат на регистрирана партия.
ЦитатСтатиите му и "откровенията" му обаче от 1991 - а показват само че е бил през цялто време един непрозрян от мен "вълк в овча кожа" и че "вълкът козината си мени, но нравът никога",
Значи, аз мисля, че Волен през 1991 г . е бил заблуден, както и много хора, които са мислили САщ за някакъв голям приятел, а Дпс за борци за човешки права. Не мисля, че трябва да го съдиш за това, защото това е в началото на прехода, когато не се знае всичко, което ние сега 20-тина години по-късно знаем.

Кимон Георгиев през 1923 г участва в Деветоюнския преврат, ако не знаеше, че по-късно участва в деветосептемврийския преврат, би го помислил за голям български патриот, нали?!
Хората се променят.
"Защита" не съм сигурен дали е подкрепила Първанов на президентските избори. Нямаха ли свой кандидат - Петър Берон? Мисля че Берон излезе с половин уста и даде и двата пъти и двата мандата подкрепата си за Първанов ужким на антисидерова основа, но Банкова се дистанцира от позицията му, а "Защита" не излезнаха с ясна позиция ако се не лъжа относно Първанов и президентските избори, но Берон беше техен кандидат.
Нова Зора показаха истинското си лице, че даже не само не са националисти, ами не са и комунисти като комунисти, а просто придатък и казионна организация на БСП, макар да са създадени ужким като ляво - патриотично обединение /смешно ми е когато националист говори за ляво и дясно без да обясни какво влага в тези общи понятия/. Те имитираха някакъв мъгляв патриотизъм и национализъм когато Хайтов беше жив и имаше подобен заряд там, но за кратко и ужким се целеха в недоволните от глобалистичния курс на БСП, но панславизма им си беше доста голям, както и носталгията им към всички периоди на тоталитарния комунизъм и отрицанието им към всичко преди него, како и клейменето им към автентични националисти, по - болшевишки и антинационалистически и тесните им връзщи с БКП "Георги Димитров" с които бяха дълго време скачен съд, но ужким поне опозиция на "безпринципната либерализирана и глобализирана БСП" както я наричаха и ужким изразяваха само симпатии към БКП на Живков и БСП на Виденов предимно.
Във вестника им пише и уважаваният от мен Валентин Вацев, но съм чел и отвратителни проционистки и проеврейски пасквили, от разни еврейски професори от Тел Авив, които явно финансират вестника им.
Между другото аз на президентските избори на първи тур пуснах невалидна бюлетина, а на втори не крия че в последния момент пуснах бюлетина след голяма вътрешна борба у мен, в последните минути на изборния ден за Сидеров, понеже Първанов в процеса на кампанията успя да ме отврати страшно много с отявления си антибългаризъм и съсредоточаването на антибългарският по - същество етнически вот около себе си и антинационалния, както и чуждонационалния.
Между впрочем и аз през 2005 - а не гласувах за коалиция "Атака" именно заради тези организации меко казано със съмнителен национализъм, с които обединението ми се стори безпринципно, но на последните избори не крия че гласувах мажоритарно за Стела Банкова, а партийно за СПС "Защита", тъй като на фона на мошенничествата и предателствата на Сидеров и неговото продажничество, те ми се видяха с далеч по - високо ниво на почтенност поне в своето парламентарно гласуване, предложения /голяма част от които ужким бяха в плътформата на "Атака" 2005 - а, но нито едно от тях не бе дори внесено за обсъждане от Сидеров, нещо което и Антон Сираков потвърди при излизането си/, както и това че поне не крадоха като общинските съветници на "Атака", заедно с БСП, СДС и ДПС и като продажника Сидеров който чинно гласуваше за предложения на ДПС, макар че по - медиите бълваше огън и жупел срещу тях, както и редица предложения на тройната коалиция - антибългарски по - същество.
А Йордан Величков на едно събиране в Плевен, му беше отправен въпрос защо подкрепи ДПС и БСП през 2005 - а, а той оправда тази подкрепа с целта на не влиза поне НДСВ в управлението на страната и обоснова тезата си че поведението на Сидеров, е вкарало НДСВ и Симеон отново в управлението на страната.
Що се отнася до "заблуденоста" на Сидеров от 1991 - а, на мен злобните му нападки срещу българският народ и нация и защитаването на още тогава отявления антибългарин - Ахмед Доган, не ми приличат на приказки на "заблуден" а на крайно злобен и мразещ българите човек, но това е лично тълкувание и впечатление разбира се...
Също така да нападаш агресията на СССР над Чехия или други страни, а да оправдаваш тази на техните съюзници от ВСВ и не по - малко пъклената и престъпна агресия над Ирак и да искаш България да воюва отново за чужди интереси и една окупация /съветската/ да бъде заменена с друга /американската/, не ми звучи хич български и непораженски...
Но виждаме сегашните му и тия в предния парламент политически действия, преди задкулисни, а сега явни и вече и като официален афиш, че напълно кореспондират с тогавашните му изявления и че наистина "вълкът /национален предател и пораженец - враг на българите и Българщината/козината си мени, но нравът никога" и виждаме че далеч не е писал това от "заблуденост", а от продажничество и слугнаж.
Аз четейки статии като неговите, косите ми настръхват до там че се чудя как може да е имало тогава и един грамотен българин - мазохист, който да пусне бюлетината за българомразка организация като СДС, която е надминавала винаги по - отявлено българоненавистни и антинационални афиши не само БСП, но и ДПС? Айде вече за ДПС ми е ясно кой и защо гласува...
Що се отнася до Кимон Георгиев. Да, неговия преврат през 1934 - а има и положителните /антипарламентарни и антипартократски/ страни, но да не забравяме репресиите на хунтата му срещу ВМРО и слугинажа му спрямо Югславия, както и искането му да детронира монархията за да станем част от Югославия!
Кимон Георгиев и "Звено" са мракобесна по - същност масонска ложа - сателит на "Великия Изток на Франция" и симпатизанти на якобинците на Максимилиан Робеспиер и други не са били, просто е сложил патриотичната и антидемократска маска защото времената и "гребена на вълната" в Европа е бил такъв и за това и управлението му поне в началото има и своите положителни страни и последици, но крайната му цел далеч не е била както и генезиса му патриотична и националистическа, а точно обратното - да спре подобно управление и тогава, както и 1944 - а.
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!

генерал Вазов

Цитат на: samvoin - 03 Яну 2010, 02:00:35
Аз мисля че Валери Симеонов нарочно и неслучайно беше сложен на четвърто неизбираемо място в листите на "Атака", защото ако беше попаднал в този парламент, нямаше да предаде електората си като Сидеров и останалите.

Хе, Валери сам си се сложи на 4-то място!!!

Similar topics (5)