• Welcome to Българският националистически форум.

Какво е Вашето отношение към партия Атака?

Започната от ioanivan, 26 Фев 2014, 11:05:26

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Отношението ми към партия Атака е под формата на:

Симпатизант
4 (28.6%)
Член
0 (0%)
Предимно критик на Атака
1 (7.1%)
Принципно съгласен с Атака
2 (14.3%)
Твърдо против Атака
9 (64.3%)

Общ брой гласове: 14

ioanivanTopic starter

Възможно е попълването едновременно до 3 опции.

ioanivanTopic starter

Аз не съм член, но съм симпатизант на Атака.

Hatshepsut

Съгласно правилата на форума, заглавието на поставените теми трябва да е достатъчно ясно и описателно, ето защо преименувах темата на "Какво е Вашето отношение към партия Атака?".

По отношение на самата анкета, аз гласувах с третата опция - Аз съм предимно критик на Атака.

Да, аз също съм бил симпазитант на Атака, но се разочаровах от тази партия.

Причините за разочарованието ми са няколко:

Първо, не приемам тясното религиозно обвързване на Атака с християнството, и по-конкретно с БПЦ.
Многократно съм заявявал, че между национализма и клерикализма трябва да има ясна граница, ясна граница трябва да има и между националистическите и клерикалните партии. Една националистическа партия трябва да се стреми към просперитета на България и цялата българска нация, а не да се грижи за комфорта на духовенството. Също така смятам, че не трябва да се поставя под съмнение секуларния характер на българската държава, т.е. не трябва да има сливане между държавата и Църквата и не трябва да се допуска намесата на Църквата в личния живот на гражданите.

Друга причина за разочарованиетро ми от Атака е поведението на нейния лидер.
Многобройните скандали, в които се забърква Сидеров, не подхождат на лидер на сериозна политическа сила. Аз не мога да си представя човек с такова неадекватно поведение на висш държавен пост, примерно като министър, министър-председател или президент  :huh-1:

Кадровата политика на Атака също е под всякаква критика.

Не приемам и крайната русофилска линия на партията, която се обостри напоследък и с прокомунистически залитания, като дитирамбите за Ленин, Че Гевара, поднасянето на венци на паметника на Съветската армия и т.н.

И накрая - не мога да приема безпринципната и конформистка позиция на Атака в парламента, достигнала своя връх с подкрепата за червено-турското правителство на Орешарски. Недопустимо е една националистическа партия да подкрепя правителство, доминирано от Дуписе  :devil-1:

ioanivanTopic starter

Съгласен съм с критиките ти.
Как възприемаш Магдалена Ташева като евентуален министър-председател?

omerzen

Цитат на: ioanivan - 27 Фев 2014, 20:31:00

Поне аз в тандем с Валери Симеонов. 

За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Hatshepsut

Цитат на: ioanivan - 27 Фев 2014, 20:31:00
Съгласен съм с критиките ти.

Този въпрос наистина ме изненада. Признавам, че не съм твърде запознат с личностните и професионални качества на Магдалена Ташева.
А и за да стане тя министър-председател, нейната партия Атака трябва да има най-много депутати в парламента, което не го виждам как ще стане  :smile-1:

Kara

Отрицателно, както и към останалите. Те отдавна са се доказали що за стока са.
Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп.

gotiniq7

Ако се избират водачите наистина справедливо, чини ми се друга ще е работата. Винаги дънека може да се смени
Никой не е по-безнадеждно поробен от оня, който грешно вярва че е свободен

Свободата Санчо, е онова малко нещо което се намира на върха на копието

victory

Не виждам смисъл да се коментира пародия на националистическа партия като ''АТАКА'', особено след видяното през последната година!    Волен за пари ще продаде и майка си!

ioanivanTopic starter

Цитат на: victory - 19 Юни 2014, 18:04:16
Не виждам смисъл да се коментира пародия на националистическа партия като ''АТАКА'', особено след видяното през последната година!    Волен за пари ще продаде и майка си!

Би ли описал формата и целите на истинска националистическа българска партия. Ако сега съществува такава партия, посочи `я.

Hatshepsut

Цитат на: ioanivan - 20 Юни 2014, 11:51:02
Би ли описал формата и целите на истинска националистическа българска партия.

Аз предполагам, че колегата ще отговори на този въпрос, но ще кажа и моето мнение, тъй като въпросът наистина е важен  :smile-1:

Според мен, една българска националистическа партия трябва да отговаря на следните условия:

- да ратува за възраждането и съхранението на българските традиции, българската култура, българския език и българското национално самосъзнание, включително и при българските общности в чужбина
- да е ориентирана етноцентрично, т.е. да е българофилска, а не чуждопоклонническа (примерно русофилска или сърбоманска)
- да не е клерикална, т.е. да не поставя под съмнение секуларния характер на българската държава.
Една националистическа партия трябва да има сравнително неутрално отношение към религията, а не да се обвързва с едно конкретно вероизповедание; нейната цел трябва да е просперитета на българската нация, а не комфорта на духовенството
- да има ясно изявена отрицателна позиция по отношение на турцизацията, ислямизацията и циганизацията на България
- да не поддържа и да не влиза в коалиция под никаква форма с каквито и да било турски или цигански партии
- да не купува цигански гласове на изборите

victory

Цитат на: ioanivan - 20 Юни 2014, 11:51:02
Би ли описал формата и целите на истинска националистическа българска партия. Ако сега съществува такава партия, посочи `я.

За съжаление в момента според мен няма националистическа партия в България, отговаряща на изискванията на името което носи, а именно-НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА!
Не аз съм човека който трябва да определи от до чисто политически действията на една такава партия.
Г-н Сидеров си смени мнението по няколко важни въпроса няколко пъти! Днес подкрепя правителството-утре не. Днес подкрепя ''Южен поток'' утре не. http://www.youtube.com/watch?v=hwzN1O-4QW8 какъв е волен да бута служители на НСО, да блъска врати? http://www.youtube.com/watch?v=PEwX0J8atss ИЗЛАГАЦИЯ, ИЗЛАГАЦИЯ, ИЗЛАГАЦИЯ! В клипа говори за етика и АНТИАГРЕСИЯ, и в същото време  унижава служители на НСО МВР и репортери, които просто си вършат работата! Изполва термини, прилежащи за един необразован селянин(без никой да се обижда) а не за НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ! Лидерът на една националистическа партия трябва да е пример за подръжание! http://www.youtube.com/watch?v=CzdmcP6KjR0 Деница Гаджева-НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ??? Мисля че един народен представител трябва да може да води НОРМАЛЕН диалог!  Чуеш ли името на ПП'АТАКА' и нейните членове, сещай се за излагация!  Това за мен е обида към всеки който се чувства патриот и националист. 25 годишна квачка с явно НЕизразена ценностна система, представлява националистите в парламента...това е кумично!

Oribe Peralta

Петкан

Сидеров е измамник.
Партия "Атака" беше употребена за личните му користни интереси и повече никога няма да се появи на политическата сцена.
Ad honores

Panzerfaust

Сидеров е такъв, какъвто му позволиха да бъде избирателите! После бил лош - ами като има глупаци, ще има и тарикати!

Similar topics (5)

Отговори: 0
Прегледи: 11413

Отговори: 85
Прегледи: 22994

Отговори: 11
Прегледи: 5021

Отговори: 19
Прегледи: 7050

Отговори: 17
Прегледи: 6353