• Welcome to Българският националистически форум.

Стената на плача

Започната от FANATIK, 05 Юни 2011, 11:27:28

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Цитат на: Индивидуалист - 14 Юни 2011, 20:14:29
Тоя храм мисля в пророчествата се говори че трябва да бъде построен отново
това третото му построяване ли ще бъде?
да ще го строят за трети път и след това ще дойде и антихриста. Казват че даже са купили тухлите , камъните и материалите за построяването и само чакат момента.

varnab

Цитат на: FANATIK - 15 Юни 2011, 19:41:55
Цитат на: Индивидуалист - 14 Юни 2011, 20:14:29
Тоя храм мисля в пророчествата се говори че трябва да бъде построен отново
това третото му построяване ли ще бъде?
да ще го строят за трети път и след това ще дойде и антихриста. Казват че даже са купили тухлите , камъните и материалите за построяването и само чакат момента.
Да материалите са събрани .... четох някъде ,че всички масонски лоджи са изпратили по един дялън камък от скъпи камъни и породи за третия храм.

Мишок

Нещата с този трети храм са си направо страшни.

Индивидуалист

Цитат на: FANATIK - 16 Юни 2011, 18:58:27
Нещата с този трети храм са си направо страшни.

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),  
16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

Матей 24
------------

тук може би става дума за този храм и за поставен идол(образ) на антихриста
някои казват че ще е говорещ компютър
на друго място се казва че "зверовия образ ще продума"
....
3 И когато седеше на Елеонския хълм,
Матей 24
----
а за Елеонския хълм,където е писано че ще стъпи Исус когато дойде
бях говорил с едни приятели и казаха че са чели книга че в момента този хълм има огромна пукнатина от горе до долу......
----
ако някой е ходил дотам и е забелязал може да каже....
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Мишок

Интересно ми е Сосипатър дали си е купил тухла за подаряване на евреите за 3-ят им храм ?
Понеже навсякъде пропагандира в тяхна и на злото полза.

Сосипатор

Цитат на: FANATIK - 18 Юни 2011, 12:37:43
Интересно ми е Сосипатър дали си е купил тухла за подаряване на евреите за 3-ят им храм ?
Понеже навсякъде пропагандира в тяхна и на злото полза.

Виж сега.

Понеже си нахален и спориш без да си прочел един ред за нещо, (да не говорим че изстъпваш от позиция на православната църква там дето нито знаеш какво казва православната църква нито какво представлява тя)

Ако си мъж, айде тука веднага да постнеш линк да видим къде православната църква твърди това което ти твърдиш (че тая стена не е от храма).

Чакам доказателства че бълнуванията ти са позиция на православната църква.

Ако ти сам си си съчинил нещо, тогава моля те не намесвай църквата.

Мишок

Сосипатре не каза ще подаряваш ли тухличка на евреите за храма им.
Че стената не е от храма го каза един свещеник в хр. св. Ал. Невски.
Сам христос казва че няма да остане нищо от храма и аз му вярвам, а не вярвам на мекерета, като тебе.

Преспанец

Цитат на: FANATIK - 18 Юни 2011, 18:30:35
Сам христос казва че няма да остане нищо от храма
Този въпрос не го ли уточнихме на миналата страница? Не заблуждавай хората, защото Христос не е казал нищо за стената, дори и цитат ти показах. Свещениците  също бъркат и отец Станой е човек и като такъв не е безгрешен.
Само папата от хората претендира, че е безгрешен по верски въпроси, ама и той бърка. Духовните лица от Православната църква не са лишени от грешки.

Rodolubec

Абе майната и на тая опикана стена. ... стената и джамията ал-акса също. И едното и другото са сатанински култове.
Няма живот без болка.

Мишок

Цитат на: Анонимен - 18 Юни 2011, 21:45:34
Цитат на: FANATIK - 18 Юни 2011, 18:30:35
Сам христос казва че няма да остане нищо от храма
Този въпрос не го ли уточнихме на миналата страница? Не заблуждавай хората, защото Христос не е казал нищо за стената, дори и цитат ти показах. Свещениците  също бъркат и отец Станой е човек и като такъв не е безгрешен.
Само папата от хората претендира, че е безгрешен по верски въпроси, ама и той бърка. Духовните лица от Православната църква не са лишени от грешки.
Бог да го прости отец Станой - ти откъде знаеш че той го е казал. Между другото той на дали е збъркал.

Преспанец

Цитат на: FANATIK - 19 Юни 2011, 12:46:12
Бог да го прости отец Станой - ти откъде знаеш че той го е казал. Между другото той на дали е збъркал.
Бог да го прости. Знам, че е той, защото той ти е бил изповедник. И може много добър да е бил, ама в случая е сбъркал.

Мишок

Цитат на: Анонимен - 19 Юни 2011, 12:48:48
Бог да го прости. Знам, че е той, защото той ти е бил изповедник. И може много добър да е бил, ама в случая е сбъркал.
не знам дали си даваш сметка, но по този въпрос за стената и храма се иска сериозно проучване преди да се дават заключения.
Все си мисля че Иисус говорейки за храма е включвал и стената в това число. Може и да бъркам - не съм сигурен.
Ти как мислиш Сосипатър дали е купил вече тухлата за 3-ят храм  :-D :-D :-D :-D :-D

Сосипатор

Цитат на: FANATIK - 19 Юни 2011, 13:03:21
Цитат на: Анонимен - 19 Юни 2011, 12:48:48
не знам дали си даваш сметка, но по този въпрос за стената и храма се иска сериозно проучване преди да се дават заключения.
Все си мисля че Иисус говорейки за храма е включвал и стената в това число. Може и да бъркам - не съм сигурен.
Ти как мислиш Сосипатър дали е купил вече тухлата за 3-ят храм  :-D :-D :-D :-D :-D

Че аз сека година си давам по половин шекел храмов данък.

Че как иначе. Ние жидовете нали требе да завладеем света бе, алоооу гои такива.

Преспанец

Да порасъждаваме върху написаното. Пускам го отново:

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ. Глава 24

1. И когато Иисус излезе от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат сградите на храма.
2. А Иисус им рече: виждате ли всичко това? Истина ви казвам: няма да остане тук камък на камък, който да не бъде сринат.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm#24
Учениците му показват сградите на храма

Може да се предположи, че учениците му са се свпечатлявали от красотата на сградите на храма. Логично е, че те няма да се впечатляват от някаква си стена, а ще се впечатлят от самия храм. Отделно, че пише "сградите на храма", тоест самия храм.

Сосипатор

Цитат на: Анонимен - 19 Юни 2011, 13:16:25

Да порасъждаваме върху написаното. Пускам го отново:

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ. Глава 24

1. И когато Иисус излезе от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат сградите на храма.
2. А Иисус им рече: виждате ли всичко това? Истина ви казвам: няма да остане тук камък на камък, който да не бъде сринат.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm#24
Учениците му показват сградите на храма

Може да се предположи, че учениците му са се свпечатлявали от красотата на сградите на храма. Логично е, че те няма да се впечатляват от някаква си стена, а ще се впечатлят от самия храм. Отделно, че пише "сградите на храма", тоест самия храм.

Сега ако ще сме честни, става дума за стълбовете от тремовете дето ги е донадстроил Ирод щото зоровавеловия храм му се е струвал като "кутийка". Затова е донесъл мрамор и не направил такива елински тремове със стълбове за по-красиво. Почти всички тълкуватели казват че за тези "сгради" ( в оригинала стои "тас икодомас") са се възхищавали учениците.

Както и да е, тези "сгради" са на некви 500 метра от външната стена.

Не че има некъв смисъл да се спори с Мишока, ама все пак да знаят уважаемите зрители за какво става дума.

Similar topics (1)

Отговори: 15
Прегледи: 5947