• Welcome to Българският националистически форум.

Делото срещу Волен Сидеров за инцидента на магистрала "Тракия"

Започната от Бай Иван, 23 Мар 2007, 20:44:04

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бай ИванTopic starter

В "Атака" гневни, лидерът им имал основателна причина да не иде
Волен болен. И Капка
Сидеров отново не се яви в следствието за магистрала "Тракия"
ИВАН ВАТЕВ

СНИМКА:Димитър Кьосемарлиев
Според следователя Емил Иванов Волен и Капка умишлено протакали делото.
Волен Сидеров е болен. Съпругата му Капка също. Не е ясно от какво, но двамата щели да представят болнични листове пред следствието. Това съобщи следователят Емил Иванов, който води делото за побоя на студента Явор Доков на магистрала "Тракия" от 7 април 2006 г.
В 9 часа вчера Сидеров и съпруга бяха призовани за явяване в следствието, тъй като разследването по него е приключило и по закон материалите трябва да им бъдат предявени, преди то да отиде в прокуратурата. Час по-късно обаче стана ясно, че лидерът на "Атака", както и адвокатът му Марин Марковски няма да се явят.
Сидеров вече има обвинение по случая. То е за лъжесвидетелстване и му бе повдигнато на 20 февруари. 5 дни по-рано той бе призован на разпит, но тогава дойде пред следствието с другари от "Атака" и след кратко викане отказа да влезе в сградата. Въпреки това получи обвинение. Такова трябваше да получи и съпругата му, според данните на разследването. Това обаче така и не се случи вчера.
Ако Волен Сидеров продължава да не се явява в Националното следствие, за да му бъде предявено обвинението по магистрала "Тракия" ще се пристъпи или към принудителното му довеждане или ще направи искане до парламента да бъде разрешено задържането му, коментира следовател Иванов вчера. Според него тези мерки щели да бъдат предприети в най-скоро време. Иванов каза също, че не е получил болничен лист, което го карало да мисли, че става дума за протакане на разследването. Задължително ще разпоредя проверка за достоверността на болничните листове на двамата, каза още Иванов.
От "Атака" обаче се разгневиха след случая вчера. Според съобщение на партията следователят Иванов разпространява в медиите невярна, тенденциозна и манипулативна информация, по адрес на лидера на политическа партия Атака - Волен Сидеров и неговата съпруга Капка Сидерова. Двамата не били редовно призовани. Адвокатът Марин Марковски също не бил.
По закон обаче защитниците не получават призовки, а само техните клиенти.
Съпартийците на Сидеров дори отсякоха, че всичко това се случва заради предстоящите избори, за които подкрепата за "Атака" нараствала като лавина.
Все още не е ясно коя е следващата дата, на която семейство Сидерови ще трябва да иде в следствието.

http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=114493&cid=20&eid=1016

Инжинер Донев

ти смяташ ли че Сидеров е виновен. За подстрекателство в показанията на оная горила?

Иван Иванов

За подстрекателство на сума българи според мен. В насаждане на ксенофобия и патриотарство, в чиста проба лъжа, че Атака е нещо повече от останалите партии в България.

Инжинер Донев

Цитат на: Иван Иванов - 24 Мар 2007, 23:45:21
За подстрекателство на сума българи според мен. В насаждане на ксенофобия и патриотарство, в чиста проба лъжа, че Атака е нещо повече от останалите партии в България.
ксенофобия? Че кое му е лошото на ксенофобията. А за АТАКА - не е идеална, липсват кадри, липсват достатъчно идей, но има нещо което не липсва и това е народна подкрепа. А всяка партия която има твърда нардона подкрепа е силна партия. Кадри се намират, избиратели - трудно. А 650 000 етнически българина са стабилна маса народ пък ако ще да са "патриотари"- пак е по добре от нищо защото колкото повече хора се осъзнаят че България е на ръба на Унищожението то толкова по добре. Не ни трябват политици като Костов и Станишев, на които основния им приоритет е ЕС. Трябват ни хора с основна цел - решаване на демогравската криза.

Иван Иванов

За ксенофобията питай сърбите колко е хубава- що бой ядоха и чак сега взеха да се вчовечават. А това за избирателите изобщо не е критерии- БСП има повече, но изобщо не означава, че изразява народната воля- изразява собствения си интерес, както и Атака.

Division

Вижте на филм разлютения Волен Сидеров в съда

Аз и жена ми бяхме заплашвани от следователя по делото за автомагистрала "Тракия" Емил Иванов, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров след заседанието по делото за инцидента на автомагистралата от 7 април 2006 г.
Сидеров смята, че Иванов изпълнява политическа поръчка, която цени да съсипе нарастващото влияние на партия Атака. Заради това поисках неговото отстраняване, но прокуратурата не се съобрази с това искане, заяви Сидеров. Прокурорката по делото Иванка Трифонова трябва да обясни, защо е получила ведомствено жилище от МВР и защо се е нагърбила да изпълнява долнопробна политическа поръчка, каза още Волен Сидеров.
Софийският градски съд отложи за 5 декември делото срещу Волен Сидеров и съпругата му Капка Сидерова за инцидента на магистралата. Съдийката не даде ход на делото, заради неявяване на адвоката на Волен Сидеров Марин Марковски, който получил хипертонична криза. Лидерът на Атака настояваше той да го представлява в съда и за това делото беше насрочено за друга дата.
Преди заседанието с арогантен тон Волен Сидеров обвини в корупция и политическа поръчка прокурорката по делото Иванка Трифонова. Според Сидеров поръчката идва от главния прокурор Борис Велчев и е недостойно прокурори да се занимават с дребни политически игри. Сидеров обвини и Румен Петков, че спуска въпросите на поръчкови журналисти, които следят делото за АМ "Тракия".
Мисля, че Гайдарски трябва да се произнесе по въпроса, отговори вътрешният министър Румен Петков.
Освен Сидеров и Капка Георгиева в съда дойде и независимия депутат Павел Чернев. Като свидетел се яви и Антон Сираков, заместник-председател на партия Атака.
Инцидентът стана на 7 април 2006 г., когато автомобилът на лидера на "Атака" засече на магистралата близо до Пазарджик колата на Явор Доков. Тогава Сидеров заяви, че неговият автомобил е бил управляван от Павел Чернев. През май 2006 г. шофьорът на автомобила на лидера на Атака Любомир Бакърджиев бе осъден на 2 години и половина пробация и 240 часа обществено полезен труд и глоба заради побоя над Явор Доков и причинените имуществени щети. Сидеров е обвинен в лъжесвидетелстване и укривателство по случая.

http://dnes.dir.bg/2007/09/28/news2155117.html

Дир видео ТУК http://dnes.dir.bg/2007/09/28/video2155117_0.html

ar_mando

В случая заглавието на темата е чиста провокация, никакъв скандал не видях, Волен най-спокойно обясни на хората какво е положението.Така, че недей само дебна и бърза да капираш кой какво пише против АТАКА. ;)
Когато се появи гения по какво ще го познаеш - по това, че всички глупаци се обединяват срещу него!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Индивидуалист

Софийски градски съд разгледа делото срещу лидера на ,,Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка Георгиева за лъжесвидетелстване във връзка с инцидента на автомагистрала ,,Тракия" през април миналата година.

По време на заседанието възникна скандал между Волен Сидеров и основния свидетел по делото Павел Чернев, който твърди, че е бил заставен да даде лъжливи показания пред съда. Сидеров обвини Чернев в предателство и измяна срещу партията.

,,Не, не бъркаме, защото точно пред журналистите вие изнесохте всички неверни неща, с които хвърлихте ,,кофи помия" срещу мен, както и тези двама хубавци, които са зад вас – семейство Докови, приватизатори, участници в грабежа на България. Каква е истината, истината е, че аз никога не съм го подбуждал да лъжесвидетелства, нито пък моята съпруга. И най-после да му олекне, да спи спокойно г-н Чернев, и да се прекрати този фарс, защото вие виждате, че съдебната система не се разправя с бандити и с гангстери, а им прекратяват делата – и на Маргините, и на зад Маргините, докато с политическия опонент Сидеров намират начин да се разправят", заяви лидерът на ,,Атака".

Бившият депутат от ,,Атака" Павел Чернев категорично каза, че Волен Сидеров претендира за една фалшива кауза и нарочно го е заставил да даде фалшиви показания.

,,Аз не съм лъжесвидетелствал редовно. Направил съм го един единствен път, защото ставаше дума за кауза, в която аз дълбоко вярвам и която кауза се оказа предадена, но не от мен", каза от своя страна Павел Чернев.

Делото беше отложено за 21 февруари 2008 година заради неявяването на съпругата на Сидеров, която страда от тежко заболяване.

05 Декември 2007г. БГ ФАКТОР
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

skadansk

Политическият опонент известен също, като куклата на конци  :lol:
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

FELDMARSCHALL

СГС гледа делото срещу Волен Сидеров.

Софийският градски съд (СГС) се очаква да заседава днес по делото за подбуждане към лъжествидетелстване срещу председателя на партия "Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка за пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г.

Metoman_88

Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

FELDMARSCHALL

Metoman_88

Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

FELDMARSCHALL